Akvaryum.com


Burak DişliÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2012
İl: Ankara
Mesaj: 94
Burak DişliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2014 14:30
Forum da kim hangi konumda veya kim yönetici pek bilgim yok. Lakin şu var; bundan 4-5 ay öncesi ile şimdi arasında çok büyük farklılıklar mevcut. Kimse birbirine yardım amacıyla siteye girmiyor. Giren ilanını veriyor sadece ilan takibi yapıyor gibi geldi  bana. Farklı sosyal medya gruplarındanda takip ettiğim kişiler burada Forum Özel Üyesi vasfını almış. Elbet zamanında emek vermişler o vasıfları almışlardır. Ama yardım istemek için konu açan arkadaşlara baktığımda konunun altına yazan kişilerde kendisi gibi olaya hakim olmayan kişiler. Bu Forum Özel Üyesi ve Yönetici arkadaşlar artık yardımcı olmaktan çok kendi çevrelerinde bulunan kişilerin konularıyla meşgul oluyorlar. Tanımadığı kişiye yardım etmiyor gibi geldi. Gerçekten durum çok kötü. Bu Forum böyle devam ettikçe millet farklı sosyal medya sitelerinde yardım aramaya başlayacak - ki zamanında bu Forum milletin tek yardım bulduğu, kendini geliştirdiği bir siteydi. - 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cemsina2Çevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1296
cemsina2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2014 15:19
Kısacası sitemizde karanlık çağ yaşanıyor denebilir.Bence bir Rönesans yapılmalı.Bazı yöneticiler silinip yerine forum özel üyelerinden yeni yöneticiler seçilmeli.Site de forum özel üyesi az değil ve çoğu bazı
yöneticilerden daha nitelikli.Bununla birlikte forum özel üyesi olabilecek bir sürü forum üyesi de var.Bu aralar buna pek dikkat edilmiyor gibi.Ayrıca bence yöneticiler açılan konularla daha haşır neşir olmalılar.Konuların belki de %98'ine yöneticiler bir şey yazmıyor.Zaten konu açan yönetici de tanımıyorum.Sadece Nuada adlı bir yöneticinin konu açtığını gördüm sağ olsun kendisi çok da ilgili bir yönetici eminim ki onun gibi başka yöneticiler de vardır ama bence çoğu yönetici artık onlar gibi değil.Diğer forumlara da üyeyim ve neredeyse her konuda yöneticilerin cevapları ve açtıkları konular mevcut.Belki büyük bir site olduğu içindir ama artık eski halimize dönmemiz gerek.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2014 09:55
[QUOTE=mustafakısacık]Biraz bilgi sahibi olmalı,biraz imla kurallarına ve forum kurallarına uymalı ve mantıklı paylaşımlar yorumlar yapmalı sitede belirli bir süreç geçirmeli ve mesajı sayısı biraz yüksek olmalı gibi diyebilirim.

Tabi bu aralar yönetim;ne mod,nede özel üye yapıyordur kişileri ,çünkü ortada kimse yok.
[/QUOTE]
Bu dedikleriniz birçok aktif olan kişilerde mevcut ama işlem yapan yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

coryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2006
İl: Burdur
Mesaj: 2035
coryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2014 13:40
Mustafa Bey yazdıklarınıza yerden göğe kadar hak veriyorum.Ben bu siteye 2006 yılında üye oldum ve şu anda eğer akvaristlik noktasından belli bir yolu alabilmişsem akvaryum.com'un bende çok hakkı vardır.Gelelim görelim ki site eskisi gibi değil.EskidenSitenin miüdavimi olan arkadaşlarla birlikte çok akılcı konular alır başını giderdi.Cevabı süratle beklerdim.Siteye o kadar bağlıydım ki bazen yatmadan önce iyi geceler diye yazasım gelirdi.Sanırım çoğu akvarstin,yönetici arkadaşın yaşlarının ilerlemesinden iş ve hayat koşturmacasından dolayı bu durumla karşılaşıyoruz.Ben kendi adıma örnek veriyim.2006 bu yıla kadar sık sık girer elimden geldiğince üyelere yardımcı olur kendi payıma düşen bilgiyi alırken evlilik,iş,bir takım manevi zorluklardan dolayı siteyi eskisi kadar aktif kullanamıyorum.
Bu konuda tek isteğim eski müdavimli günler geri gelsin.
 
Sağlıklı Balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2014 15:47
[QUOTE=mustafakısacık]Yılların sitesi,türünün en iyi örnegi hatta lideri,amacı sadece ama sadece paylaşım olan ticari kaygıları bulunmayan akvaryum.com

Nereye gidiyor ? Refet neredesin ? Bıraktın mı ? Nerde degerli büyüklerimiz ? Nerde dernek üyeleri ?

Konulara müdehale yok,arasan yönetici mod yok,millet birbirini yiyor ortada adam yok,yönetime mesaj atıyorsun bir hafta sonra cevap geliyor.

2006-2014 8 sene olmuş burdayım en kötü dönemi geçiriyoruz diyebilirim.

Herkesin özel yaşantısı sıkıntısı yogunlugu vardır mutlaka ama üstadım ortada hiç biriniz yok.Sanki yuvarlak masada toplanmış herkes birbirine girmiş küsmüş darılmış kimsenin kimseden haberi yok.
[/QUOTE]

Öncelikle mevcut durumu ikiye ayırmak lazım, bir genel zaman ayıramama var, bir de yaz sezonundaki durgunluk var. Ben genel duruma yönelik kendi adıma cevap vereceğim. 

Akvaryum.com ile en çok ilgilendiğim zamana göre önem arz eden şeylerin miktarı arttı. Boğaziçi Üni. Makine Müh.'de doktora yapıyorum ve 8 Eylül'de yazılı, 12 Eylül'de sözlü doktora yeterlilik sınavım var. Siteye eskisi kadar zaman ayıramadığım açık. Açıkçası tıklanma rakamlarına da bakamıyorum, ne alemdeler bilmiyorum. Eylül'den sonra tekrar zaman ayırmaya başlayacağım ancak bu 5-6 sene öncesi kadar olmayacak. O zaman öğrenciydim, şimdi hem öğrenciyim, hem asistanım uluslararası dergi ve konferanslara makale hazırlayıp gönderiyorum, hem danışmanlık yapıyorum, hem nişanlıyım evlilik hazırlıklarım var. 

Site belli ölçüde zaten gelişip oturdu, sistem olarak yurtdışındaki örneklerinin de ilerisinde, arada yapılan yenilikler ve geliştirmeler eksik kaldı. Reklamlardan biriktirdiğim büyük bütçeyi kullanarak sikayetvar.com, akakce.com, turgut özal üniversitesi'nin sitesi gibi siteleri yapan büyük bir tasarımcı ile forum ve ana sayfa kısımları dahil pek çok sayfanın tasarımının yeniden yapılması ve modernleşmesi konusunda anlaşma sağladım. Tasarımın siteye entegrasyonu ve kafamdaki bazı yeni özelliklerin eklenmesi kasım başını bulacaktır. Evim ve arabam yok ve site tasarımına neredeyse 2. el bir araç ücreti vereceğim :) Akvaryum.com'dan servet yapan kimse yok, komşunun tavuğu komşuya kaz görünürmüş :) Bu tarz yorumlar hoş değil. Eleştrilerin doğruluk payı muhakkak vardır, bunu değerlendiririm ancak her durumu anlatmanın bir üslubu bir şekli şemali vardır.

Özel ders veren bir öğretmen öğrencisine prens gibi davranır, aynı hoca okulda asar keser otoriter kesilir. Okuldaki öğrencilerim de bilir, patronluk taslamayı sevmem, geç gelen ödevleri kabul ederim, telafi labları falan yaparım, eğer iyi biri olabiliyorsanız bunun para ile olmaması lazım. Forum yöneticiliğini de kişi yönetmek olarak görmedim, burada hümanist, yapıcı tavırlarla uyarı mesajlarını şekillendirdim, buraya ego şişirme mekanizması olarak bakmadım. Burada insanın hobisini paylaştığı kişilerle konuşması güzel geliyor ancak bu konuda da görebileceğiniz gibi eleştiri yapacağı kişiyi düşman gören, hoş olmayan yapıcı olmayan tavırlarla suçlama yapan kişiler ile muhatap olmaktan sıkıldım. İnsan mutlu olduğu yerde durur, çevremdeki arkadaşlarımın seviyeli, hoşgörülü sohbetleri daha cazip geldiği için boş zamanımın siteye ayrılan kısmını azalttım. Bunun anlamı küskünlük olarak değerlendirilebilir, ben küskünlük değil de tercih olarak değerlendiriyorum. Beklentim ve bu siteden aldıklarıma bakınca fazla zaman ayırmamayı da tutarlı olarak görüyorum.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafakısacıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2661
mustafakısacıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2014 16:22
Refet merhaba,öncelikle seni kişilik olarak tanırım efendiliğin yardım severliğin ayrı bir konu.Geri kalan kısım ile ilgili yazdım yazdım sildim açıkcası haklısın çünkü.

Çevrenin seviyeli hoşgörülü olmasına sevindim,kimse gel başımızda çoban ol teklifinde bulunmadı,hiç bir zamanda olmadın zaten,site sizin istediginiz gibi çevirmekde özgürsünüz.

Sizler tabiri caiz ise sarımsak gibi iç içe iken bizler muhabbetin buluşmanın soganı gibi dış dışa olduk zaman zaman katıldık zaman zaman katılmadık,uzak dururken bile bugun bu durumda iken bile eski akvaryum.com'u özlüyorken digerleri ne düşünüyordur bilmiyorum.

Son sözün aslında düşündürücü geldi bana; ''Beklentim ve bu siteden aldıklarıma bakınca fazla zaman ayırmamayı da tutarlı olarak görüyorum.''

Allah herkesin gönlüne göre nasip etsin kardeşim,2006-2014 elimizden geldigi kadar gönlümüz ve günümüz baglı buraya.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2014 00:23
Refet merhaba,

Şimdi gelecekte planlanan bir takım yenilemelerden bahsetmişsin ama şikayetlerin sitenin tasarımıyla alakası yok.Gerçi sende bunun farkındasın, anlatmak istediğin sponsor parasını cebine atıyor keyfine bakıyor imajını yıkmak.İşin aslı bu site kurulduğunda şimdiki halinden çok uzaktı ama o zaman bile genel olarak herkes memnundu, burada bizim bahsettiğimiz konu ise bir çok alanda ilgisiz, bilgisiz yönetim.Futbolla yakından alakalı olduğundan olayı şöyle anlatayım.Sen diyorsun ki sponsor gelirleriyle ben size muhteşem 50 bin kişilik bir stat yapacağım, kusursuz olacak, bende diyorum ki iyi bir takım yokken bu stat dolmaz, dolsa da anca sessizce koltuğunda oturup çekirdek çitler.Şimdi senin takımın yürüyor, asıl sıkıntı burada.Sen takımını iyi çalıştıracaksın, gerekli pozisyonlara gerekli oyuncuları transfer edeceksin, araya birde çilek atacaksın o zaman yaptığın stad anlamını bulur.Bence iyi bir takım kuramayacaksan bırak paran cebinde dursun derim.

Özellikle bana şunun açıklamasını yaparsan sevinirim.İlanlar neden 3 günde 1 güncellenebiliyorken şimdi neden her gün güncellemeye açıldı?Tamam güncellemeye açıldı şablon denen şey bu güncelleme ile birlikte yok mu oldu?İlanlar denilen alt forum içler acısı.Nedir bu başı boşluğun sebebi? Eskiden yöneticiler çok kolay kendi içinde organize olabilirken şimdi neden herkes bihaber ya da dışarıya neden böyle bir görüntü veriyor?Sayın Cihan KÖK  bu durumlardan seni haberdar etmiyor mu? Yoksa ediyor da yine tercihim bu yönde demeyi mi tercih ediyorsun.Kusura bakma dost acı söylermiş.Belki üslubumu hatalı bulacaksın ama bende senin açıklamalarını bizim istediğimiz açıklamalardan uzak buluyorum.Açıklamaların bu kadar derin bir konu için oldukça sığ kalıyor.Tercih tabi ki senin ve bizim, herkes beklentisi ve aldıklarına bakınca mutlaka değerlendirme yapacaktır.Ne diyelim inşallah herkesin gönlünden geçen daim olur.
COBRA2014-08-26 00:24:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2014 09:40
Eksiklerin giderilmesi için yeni tasarımın beklenmesinin nedeni eksikliklerin giderilmeyecek olması değil yeni tasarımın entegrasyonunda çıkacak sorunların daha fazla olabileceği ve yeni kurulumlar gerektireceğindendir. Bir eksikliği şimdi gidermek ile tasarımdan sonra gidermek arasındaki fark aynı şeyi 2 kere yapma ihtimali olmasıdır. Bu yüzden yeni tasarımla birlikte belki daha kapsamlı eklemeler yapılabilir düşüncesi ile şimdilik çalışma yapılmamaktadır. Yeni tasarımla birlikte işleyiş olarakta köklü değişimlere gideceğiz. İlan sistemi tamamen değişecek mesela. Hem değişecek sistemlerle hemde yeni eklemelerle çok daha kullanışlı bir hal alacak site. 

Saygılar, 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1041
Ulvi ÖzuğurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 17:51
Bu siteye çok emek vermiş Refet'i de tanıyan biri olarak; kendince çok haklı olduğunu hatta iyi dayandığını düşünüyorum. 

Eleştirilerin bazılarına katılmakla birlikte site yönetimini de anlayışla karşılıyorum, daha yapıcı bir uslup taraftarıyım. 
Bir kesime ne yapsanız yaranamazsınız, emek verirsiniz ki öyle böyle değil ama sonunda acımasızca eleştirilirsiniz, bu sizi durup "ne yapıyorum ben burada, değer mi?" vs şeklinde düşünmeye sevk eder. Refet için olduğu gibi eğer zevk alıyorsanız devam edersiniz.

Normal kullanıcıların fark edemediği, anlayamayacağı durumlar var. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor ama moderasyon, idare ve sevk zaman alan zor bir iştir. İnsanın davranışlarını da etkiler. 

Yazmamın sebebi ise görüyorum ki Refet'in desteğe, özellikle anlaşıldığının bilinmesine ihtiyacı var. Eleştiriler için elinden geleni yaptığına ve "sadece" desteklenirse daha iyisini yapacağına inanıyorum.
Sonuçta ; "Marifet iltifata tabidir."

Herkese daha kaliteli bir ortam dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafakısacıkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2661
mustafakısacıkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2014 09:59
Ben özür dileyerek konunun kapatılmasını istiyorum.Çünkü her yazıda yönetime cevap verme zorunlulugu düşecek gibi.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir