ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fin World
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
9 Saat 51 Dakika önce
Toplam Mesaj:
17 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
16 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fin World
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fin World

SON 10 MESAJI

Balık Ölümleri Sonrası Eklenecek Tür Tavsiyesi
Burada önemli olan senin gözüne hangisi güzel görünüyorsa onu seçmen aralarında düşündüğün gibi şu tür daha dayanıklı şu tür daha zayıf diyemeyiz çünkü burada önemli olan satın alacağın yer veya kişi aslında benim önerim instagramdan Trakyalı Akvarist hesabına bakabilirsin adam çok mükemmel ve dayanıklı lepistesler üretiyor ben oradan alıyordum ama zaten yüm olay balığa baktığında başlıyor eğer karnı içe göçükse iç parazit ya da daha kuyruğu büzüşmüş gibi filansa dış parazit gibi gibi hani burada olay balıkta değil alacağın kişide, sormak istediğiniz başka bir şey varsa lütfen çekinmeyin, keyifli hobiler :)
Yeni Akvaryumuma Tavsiye İstiyorum
[QUOTE=FAQ1]Hocam öncelikle ilginiz için teşekkürler. Dün paylaşımı yaptığım saatlerde karidesler sağlıklı gözüküyor hareketlilerdi fakat 3-4 saat sonra baktığımda çoğu kötü durumdaydı filtredeki malzemeleri çıkardım iyi çalışsın diye ama işe yaramadı şuan sadece 2 karides kaldı salyangozlar yaşıyor. Akvaryumdaki herşeyi yıkayıp koydum ama bitkileri unuttum direk getirdiğim gibi diktim. Acaba olumsuz etki yaratmış mıdır üstünde ilaç kalıntısı vs.. varsa? Sabah ölü karidesleri aldım filtreyi fulledim bitkileri söküp farklı kaba aldım. Şuanki durumda sence %100 su değişimi yapılmalı mı veya ne yapmalıyım yeni karidesler almadan filtre ve suyun yaşanabilirliği konularını çözmem gerekiyor. Bitkileri dinlenmiş suyla yıkayıp tekrar konumlandırmayı düşünüyorum duruma göre. Akvaryumun ve malzemelerin fotoğraflarını bırakıyorum. (İlaçları üstünde yazan talimatlara göre kullandım)

https://imgyukle.com/i/SQfvrY
https://imgyukle.com/i/SQfp5N
https://imgyukle.com/i/SQfiqR
https://imgyukle.com/i/SQfGbq
https://imgyukle.com/i/SQfDGP
https://imgyukle.com/i/SQfs0e[/QUOTE]

Sorunlarımız netleşti gibi görünüyor ilk olarak akvaryumunda şu anda sadece karides var yem kullanmamalısın karidesler mikroorganizma ve bakterilerle beslenirler bu yemleme suyun dengesini bozacaktır ardından sen bu akvaryumun içine su koyduktan sonra ilk olarak kloru buharlaştırıp (aqua condition yazan kimyasal) ardından filtre çalışır vaziyetteyken bakteri kültürünü doğru talimatla 1 hafta boyunca akvaryumda canlı yokken bakteri sürecini bekledinmi beklemediysen toparlanmak zor muhtemelen çoğu canlını kaybedersin şunuda unutmamak gerekki anlafığım kadarıyla akvaryumdaki ........ yıkadım demişsin sen bunları musluk suyuyla yıkadın galiba musluk suyunda klor bulunduğu için bi ihtimal oluşacak bakteriyide yok ettin kesinlikle musluk suyu yok pladtik aksam parçalar haricinde her şey bakteri kültürü oturmuş qkvaryum suyuyla temizlenecek ! Ve ilk olarak bu bakteri dömgüsünü oturtmalısın ardından canlı ekleme olmalı, bazı şeyleri yanlış anlayıp cevapladıysam affola (akvaryum ısın kaç derece ?) [EDIT]Fin World,2026-05-21 18:16:55[/EDIT]
Yeni Akvaryumuma Tavsiye İstiyorum
Şöyleki akvaryumunda anladığım kadarıyla tepe filtre var ve tepe filtrenin içinin fotoğrafı lazım eğer sen bu hazneyi veya hazneleri medya malzemesiyle doldurmadıysan zaten akvaryumu ayakta tutman çok zor hatta ölümler belki başlamıştır bileilk olarak akvaryumunun kapağı açık üstten bir akvaryum fotoğrafı ve direkt kapak açıkken bir kaç kare atarsan sorununu çözebiliriz, unutma ki hatalar her zaman göremediğin yerlerdedir [:)][EDIT]Fin World,2026-05-20 16:16:37[/EDIT]
Balik Olumleri
Çok bariz değil mi sence ? Taabikide iç filtre kullanıyorsun 96 litrede su sadece dönüyor pipoda sadece bakterileri tutuyor suya oksijen sağlıyor akvaryumda ne mekanik nede kimyasal temizlik oluyor en kısa sürede dış filtre şart!!! Yada yüksek debiye sahip şelale filtre (aquael fzn serisi örneğin) bu sorunun başka tedavisi yok !
Red Rili Karides Nereden Bulabilirim ?
[EDIT]Fin World,2026-05-12 18:34:58[/EDIT]
Reeflowers Bitki Kumu
Reeflowers Iceland Black Sand kumu lepistes, moli, karides olan tankımda kullanmak istiyorum ama bir renk solması veya toksik bir zararı olurmu Tecrübelerinizi okumak isterim, tabi paylaşmak isterseniz.
Dolphin Askı Filtre Kartuşu
Yeni filtre takmadan 1 hafta öncesine kadar debi düşüktü yeni filtre takıncada eski düşük debisi aynı ama içindeki tüm filtre malzemelerini çıkardım debisi yine aynıydı çok düşük galiba değiştirmem gerek akvaryumum 30 litre ve iki adet figure eight puffer fish besliyorum kum yok ama reeflowers'ın siyah kumunu koymayı düşünüyorum tüm canlılarda bilgim var fakat iş küçük hacim ve balon balığına gelince işin içinden çıkamadım eğer bilen üstadlar varsa Tecrübelerinizi okumak isterim, tabi paylaşmak isterseniz :) , istenirseakvaryumun görselinide atabilirim ama yine askı filtre almayı düşünüyorum sizce sobo markası çok mu kötü yada aquael, ama şu bilgiyide vermeliyimki oase markasına kadar yükselenem bütçede
Evet bulamayacağım gibi ama filtrenin debisi de düşmeye başladı ne yapabilrim yaklaşık 1,5 yıl oldu yeni bir filtremi almalıyım ? Yoksa debiyi hızlandıracak ne önerirsiniz ama dediğiniz şekilde tetra marka sünger aldım ve fluwal marka carbon aldım ve koydum ama debi bu değişimi yapmadan öncede deni aynı derecede düşüktü ne yapmalıyım

[QUOTE=urzais]
Umarım bulamazsın hiç bir halta yaramayan malzeme onlar.
İçine güzelce 20 ppi mavi sünger oturt misler gibi biyolojik filtre yapsın.
[/QUOTE]

Lütfen bir daha yazım üslupunuza dikkat edin !, bu olayı bu derece abartacak bir şey yok sonuçta biz burada hobiye değer veriyoruz ve bir şeyleri daha iyi bir şekilde yapmak için bir şeyler soruyoruz !
Filtenin ölçülerinde kendi 2 adet kartuşu var yani bu parçalar plastik ve içlerinde hem mekanik filtrasyon malzemesi var hemde biyolojik filtre malzemesi var ama bunları internette bulamadığım için sordum ama bulamayacağım gibi umarım bulurum
Dolphin H200 askı filtrem var ve artık içindeki kartuş ömrünü doldurdu ve internette aradım fakat bulamadım nereden bulabilirim (konum:Ankara)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.