ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MerakliHobici
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Ağustos 2025 23:22
Toplam Mesaj:
8 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Meraklı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Meraklı

SON 7 MESAJI

Ciklet Balığım Yem Yemiyor
[QUOTE=K0L0Ni]Merhaba, geçmiş olsun.

Hasar gören prenses dişi mi?

Fotoğraf atarsanız daha iyi anlaşılabilir. Eğer dişiyse erkek hırpalamış olabilir ve strese girmiştir. Malawi cikletlerde 1e1d oranı pek sağlıklı değil... 1 erkek için en az 2 dişi olmalı ki o bile sağlıklı oranın çok çok altında. Aksi takdirde erkek kızgınlık döneminde dişiyi/dişileri çok hırpalar.

"Standart 50 cm akvaryum" doğru bir ölçü birimi değil. Litre bazında yazarsanız daha net bir hesap yapılabilir. Yine de standart dediğinizden 50x25x30h gibi bir şey anlıyorum. Hadi en ve yükseklik biraz daha fazla diye düşünürsek ve akvaryumun içi bomboş dersek (litreden çalacak bir dekor vs. yoksa) en iyi ihtimalle 50 litre tankınız vardır.

Bu veya buna yakın hacimlerde malawi beslenmez. Hem sizin besleme keyfiniz için hem de balıkların sağlığı için ya tankı büyütün ya da balıkları değiştirin derim.

Kuyruktaki erimenin ilerleyerek parazit veya enfeksiyona davetiye çıkarmaması için vitamin takviyesi ve sık aralıklarla %30 su değişimi balığa iyi gelecektir. Suyu asla ağzı açık bir kapta en az 2 gün dinlendirmeden koymayın.

Keyifli hobiler. [/QUOTE]

Evet dişi sarı prenses ve ve evet akvaryum belirttiğiniz ölçüde. Bugün 4. gün ve yem yememesi devam ediyor. Diğer balıklar yiyor. Bugün dinlenmiş ve aynı ısıda olan su ile %25 değişim yaptım. Yemediği yemleri akvaryumdan çıkarttım.

Dediğiniz gibi erkek çok hırpalıyor. Şuan tüm cikletleri ayrı akvaryumlara aldım. Diğer odada 150x50x50 boş akvaryum var. İçinde 10 gündür su dinlendiriyorum ama akvaryum sıcaklığı 29 derece ile 32 derece arası değişiyor. Bundan dolayı şuan o akvaryuma cikletleri taşıyamıyorum.

Önceden bu akvaryumda koi balıklarım vardı. Balıklar çok fenalaşınca cikletlerin bulunduğu odada ayrı akvaryumlara koydum kendilerine geldiler. Bu odada sıcaklık 25 derece civarında.

Ciklet türüne yeni geçtim sayılır. Bu dişi hamile olmuş olabilir mi? (Çenesi şiş değil ancak ağzını açmıyor.) Hamile değilse bu kadar uzun süre yem yememesi normal mi?

[QUOTE=Cyber_Scout]Tedavi amaçlı ayırmıştınız. Tedavinizin sonucu nedir?[/QUOTE]
Kuyruğunda ve alt yüzgeçlerinde erime aynı. kötüleşme veya düzelme yok ancak balık diğer akvaryumdayken çok kötüydü. Şuan rengi düzeldi, hareketlendi. Yani kendine geldi. Muhtemelen erkek çok yoruyordu. Ne kadar anlaşılır bilmiyorum ama fotoğraf ekledim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253868/140820252152401.jpg[/IMG]
[QUOTE=Cyber_Scout]İlaç yemin lezzet ve kokusunu değiştirir. Ayrıca yer değişiminde ortama alışması gerekir . Genelde yer değişiminde yem yemez ve yem verilmez.[/QUOTE]
Merhaba bugün 4. gün ve bugün de attığım yemleri yemedi. 1 gün yem vermemiştim. Toplamda 3 gün 3 farklı yem atmış oldum ama hiçbirini yemedi. (Diğer balıklar yiyiyor)

Bugün eski yemleri ve bugünkü yemi akvaryumdan aldım. Dinlenmiş ve aynı ısıda olan su ile suyun %25'ni değiştirdim. Bu kadar uzun süre yem yememesi normal mi?
Japonun Kuyruğu Yırtılmış
Merhaba, baştan belirteyim bu hobide muhtemelen 10 aydır uğraşıyorum. Yani yazdığım yanıt acemice olabilir. Hatam olursa bilgili kişiler beni düzeltebilir.

Benim orandalar hemen hemen sizinkilerle aynı boyutlarda. Bu tarz yırtılmalar maalesef ilerleyen günlerde daha da büyüyor ve balık kaybına kadar gidiyor. Ben bu gibi durumlarda ilgili balığı akvaryumdan çıkartıyorum. Karantina tankına koyuyorum. (Yeni tanktaki su dinlenmiş olmalı ve balık bu tanka girmeden su değerlerine alışmış olmalı. Klorlu suda erime çoğalıyor, su sıcaklığı aynı olmayan suda beyaz benek oluyor ve suya alışmaz ise stres yapıyor, durum daha da kötüye gidiyor.)

Ben kuyruk erimesinde bactofish kullanıyorum. Sarı olandan. Metilen veya başka bir şey atmıyorum. Bu balığın mukozasını korumasına yardımcı oluyor ve kuyruktaki erimeyi düzeltiyor. Bende kuyruk düzelmesi 2 hafta kadar vakit alabiliyor. Karantina tankında sadece hava taşı yerine ufak bir pipo olursa daha iyi olur. Yoksa bu seferde amonyakdan balık sorun yaşayabiliyor. Ben karantina tankındaki suyu haftada 1 %15-%20 civarında değiştiriyorum.

Resimdeki erime daha başlangıç olduğu için balığı kurtarma ihtimaliniz yüksek. Diğer balıklarda da erime başlamaması için ana akvaryumunuzdaki suyun bir kısmını (ben %25 yapıyorum. ) 3-4 günde bir değiştirin.

Yazdıklarımı bilgili biri onaylaması durumunda tedaviye başlamanızı tavsiye ederim. Dediğim gibi profesyonel değilim ve sizi yanlış yönlendirmek istemem. Sadece bende benzer durum olduğunda nasıl bir yol izlediğimi yazdım.
[EDIT]MerakliHobici,2025-08-14 11:37:42[/EDIT]
Merhaba sarı prenses balığım var. 1Erkek 1 Dişi şeklinde standart 50cm akvaryumdaydı. Kuyruğunda ufaktan erime oluşmuş ve durgun görünce dişiyi karantina akvaryumuna koydum azıcık bactofish koydum.

Şimdi benim diğer akvaryumdaki ciklet balıklarıma 4 farklı yemi değiştire değiştire veriyorum. Ancak dün karantinaya aldığım bu dişi dünkü mamayı ve bugünkü mamayı yemedi. (Olabildiğince bu tür için en kaliteli mamaları almaya çalışıyorum.)

Bugün balığın durgunluğu gitmiş. Oldukça canlı ve hareketli. Kuyruğundaki ufak erime duruyor ama bir günde düzemesini de beklemiyorum.

Sorum şu: Bu balık neden yem yemiyor ve ne yapmam lazım?
Sıfırdan Ciklet Akvaryumu Kuracağım. Tavsiye Lazım
Merhaba,

Forumda 2. konum. Bundan dolayı buraya açıyorum. Şimdi benim elimde [B]1,5m sumplu akvaryum[/B] var. Akvaryum kısmının [B]derinliği ve yüksekliği 50cm.[/B] İçine ciklet atmak istiyorum. Atmadan önce tavsiyelerinizi bekliyorum. Şuan Damızlık boy 1Erkek 2Dişi Sarı prensesim var. (Başka akvaryumda) Diğer akvaryumda da Damızlı 1 Erkek Ahli ve 1 Damızlık altı dişi Ahli var. Bunları bu akvaryuma koymayı düşünüyorum. [B]Amacım yavru alabilmek.[/B] Tavsiyeleriniz nelerdir?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253868/070820251054131.jpg[/IMG]

[B]-Hangi ciklet türleri birbirleri ile uyumlu ve başlangıç için hangi türleri önerebilirsiniz?
-Kaç balığa kadar koyabilirim?
-Kum olarak ne tercih edebilirim?[/B]
-Galiba bitki atmamalıyım ama uyumlu bitki var mı?
- Akvaryuma başka cikletlerde atmak istiyorum ama hangi cikletleri atmalıyım veya farklı ciklet atmalı mıyım emin olamadım.
-Dekor olarak ne kullanabilirim?
-Balıkların saklanması için yer ayarlamalı mıyım? Küp vs.
-Sump motoru aynı zamanda hava veriyor ancak ekstra hava motorum da var. Kullanmalı mıyım?
- Işıklandırma nasıl olmalı.
Balığımın Kafasında Beyaz Delik Gibi Birşey Oluştu
Gecikmiş cevap için kusuruma bakmayın. @Orhan76 dediğiniz gibi balık kafasını bir yere vurmuş. Herhangi bir şey yapmadım. Akvaryumda diğer balıkların arasında bıraktım. Birkaç hafta sonra düzeldi. Resimdeki balık aylar geçmesine rağmen şuan hala yaşamakta. (maşallah) Benzer durumla karşılaşanlar için konuyu güncellemek istedim
Balığımın Kafasında Beyaz Delik Gibi Birşey Oluştu
Merhaba, forumda yeniyim ve bu benim ilk konum. Yanlış kategorideyse lütfen kusuruma bakmayın.

Koi balığı besliyorum ve balığımın kafasında soyulma gördüm. Şimdi detaylı baktığımda gerçekten derisi soyuluyor gibi. Aynı akvaryumdaki başka bir balıkta üst yüzgeçte kuyruk erimesi gibi bir şey vardı. Başka müsait akvaryumum olmadığı için 3 gündür akvaryuma bakteri ilacı ve azıcık tuz eklemesi yapmıştım. 65cm akvaryumda 11 tane aynı tür ve boyları 7-10cm arası balıklarım var. Diğer 9 tane balıkta herhangi bir problem göremedim. Resimdeki hasta balığımın boyu 8-10cm arasında, akvaryumdaki en büyük balığım. Ne yapmam gerekiyor, ne önerirsiniz?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253868/020120251445121.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253868/020120251445141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253868/020120251445151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253868/020120251445171.jpg[/IMG]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.