Betam Hareketsiz


Kaan BudakÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 4
Kaan BudakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2021 22:45
Şöyleki 2 gün önce bir beta satın aldım. Satıcı bana "Beta Akvaryumu" diye dikdörtgen bir akvaryum verdi. Betam biraz hareketsiz gibi görünüyor. Akvaryumun bazen ortasında bazen üstünde bazen ise altındaki kumlarda sürekli sabit bir şekilde duruyor. Kuyruk kısımları biraz düşük. Bir tutam yem attım aldığım günün akşamı ama hala yemlerinden yenmemiş. Sanırım iştahı yok. Suyunu yaklaşık olarak 19-20 Santigrat derece olarak ölçtüm. Bu sabah çok soğumuş olduğu için suyunu ılıştırdım biraz daha kendine gelmiş gibiydi ama bilemiyorum. Oyunculuk yapması için akvaryumun belirli köşelerine kalemle hafifçe vuruyorum ama genel olarak tepkisiz kalıyoe. Yarın sabah akvaryumunun kirlenmiş ve ya koyduğum süslerden dolayı herhangi birşey olmuş olmasından korktuğum için güzelce temizleyeceğim. Eğer daha iyi olursa genelde yapraklarında uyudukları o bitkiden alacağım. Sizce betamda bir sorun var mıdır? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233369/241220212243231.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kemal.GulÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2021
İl: Izmir
Mesaj: 43
Kemal.GulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2021 00:58
[QUOTE=Kaan Budak]Şöyleki 2 gün önce bir beta satın aldım. Satıcı bana "Beta Akvaryumu" diye dikdörtgen bir akvaryum verdi. Betam biraz hareketsiz gibi görünüyor. Akvaryumun bazen ortasında bazen üstünde bazen ise altındaki kumlarda sürekli sabit bir şekilde duruyor. Kuyruk kısımları biraz düşük. Bir tutam yem attım aldığım günün akşamı ama hala yemlerinden yenmemiş. Sanırım iştahı yok. Suyunu yaklaşık olarak 19-20 Santigrat derece olarak ölçtüm. Bu sabah çok soğumuş olduğu için suyunu ılıştırdım biraz daha kendine gelmiş gibiydi ama bilemiyorum. Oyunculuk yapması için akvaryumun belirli köşelerine kalemle hafifçe vuruyorum ama genel olarak tepkisiz kalıyoe. Yarın sabah akvaryumunun kirlenmiş ve ya koyduğum süslerden dolayı herhangi birşey olmuş olmasından korktuğum için güzelce temizleyeceğim. Eğer daha iyi olursa genelde yapraklarında uyudukları o bitkiden alacağım. Sizce betamda bir sorun var mıdır? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/233369/241220212243231.jpg[/IMG][/QUOTE]

gece vardiyasında çalışıyorum şuanda, özel mesaj olarak bana nasıl ulaşabileceğinizi yazdım, bu durumda size baştan sonra betta bakmak ile alakalı şeyleri anlatmak ve bilgilendirmek isterim zira şuan hem sahibi olarak bilgi eksiği hem de yaşam alanında eksiklikler yaşıyorsunuz, bunları yaşamanız tamamen doğal, sorumluluk almak istemeyen birisi olsaydınız foruma yazarak bilgi sahibi olan kişilere ulaşmaya çalışmazdınız. Bana ulaşmanız durumunda size gerekli bilgiler ve ekipman olarak yardımcı olacağım, farklı şekilde diğer betta hakkında bilgili forum üyelerinin cevaplarını da bekleyebilirsiniz[:)]

Beğenenler: [T]233381,maralman[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8645
BeyzPlÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2021 01:00
Sorun balıktan ziyade akvaryumda ve bakım şeklinizde gibi duruyor.
Akvaryumu temizlemeyin. Balık iyi durumda değil. Fiziki olarak sarsmak da su değerlerini tekrar değiştirmek de iyice yorar. İlk olarak bakmaya çalıştığınız canlının nasıl bir ortam istediğini araştırın.

Beta tropikal balıktır. Japon balığı gibi "soğuk su balığı" diye geçen türler var. Onlar için ancak 19-20 °C uygun bir sıcaklık olur. Tropikal türler için su buz gibi. Ve tek seferlik bir düşüş değil sonuçta. Sıcak su ekleyerek bir anda suyun sıcaklığının değişmesine neden olmuşsunuz, balığın bağışıklığı iyice düşmüştür. İlk iş olarak öncelikle bir ısıtıcı alın. Ve suyu 27 °C sabitleyin.

Bundan sonra diğer şartlara bi göz atın. Isıtıcı dışında da eksikler olduğunu tahmin ediyorum. Örneğin fotoğraftan görüldüğü kadarıyla balığa doğal olmayan malzemeler ile yapay bir ortam kurmuşsunuz. Doğada balığın yaşadığı suda neler var ise akvaryumuna da onu koyun. Doğru dekorasyon bu şekilde olur.
Akvaryumu kaç litrelik? Bilmiyorsanız ölçülerini de verebilirsiniz yükseklik, derinlik ve genişlik ölçüleri. Filtre yok galiba? Yem olarak ne kullanıyorsunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kaan BudakÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 4
Kaan BudakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2021 09:19
Merhaba BeyzPl kullandığım yemin markası soft line Betta. Akvrayumumda filtre ve ısıtıcı bulunmuyor hayır. Sebebi ise aldığım satıcının gerek olmadığını söylemesi 20 uzun köşesi 15 kısa köşesi ve 20.5 se uzunluğu. Söylediğiniz gibi balığın içinde oynaması arasından geçmesi ğatüne yatması için bir vazo şeklinde biblo iki tane öpüşen çocuk biblosu bşr tanede tahtadan bir kayık koydum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8645
BeyzPlÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2021 10:26
Akvaryum 6 litreye tekabül ediyor. Betalar ise en az 20-30 litrelik akvaryumlarda beslenmeli. Satıcı malzeme satmak için söylemiş bunları sanki. Çünkü balığın fiyatından çok daha fazla masraf lazım akvaryumu kurmak için.

Isıtıcı yukarıda bahsettiğim gibi şarttır. Beta ısıtıcısız beslenecek türlerin sonunda geliyor belki de.
Filtre konusunda da aşağıya bir link bıraktım. O da lazım ve sebebini linkten öğrenebilirsiniz.
[URL]https://medium.com/cofishco/akvaryumda-azot-d%C3%B6ng%C3%BCs%C3%BC-bde176dc58c6[/URL]

Şu anda yapmanız gereken tek şey, balığı almadan önce kurmanız gereken akvaryumu şimdi kurmak. Bunun için,
-Min 20-25 litrelik bir akvaryum alın.
-50w lık bir ısıtıcı alın.
-Termometre alın.
-En fazla 300 lt/h debili şelale filtre alın.
-Hikari, jbl, dajana, tropical, dennerle, omega one, sera, tetra, ocean nutrition, new life spectrum markalarına ait en az iki tane daha beta yemi alın.
-Canlı yem alın.
-Bitki kumu, canlı bitki, kök vb. doğal dekorlar temin edin. Yapay hiçbirşey kullanmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir