ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mym00N
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Nisan 2010 23:49
Son Ziyaret:
07 Mayıs 2010 12:04
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ersin boyraz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Göz vardır dağın ardını göre,akıl vardır başa geleceği bile !!

SON 7 MESAJI

Balık ölümleri
[QUOTE=maviyeşil]
Sayın Mymoon,
(Hitap şeklim için özür dilerim. İsminizi bilmiyorum)
Yapmış olduğunuz doğal seleksiyon deneyi için sizi tebrik ederim. Birçok canlının hayatına malolmasına rağmen bizi doğada güçlünün her koşulda ayakta kalacağı konusunda oldukça aydınlattı. Bulanıklığı çok kafanıza takmayın. Sürekli müdahalede bulunduğunuz için tankınızda düzen bir türlü oturmuyor. Yemlemeyi fazla yapmayın. Bir süre kendi haline bırakın.
[/QUOTE]

Mymoon denmesi benim için sorun değil kafanıza takmayın ;)

Deney değildi aslında ama deneyim oldu benim için.Yemleme konusunda kafam zaten karışık,az yem versem diğerlerine kalmıyor gibi geliyor çünkü tetrazonlar daha dibe düşmedem bütün yemi bitiriyor,çok yem verdiğimde ise yosunlaşma oluyor.Balık besleyen bir arkadaşım yosunun ışığı sürekli açık bıraktığım için olduğunu söyledi ama ben kapatamıyorum ışığı,ne zaman kapatsam balıklar panik oluyor bende geri açıyorum,bakalım akvaryumcunun dediğine göre 1-2 güne kadar suyum berraklaşacakmış,bekliyorum.

İlginiz için teşekkür ederim.

*Adım ersin



[QUOTE=f.torres]
Merhaba bulanıklık sis tabakası gibi görünüyorsa bakteri kültürü sayıca yetersiz oldğu içindir yakınlarınızda sağlıklı bir akvaryum varsa (akvaryumcu hariç)filtresini sıkıp poşete doldurun o poşetteki çamurumsu görüntüdeki suyu akvaryumunuza ekleyin 1-2 günde bulanılık kaybolur.Eğer yakınlarda yoksa Sera nitrivec ekleyerekte bu sorunu aşarsınız.
[/QUOTE]

Yakınımda sağlıklı bir akvaryum yok malesef bulanıklık evvelden sarımsıydı şimdi ise yavaş yavaş yeşile dönüyor.

Bu Sera nitrivec nasıl bişeydir ve nekadar eklenir ??

Teşekkürler.
Balık ölümleri
Aleykümselam..

Tankımda beta,kılıçkuyruk,labio ve lepistes yok onlar öldü sadece 1 kılıçkuyruk ve 1 labioyu ölmeden akvaryumcuya geri verdim.

Şuan tankımda tetrazon,çöpçü,vatoz,pembe tetra ve 4 tane neon balık kaldı.
Ve hallerinden memnunlar birbirleriyle sorunları yok ama dediğim gibi suyun çok hızlı bulanıklaşması ve geçmemesi canımı sıkmaya başladı :S

İlgin için teşekkür ederim.

Balık ölümleri
Yeniden selamlar...Forum kirliliği olmasın diye bu başlıktan sorunlarımı yazmaya devam ediyorum.

Şuanki akvaryumuma 1 gün önce dış filtre ekledim balıklarımın ölümleri ise durmuş durumda lakin şimdi yeni bir sorunum var oda suyun çok bulanık olması.

Bir türlü berrak olmadı,2 gün arka arkaya %50 su çekip yenisini ekledim banamısın demedi,sizce bulanıklığın sebebi ne olabilir ve nasıl önlerim.

Şimdiden teşekkürler.

Balık ölümleri
En nihayetinde betalarda öldü ama diğer balıkların etkisi olmadı,sürekli takip ediyordum akvaryumumu herkes kendi halindeydi.Dişi beta bir sabah baktığımda kumun üstünde yavas yavaş nefes alıp veriyordu ölecek herlade derken akşama doğru kendine geldi ama ertes sabah baktığımda ölmüştü,son olarakta dün erkek betam öldü böylece zahiyat 5 e çıktı.

Hepsi sakin sakin yaşarken böyle ani ölümler kafamı karıştırıyor
:S
Mym00N2010-04-12 15:24:04
Balık ölümleri
Evet bencede kılıçkuruk ve lepistes o akvaryumda bariz kurban modundaymış,neyse tecrübe etmiş oldum biraz acı oldu ama olsun.

Bu tetrazonlar bildiğimiz piranhanın minyatürü sanki 5 dakika sabit durmuyor çok hareketli ve meraklı,şimdilik küçük olduklarından tankımda rahat hareket ediyorlar büyüdüklerinde 120lt ye geçebilirim duruma bağlı.Birde betalarımın uzun kuyrukları var ve daha yavaşlar ama onlara bişey yapmıyorlar nedense.


asichackal,dodomixx ve geogmk  e teşekkürler.. Mym00N2010-04-08 01:07:41
Balık ölümleri
Yazmayı unuttuğum 2 tür daha olduğunu farkettim
1 erkek ve 1 dişi beta
ve 4 adet neon tetradan biraz büyük turuncu renkli tetralardan 4 adet var.

Dediğim gibi akvaryumcu bunları alırken alma çok fazla oldu demedi bende acemi olduğum için aldım toplamda 25 adet balık var akvaryumda en takıldığım kısımlardan biride yem oranı neye göre ayarlandığını bilmiyorum.Aytican35  ve v!LLoo  ya yardımları için teşekkür ederim.


Balık ölümleri
Selam arkadaşlar ben hem bu forumda hemde akvaryum işinde yeniyim.Benim sorunum konu başlığındanda anlaşılacağı gibi balıklarımın durduk yere ölmesi.

İlk olarak tankım ve balıklarım hakkında bilgi vereyim.
*Tankım 45 lt lik
*Beyaz zemin kumu üstüne kalın renkli kumu var (akvaryumcu kendi yıkayıp koydu)
*İç hava filtrem var ama özelliklerini bilmiyorum buda akvaryumcunun kendi önerisi
*Akvaryumun arkasında boydan boya hava taşı var (düşük hızda çalıştırıyorum)
*Bitki olarak
Ceratophyllum demersum bu bitki var :)

Aldığım balıklar.

ilk sefer --> 4 adet kılıç kuyruk(2d,2e),1 vatoz
sonraki gün --> 2 neon tetra
sonraki gün --> 4 neon tetra
2 gün sonra -->2 labio
sonraki gün-->4 tetrazon
sonraki gün -->4 pembe tetra ve 2 lepistes

Sonuç olarak bugün itibariyle 3 günde 3 kılıçkuyruk öldü(hergün 1 tane) ölümlerden 2 si aniden ne olduğunu anlamadan oldu,ölenlerden birine aldığım tetrazonların ve labioların sürekli hamle yaptığını görüyordum akvaryumcuya sorduğumda balıkların bölgeci olduğunu böyle davranmalarının normal olduğunu söyledi akşam yem vermek için baktığımdaysa o balığın soldaki yüzgecinin olmadığını farkettim zaten yarım saat sonra öldü.Şuan hiç kılıçkuyruk yok son sağ kalan kılıçkuyruğu geri verdim hamileydi zaten ölmesin istedim.

Ve göz göre göre ölen 2 lepistesim var kardeşim akvaryumun camına tıklayıp onları korkutunca tahminim balıklardan biri kaçarken lepistesime çarptı olayı farkettiğmde balık arka yüzgecini kullanamıyor suyun akısına karşı direnmeye çalışıyordu öleceğini anlamıştım öldürmeye elim varmadı bu arada bana göre ilginç birşey oldu diğer lepistes yaralı olanı farkedince deliye döndü hızla cama ve kuma doğru yüzüp çarpmaya başladı ve kendini sağa sola vurarak yaralı olandan önce öldü.

Sizce balıklarımdan kılıçkuyruklar neden aniden öldü ve ilk ölen lepistesim neden intihar etti? Balık ölümlerinin benim gibi acemi olanlarda normal olduğunu söyledi akvaryumcu ama ben neden öldüklerini bilmek istiyorum.

Bu arada ilk gün suyum bulanıktı akvaryumcu gelip kumu boşaltıp yeniden yıkadı ama su halen azda olsa bulanık ve aldığım o bitkinin üzerini çamurumsu şeyler kaplıyor birde balıklar birbirlerine saldırmasın diye baş ve işaret parmağımın arasını yemle doldurup 3-4 defa arka arkaya yemliyorum
yem verme saatlerim 12 saat arayla..

Yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim.
Mym00N2010-04-06 00:29:02

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.