ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Amra
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
74
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Nisan 2011 00:57
Son Ziyaret:
06 Kasım 2018 18:25
Toplam Mesaj:
795 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
İMZA
Aytekin
SON 10 MESAJI
Frontosa Blue Zaire Moba Çok Güzel Paylaşım Olmuş
Bu kadar güzeleri ülkemizde varmı açaba ?
[VID]https://youtu.be/C1g0R2qh6Rc[/VID]
Bu kadar güzeleri ülkemizde varmı açaba ?
[VID]https://youtu.be/C1g0R2qh6Rc[/VID]
Melek Alicam Ne Onerirsiniz
Bunlar çok Güzel bunlardan bulmaya çalışın
[VID]https://youtu.be/18jxcqTh68M[/VID]
Bunlar çok Güzel bunlardan bulmaya çalışın
[VID]https://youtu.be/18jxcqTh68M[/VID]
Melek yumurta dökerken
Uzun zaman oldu buyurun video [VID]https://youtu.be/qVH81tQCoYI[/VID]
Uzun zaman oldu buyurun video [VID]https://youtu.be/qVH81tQCoYI[/VID]
Daphnia Moina
Yakın zaman da konuyu tekrar ele alacam arkadaşlar .
Yakın zaman da konuyu tekrar ele alacam arkadaşlar .
Arowana Yumurta dökerken .
Daha net bir video buldum
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=2RHkCphHXMs[/VID]
Daha net bir video buldum
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=2RHkCphHXMs[/VID]
Evde Su Piresi Yetiştirmek (dafinia)
[K]Evde Su Piresi Yetiştirmek[/K]
Su pireleri genel olarak su birikintilerinde su sıcaklığının 15 derece 22 derece arasında olduğu ortamlarda bol olarak bulunurlar. Ülkemizde bu gibi yerden toplanan su pirelerini mevsiminde akvaryumculardan satın almak mümkündür. Günümüzde her ne kadar su piresinin doğadan sağlanması mümkün olsa da mevsim dışı temin edilme güçlüğü ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenlerin su pirelerini satın almayı tercih etmeleri nedeniyle, su piresi üretimi bir iş fikri olarak değerlendirilebilir. Üretilen su pireleri kaliteli ve besin değerleri yüksek ise piyasadaki balık yemi tedarikçileri ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenler tarafından yüksek oranda rağbet görecektir. Canlı yemin besin olarak kullanımı yetiştirilen balıkların et kalitesinin arttırılmasında, beslemeden kaynaklanan hastalıkların giderilmesi ile yüksek yaşama oranının sağlanmasında, anaç balıklardan elde edilen yumurta ve sperm kalitesinin daha iyi olmasından dolayı canlı yem kullanımı büyük önem taşır.
Diğer taraftan akvaryum balıklarının üretiminde renk parlaklığının korunması ve üreme kondisyonuna ulaşmada canlı yem kullanmanın önemi büyüktür. Örneğin Discus, Beta ve Melek balığı gibi birçok akvaryum balığının üreme kondisyonuna ulaşabilmesinde ve başarılı bir yavru alımının gerçekleştirilmesinde canlı yemle beslendikleri takdirde başarının artacağı bir gerçektir.
[K]Yetiştirme Ortamının Hazırlanması[/K]
[K]Su Sıcaklığı[/K]
Su pireleri günlük ve yıllık sıcaklık değişimlerine karşı oldukça dayanıklıdırlar. En uygun gelişme sıcaklıkları 18¬25 °C dir.
Dafinia Su Piresi Yetiştiriciliği
Yetiştirme Kabı Derinliği
Su piresi yetiştirilecek kabın derinliğinin 40¬-50 cm. olması tavsiye edilmektedir
Suyun pH Değeri
pH’nın 7.1¬8.0 olduğu ortamlar su piresinin yaşaması için en uygun uygunudur.
Tuzluluk
Maksimum % 0.005′lik tuzlulukta yaşadıkları ve üredikleri belirlenmiştir.
Havalandırma
Su Pirelerinin yetiştirme yapıldığı ortam kuvvetli bir havalandırmayla çok iyi karıştırıldığında dişiler üzerindeki yumurta sayısının, alg üretiminin ve dişi sayısıyla populasyon yoğunluğunun arttığı görülmüştür.
Işık
Yetiştirme ortamı direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Ancak ortamda bulunan ve su piresinin en önemli besini olan fitoplanktonun gelişmesi için günün belli saatlerinde belli ölçüde ışık alacak şekilde üretim ortamı düzenlenmelidir. Su piresi türleri tatlı sularda yaşayan ve boyları 1¬3 mm arasında değişen küçük kabuklu su canlılarıdır. Su piresi türleri uzun yıllardan beri balık yetiştiriciliğinde canlı yem olarak kullanılmaktadır. Özellikle akvaryum balıklarının beslenmesinde sıklıkla kullanılan su piresi, balıklarda çok iyi bir gelişmeye neden olmaktadır.
Su Piresi Üretimi
Su pirelerinde üreme eşeyli (seksüel) ve eşeysiz (aseksüel) dönemler içerir. Yüksek yoğunlukta bulundukları pek çok ortamda birey topluluğunun (populasyonun) eşeysiz üreme fazındaki dişilerden oluştuğu gözlenmiştir. Uygun (Optimal) koşullarda su piresinin her 2,5–3 günde bir yeni yumurtlama dönemine girer. Bir dişi yaşamı boyunca 25 yeni yumurtlama dönemine girebilmektedir.
Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında yer alan bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar vücudun sırt kısmı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişiler. Ovaryum içerisinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan sadece bir tanesi verimli olur. Diğerleri gelişme için besin ortamı oluştururlar. Bu yumurtalara yaz yumurtası denir. Ufak ve ince kabukludurlar. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Birey sayısındaki artışın bir sonucu olarak besin azlığı veya su sıcaklığındaki değişim durumunda ortamda erkek bireyler görülür. Bu erkekler bir veya iki çiftleşme organına sahiptir. Çiftleşme sonucunda oluşan yumurtalar büyük ve etrafları koruyucu zar (membran) ile örtülüdür. Böyle bir yapı onlara kötü ortam koşullarına karşı direnç sağlar.
Ortam koşulları normale döndüğünde umurtalarda partenogenetik yolla üreyen dişiler meydana gelir. Üretim, yeterli koşulların sağlanması sonucunda kendiliğinden gerçekleşir. Özellikle direk güneş ışığından uzak bir bölgede bolca havalandırma ve taze su üretim için yeterli ortamı sağlar. Genel olarak 50x50x50 bir akvaryum ev ortamında üretim için yeterli olacaktır. Üretim ortamı koşulları da yetiştirme ortamı koşulları gibidir.
[K]Su Piresi Üretim Yöntemi[/K]
Bu yöntem küçük çaplı üretim amacıyla kullanılan en pratik yöntemdir. Bir cam kap içerisine elenmiş 1 kg bahçe toprağı, iyice ezilmiş ve en az 10 günlük 200 gram at gübresi ve 10 litre su konur. Suyu tuzlu olmamalıdır. Hazırlanan bu karışım 3 gün kadar bekletilerek süzülür. ½ ya da ¼ oranında su ile seyreltilerek bu karışıma su piresi aşılanır. 3 hafta sonra ortamda bol miktarda su piresinin ürediği görülür. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu akvaryumların 1/3 oranında gölgelenmesidir. Bu şekilde suyun ısınması engellenir ve su sıcaklığının 20¬25 0C de sabit kalması sağlanabilir. Kullanılan suda dikkat edilmesi gereken; çeşme suyu kullanılıyorsa bir iki gün dinlendirilmiş olmasıdır. Evlerde kullanılan filtrelerden alınan suların da en az bir gün dinlendirilmesinde fayda vardır.
Özellikle discus yetiştiricilerinin kullandığı osmos tipi su filtrelerinden alınan sular hemen kullanılabilir.
[K]
Su Piresin de Damızlık Sağlama[/K]
Su piresi doğal ortamda fitoplanktonca ve organik besinlerce zengin, sığ ve durgun su birikintilerinde yaşarlar. Genelde su sıcaklığının 18-250C olduğu mevsimlerde bolca bulunabilir. Süzme işlemi göz açıklığı 0.5 mm olan sentetik ve dayanıklı tülden yapılmış ve geniş ağızlı ( en az 50 cm) kepçeler yardımıyla yapılır. Kepçenin dibinde biriken su pireleri dikkatlice yıkanarak temizlenir. Yarısı su yarısı hava ile dolu naylon torbalarla yetiştirme ortamına taşınır.
[K]Su Piresinin Üreme Rejimi[/K]
Su piresi ayrı eşeylidir. Ortamdaki bireylerin çoğunluğu dişidir. Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar sırt tarafta (dorsalde) bulunan kuluçka kesesi içine açılan bir kanal aracılığı ile bırakılır. Yumurtalar vücudun sırt tarafı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişirler. Yumurtalık (ovaryum) içinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan biri gelişir. Bu yumurtalara yaz yumurtaları denir. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Ortam koşulları bozulduğunda ( su sıcaklığının düşmesi, besin azalması gibi) dişiler kış yumurtalarını oluştururlar. Ortam koşulları normale döndüğünde erkek bireyler bu yumurtaları döller ve eşeyli üreme meydana gelir.
[K]Su Piresi Beslenmesi[/K]
Su pireleri besin olarak bakteri, maya, tek hücreli alg (mikroalg ve 2¬3 hücreden oluşan mavi¬yeşil alg kolonileri ) , dip çamuru (detritus) , çözünmüş organik materyalleri kullanırlar. Su piresi yetiştiriciliğinde en çok kullanılan besinler tek hücreli yeşil alglerdir. Su piresi yetiştiriciliğinde çiftlik gübresi, kuru ot ve diğer vejetasyonlar, kepek, maya, tahıl tozu, mineral gübreler, bahçe toprağı kullanılır. Bunun yanı sıra Su piresi yetiştiriciliğinde kullanılan yapay yemler arasında alabalık yavru yemi, pamuk tohumu, soya unu, mezbaha artıkları ve yonca unu karışımı da bulunmaktadır. Özellikle ev ortamında yetiştirme yapılırken besleme için yağsız süt tozu, soya fasulyesi unu ve pamuk tohumu sıkça kullanılır. Ekmek mayasıyla su piresi üretildiğinde ortamdaki çoğalmanın oldukça fazla olduğu görülmüştür. Bu yöntemde 70¬80 litrelik bir akvaryumda 50¬60 gram ekmek mayası gelecek şekilde havuz suyu ile bir karışım elde edilir.
Bu karışıma su piresi aşılanır. Su berraklaştıkça ortama maya eklenmelidir. Ancak maya suya CO2 vereceğinden ortam mutlaka havalandırılmalıdır. Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması istendiğinde ortamın sıcaklığı düşürülerek kış yumurtası oluşması sağlanır. Bu yumurtalar toplanarak dondurularak saklanabilir. Gerekli olduğunda ise su içinde yavaş yavaş su sıcaklığı yükseltilerek yumurtaların açılması sağlanır. Üretimin en yoğun olduğu aylar mayıs – haziran ve eylül – ekim aylarıdır. Diğer aylarda üreme son derece yavaştır. Çünkü su piresinin gelişip çoğalması için gerekli olan ortam sıcaklığı bu aylarda en uygun düzeydedir. Su piresinin taze olarak tüketilmesi en çok tercih edilen yoldur. Süzülen su pireleri çok iyi bir şekilde yıkanır ve balıklara verilir.
[K]Evde Su Piresi Yetiştirmek[/K]
Su pireleri genel olarak su birikintilerinde su sıcaklığının 15 derece 22 derece arasında olduğu ortamlarda bol olarak bulunurlar. Ülkemizde bu gibi yerden toplanan su pirelerini mevsiminde akvaryumculardan satın almak mümkündür. Günümüzde her ne kadar su piresinin doğadan sağlanması mümkün olsa da mevsim dışı temin edilme güçlüğü ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenlerin su pirelerini satın almayı tercih etmeleri nedeniyle, su piresi üretimi bir iş fikri olarak değerlendirilebilir. Üretilen su pireleri kaliteli ve besin değerleri yüksek ise piyasadaki balık yemi tedarikçileri ve akvaryum balıkçılığı ile ilgilenenler tarafından yüksek oranda rağbet görecektir. Canlı yemin besin olarak kullanımı yetiştirilen balıkların et kalitesinin arttırılmasında, beslemeden kaynaklanan hastalıkların giderilmesi ile yüksek yaşama oranının sağlanmasında, anaç balıklardan elde edilen yumurta ve sperm kalitesinin daha iyi olmasından dolayı canlı yem kullanımı büyük önem taşır.
Diğer taraftan akvaryum balıklarının üretiminde renk parlaklığının korunması ve üreme kondisyonuna ulaşmada canlı yem kullanmanın önemi büyüktür. Örneğin Discus, Beta ve Melek balığı gibi birçok akvaryum balığının üreme kondisyonuna ulaşabilmesinde ve başarılı bir yavru alımının gerçekleştirilmesinde canlı yemle beslendikleri takdirde başarının artacağı bir gerçektir.
[K]Yetiştirme Ortamının Hazırlanması[/K]
[K]Su Sıcaklığı[/K]
Su pireleri günlük ve yıllık sıcaklık değişimlerine karşı oldukça dayanıklıdırlar. En uygun gelişme sıcaklıkları 18¬25 °C dir.
Dafinia Su Piresi Yetiştiriciliği
Yetiştirme Kabı Derinliği
Su piresi yetiştirilecek kabın derinliğinin 40¬-50 cm. olması tavsiye edilmektedir
Suyun pH Değeri
pH’nın 7.1¬8.0 olduğu ortamlar su piresinin yaşaması için en uygun uygunudur.
Tuzluluk
Maksimum % 0.005′lik tuzlulukta yaşadıkları ve üredikleri belirlenmiştir.
Havalandırma
Su Pirelerinin yetiştirme yapıldığı ortam kuvvetli bir havalandırmayla çok iyi karıştırıldığında dişiler üzerindeki yumurta sayısının, alg üretiminin ve dişi sayısıyla populasyon yoğunluğunun arttığı görülmüştür.
Işık
Yetiştirme ortamı direkt güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Ancak ortamda bulunan ve su piresinin en önemli besini olan fitoplanktonun gelişmesi için günün belli saatlerinde belli ölçüde ışık alacak şekilde üretim ortamı düzenlenmelidir. Su piresi türleri tatlı sularda yaşayan ve boyları 1¬3 mm arasında değişen küçük kabuklu su canlılarıdır. Su piresi türleri uzun yıllardan beri balık yetiştiriciliğinde canlı yem olarak kullanılmaktadır. Özellikle akvaryum balıklarının beslenmesinde sıklıkla kullanılan su piresi, balıklarda çok iyi bir gelişmeye neden olmaktadır.
Su Piresi Üretimi
Su pirelerinde üreme eşeyli (seksüel) ve eşeysiz (aseksüel) dönemler içerir. Yüksek yoğunlukta bulundukları pek çok ortamda birey topluluğunun (populasyonun) eşeysiz üreme fazındaki dişilerden oluştuğu gözlenmiştir. Uygun (Optimal) koşullarda su piresinin her 2,5–3 günde bir yeni yumurtlama dönemine girer. Bir dişi yaşamı boyunca 25 yeni yumurtlama dönemine girebilmektedir.
Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında yer alan bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar vücudun sırt kısmı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişiler. Ovaryum içerisinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan sadece bir tanesi verimli olur. Diğerleri gelişme için besin ortamı oluştururlar. Bu yumurtalara yaz yumurtası denir. Ufak ve ince kabukludurlar. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Birey sayısındaki artışın bir sonucu olarak besin azlığı veya su sıcaklığındaki değişim durumunda ortamda erkek bireyler görülür. Bu erkekler bir veya iki çiftleşme organına sahiptir. Çiftleşme sonucunda oluşan yumurtalar büyük ve etrafları koruyucu zar (membran) ile örtülüdür. Böyle bir yapı onlara kötü ortam koşullarına karşı direnç sağlar.
Ortam koşulları normale döndüğünde umurtalarda partenogenetik yolla üreyen dişiler meydana gelir. Üretim, yeterli koşulların sağlanması sonucunda kendiliğinden gerçekleşir. Özellikle direk güneş ışığından uzak bir bölgede bolca havalandırma ve taze su üretim için yeterli ortamı sağlar. Genel olarak 50x50x50 bir akvaryum ev ortamında üretim için yeterli olacaktır. Üretim ortamı koşulları da yetiştirme ortamı koşulları gibidir.
[K]Su Piresi Üretim Yöntemi[/K]
Bu yöntem küçük çaplı üretim amacıyla kullanılan en pratik yöntemdir. Bir cam kap içerisine elenmiş 1 kg bahçe toprağı, iyice ezilmiş ve en az 10 günlük 200 gram at gübresi ve 10 litre su konur. Suyu tuzlu olmamalıdır. Hazırlanan bu karışım 3 gün kadar bekletilerek süzülür. ½ ya da ¼ oranında su ile seyreltilerek bu karışıma su piresi aşılanır. 3 hafta sonra ortamda bol miktarda su piresinin ürediği görülür. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu akvaryumların 1/3 oranında gölgelenmesidir. Bu şekilde suyun ısınması engellenir ve su sıcaklığının 20¬25 0C de sabit kalması sağlanabilir. Kullanılan suda dikkat edilmesi gereken; çeşme suyu kullanılıyorsa bir iki gün dinlendirilmiş olmasıdır. Evlerde kullanılan filtrelerden alınan suların da en az bir gün dinlendirilmesinde fayda vardır.
Özellikle discus yetiştiricilerinin kullandığı osmos tipi su filtrelerinden alınan sular hemen kullanılabilir.
[K]
Su Piresin de Damızlık Sağlama[/K]
Su piresi doğal ortamda fitoplanktonca ve organik besinlerce zengin, sığ ve durgun su birikintilerinde yaşarlar. Genelde su sıcaklığının 18-250C olduğu mevsimlerde bolca bulunabilir. Süzme işlemi göz açıklığı 0.5 mm olan sentetik ve dayanıklı tülden yapılmış ve geniş ağızlı ( en az 50 cm) kepçeler yardımıyla yapılır. Kepçenin dibinde biriken su pireleri dikkatlice yıkanarak temizlenir. Yarısı su yarısı hava ile dolu naylon torbalarla yetiştirme ortamına taşınır.
[K]Su Piresinin Üreme Rejimi[/K]
Su piresi ayrı eşeylidir. Ortamdaki bireylerin çoğunluğu dişidir. Dişi bireylerde orta bağırsağın iki yanında bir çift yumurtalık (ovaryum) bulunur. Yumurtalar sırt tarafta (dorsalde) bulunan kuluçka kesesi içine açılan bir kanal aracılığı ile bırakılır. Yumurtalar vücudun sırt tarafı ile dış kabuk arasındaki geniş boşlukta gelişirler. Yumurtalık (ovaryum) içinde dörtlü gruplar oluştururlar. Bunlardan biri gelişir. Bu yumurtalara yaz yumurtaları denir. Bu yumurtalar döllenmeden gelişir. Ortam koşulları bozulduğunda ( su sıcaklığının düşmesi, besin azalması gibi) dişiler kış yumurtalarını oluştururlar. Ortam koşulları normale döndüğünde erkek bireyler bu yumurtaları döller ve eşeyli üreme meydana gelir.
[K]Su Piresi Beslenmesi[/K]
Su pireleri besin olarak bakteri, maya, tek hücreli alg (mikroalg ve 2¬3 hücreden oluşan mavi¬yeşil alg kolonileri ) , dip çamuru (detritus) , çözünmüş organik materyalleri kullanırlar. Su piresi yetiştiriciliğinde en çok kullanılan besinler tek hücreli yeşil alglerdir. Su piresi yetiştiriciliğinde çiftlik gübresi, kuru ot ve diğer vejetasyonlar, kepek, maya, tahıl tozu, mineral gübreler, bahçe toprağı kullanılır. Bunun yanı sıra Su piresi yetiştiriciliğinde kullanılan yapay yemler arasında alabalık yavru yemi, pamuk tohumu, soya unu, mezbaha artıkları ve yonca unu karışımı da bulunmaktadır. Özellikle ev ortamında yetiştirme yapılırken besleme için yağsız süt tozu, soya fasulyesi unu ve pamuk tohumu sıkça kullanılır. Ekmek mayasıyla su piresi üretildiğinde ortamdaki çoğalmanın oldukça fazla olduğu görülmüştür. Bu yöntemde 70¬80 litrelik bir akvaryumda 50¬60 gram ekmek mayası gelecek şekilde havuz suyu ile bir karışım elde edilir.
Bu karışıma su piresi aşılanır. Su berraklaştıkça ortama maya eklenmelidir. Ancak maya suya CO2 vereceğinden ortam mutlaka havalandırılmalıdır. Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması Su piresi üretimi sırasında üretimin yavaşlatılması istendiğinde ortamın sıcaklığı düşürülerek kış yumurtası oluşması sağlanır. Bu yumurtalar toplanarak dondurularak saklanabilir. Gerekli olduğunda ise su içinde yavaş yavaş su sıcaklığı yükseltilerek yumurtaların açılması sağlanır. Üretimin en yoğun olduğu aylar mayıs – haziran ve eylül – ekim aylarıdır. Diğer aylarda üreme son derece yavaştır. Çünkü su piresinin gelişip çoğalması için gerekli olan ortam sıcaklığı bu aylarda en uygun düzeydedir. Su piresinin taze olarak tüketilmesi en çok tercih edilen yoldur. Süzülen su pireleri çok iyi bir şekilde yıkanır ve balıklara verilir.
İstanbul melek üreticileri
O Emreciğim naber nasılsın iyi misin uzun zaman oldu şuan elimde duble dark veil tail ve saymaya üşendiğim 20 yakın tür var .Amra 2014-04-13 01:30:39
O Emreciğim naber nasılsın iyi misin uzun zaman oldu şuan elimde duble dark veil tail ve saymaya üşendiğim 20 yakın tür var .
İstanbul melek üreticileri
Jurzan bey size seve seve yardımcı olurum elimde çok değişik türlerde melekler mevcut.
Jurzan bey size seve seve yardımcı olurum elimde çok değişik türlerde melekler mevcut.
adi salyangoz arıyorum
Gel bana topla hepsini :))
Gel bana topla hepsini :))
SON MESAJLAR
- 2 Aylık Akvaryumda Yoğun Diatom Sorunu – Bitkiler yyiImaz, 01:27
Bitki Akvaryumları Genel - Hamile Moly 9 Gündür Yavrulukta Doğurmadi Neden Erd4an, 00:55
Yeni Üye Forumu - 40 Küp Hightech Tanıtım Joec, 00:19
Akvaryum Tanıtımı - 120 Lt De Kaç Tane Ramirez Jolakotturinn, 00:00
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 100x50x50 Akvaryumda Hangi Filtreyi Alabilirim yyiImaz, 23:27
Filtreleme Seçenekleri - Bitkili Doğal Akvaryumlarım nurtensultan, 22:36
Akvaryum Tanıtımı - Limnophila Sessiliflora Sorun? yyiImaz, 22:05
Bitki Türleri ve Bakımı - Akvaryumuma Mecan Eklesem Balıklarım Ölürürmü hvostr, 21:12
Yeni Üye Forumu - Özel İmzalar Nasıl Yapılır hvostr, 21:02
Forum ve Site Hakkında - Karışık Malawi hvostr, 20:59
Akvaryum Tanıtımı - Karides Akvaryumu Hakkında Sorularım Ve Kurulumum hvostr, 20:58
Omurgasızlar - Yavrular Yaşarmı hvostr, 20:51
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Nano Karides Tank Sıfırdan Kurulum hvostr, 20:39
Yeni Üye Forumu - 80x40x40 Akvaryuma Armatür Wasdff, 19:41
Aydınlatma - 35 Lt Ye Neon Tetra Olur Mu? Joec, 16:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60x30x40 Akvaryum Kuruyorum. Betta_King, 16:25
Yeni Üye Forumu - Utangaç Balık Problemi Joec, 16:23
Yeni Üye Forumu - Karışık Malawi akvaradam, 16:23
Akvaryum Tanıtımı - İlk Büyük Akvaryum Joec, 16:03
Yeni Üye Forumu - Siyah-Fırça Yosunu Joec, 15:53
Yosun - Alp Soft Studio Aquarium Ktktk, 14:26
Yeni Üye Forumu - Yeni Kurulan Akvaryum İçin Öneriler Sakemre, 14:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepsitesin Hangi Türüne Bakmalıyım...? GhostKoi, 13:45
Canlı Doğuranlar - Beyaz Benek Mi ? mutlubaba, 12:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Kiraz Karides Sfenks111, 12:28
Omurgasızlar - Pigme Çöpçü Yumurta Bakımı. SaRCoPhiLiuS, 11:43
Yeni Üye Forumu - Tür Seçimi 40x30x30 koraykbl, 00:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin hipehlivan, 22:22
Yeni Üye Forumu - Bu Ne Kökü ? hvostr, 22:19
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Boş Armatür Kasası Nereden Temin Edebilirim Ehtiyar, 22:19
Kendin Yap Sistemler (DIY) - 60 Litre Bitkili Akvaryuma Balık Onerisi hvostr, 22:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 2+6 / 8 Moli Ve 6 Sterbai Güzel Olurmu hvostr, 22:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Taşlar Akvaryumda Kullanılır Mı hvostr, 21:30
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 7-10 Ekim Pet Fuarı Davetiyesi Arıyorum ihsank, 20:51
Akvaryum Dünyasından Haberler - 100x45x45 Hardscape Tavsiye syerli, 20:27
Yeni Üye Forumu - Anubias Çiçek 07ahmet, 19:38
Bitki Türleri ve Bakımı - Lepistes Karın Çökmesi Kamburluk atakanaydin, 17:53
Hastalıklar ve İlaçlar - Ada Substrat Sistemi EthernalFlow, 17:39
Taban ve Gübreleme - Yeni Başlayan Biri Olarak Bloody Mary Karides MertY, 16:50
Akvaryum Tanıtımı - Alp Soft Studio Aquarium Ktktk, 16:06
Yeni Üye Forumu - Tds Ve Gh Tutmuyor darkaura, 15:33
Omurgasızlar - Tanganyika Tur Onerisi JangoFettus, 14:21
Tanganyika Cichlidleri - Betta Macrostoma (brunei Beauty) BaLaBaN #, 11:53
Labirentliler Tanıtımı - Akvaryum Su Yüzeyindeki Silis Kumu Temizleme emrehsrc, 11:28
Akvaryum Bilimi - Ternapi Medaka Pondları Munzevi, 02:59
Akvaryum Tanıtımı - Kuzey / Orta Amerika Çöllerinin Bir Replikası (Biyotop Arayışı) Barack, 01:11
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 00:24
Hastalıklar ve İlaçlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin pianoƒish, 22:00
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Orta Amerika'ya Dönüş Frkn, 19:50
Akvaryum Tanıtımı - Geosesarma Dennerle Jolakotturinn, 19:46
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Genç Damızlık Süper Red Shortfin ( Tülden Doğma ) SinanBulut 01:22
- Xxl Boyda Malawi İmparator Cigledler serdar131977 01:21
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 00:16
- Akvaryum 30*30 metsi 00:16
- Ful Red Lepistes ÖĞRÜNÇ 23:59
- Katil Salyangozlarla. ÖĞRÜNÇ 23:59
- Neocaridina Karides, Salyangoz, Özel Tür Lepistes yasiiinyldrm 23:54
- Bakımı Kolay Bitkiler yasiiinyldrm 23:54
- Aykılıç, King Ve Düz Kılıç Yavruları A Kalite ali özer 23:51
- Multifisciatus Yavruları iakyol 23:35
- Montecarlo-helferi-rotala Sayhadrica-red-green UraL 22:48
- Sağlıklı Her Boy Zebra vaveyla67 21:56
- Elimde Tek Kalan Erkek Mavi Prenses vaveyla67 21:56
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:24
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 21:24
- Toplu Satış. 6 Plati ,sae, 2 Adet Cory 650 Tl kadirik 21:18
- Apistogramma Piaroa F1 - Steindachneri - İnka HarunYILDIRIM 20:53
- Frontoza Burindi Yavru voltran 20:38
- Creaqua Krom Pipe Ve A Kalite Akvaryum Malzemeleri apistoman 20:33
- Özel Moss Türleri. smithiseek 20:08
- Plantbox 90p High Tech Aydınlatma. smithiseek 20:08
- Chihiros Wrgb30-oase Dış Filtre-chrome Pipe Aporetti 19:56
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 19:55
- Cüce Vatoz (4e-4d) Ve Gold Laser Corydoras (3d-6e) Emirk 18:05
- Saulosi 2-4 Cm Emirk 18:05
- Apistogramma - İvancara Bimaculata Şahinöztürk 17:59
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 17:50
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 17:50
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 17:50
- Flame Wood Kökler hll_aquascaping 17:50
- Mavi - Beyaz Elma Salyangozları TolgahanA 17:21
- Meksika Portakal Cüce Kerevit TolgahanA 17:21
- Yavru Cüce Vatoz AnatoliaAquatics 16:42
- Mikrofex-grindal-mikrokurt-sirkekurdu-izya Tubifex tuncaysargin 16:38
- Java Moss SedatC 16:28
- Satılık Akvaryum Malzemeleri Her Şey Var gattar5050 16:22
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 15:37
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 15:37
- Temiz Nano Akvaryumlar muratyarici 15:29
- Çeşitli Akvaryum Malzemeleri. OKIRATLI 14:53
- İthal Işıklı Dolaplı Büyük Boy salihclk 14:07
- Aquawing İç Filtre Kalenna00 14:01
- Yavruluk Küçük Boy Kalenna00 14:01
- Moli Velifera Yavruları Kalenna00 14:01
- Bitki Çeşitleri emreemin 12:52
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 12:52
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 12:52
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 12:52
- Sağlıklı Damızlık Yunus Balıkları Mustafae0671 12:42
- Karides Çeşitleri Bloody Marry Ve Mavi Melek ShrimpGarden 12:29
KULLANICILAR
- 44 Online Kullanıcı, 25 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.
