ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bergleeuw
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ocak 2007 14:32
Son Ziyaret:
15 Ekim 2020 16:05
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Harun Dagarslan
Doğum Tarihi:
20 Mayıs 1969
Yaş:
55
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Harun Dagarslan Acemi...

SON 8 MESAJI

Tahtadan Akv.Yap(En Yeni Res 7 de)
[QUOTE=alarslan2004]Arkadaşlar çok araştırdım ve buldum bu kullanılan malzeme Epoksi reçinesinde imal edilmiş solvent içermeyen boyadır. Hem sağlam su geçirmez dayanıklı bir malzeme ama biraz pahalı bir ürün ülkemizde çok yaygın kullanım alanı yok. [/QUOTE]
 
Buldugunuz tamami ile dogrudur. Turkiyede maliyeti kaca cikar bilemem ama, yurt disinda maliyeti ayni ebattaki cam akvaryumdan daha pahaliya mal oluyor. Birde epeyce bir el emegi gerektiriyor.
 
Saygilarimla,
Tasarladığım akvaryum için öneri
Merhaha fatihd,
 
Senin bu sorundan sonra biraz internette gezindim ve sunlari buldum. Kuru bolge dedigin alan kumdan yapilirsa woswos ve tostos icin daha uygun olurmus. Kafanda bir ornek olusmasi acisindan,
 
 
 
 
Insallah isine yarayacaktir. Aslinda senin kafandaki cizimlede ortusuyor dusuncesindeyim. Aydinlatma konusunda ise kablumbagalarin turlerine gore isi istekleri varkli olsada kuru bolgede 32 derece olmasi gerekiyormus. Bu kum uzerine isi olceri koyarak bir 5 dakika bekletmekle aydinlatmanin yukseklik ayarida yapilabiliyormus. Nasil cikacagina gelince ise ya plastikten bir cozum uretiyorlarmis, yada suya dayanikli agaclar kullaniliyormus.
Woswos ve tostos icin en iyi yasam ortamini saglaman temennileri ile.
 
Saygilarimla, 
 
 
200 x 80 x 100h 1600 litre Tank yapımı güncellendi
[QUOTE=alarslan2004] Yapmak isterim hemde kimseye boyun eğmeden inşallah sizlerlede paylaşırım hepinize çok teşekkür ederim inşallah siz daha iyilerini yaparsınız. [/QUOTE]
 
Umit Bey yukardaki yaziniz icin sizi teprik eder ve sizin gectiginiz butun evreleri kendiminde gectiginizi bilmenizi isterim.
 
Bulundugum ulkede bas vurupta, gorus aldigim butun akvaryumcular ve internetten edindigim bilgiler dogrultusunda, boyle otoritelerin oldugu bir ortamda da acemi birisi olarak sadece su cevapla karsilastim. Akvaryum cam olur. Bilmiyorum ne derece dogru. Ama sonuc beni hep bu noktaya cikardi. 
 
Birinci asamayi gectiniz. Karari verip cam akvaryumu ismarlayacaksiniz. Hayirlara vesile olsun sizler icin. Ben bundan sonrasini merak ediyorum. Umarim bizleri yaptiklariniz konusunda bilgilendirirsiniz. Mesela filtreleme nasil olacak?
 
Saygilarimla.
200 x 80 x 100h 1600 litre Tank yapımı güncellendi
[QUOTE=Caner KARA]
Arka, yan ve taban destekleri için imalat , tamir edilebilirlik ve dayanıklılık açısından en iyi çözüm resimlerde görülen kuşakla desteklenmiş çelik sac malzeme olacaktır (bunun paslanmaz çelik olmasına gerek yok) fakat resimlerdeki gibi bu malzemeyi boya ile yalıtmak uygun olmaz bunun yerine epoksi reçine emdirilmiş cam elyaf (cam tabakalı kompozit) bu malzemeyi kullandıktan sonra sızıntı, suya salınım ve deformasyon ihtimali sıfırdır hatta üzerine fil çıkarın isterseniz kesinlikle çatlama, kırılma vs olmaz. Bu malzemeleri sanayide kompozitle uğraşan herhangi bir firmadan temin edebilir yada yat imalatçılarından bulabilirsiniz, uygulaması ise bir o kadar kolaydır. Sadece elyafı serip üzerine boya sürer gibi fırça ile reçine uygalayacaksınız.
 
Reçine kaplı ana çerçeveye camı içten silikon ile oturtup üzerine tekrar reçine uygulaması yaparsanız basınç etkisi ile cam dış çerçeveye yapışacak ve kesinlikle sızdırma problemi olmayacaktır. 
[/QUOTE]
  
Tamamina katiliyorum.
 
Sebebine gelince ise, sizin ornek aldiginiz akvaryum yapim asamalarinda hersey normal olarak gozukuyor. Ama daha sonraki halini ben o sistemin bir baska yabanci kaynakta gormustum. Paslanma basini almis gidiyordu.
Size ben baska bir link vereyim birazda oradan fikir edinebilirsiniz umarim.
Bu akvaryum 1500 litre olarak yapilmistir
 
 
 
Bu ikinci verecegim linkte ise 3000 litrelik baska bir yapim vardir.
 
 
Ikisinde de malzeme olarak suya dayanikli tahta, epoxy ve pazlanmaz celik kosebetler kullanilmistir. Turkce olarak malzemelerin tam karsiliklarini bilmesem bile umarim isinize yarar. Epoxy ve bu suya dayanikli tahta kullanilarak yapilan akvaryumlar bulundugum ulkede nerde ise siparisle yapilan cam akyaryumlarla esit maliyet tasiyor. Umarim ulkemde ucuza mal olacaktir akvaryum severler icin.
 
Saygilarimla,
 
 
 
 
12 mm camdan max. kaç lt akvaryum yapılabilir
Soner Bey,
 
320*100*75 ebatlarinda 2400 litrelik akvaryum yapabilirsiniz. Yanlisim varsa tecrubeli arkadaslar duzeltir zaten. 12mm lik camdan 75 cm yuksekligin ve 100 cm derinligin asilmamasi gerekiyor. Sizin elinizdeki camlardan da bu olculer cok guzel elde edilir. Ben en buyuk olcek olarak bunu gorebildim. Umarim sizce yeterlidir.
Her tabaka camdan 320*75 olculerinde iki parca on ve arka yuzey kesilir. Geriye kalan iki tabakanin biri zemin icin kullanilir.320*100 ve son olarakta deger kalan parcadan iki adet yan camlar 100*75 cikarilir. (Yapim icin gereken ince hesaplar degildir. Kabaca hesaplamadir.)
Geriye de 320*50, 150*120 ve 150*75 ebatlarinda uc parca camda kalir.
 
Saygilarimla 
akvaryumdaki leke?
Selamlar,
 
Bu kadar kimyasallar birsey yapmiyorsa baliklara, sirkede birsey yapmaz herhalde. Isterseniz birde sirkeyi deneyin.
 
Saygilarimla.
100*50*70 8mm cam
[QUOTE=Equinoxe Iv]Tecrübeli arkadaşlardan öneri bekliyorum.
 
Saygılar...
[/QUOTE]
 
Selamlar,
 
Imzada ACEMI yazmasi boyle anlasiliyor olmali.
 
Size soyle bir ornek vereyim. Bir arabanin tonaji 1.5 ton olsa ve siz o arabayi satin alip 3 ton yuk yukleseniz. Hicbirsey olmaz herhalde. Bunu bizler birsey olmaz diye cok fazla yapiyoruz. Hatta arabadan ziyade kirmizi isik yesil olarak algilanabiliyor. Bu kisisel tercih sonucu yapilan sorumlulugu kisiye ait olsada cevreyi etkileyebilen ornekler.
 
Cam kalinligina gelince ise 70 cm yuksekliginde yapilan bir akvaryumun ve cam kalinliginin ne olmasi gerektigide standart olarak verilmis. Ama gercekten kusak isinde acemiyom. Neye yarar bilmemde, cunku cevremde oyle bir yapim akvaryun yok. Normal sartlarda sadece akvaryum yapiminda

6 mm cam             Maksimum olculer

300 cm x 50 cm x h 40 cm

8 mm cam             Maksimum olculer

400 cm x 70 cm x h 50 cm
 
10 mm cam             Maksimum olculer
 
600 cm x 80 cm x h 60 cm
 
12 mm cam             Maksimum olculer
 
600 cm 100 cm x h 75 cm
 
Olarak veriliyor.
 
 
Hollandanin en buyuk akvaryum magazalarindan birinde (avrupada da en buyukler arasinda).
 
Cevap yazma gereksinimi duymam tartismaya yol acmak degil sadece yardimci olmak icindir.
 
Saygilarimla
 
 
 
100*50*70 8mm cam

Merhaba,

Eger yukseklik 70 cm ise onerilen cam kalinligi 12mm,
Yukseklik 50 cm ise 8mm yeterli kalinlim.
 
Saygilarimla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.