ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hellbound
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Mayıs 2010 16:08
Son Ziyaret:
30 Mayıs 2010 00:25
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fahri Altınalp
Doğum Tarihi:
14 Temmuz 1974
Yaş:
49
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fahri Altınalp

SON 3 MESAJI

Yeni Kurlum ve Bazı Sorularım
Henüz akvaryumun tabanında hangi kumu kullanıcağıma karar veremedim? DAha sık ve bitkilerin tutunacağı kum cinsi olarak önerilerinizi beklemekteyim....
Yeni Kurlum ve Bazı Sorularım
Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.

Aklımdakileri kısaca yazıyim uygulamadan önce tecrübeli arkadaslar yanlışları görür ve düzeltirse ya da daha iyi önerilerde bulunursa sevinirim;

Akvaryumumum en alt katmanına aquaclay onun üstüne zeolit ve en üst katmanada kuvars kum koymayı planlıyorum. Ayrıca misket gübre ile de takviye yapmayı düşünüyorum. Ama hiç karıştırma sadece aquaclay daha iyi olur diyen arkdaslarımda mevcut. Öneri ve tecrübelerinizi bekliyorum. Ancak yukarıda belirttiğim akvaryumum için ne kadar kum gerekli hiç bi fikrim yok bu konuda da yardımınızı rica ediyorum.

Bitki olarak Javamoss ve Tilki kuyruk döşemeyi planlıyorum. Bitki dikme konusunda püf noktaları belirtirseni çok makbule geçecektir.

Ancak balıklara ve akvaryuma kullanmam gereken ilaçlar konusunda tamamen bilgisizim. Yukarıda ki önerileri saymazsak. Balıklara sera vipagran yeterli olucak mıdır? Ayrıca berraklık için ve hastalıklar için neler gerekli?

Isıtıcım ve motorum mevcut yinede önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Vakit ayıran, tecrübe ve görüşlerini aktaran herkese teşekkürler.

Saygılar


Yeni Kurlum ve Bazı Sorularım
Herkese merhabalar ;

65X35X20 ebatlarında bir akvaryumum var. 4 sene önce akvaryum kurdum ancak daha sonra kaldırmak zorunda kaldım ve bu sefer çok daha bilinçli bir şekilde sizinde yardımlarınızla yeniden kurmak istiyorum.

Öncelikle beslemek istediğim Balık Cinsi : Black Molly - Ve bu tür ile huzurlu biçimde yaşayabilcek türleri akvaryumuma renk katması açısından önerirseniz sevinirim. (Neon olur mu mesela? )

Sanırım akvaryumun tabanını öncelikle çok doğru biçimde kurmalıyım. Bu nedenle kullanmam gereken özellikle kum cinslerini yazarsanız çok sevinirim. Bu konuda forumu inceledim ancak bu tür ile en uygun örnek taban konusunda pek bi fikir edinemedim. Sanırım akvaryumuma bitki koymam bu tür için çok iyi olucaktır. Javamoss ve Tilki Kuyruğu (demersum) ideal olur mu acaba? Ama yanlışsam lütfen bilgisizliğime verin. Ayrıca bu bitkiler için en uygun kum hangisi bilemiyorum. Bu nedenle özellikle kum çeşitlerini belirterek cevap veririseniz çok mutlu olurum.Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

Ayrıca Akvaryumum için önerebileceğiniz, vitaminler - berraklaştırıcıları ve benim aklıma gelmeyen ve sağlılklı ve düzenli bir akvaryum için gereken malzemelerin isimlerini söylerseniz çok sevinirim.

Herkese şimdiden verdiği öneriler için teşekkür ederim.

Saygılar
Hellbound2010-05-27 16:52:05

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.