ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İsmail_96965
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
237
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
5 Saat 57 Dakika önce
Toplam Mesaj:
362 [3.48 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
342 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail tümöz
Doğum Tarihi:
08 Ağustos 2007
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail Tümöz

SON 10 MESAJI

Bu Akvaryumda Ne Besleyebilirim?
[QUOTE=Yiğen]Özür dilerim[:'(]

Ben herkesten fikir almak için yazmıştım[/QUOTE]

Dere veya Hagen kum alabilirsiniz. Ayrıca spektrum yapan bitki LED’leri var onlardan alırsanız günde 6 saat açık kalması yeterli olur.yem için ben kendi balığımada; Beta Sera Renk Yemi ve Tropical in Beta yemini kullanıyorum ve gayet memnunum size de tavsiye ederim. Isıtıcı olarak 25 W bulmakta zorlanabilirsiniz bunun yerine Smartın 50 Wlık modelini alabilirsiniz. Ancak önce suyun sıcaklığının gün içindeki değişimini izleyin eğer çok fark olmuyorsa ısıtıcı almanıza gerek yok.

[QUOTE=İnci Kefali]Lepistes öneren arkadaşlar neye dayanarak 14 litrelik bir akvaryuma deli gibi üreyecek bir balık öneriyor? Lütfen böyle bir şey yapmayın.

Beta veya parlayan gurami gibi çok küçük guramiler bakabilirsiniz ancak. Termostatlı ısıtıcılar suyu kaynatmaz, sıcaklığın sabit kalması için öneririz. Suyunuzu bir doldurun, derece alın koyun. Sıcaklık nerelerde geziyor bakın, ona göre ısıtıcıya karar verirsiniz.

Betaların bitkili akvaryum sevdiğini unutmayın. Yem alırken Pet shopun vereceği rastgele yemlerden uzak durun. Kaliteli yemler almaya özen gösterin.[/QUOTE]

2-3 erkek olduğunda üreme olmaz hemde daha şık durur diye önermiştim çoğu kişi agresif olurlar diyor ama hiç rastlamadım bu akvaryuma saklanma alanı filtre derken çok az alan kalcağı içinde betayı önermemiştim.
Alma bence gerekli değil ve 25 w ısıtıcıyı hem zor bulursun hemde pahalı tutar bide yeni başladıysan beta çok sıkıyor başka bir türden başla derim 2 erkek lepistes veya 1d 1e lepistes daha çok keyif verir ama senin kararın.
Hasta Balık
Balık fanusta zaten hareket etmezki 1-2 litrelik alanları kalıyor doğru bir akvaryuma geçmekle başlayın derim.
Balığın yandan resmi olursa daha iyi olur
Yavruyu Nasıl Hızlı Büyütebilirim?
[QUOTE=koraykbl]
Haftalık su değişimi, günlük dip çekimi ve kaliteli kuru yem ile besleyebilirsiniz. İlk 1 hafta artemia sonrasında kuru yem ve su piresi ile besleyebilirsiniz. Bu süreçte 2 ay gibi bir sürede büyüyecektir. Ayrıca geniş hacim ve duyun hafif dalgalanması güçlenmesi için iyi olur. Sularına yeşil suda katabilirsiniz. [/QUOTE][QUOTE=GÖKBÖRÜ🇹🇷]
Merhaba, tankınızda bitki(canlı) var mı?
Eğer yoksa ayrı bir akvaryum lazım en azından 20 litre, belki bu bile yetersiz gelebilir. Arkadaşın dediği gibi canlı yem(örn ; Artemia)ve kaliteli toz yemlerle besleyerek büyütebilirsin sağlıklı bir şekilde. Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim ve yavruların fotoğrafını atabilirseniz iyi olur. [:3]
Düzenli dip çekimi de lazım ve haftalık su değişimi aksatmamalısın çünkü temiz su olmazsa olmaz balıklar için.
Ve ayrı akvaryuma alacaksan dediğim gibi 20 litreden az olmamalı bence ve ufak da olsa bir pipo filtre, ısıtıcı olmalı.
[/QUOTE]
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. 27 dereceden100 litrelik akvaryumda damızlıklar ürüyor, 2 adet 40 litrelik akvaryumda da yavruları büyütüyorum. Hepsinde pipo filtre ve ısıtıcı var. Yem olarak tavsiyelerinizle Rotfish’in artemiası, AHM küçük taneli granül yem ve Tetra yavru yemi aldım. Dip çekimini daha önce günlük yapmıyordum ama şimdi ona da başlayacağım.
Resimdeki yavru 2 gün önce çekilmişti, şu an daha da çoğaldılar. Eve gidince onların da fotoğraflarını atmaya çalışacağım.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263383/211020251820151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/263383/211020251820311.jpg[/IMG][EDIT]İsmail_96965,2025-10-21 18:20:41[/EDIT]
Lepistesim Hamile Mi? Hamileyse Ne Yapmalıyım?
Doğumda net tarih verilmiyor ama 1-2 hafta kalmış gibi gösterdiğiniz yavruluklar geniş oluyor normal plastiklere göre onu kullanabilirsiniz hem rafyaya göre daha çok yavru kurtarırsınız veya akvaryumunuz bol bitkiliyse akışına bırakın derim
Yavruyu Nasıl Hızlı Büyütebilirim?
Merhaba arkadaşlar, lepistes üretimine başladım. Yavru balıklar da gelmeye başladı. Bu yavruları 1 ay veya daha kısa sürede nasıl renklendirebilirim? Hangi yemleri ve su şartlarını kullanmam daha iyi olur? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.[:)]
Türü: Blue Grass.

Bilmediğim Bir Markanın Isıtıcısı
Tamamdır sağolun teşekkür ederim.
[QUOTE=İnci Kefali]

2. Elde her zaman risk vardır. Sağında solunda çatlak vs var mı inceleyin. Plastik kısımdan camın içine sızıntı olacak yer var mı bakın. Elektrik kaçağı olsa nasıl anlarsınız bilemiyorum. Böyle bir risk var. Bir de acaba ayarladığınız derecede kalacak mı? Takın bir süre gözlem altında tutun balıkları haşlamasın[/QUOTE]
Su almıyor, dereceyi en fazla 1 derece artırdı. Kırık veya çatlak yok ama eski olduğu için biraz tedirgin oldum. Normalde sıfır almaya çalışıyorum fakat üretime başlayacağım için motor ve akvaryum derken bütçem çok kalmadı. En azından 1 ay idare eder mi?

[QUOTE=İnci Kefali]0 mı aldınız? Bunları bayadır görmedim.[/QUOTE]
2.el aldım ulustan

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.