ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
koraykbl
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
504
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
34 dakika önce
Toplam Mesaj:
729 [1.18 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
386 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
koray kubeli
Doğum Tarihi:
07 Haziran 2007
İl:
Afyon
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

~Hayvanların dili yoktur ama sessizlikleriyle çok şey anlatırlar.~ [B]Mevlana[/B]

SON 10 MESAJI

Oranda Fiyat
[QUOTE=sinan çelik]Yeni bir akvaryum yaptırıyorum oranda beslemek istiyorum bu oranda balıkları neden bu kadar yüksek fiyata satılıyor [/QUOTE]
Oranda özel tür ve ithalat ile gelen bir balıktır. İthalat ürünü olduğuniçin fiyat dahada kabarıyor haliyle. Birde özel kan yani saf kanlık mevcutsa ve kafa yapısı tam çıkmış ve sağlamsa o balık en az şuanda 2 bin tl başlayıp tanesine 4bin tl ye kadar çıkabilir. Normal pershopta 1.5 2k bulursunuz. Ben en son sorduğumda 1.5k dedi.
Balıklar
[QUOTE=Yagoyrdm]Japon balıkları neden ters yüzüyorlar ters yüzmemeleri için ne yapmam gerekir.[:)][/QUOTE]
Ters yüzüyor derken? Balığınız ters yüzüyorsa veya denge sorunu varsa safra kesesi problemi olabilir yırtılmış veya şişmiş olabilir. Fotoğrafları varmı? Genel bilgi verirmisinş akvaryum hakkında. Litresi, su değişim sıklığınız, sıcaklık gibi bilgiler.
Bitkili Akvaryum İçin Kum Önerisi
[QUOTE=gurkanktkc]Merhaba arkadaşlar. Ben sıfırdan bitkili akvaryum kurmak istiyorum. Akvaryumum 50 litre. Co2 kullanmayacağım ve basit bitkiler eklemeyi düşünüyorum. Akvaryum hobisinde yeniyim, biraz araştırdım ve Eurostar Aquaclay ground bitki kumunu buldum. Nasıldır önerir misiniz ? Ya da alternatifleri nelerdir başka hangi kumları önerirsiniz ?[/QUOTE]
Basit bitki ise petshoptan hagen kum alabilirsiniz. Dere kumuda koyan arkadaşlar var aynı görevi görür ama hagen hem görüntü hemde daha sağlıklı olur düşüncesindeyim. Kilosu 100tl gibi birşey 50lt için en boy ve koyacağınız kalınlık kadar yüksekliği hesaplayıp ona göre kilo hesabı yapabilirsiniz.
Low Tech Bitki Önerisi
[QUOTE=Ömer Kaan]

Bana low tech bitki önerisi şimdilik yeter ışığım wolfmar 60cm armatür :

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/213023/201220250222071.jpg[/IMG][/QUOTE]
Tamamdır dediğim gibi o bitkiler ve şimdiki bitkiler için yeterli gelir bir ışık. Kırmızı ve mavi karışımları olmasıda fotosenteze yardımcı olur. Aklınıza takılan ne tam olarak?
Low Tech Bitki Önerisi
[QUOTE=Ömer Kaan]Merhabalar LowTech bitki önerisi alabilir miyim? Şuan da akvaryumum da orta planda 2 tür anubias 3 4 farklı büyük boylarda crypto bulunmakta. Zeminim de ise Lilaopsis brezilyanis bulunmakta ancak arkaplanım bomboş kalmış durumda sizlerden ricam arkaplana güzel bitki kombinasyonları önermeniz 1 2 tane de ortaplan bitkisi olabilir boş bir kısım var tam ortada.[/QUOTE]
Zeytin, gül ve elodea ile karma güzel bir şey yapılabilir. Yanlız akvaryumun durumunu bilmiyoruz. Işık durumu vs.
Balık Önerisi
[QUOTE=Yağız2811]75x35x45 cm 80 litrelik bir akvaryumum var bunda motorlu filtre ve 100 watt ısıtıcı var bunda neler besleyebilirim dış filtrem yok filtre şartlarında neler yaşayabilir yazarsanız sevinirim[/QUOTE]
İlk hobi deneyiminizmi? Eğer ilk ise bitkili güzel bir lepistes akvaryumu öneririm. Özel tür lepistesler ile hem yavru alırsınız ve üretimleri birazcık anlarsınız hemde balıklar hakkında rengarenk bir akvaryumda bilgi sahibi olursunuz. Eğer ilk değilse ve canlı yemi karşılarım dersen channa öneririm. Kalın yapraklı bitkilerle güzel yaşarlar. Başka balıkla yaşamaz ve filtrenin çok kaliteli olması gerek. Filtreniz anladığım kadarıyla iç filtre. Bu filtrede hiç bir balık bakılmamalı. Onun yerine imkanınız varsa baktohamburg köşe pipo öneririm kafa motoru ile çalılırsa çok fena temizlik potansiyeli var. Şahsen kullamdım. 250lt için uygun olanlardan bıyu kurtarırsa alın ve kafanız rahat olsun. Balık önerisi için özel tür karma lepistes, channa, kribensis, ramirezi türleri... gibi çopu balık bakılır. Bu sitenin rehber bölümünde tüm balıkların rehberini görürsünüz.
Elma Salyangozlarım Yavru Vermiyor
[QUOTE=Nihat yavuz ]Merhabalar . 10 Adet yetişkin elma salyangozum var . 2 ay önce aldım . Bu zamana kadar yumurta dökmediler. 180 litre akvaryumda kapaktan üç parmak aşağıda su seviyesi . Oda sıcak ısıtıcı yok . Sebebi nedir . Belli yumurtlama dönemleri mi var . [/QUOTE]
Yumurta dönemleri yoktur ama onlar için rahatsız eden balık vb. Varsa pek çiftleşmezler. Ayruca 2 ay önce almışsınız biraz sabrederseniz ileride çiftleşme yaşanır. Boş kalan kısımda nem olmalı. Sıcaklığı en azından oda sıcaklıpından stabil bir sıcaklığa getirirseniz daha iyi olur. İyi hobiler.
Yks Dönemi Hobi
[QUOTE=İnci Kefali]Bence kumunu değiştirmelisin. Bu kum suyu da sertleştirebilir.[/QUOTE]
Bende öyle düşündüm. En iyisi hagrn akayım bütçeden kısmayalım kumda.
Yks Dönemi Hobi
[QUOTE=fishhyy]
Betaların en hassas olduğu şey ısı dalgalanması. Peteğin yanında olacaksa hep termometreden kontrol edilmeli. 2. El ucuz filtre almanı önermiyorum çünkü ömrünü tamamlamış olması çok muhtemel. Saatini hediye etmiş olursun. Eger elindeki dere kumuysa o da olur bitki yetişir. Ucuz hagenler orijinal hagen olmayabileceğinden canlıları zehirleyebilir. Dikkatli olmak lazım[/QUOTE]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/244541/191220251057051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/244541/191220251057181.jpg[/IMG]
Kum böyle. Filtreyide motoru için alıyorum zaten kendisi için değil ama belki malzemelerinden kendime bir filtre yaparım. Kum olursa bitkiler için hiç yeni kum almayayım?
Yks Dönemi Hobi
[QUOTE=fishhyy]Simdiden hayırlı olsun [:)]
Eğer bol bitkili olursa ve düzenli su değişimi yapılırsa filtreye hiç ihtiyacın kalmaz. Termometre tak, eğer su en soğuk günlerde 24 derecenin altına düşüyorsa ısıtıcı alırsın. 15 litreye 2 kg yetmeyecek 3 4 kg daha iyi olur. Kalın taneli silis kumda da bitki yetişiyor hagenden daha uyguna gelirse silis alırsın. Saz elodea ve kolay cyriptocoryne türlerinden ekersin. Anubiaslar yavaş geliştiğinden pahalı, bence saz hem estetik durur hem de çabuk çoğalır. Onun dışında su piresi sıkıntın yoksa genelde su piresiyle beslersen çok iyi form yakalarsın, çeşit çeşit kuru yeme gerek bile kalmaz. Forumda emreemin 1 kökü 3 tl fiyatlarla çeşit çeşit bitki satiyor. Kargo dahil 100 tl ye cikarsin bence [:)]
Kum 3 kg 150 tl
Bitkiler hobiciden 100 tl
Isıtıcı eğer oda sıcaklığın yetmiyorsa 1000 tl
1 çesit kuru yem 50 tl[/QUOTE]
Değerli yorumunuz için teşekkürler. Aslında elimde kum var ama bitki yetişirmi bilmiyorum. Beyaz çakıl taşı gib bir kum. Ciklet akvaryumunda görüntü için kullanmıştım ama bozunca elimde kaldı. Aslında en kötü 1kg en alta ondan serip 2kg üstüne hagen çekersen oda yeter gibi. Filtre işini akıllı saat takasıyla birinden kırık şelale filtre alıcam. Motorunu alıp saklama kabından pipo tarzı bişey yapmak istiyorum. Formdaki arkadaşa kesinlikle yazarım o zaman teşekkürler. Su piresi ve hatta un kurduda mevcut tabii un kurdunun dış kabupu çok kalın gelebilir. Öncelikle yavrudan almak istiyorum büyümesi benle olsun. Isı konusunda kafama takılan noktlar var ama koyacağım yer hiç sönmeyen bir kalarüferin yanı yani çokta sıkıntı çıkartacak bir yer değil. Isı değişimi pek olmaz. Elime para geçincede ufak bir ısıtıcı alır kademeli şekilde takarak alıştırırım.[:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

1

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.