ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sandman309
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
7 Saat 1 Dakika önce
Toplam Mesaj:
9 [2.25 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
9 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Şaban AKTOPRAK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SANDMAN309 WALSTAD KARİDES LEPİSTES CÜCE VATOZ CORYDORAS

SON 9 MESAJI

Bitkili Akvaryum
[QUOTE=Prssy]

Şelale dendi aldım valla[/QUOTE]

Askı filtre ya da pipo isteyin, ama pipo için küçük olanlara hava motoru gerekiyor kensinden motorlu olanlar küçük akvaryumda çok yer kaplıyor en mantıklısı askı şelale filtre
50 Cm (34l) Tank Kurulumu: Hangi Balık & Ekipman?
İyi hobiler hocam.
Kendi akvaryumumdan örnek vereyim size. Taban olarak Walstad gibi hybrit kurulum yaptım (2 cm bahçe toprağı 5cm dere kumu). Sessiz olması için kendinden motorlu pipo filtre kullandım dolphin sfp 34( amabaya büyük bir filtre bunun yerine askı filtre akvaryu içinde yer kaplamaz). Co2 için mayalı sistem ( kola şişesi, serum seti sigara filtresi, hızlı yapıştırıcı ile şişe kapağına yapıştırığınızda tek parça olduğu için ekstra vana maliyeti de olmuyor kaçakta ama cekvalfte olmadığı için kontrol etmlisiniz). Aydınlarma olarak CT-2466 30cm ya da CT-2467 60cm kullandım. Bakteri döngüsü için 1.5 ay belki biraz daha fazla canlı eklemesi yapmadım salyangozlar hariç, salyangozları 1. ayın sonunda ekledim. 50w ısıtıcı kullanıyorum ama keşke 100w alsaydım dediğimoluyor çünkü 50 lt tank sürekli termostat devreye giriyor
Ekonomik bir kurulum ama çok yosun oluyor. Karidesler, vatozlar ve salyangozlar yetişmiyor haftada bir ön camı temizliyorum bilginiz olsun :)
Co2 eklemeden ışık sürenizi de 6 saati geçirmeden yaparsanız yosun olur ama çok fazla olur mu bilemem. Walstad deneyimi olan birine danışmak lazım.
Benim tankım Walstad değil taban malietini düşürmek için hybrit bir kurulum yaptım.

Işık Gerekmi
2-3 tane nerite salyangoz atarsın çok yosun olursa da süngerle temizlersin ama görsel olarak ışıklı daha iyi olur. Ct-2466 led armatür var hem ucuz hem low tech bitkileri büyütür hem de akvaryumun görsellik kazanır.
İyi hobiler.
Bitkili Akvaryum
Size de iç filtre satmışlar :) ben kurtuldum ondan Size de tavsiye ederim :)
Dere Kumunda Kararmalar Oluyor
Yemlemeyi sürekli bu bölgede yapıyorum ondan kaynaklı olduğunu düşünüp midye aldım umarım etkili olur. Çünkü tabanda sadece burada bu siyahlaşma var.
30 Litre Beta Tank İçin Filtre?
İç filtre kullandım zamanında hiç tavsiye etmiyorum askı şelale filtre, hiç ses istemiyorsan kendinden motorlu pipo filtre tavsiye ederim
iyihobiler
Canlı Doğuran Yavru Kurtarma
[QUOTE=bursa98]

Amacım,kendi kendine doğal dönen bir sistem yaratmak ama,rafya,bitki,yavruluk hariç birşey göremedim,daha yaratıcı[/QUOTE]

Kurtarabildiğin yavruları, yavrulukta aynı akvaryumda bakarak hocam. Diğer canlıları da onları görecek şekilde yakın yemleyip yavruları yiyemediğini görüp zarar vermiyormuş. Youtube'da bir akvarst de görmüştüm. Böyle deneyin isterseniz.
Canlı Doğuran Yavru Kurtarma
Ben altı süzgeçli yavruluk denedim ama daha 2 3günü var gibi. Başarılı olursam yazarım:)
Dere Kumunda Kararmalar Oluyor
2 cm aktif bitki toprağı 5cm dere kumu ile kurduğum bitkili ve filtreli akvaryumumda dere kumumda kararmalar oluyor daha önce başına gelen oldu mu çözümünü için destek alabilir miyim? [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/270437/251120250426551.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.