ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
erkanmazici
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1710
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
26 Mart 2026 23:00
Toplam Mesaj:
1118 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
9 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1
BİLGİLER
Ad Soyad:
Erkan Mazıcıoğlu
Doğum Tarihi:
28 Nisan 1970
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Erkan Mazıcıoğlu
SON 10 MESAJI
5000 Tl Akvaryum Değer Mi?
İkinci el akvaryum ile başlamayın. Şık bir tasarım yapmak istiyorsunuz, şık bir tank yaptırın. Sahibinden'de aratırsanız akvaryum üreten üreticilere ulaşabilirsiniz. Daha uyguna gelir. Camı çizik, silikonu yamuk, kapağı tipsiz tank ile tasarım tank olmaz.
Bitki akvaryumu yapacaksanız yüksekliği çok yüksek yapmayın. derinlik daha önemli. 100x50x40(yükseklik) olabilir. Arkadaşınızın tankı 30 cm derinlikte, burada istediğiniz tasarımı yapamazsınız.
[EDIT]erkanmazici,2026-03-26 22:53:27[/EDIT]
İkinci el akvaryum ile başlamayın. Şık bir tasarım yapmak istiyorsunuz, şık bir tank yaptırın. Sahibinden'de aratırsanız akvaryum üreten üreticilere ulaşabilirsiniz. Daha uyguna gelir. Camı çizik, silikonu yamuk, kapağı tipsiz tank ile tasarım tank olmaz.
Bitki akvaryumu yapacaksanız yüksekliği çok yüksek yapmayın. derinlik daha önemli. 100x50x40(yükseklik) olabilir. Arkadaşınızın tankı 30 cm derinlikte, burada istediğiniz tasarımı yapamazsınız.
[EDIT]erkanmazici,2026-03-26 22:53:27[/EDIT]
Fundulopanchax Gardneri
Bence hobinin zirvelerinden birisi Killifish. Hep bir proje olarak kafamda. Geçen sene ilk kez Annulatus bakma şansım oldu. 6 balık kısa bir süre sonra 1 erkek ve 1 dişi halinde kaldı, diğerlerini kaybettim maalesef. 100 litre akvaryumda erkek dişiyi çok ciddi taciz ediyordu. Boylarından ve görünümlerinden beklenmeyecek agresifliğe sahipler. Bu boyda bir balıkta hiç bu kadar agresiflik görmedim. Belki de 2 balık olarak kalmalarının sonucu böyle oldu ama adam dişiyi gördüğünde, yanlış görmediysem kaşlarını çatıyordu, o derece[:D].
Bence hobinin zirvelerinden birisi Killifish. Hep bir proje olarak kafamda. Geçen sene ilk kez Annulatus bakma şansım oldu. 6 balık kısa bir süre sonra 1 erkek ve 1 dişi halinde kaldı, diğerlerini kaybettim maalesef. 100 litre akvaryumda erkek dişiyi çok ciddi taciz ediyordu. Boylarından ve görünümlerinden beklenmeyecek agresifliğe sahipler. Bu boyda bir balıkta hiç bu kadar agresiflik görmedim. Belki de 2 balık olarak kalmalarının sonucu böyle oldu ama adam dişiyi gördüğünde, yanlış görmediysem kaşlarını çatıyordu, o derece[:D].
Bu Lepistes Erkemi Disimi
Dişi.
Bedenini koyu ya da açık renk olması önemli değil. Üstten çektiğiniz fotoğrafta, karın kısmında şişlik var, zaten yandan çektiğiniz fotoğrafta karnının arka kısmında siyahlık görünüyor, yani hamile. Lepisteslerin çok varyetesi var, çok sık üreyen bir balık dolayısı ile birçok beden formunda bireyler olabiliyor. İnce bedenli olmasının birçok sebebi olabilir, genç bir balık da olabilir genel form itibarı ile kesinlikle dişi.
Dişi.
Bedenini koyu ya da açık renk olması önemli değil. Üstten çektiğiniz fotoğrafta, karın kısmında şişlik var, zaten yandan çektiğiniz fotoğrafta karnının arka kısmında siyahlık görünüyor, yani hamile. Lepisteslerin çok varyetesi var, çok sık üreyen bir balık dolayısı ile birçok beden formunda bireyler olabiliyor. İnce bedenli olmasının birçok sebebi olabilir, genç bir balık da olabilir genel form itibarı ile kesinlikle dişi.
Mikrofex Kültürünü Çoğaltma
Ben de bu sene başladım bu işe. İlk başlarda çok kültür çökmesi yaşadım. Kültür çökmesinin en önemli sebebi, suyu değiştirmeyi geciktirmek. En fazla iki günde bir süngeri sıkarak içindeki suyu mümkün mertebe çıkarıyorum, içindeki suyu döküp yeni su dolduruyorum. 2 günü geçince koku ağırlaşıyor ve çökme başlıyor. Siz çok az kurtla başlamışsınız, eğer çok yem eklemediyseniz kültür kolay kolay çökmez. Kurtlar bir yerlerdedir.
Siz biraz az sayıda kurt ile kültürü kurmuşsunuz. Neden? Kültürü en az nohut büyüklüğünde bir topak ile başlatmak daha iyi olur. Kültür yeni başladığında 1 hafta kadar toparlanması sürüyor, daha sonra belirgin bir artış başlıyor. Hemen olmaz. Zaten başlangıçta çok az sayıda kurt eklemişsiniz.
Benim bir seferinde bütün kültürler aynı anda çöktü. Tek tek topladığım az sayıda kurdu sabırla çoğaltarak yeniden oluşturdum. Ama bu süreç kurt sayısına bağlı olarak uzun sürüyor.
Bu arada, başlığı okuyacak, bu konuda daha deneyimli arkadaşlara ben de bir soru sorayım. Kültürün suyunda yüzen beyaz minik kurtlar görüyorum, bunlar yavru kurtlar mıdır? Yavru balıklar için iyi bir yem seçeneği gibi geldi bana.
Bir diğer soru da şu, bu kurtların tamamen steril olduğuna emin miyiz? Süngeri elimle sıkarak boşaltıyorum, kötü kokular geliyor ama "steril ya bir şey olmaz diye" devam ediyorum. Tabii ki yem bozulduğu için bakteriler oluşabilir ama kurtlardan kaynaklı ekstra bir sorun yaşar mıyız?
Ben de bu sene başladım bu işe. İlk başlarda çok kültür çökmesi yaşadım. Kültür çökmesinin en önemli sebebi, suyu değiştirmeyi geciktirmek. En fazla iki günde bir süngeri sıkarak içindeki suyu mümkün mertebe çıkarıyorum, içindeki suyu döküp yeni su dolduruyorum. 2 günü geçince koku ağırlaşıyor ve çökme başlıyor. Siz çok az kurtla başlamışsınız, eğer çok yem eklemediyseniz kültür kolay kolay çökmez. Kurtlar bir yerlerdedir.
Siz biraz az sayıda kurt ile kültürü kurmuşsunuz. Neden? Kültürü en az nohut büyüklüğünde bir topak ile başlatmak daha iyi olur. Kültür yeni başladığında 1 hafta kadar toparlanması sürüyor, daha sonra belirgin bir artış başlıyor. Hemen olmaz. Zaten başlangıçta çok az sayıda kurt eklemişsiniz.
Benim bir seferinde bütün kültürler aynı anda çöktü. Tek tek topladığım az sayıda kurdu sabırla çoğaltarak yeniden oluşturdum. Ama bu süreç kurt sayısına bağlı olarak uzun sürüyor.
Bu arada, başlığı okuyacak, bu konuda daha deneyimli arkadaşlara ben de bir soru sorayım. Kültürün suyunda yüzen beyaz minik kurtlar görüyorum, bunlar yavru kurtlar mıdır? Yavru balıklar için iyi bir yem seçeneği gibi geldi bana.
Bir diğer soru da şu, bu kurtların tamamen steril olduğuna emin miyiz? Süngeri elimle sıkarak boşaltıyorum, kötü kokular geliyor ama "steril ya bir şey olmaz diye" devam ediyorum. Tabii ki yem bozulduğu için bakteriler oluşabilir ama kurtlardan kaynaklı ekstra bir sorun yaşar mıyız?
Balıklarım Oranda Mı?
Oranda bir tür değil aslında bir varyetedir. Aykuyruklu Kılıçkuyruklar gibi düşünün. Aykuyruklu kılıçkuyrukların yavrularının önemli bir kısmı düz kuyruklu doğar. Oranda Japon'ların da yavruları içinde, ideal Oranda formundan belli oranda uzaklaşmış olanlar çıkar. Üreticiler üstün nitelikte olanları ayırır ve yüksek fiyatlara satar, seleksiyon dışı kalanları ise daha düşük fiyatlar ile diğer Japonların arasına karıştırarak satar. Sizin balıklarınızda Oranda kanı olduğu belli ama üstün nitelikli birer Oranda değiller. Zaten şansa öyle balık yakalamanız pek mümkün değil. Satıcı neyi sattığını bilerek satar. Her ne halsa, güzel balıklar, protein ağırlıklı beslerseniz kafalarındaki yağ tabakası daha büyük ve belirgin olur.
Oranda bir tür değil aslında bir varyetedir. Aykuyruklu Kılıçkuyruklar gibi düşünün. Aykuyruklu kılıçkuyrukların yavrularının önemli bir kısmı düz kuyruklu doğar. Oranda Japon'ların da yavruları içinde, ideal Oranda formundan belli oranda uzaklaşmış olanlar çıkar. Üreticiler üstün nitelikte olanları ayırır ve yüksek fiyatlara satar, seleksiyon dışı kalanları ise daha düşük fiyatlar ile diğer Japonların arasına karıştırarak satar. Sizin balıklarınızda Oranda kanı olduğu belli ama üstün nitelikli birer Oranda değiller. Zaten şansa öyle balık yakalamanız pek mümkün değil. Satıcı neyi sattığını bilerek satar. Her ne halsa, güzel balıklar, protein ağırlıklı beslerseniz kafalarındaki yağ tabakası daha büyük ve belirgin olur.
Akvaryum Balık Kitapları
Ahh, internet çağında kitap isteyen birisi... Tuncel Altınköprü'nün efsane kitapları vardır. Bende bir bölümü var. Keşke zamanında bütün koleksiyonu tamamlamış olsaydım. Akvaryumcularda satılırdı bu kitaplar. 2000'li yılların başında, Akvaryum Kulübü forumlarından çıkan efsane kadronun yayınladı Akvaryum dergileri vardır. Bende önemli kısmı var, bulabilir misiniz bilmem. Çiklitler ile ilgili de Ayhan Abi (Çörek)'in yazdığı yanlış hatırlamıyorsam bir Afrika Çiklitleri bir de Amerikan Çiklitleri kitapları vardır. Bir tane de Akvaryum Ansiklopedisi vardı, işyerinde kitap yazarını hatırlamıyorum. Güzel yarı akademik dille yazılmış bir kitaptır. Bunların dışında büyük yayınevlerinin yayınladığı Guide türü kitaplar var. Onlarda bilgi kısıtlıdır ama alınabilir.
Ahh, internet çağında kitap isteyen birisi... Tuncel Altınköprü'nün efsane kitapları vardır. Bende bir bölümü var. Keşke zamanında bütün koleksiyonu tamamlamış olsaydım. Akvaryumcularda satılırdı bu kitaplar. 2000'li yılların başında, Akvaryum Kulübü forumlarından çıkan efsane kadronun yayınladı Akvaryum dergileri vardır. Bende önemli kısmı var, bulabilir misiniz bilmem. Çiklitler ile ilgili de Ayhan Abi (Çörek)'in yazdığı yanlış hatırlamıyorsam bir Afrika Çiklitleri bir de Amerikan Çiklitleri kitapları vardır. Bir tane de Akvaryum Ansiklopedisi vardı, işyerinde kitap yazarını hatırlamıyorum. Güzel yarı akademik dille yazılmış bir kitaptır. Bunların dışında büyük yayınevlerinin yayınladığı Guide türü kitaplar var. Onlarda bilgi kısıtlıdır ama alınabilir.
Rotifish Artemia Mix İlk Deneme Başarısızlık
48 saat bekleyin, çıkmazlarsa sorun var demektir. Artemia'nın menşeine göre 24 ila 48 saat arası çıkmaları gerekir. Ben süngerde artemia çıkarıyorum. Kaba ısıtılmış su koyuyorum, göz kararı kaya tuzu atıp süngerin üstüne biraz artemia kisti döküyorum. Kapaklı akvaryumumun üst kısmına, buhar camının üstüne koyuyorum, 36 saat civarı cıvıl cıvıl çıkıyorlar. Stabil ısı önemli. Ev ısıtılıyor diyorsunuz ama gece ısı düşüyor olabilir. Bu olumsuz etkiler.
Artemia Mix ürününde artemia ve tuz karışık olduğu için, artemiayı az koyunca tuz da az kalmış, gerekli tuzluluk oranına ulaşılamamış olabilir. 48 saat içinde çıkmazsa, evinizde turşuluk tuz, kaya tuzu varsa biraz ekleyerek bekleyin. Bu canlılarda tuz göllerinde, neredeyse tuzun içinde yaşıyor.
48 saat bekleyin, çıkmazlarsa sorun var demektir. Artemia'nın menşeine göre 24 ila 48 saat arası çıkmaları gerekir. Ben süngerde artemia çıkarıyorum. Kaba ısıtılmış su koyuyorum, göz kararı kaya tuzu atıp süngerin üstüne biraz artemia kisti döküyorum. Kapaklı akvaryumumun üst kısmına, buhar camının üstüne koyuyorum, 36 saat civarı cıvıl cıvıl çıkıyorlar. Stabil ısı önemli. Ev ısıtılıyor diyorsunuz ama gece ısı düşüyor olabilir. Bu olumsuz etkiler.
Artemia Mix ürününde artemia ve tuz karışık olduğu için, artemiayı az koyunca tuz da az kalmış, gerekli tuzluluk oranına ulaşılamamış olabilir. 48 saat içinde çıkmazsa, evinizde turşuluk tuz, kaya tuzu varsa biraz ekleyerek bekleyin. Bu canlılarda tuz göllerinde, neredeyse tuzun içinde yaşıyor.
Transgenetik Tetra Neden Sevilmiyor?
Bana görüntü kirliliği gibi görünüyor. Gereksiz bir ticari hokkabazlık. Bir grup orijinal Danio Frankei balığım var, gözlerinin içine bakıyorum bir şey olmasın diye. Bu yaz üretip yaygınlaştırmaya çalışacağım. O garip renklere sahip balıkları bedava verseler akvaryumuma koymam. Zaten bedavaya yakın bir fiyata satılıyor.
Yahu, Betta'ların bile genetiği ile oynamışlar. Bu balığın neredeyse her renk varyasyonu var, fosforlu gibi de parlamayıversin ya. Bu da olmasın. Küfür etmeden bu konudan bahsetmem çok zor. Tetrazon bir doğa harikasıdır. Keyfi yerinde olan bir Kaplan Barbus altın gibi parlar, burnunun ucu ve yüzgeçleri kırmızıdır, harika tonda yeşil şeritleri vardır. Bunu tutup çirkin bir kırmızı yapmışlar, akvaryum ile ilgisi olmayan insanlar da buna bayılıyor. Cart kırmızı, oyuncak gibi bir tip. Bunu besleyeceğime, bilgisayarıma akvaryum screensaver'ı yükler, ona bakarım.
Buna karşı çıkmak tıp bilmine karşı çıkmak mı? Tıp, bildiğim kadarı ile insanlara ve hayvanlara şifa vermek için ortaya çıkmış bir bilimdir. Bir canlıyı boyayıp daha iyi nasıl satarız diye düşünmek, buna dönük işler yapmak tıp biliminin kutsal faaliyetleri içinde yer almıyor. Bunu yapmadan da tıp bilimi gelişir. Yani transgenetik yaratıklara karşı çıkarak kanser araştırmalarını sekteye uğratacağımı sanmıyorum.
Seçici yöntemle yetiştiricilik, canlıda zaten var olan genlerin aktif hale gelmesini sağlıyor. Kaldı ki o yöntemle bile hayatta kalması zorlaşan, acılar çeken bazı kedi ve köpek türleri ortaya çıktı. Yani o yöntem dahi tartışmalı, çok masum bir iş değil.
Bana görüntü kirliliği gibi görünüyor. Gereksiz bir ticari hokkabazlık. Bir grup orijinal Danio Frankei balığım var, gözlerinin içine bakıyorum bir şey olmasın diye. Bu yaz üretip yaygınlaştırmaya çalışacağım. O garip renklere sahip balıkları bedava verseler akvaryumuma koymam. Zaten bedavaya yakın bir fiyata satılıyor.
Yahu, Betta'ların bile genetiği ile oynamışlar. Bu balığın neredeyse her renk varyasyonu var, fosforlu gibi de parlamayıversin ya. Bu da olmasın. Küfür etmeden bu konudan bahsetmem çok zor. Tetrazon bir doğa harikasıdır. Keyfi yerinde olan bir Kaplan Barbus altın gibi parlar, burnunun ucu ve yüzgeçleri kırmızıdır, harika tonda yeşil şeritleri vardır. Bunu tutup çirkin bir kırmızı yapmışlar, akvaryum ile ilgisi olmayan insanlar da buna bayılıyor. Cart kırmızı, oyuncak gibi bir tip. Bunu besleyeceğime, bilgisayarıma akvaryum screensaver'ı yükler, ona bakarım.
Buna karşı çıkmak tıp bilmine karşı çıkmak mı? Tıp, bildiğim kadarı ile insanlara ve hayvanlara şifa vermek için ortaya çıkmış bir bilimdir. Bir canlıyı boyayıp daha iyi nasıl satarız diye düşünmek, buna dönük işler yapmak tıp biliminin kutsal faaliyetleri içinde yer almıyor. Bunu yapmadan da tıp bilimi gelişir. Yani transgenetik yaratıklara karşı çıkarak kanser araştırmalarını sekteye uğratacağımı sanmıyorum.
Seçici yöntemle yetiştiricilik, canlıda zaten var olan genlerin aktif hale gelmesini sağlıyor. Kaldı ki o yöntemle bile hayatta kalması zorlaşan, acılar çeken bazı kedi ve köpek türleri ortaya çıktı. Yani o yöntem dahi tartışmalı, çok masum bir iş değil.
Akvaryuma Dere Kumu Koymak
Doğadan aldığınız, akvaryumcudan aldığınızdan daha güvenli bile olabilir. Markalı, poşette satılan bir kumu mobilya verniği ile dezenfekte ettiğini öğrenmiştik birkaç sene önce. Çok yüksek fiyatlı yabancı marka kumlarda belki bunlar olmaz ama, akvaryumcuda satılanlar da masum değil.
Doğadan aldığınız, akvaryumcudan aldığınızdan daha güvenli bile olabilir. Markalı, poşette satılan bir kumu mobilya verniği ile dezenfekte ettiğini öğrenmiştik birkaç sene önce. Çok yüksek fiyatlı yabancı marka kumlarda belki bunlar olmaz ama, akvaryumcuda satılanlar da masum değil.
150lt De Betta Çifti Beslenebilir Mi ?
Valla benim 200 litre tankımda birbirlerini öldürdüler. 150 litrede de bulurlar birbirlerini. Ayrı beslemek ve üretim dışında bir arada tutmamak daha güvenli. Anlaşıyor gibi görünürler, siz yokken birbirlerine saldırırlar. Belli olmuyor işleri.
Valla benim 200 litre tankımda birbirlerini öldürdüler. 150 litrede de bulurlar birbirlerini. Ayrı beslemek ve üretim dışında bir arada tutmamak daha güvenli. Anlaşıyor gibi görünürler, siz yokken birbirlerine saldırırlar. Belli olmuyor işleri.
SON MESAJLAR
- Önce Ortam Mı ? Balıklar Mı ? bendeniztayfun, 16:47
Makaleler ve Tercümeler - Oranda sinan çelik, 16:38
Hastalıklar ve İlaçlar - İlk Büyük Akvaryum Deneyimi forthehordex, 16:36
Yeni Üye Forumu - Kayıt Kuşak Gerekli Mi? Mderhan, 16:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepisteste Hareketsizlik bahautkuu, 16:22
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Üretimi: Erkek Betta Ne Zaman Köpük Yuva Yapar? Ahmet özşen, 15:38
Labirentliler - Kardinal Ve Neon Tetra John Constantine, 14:13
Yeni Üye Forumu - 350 Litre - Yeni Kurulum Çalışması Burak PEKDEMİR, 13:20
Akvaryum Tanıtımı - Ramirezi Cinsiyet Belirleme ProAcemi, 13:18
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Balık Önerisi Ouuz, 13:15
Yeni Üye Forumu - Hamile Lepistes Ne Zamana Yavrular? Seymenefe, 12:50
Yeni Üye Forumu - Demasoni Ciklet Dipte Oturması ferhatarikoglu, 12:29
Yeni Üye Forumu - Zebra Danioların Yanına Karides MasterChiefHakan, 12:10
Yeni Üye Forumu - 40x40x40 Popilasyon Ve Cins Uyumu Hk Bsr99, 09:45
Yeni Üye Forumu - Şelale Filtre Malzeme Önerisi Ehtiyar, 02:41
Yeni Üye Forumu - Yosun ByCess, 01:34
Yeni Üye Forumu - Amano Karides ByCess, 01:27
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulum 20x20x20 Masaüstü Nano Tank OnlyBetta, 01:19
Akvaryum Tanıtımı - Filitre Önerisi MCY4, 01:00
Yeni Üye Forumu - Bu Antiseptiği Kullanmalı Mıyım? Ahmet özşen, 23:16
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Betta Balığım Sürekli Dipte Hareketsiz Yatıyor Ahmet özşen, 22:51
Yeni Üye Forumu - 60x35x35 High Bitkili Kurulum Başlangıcım Eminsalih, 22:48
Akvaryum Tanıtımı - Plati Hakkında Her Şey BLGHN, 22:25
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Denizden Blackwatera Dönüş Atankofnature, 21:43
Akvaryum Tanıtımı - 50x20x30 30 Litre Akvaryum İçin Canlı Önerisi SaviaSora, 21:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ramirezi Cinsiyet Belirleme ProAcemi, 21:15
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Dişi Mi ? Erkek Mi ? lordhaggar, 21:02
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Beyaz Benek Mi Sizce ? ss23, 20:51
Hastalıklar ve İlaçlar - Karides Ticareti Abdülsamet Topal, 20:22
Yeni Üye Forumu - Bitki Ve Balık Önerir Misiniz Emir Yılmaz, 20:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mycopur Kullandığım Halde Geçmeyen Mantar ballantines, 18:49
Hastalıklar ve İlaçlar - Blackwater Channa Tankım Kazaritachi, 18:36
Akvaryum Tanıtımı - Acil! Eheim 2260 Damlatma Sorunu ugurbaran, 18:32
Filtreleme Seçenekleri - Endler Balığı Kuyruk Erimesi AquaVita, 18:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Yunus Alacağım Ama Aklıma Takılan Sorular Burak PEKDEMİR, 17:11
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - 25x25 Kurulum HT_Halil, 16:36
Akvaryum Tanıtımı - 20lt Öneri Kazaritachi, 16:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60x40x40 Hardscape ercane, 16:14
Akvaryum Tanıtımı - Su Rengi Onur6886, 14:50
Yeni Üye Forumu - Salyangoz Tür dragon1, 14:30
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Sıfır Deneyim İle Tetra/lepistes Ve Bitki Besleme Cyber_Scout, 11:19
Yeni Üye Forumu - Hobiye Tekrar Dönüş dincseref, 09:52
Yeni Üye Forumu - Ramirezilerin Cinsiyeti Hogur, 09:33
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Bolivian Ram Cinsiyet Ayrımı Cyber_Scout, 04:20
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Şelale Filtre Taşma Sorunu İlkel Çözümü Cyber_Scout, 03:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 45x35x35 Amazon Blackwater Kurulumum sakal34, 01:55
Akvaryum Tanıtımı - Beta Ve Karidesler Cyber_Scout, 01:49
Yeni Üye Forumu - Kabukçul Akvaryumum Neolamprologus Multifasciatus Cyber_Scout, 01:21
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balığı Akvaryumu Mu Nasıl Geliştirebilirim. Cyber_Scout, 23:57
Yeni Üye Forumu - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 22:37
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Fluval Ve Jbl Sıfır Kapalı Kutu Son 1 Er Adet propecia 16:29
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 16:29
- Anubias. Tek Fiyat 400₺ (nana 200₺) propecia 16:29
- Odessa Barb rasporasrc 15:55
- Taşınıyorum Acil, Hobiye Ara ahmet22 14:29
- Afrika Cichlidleri devito 14:07
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 14:04
- Su Piresi & Infusoria Amati340 14:04
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 14:04
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 14:04
- Osmocote Akıllı Kapsül Gübre ( 9 Ay Etkili) Amati340 14:04
- Minare Ve/veya Pembe Ramshorn Salyangozları Arıyor Ehtiyar 14:02
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 14:02
- Afra Coube AlisBaba 13:50
- Electric Blue Acara AlisBaba 13:50
- Mini Akavryum Seti vedat79 13:02
- Tetra Ve Boyu Hava Motoru vedat79 13:02
- Caudopunctatus Dişi Tanganyika Cichlid iakyol 12:20
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 12:05
- Bitki Çeşitleri emreemin 12:05
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 12:05
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 12:05
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 12:05
- Yunus Ciklet Uygun Fiyat Kaliteli Yavru UKSTUDIO 11:58
- Creaqua Gübre Seti + Flora Carbon + Af Red Boost UKSTUDIO 11:58
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 11:52
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 11:52
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 11:52
- Flame Wood Kökler hll_aquascaping 11:52
- Mikrofex & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 11:51
- Katil Saly. & Kiraz & Sarı Ateş & Ramshorn scorpion26 11:51
- Leleupi & 3 Çeşit Nadir Endler scorpion26 11:51
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 11:34
- Metal Snake Skın Blue Lepistes mbcr06 11:13
- Afra Jalo Reef thercan 11:01
- Mangrow Üstü Anubiaslar(yeni), Cüce Cyrptocoryne nikon_ 11:00
- Damızlık Corydoras Sterbai nikon_ 11:00
- Mikro Kurt Kültürü nikon_ 11:00
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 10:43
- İndirimm Moly,plati,lepistes,vatoz EKAR 09:50
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 09:50
- Apistogramma İnka Candidi Hongsloi AtlasPoyraz 09:34
- Akvaryum Ve Dolap AtlasPoyraz 09:34
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-09/03/26 osmandbnl 09:13
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 08:32
- Karides , Salyangoz , Kırma Karides 3tl gyunda 08:32
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 08:32
- Koleksiyon Luk Endler Ve Guppy Varyeteleri Lotus88 07:58
- Üretilebilir Tubifex ( İzya Kurdu) Ve Diğer Yemler Lotus88 07:58
- Albino Full Red Bıg Dorsal ataberk28 05:32
KULLANICILAR
- 131 Online Kullanıcı, 71 Üye
Online Kullanıcılar
YasinT,
forthehordex,
ardaagnaday,
BilalM.,
Hüdai,
wamfux,
Koksal Gurkan,
Volkaann,
Cyber_Scout,
erdalakçay,
thelastluck,
Jeveux,
erturkmmm,
emresycn,
MBurakA,
yigitglu,
urzais,
morgentern,
bysmokin,
MiSoSiKiaN,
mutama,
osmandbnl,
darkaura,
SaviaSora,
sina cen,
Mderhan,
Tinazor,
atinoglu,
oguzhanYeniBalik,
servet,
muhammedcoskun,
sedatkaryurek,
kopruluonur,
Mac,
metalhead,
alp3r,
oytun,
ahmetfiratozkaya,
yeekim,
Kazaritachi,
M510,
albeta,
zimdaldil,
karidesrehberi,
HarunYILDIRIM,
Teymn,
fantom,
mustafatelli,
Fatihkaya55,
Öğretmen Ali,
prisonbreak,
Hoppala,
makav,
Tuby,
YavuzAli87,
erosennin,
rasporasrc,
Captainceko,
simsela,
Burak PEKDEMİR,
scorpion26,
neanderthal,
UKSTUDIO,
Tortuga7,
Amati340,
Ugur79,
bendeniztayfun,
Ehtiyar,
TuranATAKAN,
husoloji333,
samah,
EbrarBerkZeybek,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.