Balık Eklenebilirmi


aliburak11Çevrim Dışı

Kayıt: 03/04/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 267
aliburak11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2023 13:09
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214448/140820231301571.jpg[/IMG]
Merhabalar akvaryumum 1 haftalık vitaminleri vs. Atıldı ve içinde son 1 gündür içinde yüzen 2 adet Japon balığı var ama hafif bir bulanıklık var içine daha karar vermedim ama eklemeye düşündüğüm tür demasoni Saulosi makralanta ve vatoz balığı atmayı düşünüyorum sizce artık eklenebilirmi yoksa daha beklemem gerekiyormu dediğim gibi yüzen 2 Japon balığı var

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4644
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2023 13:39
Mbuna türleri kazıcıdır, kumu kazırlar. Taşlarınız pek sağlam oturtulmuş gibi gözükmüyor. Eğer ki eklemeyi düşündüğünüz balıklar yuva ve alan için taşların altlarındaki kumu kazarlarsa, taşlar düşebilir ve akvaryumunuz kazaya karışabilir, patlayabilir. Taşları sağlamlaştırın derim. Bulanıklık için ise, sıfır numara kumlarda bu sorun zamanla yok olur. Filtreniz nedir? Vitamin falan derken ilk kurulumda bakteri desteğinden başka birşey koymanıza gerek yok. Yeni heyecanla onu bunu eklemeyin, fazla yemlemeyin derim.

Beğenenler: [T]240387,Lennie[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LennieÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/08/2023
İl: Izmir
Mesaj: 556
LennieÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2023 14:00
Akvaryumun bakteri döngüsünün oturması genelde 6-8 hafta sürüyor. Sorunuzun tek kesin cevabı, suda önce amonyak değeri görüp, daha sonra bunun nitrite dönüştürüğünü görüp hem amonyak hem de nitrit değeri 0 olduğunda ve yalnızca nitrat okuduğunuzda döngü oturmuştur. Bu takdirde yavaşça balık eklemesi yapabilirsiniz. Sizin durumunuzda eğer ki eklediğiniz filtre başka bakteri döngüsü oturmuş bir akvaryumdan gelmediyse 1 haftada imkansız gibi bir şey.

Japonlar saydığınız diğer tür balıklarla bakmak için uygun değiller. Genelde çok limitli dojo loach gibi balıklarla bakılıyorlar. İstediğiniz türlerden ekleme yapsanız japonları ne yapacaksınız?

Tankınızın boyutu nedir? Makrakantalar grup halinde yaşamayı seven ve ilerleyen 2-3 yıl içinde sürekli daha büyük akvaryum gerektiren ve monster akvaryumları için uygun türler. Büyüdüklerinde gerçekten çok büyük boyutlara ulaşabiliyorlar. Örneklendirmek gerekirse;
[VID]https://youtu.be/WvennPf5tmQ[/VID]


Vatozdan kastınız tam olarak nedir? Türden türe boyutu, ihtiyaçları değişen canlılar. Ne istediğiniz konusunda detaylı bir araştırma yapmanız lazım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir