ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aquamarinetr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
22 Mayıs 2026 13:38
Toplam Mesaj:
4 [0.80 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yusuf Bayram
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yusuf Bayram

SON 4 MESAJI

28 Litre Akvaryum İçin Ne Önerirsiniz?
[QUOTE=egemenc]
Selam,Sevgili,Dostum.
Beta,avcı balıktır,karides yavrularını yer.
Sadece katil salyangoz helena ve karides bak yada katil salyangoz helena yerine nerite yada tavşan salyangoz bak.Bunlar senin işini görür.
Helenada şöyle bir fayda var adi salyangoz ürerse bitkilerden gelirse onu yer temizler.[/QUOTE]

Betta 10 gündür saldırmadı karideslere takılıyorlar kendi aralarında.
Akvaryum Suyu Dinlendirilmiş Vs. Çeşme Suyu
[QUOTE=mrah]

Bunun aslinda bir aciklamasi var. Icme suyunu dezenfekte etmek icin kullanilan klordan oturu dinlendirme/havalandirma islemi yapiliyor. Ben de hayatimda su dinlendirmis bir insan degilim ama hic bir tankimda gorece zayif filtrasyona yada asiri canli yukune ve yemlemeye sahip olmadi. Klor zararli/zararsiz ayrimi yapmadan etkin konsantrasyonda yok edebildigi tum canlilari yok eder. Buna faydali bakterilerde dahil. Faydali bakterileri tankta oldurmeniz kisa surede canli yuku, filtrasyon hacmi gibi konulara bagli olarak canlilar uzerinden olumcul etkilere sebep olabilir. Bu yuzden bu dinlendirilmeyen su matematigi herkesin tankinda calisacak guvenli bir yol degil. Ama klordan arindirilmis su faydali bakterileri korumak ve diger yan urunlerin toksisitesini engellemek icin her tankta sorunsuz uygulanacak bir yontem. Bu yuzden, sizde calisan bu yontem genel kural olarak herkesin yapmasi icin uygun degil. "Vay efendim olmaz" degil ama, olmama ihtimali gayet var malesef.[/QUOTE]

Her su değişiminde doğru orantıda Seachem Prime, her gün ideal damlada stability kullanıyorum. Klor. dan çok kloramin mesela ne kadar dinlendirilirse geçmeyecek bir şey o yüzden suda klor mu kloramin mi var. o da bilinmiyorken bekletmek de mantıklı gelmiyor TDS 240, ph 7.4-7.8 olan çeşme suyunu direkt döküyorum ben
28 Litre Akvaryum İçin Ne Önerirsiniz?
10 karides, 1 betta 2 salyangoz var sizce yeterli mi ya da ne önerirsiniz ekstra ne koyualbilir ? [IMG]https://hizliresim.com/hos615i[/IMG]
Akvaryum Suyu Dinlendirilmiş Vs. Çeşme Suyu
Merhaba,

Evimde 210-250 arasında TDS ölçtüğüm pH 7.4-7.8 olan çeşme suyum var. Su değişimlerinde bu zamana kadar her zaman suyu çeşmeden doldurup prime döküp 5 dk bekledikten sonra akvaryuma doldurdum. Hiç dinlendirilmiş su kullanmadım. Bunu dediğimde "vay efendim olmazmış" cevapları alıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.