ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
Merhabalar
Arkadaşlar yine aynı şekilde 7.günün sonunda tüm yavrularımı kaybettim. Nerede yanlış yaptığımı anlayamadım. Anlam veremiyorum, yavruların hepsini bir günde kaybediyorum. Temmuz ayında izinde olacağım için artık izin dönüşü tekrar deneyeceğiz.
Şu an halfmoon çiftimden tekrar yavru aldım. En son denemede 400 kadar yavru almıştım bir talihsizlik hepsini kaybettim. aradan tam 30 gün geçtikten sonra çiftleri tekrar attım. Ben kondisyon kazandırma adına pek bişey yapmıyorum sadece kaliteli kuru yemlerle günde 2-3 kez azar azar besleme yapıyorum. Bu çiftleşmede sanırım sadece tam emin olamamamkla beraber 70-80 kadar yavru alabildim. Sebebinin çiftlerin henüz bir ay önce çiftleşmiş olması ve bu arada canlı yemle kondisyon kazandırmamış olmamdı diye düşünüyorum. bu sefer yumurtaların 20-30 kadarında mantarlaşma da olduğunu varsayarsak 100 kadar yumurta olmuş. Şimdilik yavrular 5 günlük ve iyiler günde bir kere çok az sera mikron veriyorum. Su içinde dğişik mikroorganizmlar ürüyorlar zaten. Sanırım daha çok yavrular bunlarla besleniyorlar. Karınları hep şiş oluyor çünkü. Busefer yavru akvaaryumuna emniyet olarak bir pipo filtre ve bol miktarda pistia koydum. Nitrat artışını en azda tutmak için. Yavrular kendini kurtarırda bir aksilik olmazsa buradan paylaşımlaara devam edeceğim
[QUOTE=Furkanarslan]Öncelikle hayırlı olsun sorun olmazsa birşey soracağım Kereviti kaç tl'ye aldınız? Ben 2 aydır arıyorum hiçbir yerde bulamadım :([/QUOTE] üsküdarda cumhuriyet caddesi üzerinde sea-side aqua akvaryumda 2 adet kerevit mevcut. ilgilenirseniz.
Kılıçarslan Bey bilgilendirmeniz için teşekkürler. Daha önceki çiftimin yavrularında, yavrular bir aylık olana kadar ne dip çekimi ne de su değişimi ya da eklemesi yapmadım Yavrularda bir problem olmadı yanlız sayıları çok azdı .Taminim baba yavruların çoğunu yedi. Burada benim ilginç gördüğüm yavruların çok hızlı ölmesi oldu ben de su ısısı 8 derece birden düştüğü için buna bağladım. ve yavrular öldüğü için su bozuldu. Dip çekimi de kısmi su değişimide yaptım lakin geri kalan 15 20 yavruda eretesi giün öldüler. Nitratı ölçtüm 0 çıktı. Ölümlere anlam veremedim. Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Tecrübelerinizden faydalanmak adına bu seferde bu şekillde yaparım. Şu an aynı çifti tekrar çiftleştirdimç baba şu an yumurtaların başında muhtemelen yarın yavrular çıkmaya başlar. bu sefer farklı olarak üretim tankında bir adet ufak sünger filtre var. ve bol miktarda pistia koydum. ısı 28 derecede sabit. Bakalım bu sefer ne olacak hep beraber göreceğiz
Arkadaşlar evvelki gün üsküdarda olan elektrik kesintisinden dolayı 400 kadar halfmoon yavrumu maalesef kaybettim.28 derecede sabit olan su sıcaklığı bir iki saat içerisinde 20 derecelere kadar düşmüş. Çalıştığım için müdahele etme şansım olmadı. 7. gün fotoğraflarını çekiyim diye eve geldiğimde bir de baktım ki akvaryumda balıkların yarısı gitmiş. geri kalanlarda bir iki saat içinde gözümün önüde teker teker öldüler. Bir günde hepsi telef oldular. Moralim baya bi bozuldu. Sağlık olsun bu da bir ders olsun diyerek yeni crowntail çiftimle bir üretiim çalışmasına daha gireceğim. Halfmoon çiftimin biraz kondisyon kazanmasını bekliyorum. 15-20 güne kadar tekrar yavru almaya çalışacağım. Tecrübelerimden ders almaya devam ediyorum. Har defasına farklı problemlerle karşılaşıyorum. Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak.
Aslında problem şuradan kaynaklanıyor. Ülkemizde çok iyi forma sahip ,halfmoon bettaların bulunması çok zor. Kuyruk formları tam anlamıyla halfmoon karakteristiğini gösteren balık sayısı pek fazla değil. Bu sebeple veil tail ile halfmoon dişilerini birbirinden ayırtetmek pek mümkün değil. Fakat balıklarınız kesinlikle karakteristik halfmoon dişileri değiller. Veil Tail olmaları yüksek ihtimal. Tabi balığı tek bir fotoğraftan değerlendirmek pek sağlıklı değil.
Balıklarınız birbirlerine ilgli gözüküyorlar. yanlız dişinin tarafında hiç saklanacak yer yok .Ufak tefek dekorlarla dişiye saklanacak bir kaç yer yapın. Köpük yuva yeterli seviyeye ulaşmış gözüküyor. dişiyi salabilirsiniz. Ondan sonrası gözlemle çiftleşme olup olmadığına bakacaksınız. gerçekleşmi,şse dişiyi ayırın . Bu işlemleri yaparken yuvayı bozmamaya gayret edin.Bir de aradaki cam renkli ve desenli görünüyor. Normal bir cam daha iyi olurdu. 2. olarak tabana kum koymamalıydınız. Düşen yumurtaları toplarken erkek zorlanacaktır. Bazı yumurtaları gözden kaçırabilir veya kumun arasına girerek heba olabilirler.Kum erkeğe 2-3 kat fazla efor sarfettirecek.
Sanırım bir yanlış anlaşılma var en üstteki balık veiltail erkek yani bir halfmoon dişisi değil. Tarık bey alltaki iki dişide vücut ve kuyruk yapısı olarak veiltail dişisine benziyor.Veil tail dişilerde kuyruk fazla açılmıyor ve ağızdan sırt yüzgecine kadar olan sırt bölümü daha uzun görünüyor. Alt yüzgeç kuyruk ve sırt yüzgeci küçük ve vücudun arka bölümünde toplandığı için böyle bir görünüm oluşuyor. halfmoonlarda yüzgeçler daha iri ve vücutta daha orantılı bir görünüm var. Erkekler kadar belirgin bir açı olmasada 180 dereceye yakın kuyruk açıklığı oluyor. Yanlız bu bilgiler kural değil kendi gözlemlerimdir. Aşağıya kendi balıklarımdan bir kaçının resmini koyuyorum. Üç dişinin bulunduğu resim üstten alta doğru veiltail, crown tail ve halfmoondur. Üstteki resimde halfmoon dişilerimden birine ait.
Berkan Bey Turgay beyinde dediği gibi bazen erkek agresifleşebiliyor önemli olan dişiye saklanacak kendini gizleyecek yer olması. Hazır olan dişi erkekten kaçıp saklansa bile( hatta ufak darbeler alıp yüzgeçlerinde yırtılmalar olabiliyor) saklandığı yerden ara ara çıkıp erekğe kendini gösteriyor yanına yuvaya doğru gidiyor. İlk çiftimde erkek çok yumuşaktı dişiyi hiç kovalamadı dişi ilgisiz gibi görünmesine rağmen 2. gün bir baktım yuva yumurta dolu. Hatta erkek okadar yumuşaktı ki erkek düşen yumurtaları yuvaya taşırken dişi de bir güzel düşenleri afiyetle mideye indiriyordu çiftleri ayırdım. İkinci çiftimde erkek baştan beri çok agresifti dişiyi yuvaya çekiyor kur yapıyor fakat karşılık alamayınca kovalıyordu. Ertesi gün işten geldiğimde dişi baya hırpalanmıştı. Ama sonuçta saklanacak yeri olduğu için çok zor durumlarda saklanabiliyordu. Bu sebeple çifte şans verdim neredeyse 5 gün bekledim erkek daha da agresiflleşmişti. Dişiyi artık yuvanın yanına hiç sokmuyordu. Hadi bigün daha kalsın derken bi baktım yavrular oraya buraya uçuşuyorlar. Dün serbest yüzüşe geçtiklerini düşünürsek muhtemelen onlarda 2. gün çiftleşmişler. Erkeğin biraz agresif olması, yuvayı koruması daha fazla yavru kurtatmama sebep oldu. Hatta öyle sanıyorum ki bir tek yavru bile yenmemişti. Çünkü dişi köşesinden dışarı sadece hava almak için çıkabiliyordu. Şu an sanırım200-300 arası yavru var baba yavrularla başa çıkamadığı için ayırdım artık. Benim çiftleştime tankım 40 cmlik uzunlukta 15cm su doludur. bu geniş alanda 3-5 mağara bitki koyarsanız dişi çok hasar göremez Çünkü baba yuvayı kolay kolay bırakmıyor. bir iki küçük ısırıktan sonra derhal yuvanın başına dönüyor.
SON MESAJLAR
- Doğal Kurulumlarım UrasArt, 22:33
Bitki Akvaryumları Genel - Doğuma Daha Var Mı ? Gokalpp, 22:32
Yeni Üye Forumu - Katil Salyangoum Su Çizgisinden Ayrılmıyor feridunabivari, 22:31
Yeni Üye Forumu - 180x60x60 Karma Güney Amerika twinsoul, 22:31
Akvaryum Tanıtımı - İstilacıların Peşinde ahmetfiratozkaya, 22:22
Deniz Canlıları - Hangi Tür Karides Daha İyi Buğra.B, 22:20
Omurgasızlar - Shallow Tank HarunYILDIRIM, 22:20
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum İçin Tavsiyeler ebt06, 22:14
Yeni Üye Forumu - Kırık Akvaryum Tamiri Aqua Discovery, 22:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkilerde Çürüme MCY4, 22:06
Bitki Akvaryumları Genel - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu Ehtiyar, 21:44
Akvaryum Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin MasterChief, 21:37
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryumda Kaç Mm Cam Seçmeliyim? Ehtiyar, 21:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Kurtçuk MasterChief, 21:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Tekirdağ Ranchu Ve Ryukin Aktasefe, 21:10
Sazansıgiller - Betta Balığı Çiftleştirme darkfreez, 20:49
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bu Planarya Mı? 24med11, 20:36
Yeni Üye Forumu - Delta Tail Betta (the Taci) Mirza Adar, 20:23
Labirentliler Tanıtımı - Elyaf Kullanımı KaanE, 19:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Neritelerim Hareket Etmiyor Goldfish2000, 19:31
Omurgasızlar - Balığım Doğurdu 6 Yavru oktay42, 18:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuyruk Erimesi Helpmep89, 18:27
Yeni Üye Forumu - Anubias Yosun Problemi pltcooper, 17:14
Bitki Akvaryumları Genel - Lepistesimde Kuyruk Kısma Berkayv, 17:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Nano Bloody Mary Serdariekrem, 16:59
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balığı Akvaryumu tsp7, 16:53
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit Aguamentist, 15:45
Diğer Tatlı Su Canlıları - Moscow Blue Lepistes BywenzeL, 14:51
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Balığım Ne Zaman Doğurur? (canlı Doğuran) BozKar, 14:43
Canlı Doğuranlar - Balığım Ne Yapmaya Çalışıyor ? MasterChief, 14:11
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek KaanE, 13:31
Canlı Doğuranlar - Betta Yumurta Mantarlaşması lKatarina, 13:09
Yeni Üye Forumu - Fundulopanchax Gardneri Gardneri (gardneri Killifish - Yıllık Balığı) onuribrahim, 13:00
Diğer Tatlı Su Canlıları - Tawian Bee Karides Yumurta Saf Su ÇaĞRı, 12:54
Omurgasızlar - Akvaryum İçin En İyi Şey Hiçbir Şey Yapmamak! hounddog, 12:25
Akvaryum Dünyasından Haberler - İç Filtre darkaura, 12:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığım Bir Kesecik Çıkardı goko58, 11:58
Hastalıklar ve İlaçlar - 35x35x35 Low Tech Bitkili Akvaryumum isssmailak, 11:11
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Filtre Daha Uygun darkaura, 10:44
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumum Hala Berraklaşmadı Orhan76, 10:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryum Kurulumu MasterChief, 10:26
Yeni Üye Forumu - 35 Cm Bitkili Akvaryum Orhan76, 10:20
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyangozuma Ne Oldu Berkayv, 08:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Harbi Black Water :) Aguamentist, 08:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryumumdaki Canlı Rafayel, 08:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Hamile Lepistes Aguamentist, 08:02
Canlı Doğuranlar - Köpürme Ve Camda Tortu Aguamentist, 07:52
Yeni Üye Forumu - Kurt Mu? Rafayel, 07:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Tropheus Dişi Erkek aliburak11, 05:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bunun Cinsi Nedir MasterChief, 01:28
Cinsiyet ve Tür Belirleme
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Dophın Cf 1200 Dış Filtre AQUA 22:43
- Jbl Novo Tanganyika 250gr 350₺ AQUA 22:43
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 22:20
- Christmas Moss Furkann 22:20
- Bronz Çöpçü Corydoras Aeneus akomania 21:56
- Kırmızı Kuyruk Kedi Balıkları vagus 21:18
- Dolaplı Akvaryum 8387gms 21:07
- Resun Ve Delsa Akvaryum vedat79 20:58
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 20:45
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 20:45
- Hb.white Big Dorsal Dişi jaloreef 20:44
- Eurostar Aquaclay Kum 7 K.g Bikti Kumu jaloreef 20:44
- Nano Led Armatür BywenzeL 20:37
- Mikro Kurt wallece 20:16
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 19:57
- Coralazarus Calcium Media - 800 Gr Kadar ozan_1903 19:57
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 19:56
- Salyangoz Fiyatına Xl Kongo Tetra!! paXua 19:47
- Velifera Yavrusu (otobüs İle Gönderim Var)/son 40 MertSoyumert 19:43
- Bloody Mary. Sağlam Kan maylandi 19:42
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 19:30
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 19:30
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 19:20
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 19:20
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 18:53
- Super Red Pleco Yavruları Tuby 17:44
- Corydoras Gold Laser Dişi Arıyorum Corydoras.gram 17:33
- 2 Adet Akvaryum Ve Bitkiler muratyarici 16:42
- Akvaryumu Boşaltıyorum Son 4 Adet Frontoza ferhattt 16:34
- Akvaryum Malzemeleri Eheim 2211-2213 Kabasakal22 16:23
- Satılık Japon Akvaryumu CnBrtcn 16:21
- Satılık Akvaryum Malzemesi CnBrtcn 16:21
- Lepistes Özel Türler (stok Listesi Eklenmiştir) serkancilek 16:04
- İnce Silis Kum Arıyorum. abunil 15:43
- Led Driver 36-48w ilh4n 15:41
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 15:41
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 15:41
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 15:11
- Iceman Ciklet Ariyorum.. ALTEMUR 15:11
- Karışık Cichledler vseckn 15:09
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 15:09
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 15:08
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 15:08
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 14:44
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 14:44
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 14:44
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 13:59
- Katil Salyangoz GokKurt 13:57
- Micra Bitkisi - Sarı Ateş Karides GokKurt 13:57
- 40x40x40 Akvaryum Ve Sobo Tepe Filtre Firefighter 13:37
KULLANICILAR
- 182 Online Kullanıcı, 99 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.