ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
halongan
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
77
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ocak 2006 20:52
Son Ziyaret:
06 Haziran 2023 00:07
Toplam Mesaj:
2194 [0.32 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halis ONGAN
Doğum Tarihi:
03 Mayıs 1986
Yaş:
38
İl:
Antalya
Meslek:
Sigortacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Halis ONGAN

Merkez / KONYA

SON 10 MESAJI

discus büyümüyor
Melih Bey doğru söylüyor. Günlük %90 su değişimini bile discus kaldırabilir. Discus hem çok dayanıklı hem de çok hassas bir balıktır. 
Su değişiminin gecikmesi suda nitratın artmasına, oksijen oranının düşmesine ve haliyle hücre bölünmesinin azalmasına neden olacaktır. Bu durumda balıklarda gelişim yavaşlar hatta durabilir. Balığın iskeleti gelişmeyebilir. Yanık diye tabir edilen durum ortaya çıkabilir. Resim eklediğiniz takdirde balıklarınızın yanık olup olmadığı konusunda bilgi verilebilir.


Discus suyu hazırlanışı
[QUOTE=m.erat]Canli eklemek cok saglikli degil bence. Ama sure hizli olsun derseniz bakteri kulturu ekleyebilirsiniz. Sera bio nitrivec olabilir[/QUOTE]

Aynen doğru, bakteri çakışması söz konusu olabiliyor.

[QUOTE=çelebi]Akvaryumda kum var mı? Eğer kum yoksa ve dış filtre de olmazsa bakterilerin yerleşeceği bir yer olmaz. Balıkları yeni doldurulmuş akvaryuma koymuş olacaksınız.[/QUOTE]

Bakteriler cama da yerleşebilirler.

[QUOTE=sercanarabacioglu]akvaryumda kum yok sadece filtre bağlıcam zaten bakteri kültürü oluşmadan balıkları almam zaman sıkıntısıda olmadığı için 3 5 gr yem atıcam okadar gerçi yemi hangi oranda yani ne kadar atmam gerektiğini bilmiyorum.

[/QUOTE]

Bu kadar çok gözünüzü korkutmayın. İlk önce alacağınız akvaryumun pH'ını öğrenip, pH'ı olabildiğince yakın değerleri tutup sonrasında itinalı bir suya alıştırma sürecinden sonra akvaryuma balıkları salabilirsiniz.


tank içinde huzursuzluk
[QUOTE=pek1]2 discus olursa bırbırlerını kovalamaları normal en az 6 lı 8 lı grup halınde bakılmalı balık sayısını arttırırsan sorunun cozulecektır[/QUOTE]

Ancak bu akvaryumda değil! 120*50*50h ölçülerinde bir akvaryumda 6 tane discus eklerseniz, rahat ederler. 120 lt. 3 discus için yeterli değildir. Yüzme alanlarının biraz geniş olması lazım.
Strafor boyama
Derz ile kapladıktan sonra, malesef silikon su basıncından dolayı tutmaz. İşlemler bittikten sonra yaklaşık bir hafta kadar suda bekletmelisiniz. Bir hafta bekledikten sonra su değişimlerini her zaman ki rutin şekilde yapabilirsiniz. 
Strafor boyama
Boyayı da derz ile karıştırırsanız herhangi bir problem olmaz. Yalnız kullandığınız derzin havuz içi su yatılım uygulamalarında kullanılan derzlerden olmasına dikkat ediniz. Bilinen en yaygın ve kalitelisi Kalekim Fugapool serisidir. 

Projenizi bitirmekte acele etmeyiniz. Birkaç kat renksiz halde derz uyguladıktan sonra renklendirmeye geçebilirsiniz. Renklendirme de koyudan açığa doğru gittikçe daha doğal bir görünüm olacaktır. Şimdiden kolay gelsin, iyi çalışmalar... 
Arowanam Haydar (Sürekli Güncel) syf:2 video 4K
Numan merhaba, Haydar'ın hayırlı olsun. Bazen bende bir sürü balığın hiyerarşik düzenini seyretmektense, "Al bir tane balık, gönül bağı kur." diye düşünmüyor değilim. Bende hobiye 2011 yılından beri ara vermiştim. Ancak bugünlerde yine duygularım depreşti. Eşimle beraber bitkili bir akvaryum kurmaya karar verdik. Yaklaşık 1 aydır araştırma yapmaktayım, sadece başlıkları okuyordum. Konu senin konu olunca bir şeyler yazmadan geçemedim. 

Tekrar hayırlı olsun. Arowana hakkında tecrübem olmadığından balık hakkında tavsiye veya fikir beyanında bulunamıyorum. Ancak akvaryumun tembel işi olmuş!  
Tropheus'larımın yanına Frontosa almak istiyorum
Merhabalar,

Tropheuslar ve frontosalar akvaryum hacmini aştığımızı düşünsek bile, diyetleri açısından bir arada beslenemezler. Tropheuslar otçul, frontosalar ise etçildir. Ek olarak Tropheusların sindirim sistemleri oldukça hassastır. Etçil balıkların yemlerini yediklerinde büyük bir ihtimal bloat olurlar. Bu yüzden uygun değillerdir.

Frontosalar için akvaryum hacmine gelecek olursak, 1E-2D için en az 300 lt. akvaryum gereklidir. Daha küçük boyutlu akvaryumlarda balıkların gelişimi olumsuz etkilenecektir. Bu konuda Tarık abinin hazırlamış olduğu güzel bir makale var, buradan okumanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...
Antalya Akvarist Rehberi...
İsim Soyisim: Halis ONGAN
Yaş: 26
Beslediği Tür: Şuan balığım yok.
Kaç Yıldır Akvarist: 11 yıldır.
Gsm: 0.554 567 20 22
Adres: Antalya / Muratpaşa / Kızılarık

Şuan bizim ufaklıktan ve işlerimin yoğunluğundan dolayı akvaryumum bulunmamaktadır. Birçok türü besledim. Benden bir cacık olmaz ama yinede yazayım dedim. :)
.
Melekler çok zeki ve eskiden çok dayanıklı balıklardı. Ama artık eskisi gibi dayanıklı olmuyorlar. Akvaryumunun suyuyla daha fazla oynamayın. Ani su değerleri değişiminden kaynaklanıyordur veya bakteri çakışması olabilir. Eğer varsa melek balıklarınızı yine aynı akvaryumun suyuyla bir karantina akvaryumuna ayırın. Isyı 1-1,5 derece yükseltip, flagyl tedavisi uygulayabilirsiniz. Eğer balıklarınızda iştahsızlık sorunu varsa bunu da bitsin üzerine sarımsak suyu sıkarak vermeyi deneyebilirsiniz.

Mümkünse melek, discus gibi balıkları tek seferde almaya dikkat edin. Yerli üretimleri tercih etmenizde fayda var.

Umarım balıklarınız iyileşirler.

İyi çalışmalar...

antalyada akvaristler buluşması
Seyit Abi aynı apartmanda oturduk. Birbirimizin hobisinden haberimiz yok! Seyit Abi birde buluşma başlığını buradan takip etsen daha iyi olur?

İyi çalışmalar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.