1cm Moli


bioHeLYUMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/06/2012
İl: Aydin
Mesaj: 115
bioHeLYUMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2014 10:26
Merhaba arkadaşlar,

Moli yavrularım artık 1 cm boya ulaştı. Hala (25 cm x 25 cm x 15 cm) ölçülerindeki yavru akvaryumundalar.

- Kimilerine göre ana tanka alınmalı ki büyük akvaryumda yüzerek daha iyi gelişebilsin.

- Kimilerine göre yavru tankında kalarak daha iyi beslenebilsin.

Böyle bir durumda siz akvarist dostlar ne yapıyorsunuz?


bioHeLYUM2014-01-19 10:27:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mete DuruÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1510
Mete DuruÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2014 11:00
Anaçların yutamayacakları boya geldiği zaman ana tanka alınmalı. Aksi taktirde çok kayıplar olabiliyor. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aslan_kralÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/07/2012
İl: Kayseri
Mesaj: 1411
aslan_kralÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2014 10:13
       Ben yıllarca bu gibi konularda deneme yanılma yoluyla kendimce doğru yolu bulan bir hobici olarak size bu konuda nacizhane tavsiye de bulunmak isterim. Öncelikle tekrar tekrar söylemek isterim ki canlı doğuran besleyen her arkadaşımın mutlaka yavru akvaryumu da olmalı. 
       Yavru balıklarla anaç balıkların sindirim sistemleri aynı olmadığı gibi anaç balıkların besin gereksinimleriyle yavru balıklarınki de bir değildir. Bu sebeple de bir çok hobicinin yaptığı anaç yemlerini yavrulara ufalayıp vermek son derece yanlış bir şeydir.
Olması gerekeni olması gerektiği gibi yaparsak en sağlıklı nesile sahip oluruz. Hobicinin en büyük amacı yavrularını bir an önce boylandırmak olmamalı sağlıklı yavrulara sahip olmak olmalı. Ben bütün yavrularımı yavru akvaryumunda büyütürüm. Yaptığım deneylerde en sağlıklı yolun bu olduğunu sizlere rahatlıkla söyleyebilirim. Yavru akvaryumunda onlara özel besinlerle beslediğim yavrularım kesinlikle çok sağlıklılar. Çünkü onların ihtiyaçları neyse ben onu veriyorum yavrularıma. 
Sürekli gözlem yapıyorum ve yavru balıklarımın kalabildikleri kadar yavru akvaryumunda kalmalarına özen gösteriyorum. Yavru akvaryumundaki en büyük yavru balık en küçük yavru balığı taciz etmeye başlayınca artık anaç akvaryumuna gitme vakti geldiğine kanaat getiriyor ve anında uyguluyorum.
İçinizin rahat etmesi açısından bir örnekle konuyu daha iyi anlamanızı sağlayabilirim. Yıllar önce ilk batım yavrularımı artık yenmeyecek seviyeye ulaştıkları anda hemen akvaryuma attım ve ondan sonraki batımda doğan yavruları yavru akvaryumunda bakmaya devam ettim. Yaklaşık 4 hafta sonra karşılaştırma yaptığımda yavru akvaryumunda yetişen sonraki batım yavruların anaç akvaryumuna attığım yavruların boylarını ve formlarını geçtiklerini gördüm. Bu deneyde yavru balıkların en iyi gelişimi yavru akvaryumunda gösterdiğinin en güzel kanıtıdır...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir