ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gokkus58
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Temmuz 2010 16:48
Son Ziyaret:
16 Ekim 2019 02:09
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gökhan karademir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sivas
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

gökhan karademir
Balıklar: 1 Erkek 5 dişi sarı prenses 2 adette ıceman yellow tail
Akvaryum boyutu: 120 lt

SON 10 MESAJI

Ventral bölgede şişlik
Evet en kısa zamanda ekleyeceğim bilgisayar bağlantı kablosunu bulamıyorum
ama dediğim gibi en kısa zamanda ekleyeceğim  


Arkadaşlar işte fotoğraflar biraz geç olsada enterasan balıkta yumurtlama tüpçüğüde çıkmış ama malesef şişlik var ve yumurtlayamıyor.



Evet arkadaşlar resimde ekledik ama hala bir cevap alamadık ya 92 kişi okumuş ama hala hiç bir yorum yok entereasan bir durum gerçekten neyse bekleyelim bakalım.
Ventral bölgede şişlik
Fotoğraf: yok

Canlıdaki Belirtiler: yumurtlama tüpçüğünün orada aşırı bir şişlik var ve bu karın bölgesine doğru uzanıyor

Akvaryum Kapasitesi (litre): 140 

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1 erkek 4 dişi sarı 1 erkek 2 dişi aysmen

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 28

Filitrasyon: dış filtre atman 20watt ayrıca büyük boy iç filtre  

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: metilen mavisi

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
15 günde bir %30  ya arkadaşlar bana o şişlik normal, yok tüpçük çıkarıyor, yavrulayacak demeyin benim bu balıktan 4. kez yavru alışımdır yani tüpçüğün yavrulamasının ne demek olduğunu iyi biliyorum şimdi soruna gelelim ben 140lt akvaryumumu yeni yaptırmıştım sudaki değerlerim bozulmuştu bu arada bu kolonimden sürekli yavru alıyordum diğer balıklarım ağızlarına normal yumurta aldılar fakat kısa sürede ortam ve su değişikliklerinden yumurtaları attılar veya yuttular neyse şimdi bu balığım diğerleri gibi tam tüpçük çıkardı yumurtlayacaktıki diğer dişiler tarafından çok fazla hırpalandı ve buna diğer sorunlarda eklenince balık yumurtlayamadı anüs bölgesinde çok büyük bir şişlik oluştu sanki yumurtalar oraya gelmişte sıkışmış gibi gözüküyordu benim gözlemim bu,  balık şuan sağlılklı ama şişlik hala var bir fikri olan varmı bu nu nasıl yaneceğiz ve ben bir daha bu balıktan yavru alabilcekmiyim şimdiden değerli görüşleriniz için hepinize teşekkürler saygılar.


Özkoçak2011-03-08 09:24:30
Yumurtalar kayboldu
Merhabalar arkadaşlar şok oldum sarı prensesimi dün sabah kusturdum kuluçka makinasına koydum yumurtaları 1 gece ve akşama kadar duruyorlardı ve 1 tane si hariç hepside sarı ve normal görünüyorlardı ama akşam geldim bir de baktım kuluçka makinasında 1 tane bile yumurta kalmamış bana 1 tane mantıklı bir açıklama yapacak arkadaşımız varmı lütfen meraktan çatlıyacam tam 40 adet sarı prenses yumurtası nereye kayboldu ve 1 adet bile delik yok akvaryumda vatoz da yok zaten ama balıkların zarar vereceği gibi birşeyde değil zaten normal havası çalışıyordu ve makinada yumurtalar 2-3 saniyede bir de dönüyorlardı ama şimdi 1 tane bile yumurta yoktur yardım lütfen .
Yavruları yermi
Tamam anladım söylediklerinize uyacağım ama ağzı yumurta doluyken birkez koyacağım bakalım yavrulara saldıracakmı.
Yavruları yermi
Oktay bey açıklamanız için öncelikle çok teşekkürler ama ben bir resimde görmüştüm yavrularıyla beraber bayada büyümüşlerdi beraber yanında yaşıyorlardı altınada yazmışlar kendi yavruları diye ben buna bir anlam veremedim.   
Yavruları yermi
Merhaba arkadaşlar benim dişi sarı prensesim ilk verdiği yavrularını kusturarak aldım ve yavruları ayırdım 60lt lik akvaryuma ve şu an yavrularımın annesi ağzına yeniden yumurta aldı acaba ben şimdi yumurta alan aynı dişimi yavrularının yanına ayırsam ağzı dolu olan bu dişimin yavrularına yani önceki yavrularına bir zararı olurmu yoksa ağzındaki yavrularla beraber diğer kusturduğum yavrularınada bakarmı yermi şimdiden teşekkürler
Yeni yavrular
Hocam doğru söylüyorsunuzda imkanlar kısıtlı işte anlayın akvaryumda kendisi bıraksa diğer balıklardan kendisi yavrularını koruyabilirmi bende o yüzden yavrular daha fazla annenin ağzından çıkacak kadar hareketlenmeden ama bir okadarda fazla yumurta halinde değilken yani tam ikisinin ortası iken kusturayım dedim işte. gokkus582010-09-16 22:02:08
Yeni yavrular
Ya arkadaşım sende aynı benim gibi olayla karşı karşıya sayılırsın arkadaşlar 8 günde yavru kusturulurmu demişler üretimhanelerde 3 bilemedin 4. günde kusturuyorlar hem anne kondüsyon kaybetmesin hemde üretim hızlansın diye ve kullandıkları şeyde aynı basit yumurta kuluçkalrından
Yeni yavrular
Ya arkadaşlar 8.günde balık kusturulurmu demişsinizde ama balıkların kuyrukları felan normal ve yüzmeye çalışıyorlar ayrıca benim bundan önce yavru alan balığım 8. günde kesesi kalmamış bir yavruyu ağzından bırakmıştı yani balıklara ne gibi bir zarar olur onu anlayamadım ayrıca hava sı felan her şey takılı ilgilendiğiniz için teşekkürler.
Yeni yavrular
Arkadaşlar merhaba sarı prensesimi kusturdum tam 32 tane yavru aldım ama 8. günde kusturduğum için henüz fazla hareket edemiyorlar ama kuyrukları gözüküyor tül yavruluğa aldım vede içinede hava taşı koydum bu kadar yeterlimi şimdilik yoksa başka bir tavsiyeniz varmı? Balıklarımı kaybetmek istemiyorum lütfen yardımcı olun teşekkürler .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.