ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dimbeleth
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
93
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrimiçi
Üyelik Tarihi:
08 Nisan 2009 17:14
Son Ziyaret:
1 dakika önce
Toplam Mesaj:
73 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
17 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
23 Nisan 1996
Yaş:
29
İl:
Artvin
Meslek:
Fizikokimya MSc
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SCK ----- Tropheus Murago

SON 10 MESAJI

Akvaryuma Ne Zaman Balık Eklemem Gerekir
Suyu yeni eklemişsiniz, birkaç gün içinde balık eklemeyin. Azot döngüsüyle ilgili konuyu okuyabilirsiniz.
Ayrıca tank hacmi, filtrasyon ve besleyeceğiniz balık cinsi nedir?
Ilk Beta Baligim Hakkinda
Hayırlı olsun,
Balık çok güzel gözüküyor.
Akvaryum kaç litre ve içindeki bitki ne bitkisi. Su üstü bitkilerine de bakmanızı tavsiye ederim. Hacim zaten çok küçük gibi, bence fazla süsle doldurmamaya çalışın, belki uygun bir dal ve bitkiler daha iyi durur.
100-50-45 Malawi Öneri
Merhaba, mbuna türlerinin birçoğu beslenebilir, sarı prenses, demasoni, saulosi vs. Hangisi size keyif verecekse onu seçin. Türe karar verdiğinizde o hacimde ne kadarlık koloni beslenir, yanına hangi türler eklenebilir o zaman karar verebilirsiniz, daha iyi olur. Farklı iki tür beslenir tabi ama sayısı ne kadar olacak, ona türleri seçtikten sonra bakılır.
Nadir Tür Arıyorum
Tuzla aquapet'te sparkling olması lazım.
200 Litre Oyuncu Balık Önerisi
Merhaba, diğer amerika cikletlerine bakabilirsiniz. Boyutları daha küçük olup bu hacimlerde beslenebilecek türler var, zebra, sajica vs.
125 Lt Akvaryum İçin Balık Önerisi
Belki tanganyika kabukcul türlerinden seçilebilir. Uygun şekilde dizayn edilip her tür için bölge yapıldıktan sonra güzel bir akvaryum olabilir.
Yeni Akvaryum, Yeni Balıklar
Hayırlı olsun,
Tropheus için kalsiyum karbonatlı kum daha iyi olurdu ama artık almışsınız yapacak bir şey yok. Filtre de yeterli gelir muhtemelen ama bana sınırda gibi geldi daha büyük alsanız rahat ederdiniz.
Tropheus kayalık bölge sever, zaten yaşadığı yer o şekilde. Çok keskin olmayacak şekilde kayalarla dizayn edebilirsiniz.
Bitkisel beslendikleri için ona göre yem programı yapmak gerekir. Farklı markaların içeriği farklı olan yemlerini kullanabilirsiniz. Filtre malzemelerini de en azından ph'ı düşürmeyecek malzemelerden seçebilirsiniz, dış filtre için ekstra alacaksanız.

https://www.akvaryum.com/Forum/tropheus_genel_bilgilendirmesikca_sorula_k401767.asp
Bu konuyu ve diğer tropheusla ilgili konuları iyice araştırın. Genel olarak bu şekilde, balık seçiminden su şartlarına kadar bir çok bilgi buralarda mevcut.
Kolay gelsin.
Tropheus Yemleme Tavsiyeler
Dainichi'nin astaksantin içeren yemleri var, renk açısından faydalı olabilir. Ben veggie fx kullanıyorum muragolar için, ne kadar etki etmiştir bilmiyorum ama renklerinden memnunum.
Yeni Kurulum Tropheus Akvaryumum
Her zaman çok hareketli oldukları için telefonla net fotoğraf çekilmiyor ama arada tablet yem verince yakalayabiliyorum.
Kafalarındaki noktaların maviliği azalmaya başladı. Muhtemelen büyüyene kadar tamamen gider rengi, kahverengi sarı olarak kalır.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72765/310720251120331.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72765/310720251120571.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72765/310720251121241.jpg[/IMG][EDIT]dimbeleth,2025-07-31 11:25:45[/EDIT]
Işık Akvaryumu
[QUOTE=chucuk]
Yapmıyorum, siz uyardıktan sonra ne olduğuna baktım. Yemleme yapmadığımdan tds'in fazla artacağını sanmıyorum. Teoride uzun vadede kısmi yem eklemem gerekse bile bitkilerin büyürken fazla maddeleri uzaklaştıracağını varsayıyorum. Tabi sadece varsayabiliyorum çünkü tecrübem yok ...[/QUOTE]

Eğer saf su kullanmıyorsanız zaten içinde belli türler içeriyor (metaller, tuzlar, mineraller). Ama su buharlaştığında bunlar buharlaşmaz ve akvaryumda kalır. Tekrar eklediğiniz su saf değilse onun içindeki türler de sisteme eklenir ve gittikçe artar. İlk başlarda sorun olmasa da bi değerden sonra sorunlar başlar. Ancak bu türlerin bitkili bir akvaryumdaki döngüsü nasıl oluyor onu bilmiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.