ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
SON 10 MESAJI
[QUOTE=kaos402]Yukarıdan hava üflendiği zaman,sıvının az da olsa kaynama noktasında azalma oluyor.Su her sıcaklıkta buharlaşan bir maddedir.Kaynama noktası düştüğü zamanda doğal olarakta birim zamanda ve sıcaklıkta buharlaşma miktarı artıyor.Buharlaşırkenden içinde bulunduğu ortamın ısısınıda aldığı için ortamda soğuma gerçekleşiyor.Hava vrildiği zaman açık hava basıncının , sıvının açık hava basınçına karşı yaptıgı basıç değiştiği için böyle bir olay gerçekleşiyor.
Aslında bu daha karışık bir işlem ama en basit olarak böyle açıklıyabiliriz....
Örnek olarakta deniz seviyesindeyken 100 derecede kaynayan su,daha yüksek yerlerde çıktıkça kaynama noktası daha düşük derecelere düşer.Çünkü çıkıldıkça basınç artar ve sıcaklık düşer.
[/QUOTE]
Arkadaş bişeyler bildiğin doğru ama üzgünüm yanlış biliyorsun...yanlış bilmek hiç bilmemekten daha kötüdür...YARIM DOKTOR İNSANI CANDAN;YARIM HOCA İNSANI DİNDEN EDERMİŞ...
buhalaşma ile ısı emildiği doğru.Yani hal değişimi için enerji gerekir.Bu da ısı enerjisi ile de mümkündür...Özetlersek hal değiştiren su enerjiye ihtiyaç duyar.Buharlaşırken ısı soğurarak bunu karşılar.SU HER SICAKLIKTA BUHARLAŞMAZ...Sen de iyi biliyorsun ki su 0 ve üzeri dercelerde hal değiştirir yani buharlaşır...yani buharlaşma için kaynamasına gerek yok suyun!!!!bu birincisi...
ikincisi ise :''Çünkü çıkıldıkça basınç artar ve sıcaklık düşer.'' bu da yanlış....
yükseğe çıkıldıkça basınç AZALIR ARTMAZ!!!!
basıncın azalması daha düşük derecelerde suyu kaynatabilmemize olanak verir.Deniz seviyesinde 100 derece olarak kabul edilir.Daha yükseklerde mesela ERZURUMDA 98 de kaynar.
KAYNAMA:SIVI BUHAR BASINCININ ATMOSFER BASINCINA EŞİT OLMASIDIR...
SANIRIM SEN :sıvı üzerindeki basıncı azaltırsak daha düşük derecede kaynatabiliriz demeye çalıştın ki DOĞRUSU BU İŞTE...MESELA 20 DERECE DE BİLE SUYU KAYNATIRIZ.ELİMİZ YANMADAN...
tamam hocam ben yanlış görmüşüm...valla üzülmüştüm onca uğraşmışsınız diye ama şükür tek sampmış...hayırlı olsun...
çok temiz olmuş yalnız benim kafama takılan iki samp bir akvaryum nasıl olacak?yani samp sisteminin mantığı şudur:akvaryuma samtan motor ile basılan su taşar.samptan nekadar su pompalanırsa okadar su akvaryumdan tekrar sampa döner...peki iki samp tek akvaryum olduğunda ne olacak?fazla su eşit olarak samplara dağıtılamaz bu kesindir.İlk etapta sorun yokmuş gibi gözükse de zamanla bir sampta su azalması diğerinde de taşma gözükeceği kesindir.Çünkü hiçbir motor eşit miktarda su basmaz.Zaten motorların eşiit su basması da problemi çözmüyor.Sorun olan samplara eşit miktarda su gidemeyeceğidir...bir kere daha düşünün derim...ya da tek samp çalışsın diğerini iptal edin...
Daha başka şekilde şu şekilde anlatayım...diyelim herhangi bir şey akvaryum içine yaptığınız ızgaranın birinin önünü kesti...??? düşünün bakalım??...o sampa su dönüşü olmamakla birlikte sampın motoru su basmaya devam edecek....ve sampta su bitecek...diğeri ise taşacak...
işte bu ikinci anlattığım diğerinin bir anlamda hızlandırılmış şekli idi...
tek samp iki ya da daha çok akvaryuma olur.Ama iki samp ya da daha fazla samp bir akvaryuma ve birden fazla akvaryuma olamaz...
[QUOTE=rheme]Adnan bey tamam aslanbaş değil ilk resimdeki normal japon ancak kafasını cama vurduğundan dolayı komple şişmiş madem aslanbaş değil bu balığın cinsi nedir söyleyin?[/QUOTE]
Pekiala Tolga bey cevap vereyim ozaman.Sık sık girip ne yazmışım kime yazmışım diye konrol edemediğimden cevap vermekte gecikmiş olabilirim kusura bakma.Öncelikle bir araştırma yapmanı dilemiştim ve gördümki yapmamışsın.Link gene vereceğim bu sefer üşenme ve tıkla lütfen.Bir arkadaşta sadece ranchu da sırt yüzgeci olmayacağını yazmış gene senin gibi ama yanılıyorsunuz.Ben isbat ediyorum.Site adresi veriyorum gene bakın olur mu?Hem eski bir akvaryumcuyum.Hem üretimhanesi olan biri.Hem de şuanda hala japon balığı üreten biri.Gene de tabiki bunlar teknik konular.Ama biri aslanbaş demiş öteki kaplanbaş ne önemi var derseniz bence de önemi yoktu ama artık iş iddiaya bindi ve hoş bir tartışmayı hoş ve tatlı bir şekilde noktalayalım derim.
Tekrar ediyorum.Aslanbaşın sırt yüzgeci olmaz.Ranchu nun da sırt yüzgeci olmaz.Sİzin balıklarınızın adı oranda.ORANDA.ORANDA.Aslanbaş değil onlar.Biz akvaryumcular onlara BEBEKYÜZ DE deriz.
ŞİMDİ LÜTFEN İTİRAZI OLAN ARKADAŞLARIMIN İTİRAZ BABINDA BİŞEYLER YAZMADAN ÖNCE YA İNTERNETTE ARATARAK BULSUNLAR YA DA BENİM VERDİĞİM ADRESLERDEN BİR BAKSINLAR HANGİSİ NASIL OLUYORMUŞ SONRA LÜTFEN CEVAP YAZSINLAR.ÇOK RİCA EDİYORUM.
ADRES1:
http://www.brooklands.co.nz/gold/lionhead.htm
ADRES2:
http://www.akvaryumkulubu.org/index.php?&belge_id=157
İkinci adreste direk açılmıyor japon sayfası.Şunu yapın:verdiğim sayfaya girin.ordan tatlı su,ordan sazangiller,e tıklayın ve 9-ile 10 u okuyun.Ben hatta kopyalayıp yapıştırıyorum aşağıya oradaki yazıyı lütfen okuyun:
9- Aslanbaş
Baş biçiminin değişikliğiyle diğer Japon balığı türlerinden ayırt edilir. Baş iri, yuvarlakça ve aslan başını andırır biçimindedir. Alın kısmında yele yerini tutan köpüksü teşekküller başı süsler. Aslanbaşlarda sırt yüzgeci görülmez. Çok değişik renk düzenine sahip olanları vardır.
10- Oranda
Baş biçimi olarak yukarıda belirtilen Aslanbaş'a benzer. Ancak Oranda'da, Aslanbaş'ın aksine sırt yüzgeci görülür.
şimdi tolga kardeşim lütfen bana sen haklıymışsın dermisin?
hakketteim değil mi?arkadaşlar yanlış anlamayın neden bukadar uzattığımı çünkü özel mesaj attı TOLGA BEY BANA.İddiamız kızışmıştı yani.Artı ben sizin bu şekilde bilmenizi yadırgamamıştım başta zaten.Nedeni ise birçok insan bu şekilde biliyor ve kulaktan kulağada bu şekilde yayıldığı ortada.Ben şahsen bunlara bebekyüz denmesi taraftarıyım.Türkçeleşmiş en azından.Ama asla ASLANBAŞ DEĞİLLER.
SELAMLAR...
ADNAN.
Bahsettiğin şey beyaz benek hastalığına benziyor.Çok acil akvaryumun suyunu 31 decece yapman gerekli.30 değil 32 değil tam 31 olmasına dikkat etmelisin.Çöpçü balığın varsa onları bir kavanoza koymanı tavsiye ederim tabiki kısa bir süre için.Bu şekilde tam 5 gün 31 derecede tut.Bişeyciği kalmayacak emin olabilirsin.Bu tedavi zarfında dip yemi vermenide tavsiye ediyorum.Başka hiçbir yem verme.İyileştiktikten sonrası sana kalmış.Sebeplerini anlatmak isterdim.Ama oldukça uzun sürecek.En iyisi sen beni dinle.Sonra sorun olursa özel mesaj at cevaplarım inşallah.
adnan.
murat kardeşim konuyu uzatmak istemiyorum.Ama cevap verdiğim asıl kişi sen değildin bilmem fakındamısın.Alıntı yapmışım bakarsan göreceksin yazımda.İkincisi küçücük cama koymakda tabiki yanlış balıkları.Bir balığın sağlıklı bir şekilde yaşaması için gerekli litre bellidir.Yemi bakımı kumuna kadar hepsi biliyor değilmi ve de sen de biliyorsun.Sorun şu eğer ille de yavru alınmak istiyorsa bir kişi japon yavrularını bardakta mı büyütecek.Emin olki anaçların bulunduğu akvaryumdan daha büyük bir akvaryuma ihtiyaç var.Ohalde ya ortamı sağlanmalı ya da yavru almamalı.Eğer ortam hazırlanmazsa yavru balıkların çoğunun öleceğini söylememe gerek var mı bilmiyorum.Yani küçük bir akvaryumda okadar yavru bakılamaz.Ohalde büyük akvaryum lazım.Büyük akvaryum varsa eğer neden sağılıyor ki değil miBüyük akvaryum yoksa üretimden bahsetmek yersiz.Bir iki japon yavrusu değil yüzlerceden bahsediyoruz.Yumurta hayvanı bunlar.
Son sözüm şu sağma yöntemi hayvana yapılan bir eziyettir.Yavru alamazsınız demedim ama eziyet edeceksiniz.Herkes sizin kadar ustalıkla sıkamayacak balıkları değilmi?
selamlar.
[QUOTE=rheme]Adnan bey üst yüzgeci olmayan Ranchu dur .fotodaki ise Aslanbaş veya bebekyüz derler.[/QUOTE]
Aslanbaşın sırt yüzgeci olmaz.Tekrar araştırmanız dileğiyle.(lionhead)
http://www.tropicalakvaryum.com/product.php?pID=1694 bu linkten veya birçok yerden bakabilirsiniz.
Boyut (cm):70x30x30 Cm
Kapasite (litre):70 Lt
Canlılar:Aslanbaş,Ryukin,Teleskop,Normal japonlar
Malzemeler:Atman 3335 Dış filtre,Sunsun Jialu iç filtre,100 Watt Shark ısıtıcı,Shark hava motoru
Akvaryum Bakımı: Haftada 1 kez dip çekimi ve sıvı vitamin
Kullanılan Yemler:Sera goldy color,Tetramin pul yem,JBL pond vario,Otto Goldfish premium,Pets family spiriluna,Pets family goldfish special
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:Deepfix sıvı vitamin
kardeşim balıkların sağlıklı evet.Hayırlı olsun güle güle büyüt lakin senin akvaryumda aslanbaş japon ben göremedim.Aslanbaş japonun üst yani sırt yüzgeci olmaz bilesin...
selamlar...
[QUOTE=mustafa.avci]
Akvaryumunuz 70lt değil 144lt'dir.
Balıklarınız,su berraklığınız ve çekiminiz harika.Tebrikler.
[/QUOTE]
30x30x70=63000
63litre eder kardeşim.ne 70 ne de 144...
tabiki ağzına kadar dolu olmayacağına göre 55-60 arası diyebiliriz.
[QUOTE=ethem_60]
Merhaba, japonları sağmak şart olan bir şeymidir?
Lütfen imla kurallarına dikkat ediniz.
[/QUOTE]
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=37665& PN=1&TPN=9
SON MESAJLAR
- Katil Salyangoum Su Çizgisinden Ayrılmıyor Tulpar99, 00:36
Yeni Üye Forumu - Tekirdağ Ranchu Ve Ryukin giyotyn, 00:30
Sazansıgiller - Akvaryum Elyaf Çok Pis Yicoz2012, 00:27
Yeni Üye Forumu - Oranda Balığım Kafasında Siyah Leke Yusakorkmaz, 00:16
Hastalıklar ve İlaçlar - 180x60x60 Karma Güney Amerika kdrackgz, 00:08
Akvaryum Tanıtımı - Akv Başkan çeto, 23:58
Akvaryum Tanıtımı - Kırık Akvaryum Tamiri draff10, 23:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Kurulum Akvaryum barskels, 22:45
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 22:33
Bitki Akvaryumları Genel - Doğuma Daha Var Mı ? Gokalpp, 22:32
Yeni Üye Forumu - İstilacıların Peşinde ahmetfiratozkaya, 22:22
Deniz Canlıları - Hangi Tür Karides Daha İyi Buğra.B, 22:20
Omurgasızlar - Shallow Tank HarunYILDIRIM, 22:20
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum İçin Tavsiyeler ebt06, 22:14
Yeni Üye Forumu - Bitkilerde Çürüme MCY4, 22:06
Bitki Akvaryumları Genel - 30x30x30 Küp Beta Akvaryumu Ehtiyar, 21:44
Akvaryum Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin MasterChief, 21:37
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryumda Kaç Mm Cam Seçmeliyim? Ehtiyar, 21:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Kurtçuk MasterChief, 21:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Balığı Çiftleştirme darkfreez, 20:49
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bu Planarya Mı? 24med11, 20:36
Yeni Üye Forumu - Delta Tail Betta (the Taci) Mirza Adar, 20:23
Labirentliler Tanıtımı - Elyaf Kullanımı KaanE, 19:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Neritelerim Hareket Etmiyor Goldfish2000, 19:31
Omurgasızlar - Balığım Doğurdu 6 Yavru oktay42, 18:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuyruk Erimesi Helpmep89, 18:27
Yeni Üye Forumu - Anubias Yosun Problemi pltcooper, 17:14
Bitki Akvaryumları Genel - Lepistesimde Kuyruk Kısma Berkayv, 17:13
Hastalıklar ve İlaçlar - Nano Bloody Mary Serdariekrem, 16:59
Akvaryum Tanıtımı - Betta Balığı Akvaryumu tsp7, 16:53
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Cambarellus Diminutus (cüce Kerevit Aguamentist, 15:45
Diğer Tatlı Su Canlıları - Moscow Blue Lepistes BywenzeL, 14:51
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Balığım Ne Zaman Doğurur? (canlı Doğuran) BozKar, 14:43
Canlı Doğuranlar - Balığım Ne Yapmaya Çalışıyor ? MasterChief, 14:11
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Full Erkek Lepistes Tankında Vukuat Vıdeo Ek KaanE, 13:31
Canlı Doğuranlar - Betta Yumurta Mantarlaşması lKatarina, 13:09
Yeni Üye Forumu - Fundulopanchax Gardneri Gardneri (gardneri Killifish - Yıllık Balığı) onuribrahim, 13:00
Diğer Tatlı Su Canlıları - Tawian Bee Karides Yumurta Saf Su ÇaĞRı, 12:54
Omurgasızlar - Akvaryum İçin En İyi Şey Hiçbir Şey Yapmamak! hounddog, 12:25
Akvaryum Dünyasından Haberler - İç Filtre darkaura, 12:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Balığım Bir Kesecik Çıkardı goko58, 11:58
Hastalıklar ve İlaçlar - 35x35x35 Low Tech Bitkili Akvaryumum isssmailak, 11:11
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Filtre Daha Uygun darkaura, 10:44
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumum Hala Berraklaşmadı Orhan76, 10:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryum Kurulumu MasterChief, 10:26
Yeni Üye Forumu - 35 Cm Bitkili Akvaryum Orhan76, 10:20
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyangozuma Ne Oldu Berkayv, 08:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Harbi Black Water :) Aguamentist, 08:39
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryumumdaki Canlı Rafayel, 08:28
Hastalıklar ve İlaçlar - Hamile Lepistes Aguamentist, 08:02
Canlı Doğuranlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:24
- Filtre Malzemesi Ve Kum dark blue 00:22
- 12 Adet Damızlık Boy Katil Salyangoz dark blue 00:22
- Satılık Japon Akvaryumu CnBrtcn 00:20
- Satılık Akvaryum Malzemesi CnBrtcn 00:20
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 00:17
- Black Flame Wood cagdas_0606 00:08
- Profıl Akvaryum Altlıgı Masa ootkn 23:40
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 23:39
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 23:27
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 23:27
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 23:25
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 23:25
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 23:25
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 23:10
- Clear Akvaryum Ve Mdf Dolabı Serdariekrem 22:51
- 2 Litre Co2 Karbondioksit Tüp Serdariekrem 22:50
- Dophın Cf 1200 Dış Filtre AQUA 22:43
- Jbl Novo Tanganyika 250gr 350₺ AQUA 22:43
- Sajica Yavruları (güncel Video) Furkann 22:20
- Christmas Moss Furkann 22:20
- Bronz Çöpçü Corydoras Aeneus akomania 21:56
- Kırmızı Kuyruk Kedi Balıkları vagus 21:18
- Dolaplı Akvaryum 8387gms 21:07
- Resun Ve Delsa Akvaryum vedat79 20:58
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 20:45
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 20:45
- Hb.white Big Dorsal Dişi jaloreef 20:44
- Eurostar Aquaclay Kum 7 K.g Bikti Kumu jaloreef 20:44
- Nano Led Armatür BywenzeL 20:37
- Mikro Kurt wallece 20:16
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 19:57
- Coralazarus Calcium Media - 800 Gr Kadar ozan_1903 19:57
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 19:56
- Salyangoz Fiyatına Xl Kongo Tetra!! paXua 19:47
- Velifera Yavrusu (otobüs İle Gönderim Var)/son 40 MertSoyumert 19:43
- Bloody Mary. Sağlam Kan maylandi 19:42
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 19:30
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 19:30
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 19:20
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 19:20
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 18:53
- Super Red Pleco Yavruları Tuby 17:44
- Corydoras Gold Laser Dişi Arıyorum Corydoras.gram 17:33
- 2 Adet Akvaryum Ve Bitkiler muratyarici 16:42
- Akvaryumu Boşaltıyorum Son 4 Adet Frontoza ferhattt 16:34
- Akvaryum Malzemeleri Eheim 2211-2213 Kabasakal22 16:23
- Lepistes Özel Türler (stok Listesi Eklenmiştir) serkancilek 16:04
- İnce Silis Kum Arıyorum. abunil 15:43
- Led Driver 36-48w ilh4n 15:41
KULLANICILAR
- 145 Online Kullanıcı, 79 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.