ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
erolgunes
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
02 Temmuz 2019 09:51
Toplam Mesaj:
205 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Erol Güneş
Doğum Tarihi:
09 Aralık 1988
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
Yeni Tank, Yeni Heyecan
[QUOTE=LIGHTNING]Maaşallah daha bir hafta olması rağmen balıklar çabuk alıştılar, toplam 3 firefish dişiden ikisinin yumurtlama girişimi kayalık alan azlığından dolayı membe ailesi tarafından engellendi ancak son dişi yumurta almayı başardı. Buyrun yeni videomuz(HD seçeneği ile);
[QUOTE=LIGHTNING]Maaşallah daha bir hafta olması rağmen balıklar çabuk alıştılar, toplam 3 firefish dişiden ikisinin yumurtlama girişimi kayalık alan azlığından dolayı membe ailesi tarafından engellendi ancak son dişi yumurta almayı başardı. Buyrun yeni videomuz(HD seçeneği ile);
[VID]http://www.izlesene.com/video/aulonocara-albino/4866163[/VID]
Ayrıca en son çektiğim genel bir videoyu da(HD) ekliyorum, Buyrun;
[VID]http://www.izlesene.com/video/lesmbunas2/4866191[/VID]
[/QUOTE]
Yumurta alma videosunu çok güzel yakalamışsınız Zafer bey tebrik ederim. Böyle videoları izlemek hobi adına heyecanımızı arttırıyor diye düşünüyurum. Emeğinize sağlık. Maşallah.
''F1 Tropheus Moori İlangi'' Uzun Aradan Sonra Video S4
[QUOTE=_rammstein_]Balıklarının gelişimleri güzel olmuş gerçekten umarım herşey dahada güzel olur ve güzel bir dişi erkek oranına sahip olursun allah utandırmasın erol kardeşim. [/QUOTE]
[QUOTE=_rammstein_]Balıklarının gelişimleri güzel olmuş gerçekten umarım herşey dahada güzel olur ve güzel bir dişi erkek oranına sahip olursun allah utandırmasın erol kardeşim. [/QUOTE]
Çok teşekkür ederim Muhammed kardeşim. Dişi erkek oranı ne zaman anlaşılabilir olur acaba bilgin var mı? Balıklar yaklaşık 7 aylıklar. Şuanda 17 adet var, akvaryum biraz küçük olduğundan 8 dişi 2 erkek gibi bir oran yakalamak istiyorum umarım denk gelir. Gerçi bu aralar akvaryumu büyütsem mi diye de düşünüyorum. Heves ettim ama şevke ihtiyacım var.
Tekrardan merhaba arkadaşlar.
Uzun bir aradan sonra bir video ile geri dönmek istedim. Tankta herşey yolunda gidiyor aman nazar değmesin. İlangilerim artık ergenlik dönemine giriyorlar. Yavaş yavaş birbirlerini kovalamalar, kum kazmalar, renklerini belli etmeler başladı. İnşallah böyle devam ederler.
Eksik görülen noktaları, tavsiyeleri dinlemekten mutlu olacağımı söyleyerek sizleri video ile başbaşa bırakıyorum. Keyifli seyirler...
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=_-ls5823b6s[/VID]
Tekrardan merhaba arkadaşlar.
Uzun bir aradan sonra bir video ile geri dönmek istedim. Tankta herşey yolunda gidiyor aman nazar değmesin. İlangilerim artık ergenlik dönemine giriyorlar. Yavaş yavaş birbirlerini kovalamalar, kum kazmalar, renklerini belli etmeler başladı. İnşallah böyle devam ederler.
Eksik görülen noktaları, tavsiyeleri dinlemekten mutlu olacağımı söyleyerek sizleri video ile başbaşa bırakıyorum. Keyifli seyirler...
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=_-ls5823b6s[/VID]
0 numara kum kullanıyorum ve altına pislik almıyor pek. Dip çekimini daha kalın kum kullanan arkadaşlar daha özenle yapmalı bence. Tabiki bu hobide hiçbir zaman tek yöntem veya tek doğru olması söz konusu değil. Her uygulumanın kendi içinde mantıklı yönleri var. Tercih meselesi. Ali bey değerli görüşleriniz için çok teşekkürler. Farklı görüşler ve farklı uygulamalar bu hobiyi ilerletir.
0 numara kum kullanıyorum ve altına pislik almıyor pek. Dip çekimini daha kalın kum kullanan arkadaşlar daha özenle yapmalı bence. Tabiki bu hobide hiçbir zaman tek yöntem veya tek doğru olması söz konusu değil. Her uygulumanın kendi içinde mantıklı yönleri var. Tercih meselesi. Ali bey değerli görüşleriniz için çok teşekkürler. Farklı görüşler ve farklı uygulamalar bu hobiyi ilerletir.
Bilgilendirme için çok tesekkürler Ali bey. Açıkçası ben hiç dip çekimi yapmıyorum. Şimdiye kadar hiçbir akvaryumumda yapmadım. Sadece haftada bir hortumla dip bölgeden su çekip, taze su ekliyorum. O yüzden biraz daha bekleyeceğim kaya ilavesi için, dişi erkek oranı belli olunca duruma göre değişiklik yapmayı düşünüyorum. Zaten hacimden dolayı büyük bir koloniye sahip olamam. 2 erkek 10 dişi veya 1 erkek 8 disi denk gelirse 17 yavru içerisinden iyi olur benim için. Umarım şanslı olurum bu konuda.
Bilgilendirme için çok tesekkürler Ali bey. Açıkçası ben hiç dip çekimi yapmıyorum. Şimdiye kadar hiçbir akvaryumumda yapmadım. Sadece haftada bir hortumla dip bölgeden su çekip, taze su ekliyorum. O yüzden biraz daha bekleyeceğim kaya ilavesi için, dişi erkek oranı belli olunca duruma göre değişiklik yapmayı düşünüyorum. Zaten hacimden dolayı büyük bir koloniye sahip olamam. 2 erkek 10 dişi veya 1 erkek 8 disi denk gelirse 17 yavru içerisinden iyi olur benim için. Umarım şanslı olurum bu konuda.
[QUOTE=Ludendorff]Yaza girdiğimizden beri aynı sorun bendede mevcut ben sıcaklardan olduğunu düşünüyorum. Akvaryumunuz ve balıklarınız çok hoş MAŞALLAH [/QUOTE]
[QUOTE=Ali Hoca]
[QUOTE=Burak Bulut] Erol bey selamlar,
[QUOTE=Ludendorff]Yaza girdiğimizden beri aynı sorun bendede mevcut ben sıcaklardan olduğunu düşünüyorum. Akvaryumunuz ve balıklarınız çok hoş MAŞALLAH [/QUOTE]
Teşekkür ederim Kerem bey,
İnşallah düşündüğümüz gibidir. Yaz aylarından hep korkmuşumdur zaten.
[QUOTE=Ali Hoca]
Erol bey merhaba,
Çok temiz ve muntazam bir tank kurmuşsunuz, hayırlı olsun, balık tercihinizde çok ıyı, inşallah sorunsuz bir adaptasyon geçirirsiniz.
Lakin kayalarınızı biraz az buldum ama yinede siz bilirsiniz.
[/QUOTE]
Güzel sözleriniz için teşekkürler Ali bey.
Aslında ben de kaya konusunda sizin gibi düşünüyorum. Akvaryumum boyut olarak tropheuslar için tam sınırda olduğundan hacimden kaybetmemek için kaya miktarını az tuttum. Ara sıra eklesem mi diye düşünüyorum ama strese girip hasta olmalarından korkuyorum. Sizin dekor değişikliğiyle ilgili tecrübeniz var mı?
[QUOTE=Burak Bulut] Erol bey selamlar,
Umarım sorunsuz şekilde büyümeye devam ederler belki bir başkası sormuştur ben göremedim ama balıklar neden bu kadar sarı acaba ?
Yani tropheus yavruları genel olarak çizgili olurlar ilangi yavrusu da aynı şekildedir ama balıklarınız aşırı sarı ben buna anlam veremedim aydınlatırsanız sevinirim.
Bu arada ışık rengi sarı sanırım çünkü kum ve taşlar aşırı sarı görünüyor ve genel olarak ta sarı rengin hakim olduğunu gözlemledim.
[/QUOTE]
İnşallah Burak bey.
Çok haklısınız, balıklar o kadar da sarı değil aslında. Kumum mercan kumu, kırık beyaz renkte. Kayaların üzerinde çok kahverengi yosun var. Kayalar gerçekten sarıntırak gibi. Çekimleri genelde gece yapabiliyorum. Telefon kamerasıyla da çektiğim için bu şekilde sarı gözüküyorlar. Ama diğer arkadaşların ilangilerinde gördüğüm kadar da çizgili değiller. Şuanda 5 cm kadar oldular gibi yavaştan renklerini de almaya başladılar. Anaçları çok güzel balıklardı. Forumdan YAVUZ DOĞAN abinin F0 balıklarının yavruları. İnşallah anne babaları gibi olurlar.
Sizin başınıza gelenlere de çok üzüldüm. Umarım en kısa zamanda tekrar eskisinden daha güzel bir tank kurarsınız.
[QUOTE=B@B@06]5 ay gibi sürede çok çabuk büyümüşler Erol bey ,video da çok güzel olmuş ellerinize sağlık. [/QUOTE]
[QUOTE=B@B@06]5 ay gibi sürede çok çabuk büyümüşler Erol bey ,video da çok güzel olmuş ellerinize sağlık. [/QUOTE]
Sağolun Buğra bey. Bu aralar biraz hareketsizler sebebini anlayamadım. Normalde yem vermediğim zamanlarda da tankın her yerini kullanıp yüzerlerdi fakan son 2 haftadır belli yerlerde tankın dibine yakın seviyede çok az hareket eder şekildeler. Ayrıca başka bir olumsuzluk da gözlemedim şimdiye kadar. Havalar bir ısındı bir soğudu ondan diye düşünüyorum. Umarım daha kötü birşey çıkmaz.
Silis kumda saz bitki yetişirmi
Asıl önemli olan nokta köklerini kuma çok fazla gömmeden dipte sabit tutturabilmek. Ben dipte dursunlar ve malawiler tırtıklamasınlar kökleri diye taşlarla sıkıştırıp kumla da gömdüm. İlk başta çok iyi büyüdüler, bütün akvaryumu sardılar fakat sonra kökler silis kumdan dolayı yeterli su alamadılar. Dipte kaldılar. Ona bir çare üretirsen olabilir de aslında.erolgunes 2011-08-08 10:45:38
Asıl önemli olan nokta köklerini kuma çok fazla gömmeden dipte sabit tutturabilmek. Ben dipte dursunlar ve malawiler tırtıklamasınlar kökleri diye taşlarla sıkıştırıp kumla da gömdüm. İlk başta çok iyi büyüdüler, bütün akvaryumu sardılar fakat sonra kökler silis kumdan dolayı yeterli su alamadılar. Dipte kaldılar. Ona bir çare üretirsen olabilir de aslında.
Silis kumda saz bitki yetişirmi
Biraz zor büyüyor kardeşim. İlk zamanlarda sorunn yok gibi oluyor ama uzun vadede yaşamıyor. Ben daha önce 0 numara silis kumda crinum thainum denemiştim, ilk zamanlarda çok büyüseler de sonradan hüsran oldu.erolgunes 2011-08-08 08:08:35
Biraz zor büyüyor kardeşim. İlk zamanlarda sorunn yok gibi oluyor ama uzun vadede yaşamıyor. Ben daha önce 0 numara silis kumda crinum thainum denemiştim, ilk zamanlarda çok büyüseler de sonradan hüsran oldu.
Uzun bir aradan sonra tekrardan bir video ile geri dönüyorum.
Üniversiteden mezun olmaya çalışırken çok ihmal ettim başlığı. Neyse ki şuanda geri dönebiliyorum.
Yavrularım artık ergenlik dönemine girmeye başladılar :) Gelişip güzelleştiler. Fıkır fıkırlar maşallah. Bitkilerim geyet güzel büyüyor. Sıcaklardan dolayı şu aralar çok yaprak çıkarmıyorlar fakat gayet sağlıklılar. Şimdilik durumlar böyle...
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Hzl60D0EkAg[/VID]
Uzun bir aradan sonra tekrardan bir video ile geri dönüyorum.
Üniversiteden mezun olmaya çalışırken çok ihmal ettim başlığı. Neyse ki şuanda geri dönebiliyorum.
Yavrularım artık ergenlik dönemine girmeye başladılar :) Gelişip güzelleştiler. Fıkır fıkırlar maşallah. Bitkilerim geyet güzel büyüyor. Sıcaklardan dolayı şu aralar çok yaprak çıkarmıyorlar fakat gayet sağlıklılar. Şimdilik durumlar böyle...
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Hzl60D0EkAg[/VID]
SON MESAJLAR
- Kırık Akvaryum Tamiri Aqua Discovery, 22:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum Akvaryum barskels, 22:45
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 22:33
Bitki Akvaryumları Genel - Doğuma Daha Var Mı ? Gokalpp, 22:32
Yeni Üye Forumu - Katil Salyangoum Su Çizgisinden Ayrılmıyor feridunabivari, 22:31
Yeni Üye Forumu - 180x60x60 Karma Güney Amerika twinsoul, 22:31
Akvaryum Tanıtımı - İstilacıların Peşinde ahmetfiratozkaya, 22:22
Deniz Canlıları - Hangi Tür Karides Daha İyi Buğra.B, 22:20
Omurgasızlar - Shallow Tank HarunYILDIRIM, 22:20
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum İçin Tavsiyeler ebt06, 22:14
Yeni Üye Forumu - Bitkilerde Çürüme MCY4, 22:06
Bitki Akvaryumları Genel - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu Ehtiyar, 21:44
Akvaryum Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin MasterChief, 21:37
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryumda Kaç Mm Cam Seçmeliyim? Ehtiyar, 21:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Kurtçuk MasterChief, 21:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Tekirdağ Ranchu Ve Ryukin Aktasefe, 21:10
Sazansıgiller - Betta Balığı Çiftleştirme darkfreez, 20:49
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bu Planarya Mı? 24med11, 20:36
Yeni Üye Forumu - Delta Tail Betta (the Taci) Mirza Adar, 20:23
Labirentliler Tanıtımı - Elyaf Kullanımı KaanE, 19:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Neritelerim Hareket Etmiyor Goldfish2000, 19:31
Omurgasızlar - Balığım Doğurdu 6 Yavru oktay42, 18:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuyruk Erimesi Helpmep89, 18:27
Yeni Üye Forumu - Anubias Yosun Problemi pltcooper, 17:14
Bitki Akvaryumları Genel - Lepistesimde Kuyruk Kısma Berkayv, 17:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Nano Bloody Mary Serdariekrem, 16:59
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balığı Akvaryumu tsp7, 16:53
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit Aguamentist, 15:45
Diğer Tatlı Su Canlıları - Moscow Blue Lepistes BywenzeL, 14:51
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Balığım Ne Zaman Doğurur? (canlı Doğuran) BozKar, 14:43
Canlı Doğuranlar - Balığım Ne Yapmaya Çalışıyor ? MasterChief, 14:11
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek KaanE, 13:31
Canlı Doğuranlar - Betta Yumurta Mantarlaşması lKatarina, 13:09
Yeni Üye Forumu - Fundulopanchax Gardneri Gardneri (gardneri Killifish - Yıllık Balığı) onuribrahim, 13:00
Diğer Tatlı Su Canlıları - Tawian Bee Karides Yumurta Saf Su ÇaĞRı, 12:54
Omurgasızlar - Akvaryum İçin En İyi Şey Hiçbir Şey Yapmamak! hounddog, 12:25
Akvaryum Dünyasından Haberler - İç Filtre darkaura, 12:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığım Bir Kesecik Çıkardı goko58, 11:58
Hastalıklar ve İlaçlar - 35x35x35 Low Tech Bitkili Akvaryumum isssmailak, 11:11
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Filtre Daha Uygun darkaura, 10:44
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumum Hala Berraklaşmadı Orhan76, 10:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryum Kurulumu MasterChief, 10:26
Yeni Üye Forumu - 35 Cm Bitkili Akvaryum Orhan76, 10:20
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyangozuma Ne Oldu Berkayv, 08:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Harbi Black Water :) Aguamentist, 08:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryumumdaki Canlı Rafayel, 08:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Hamile Lepistes Aguamentist, 08:02
Canlı Doğuranlar - Köpürme Ve Camda Tortu Aguamentist, 07:52
Yeni Üye Forumu - Kurt Mu? Rafayel, 07:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Tropheus Dişi Erkek aliburak11, 05:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 23:10
- Clear Akvaryum Ve Mdf Dolabı Serdariekrem 22:51
- 2 Litre Co2 Karbondioksit Tüp Serdariekrem 22:50
- Dophın Cf 1200 Dış Filtre AQUA 22:43
- Jbl Novo Tanganyika 250gr 350₺ AQUA 22:43
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 22:20
- Christmas Moss Furkann 22:20
- Bronz Çöpçü Corydoras Aeneus akomania 21:56
- Kırmızı Kuyruk Kedi Balıkları vagus 21:18
- Dolaplı Akvaryum 8387gms 21:07
- Resun Ve Delsa Akvaryum vedat79 20:58
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 20:45
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 20:45
- Hb.white Big Dorsal Dişi jaloreef 20:44
- Eurostar Aquaclay Kum 7 K.g Bikti Kumu jaloreef 20:44
- Nano Led Armatür BywenzeL 20:37
- Mikro Kurt wallece 20:16
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 19:57
- Coralazarus Calcium Media - 800 Gr Kadar ozan_1903 19:57
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 19:56
- Salyangoz Fiyatına Xl Kongo Tetra!! paXua 19:47
- Velifera Yavrusu (otobüs İle Gönderim Var)/son 40 MertSoyumert 19:43
- Bloody Mary. Sağlam Kan maylandi 19:42
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 19:30
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 19:30
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 19:20
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 19:20
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 18:53
- Super Red Pleco Yavruları Tuby 17:44
- Corydoras Gold Laser Dişi Arıyorum Corydoras.gram 17:33
- 2 Adet Akvaryum Ve Bitkiler muratyarici 16:42
- Akvaryumu Boşaltıyorum Son 4 Adet Frontoza ferhattt 16:34
- Akvaryum Malzemeleri Eheim 2211-2213 Kabasakal22 16:23
- Satılık Japon Akvaryumu CnBrtcn 16:21
- Satılık Akvaryum Malzemesi CnBrtcn 16:21
- Lepistes Özel Türler (stok Listesi Eklenmiştir) serkancilek 16:04
- İnce Silis Kum Arıyorum. abunil 15:43
- Led Driver 36-48w ilh4n 15:41
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 15:41
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 15:41
- Su Piresi / Yeşil Su Ücretsiz. ALTEMUR 15:11
- Iceman Ciklet Ariyorum.. ALTEMUR 15:11
- Karışık Cichledler vseckn 15:09
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 15:09
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 15:08
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 15:08
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 14:44
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 14:44
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 14:44
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 13:59
KULLANICILAR
- 154 Online Kullanıcı, 84 Üye
Online Kullanıcılar
kenjori,
kadirik,
Azizdurdenn,
HarunYILDIRIM,
emirhana,
R0h1rr1m,
Peterpane,
Sputnik,
Oquanus,
EUREKA,
erosennin,
Redrainbow,
sakpolat,
barskels,
AmazonDream,
Hüdai,
Over,
palankesli,
jaloreef,
ozelturlepistes,
hashüs,
draff10,
Acz,
AmatorAkvryumcu,
koc006,
afk43,
BarisD,
Vartego,
Legionsgamer,
vedat79,
Tuby,
grendel1984,
Rafayel,
Mirza Adar,
Dexter85321,
topcuoglu53,
Furcifer,
Mderhan,
IrfanAlm,
Shrimpspace,
Yasin034,
SilverSharK35,
bluesbant,
kdrackgz,
Alper Efe,
FatihBezirgan,
herosaint01,
erdalakçay,
Mycnr,
akomania,
recklesstr,
Alidndr,
nikon_,
blenny,
mhmt266,
eyupbardak32,
Ra93,
guven06,
cota78,
fobko,
Gokalpp,
Ehtiyar,
Vlademirol,
Aqua Discovery,
emremetin,
Atesufuk,
Berke39,
ozgurtpcogl,
Bettasevdalisi,
Akvaryum342ry,
Payitaht,
HaydarGul,
Burak PEKDEMİR,
aupqua,
aydın sağır,
servet,
tunahannn28,
Balik76,
Xrbetta,
mitii,
CevdetSERBEST,
Hobilenyum,
karabey97,
ilkayzeytun,
tolga_o6_tolga,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.