ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Oktalp
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mart 2010 22:22
Son Ziyaret:
07 Haziran 2012 21:27
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oktay Alparslan
Doğum Tarihi:
20 Temmuz 1978
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Bankacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

OkTAlp

SON 10 MESAJI

Japonların Çiftleşmesi Mi?
[QUOTE=Reddevil] Yosunlanma genelde ışık çok veriliyorsa ve gün ışığını 2-3 saat kadar alıyorsa yapar.Tropheuslar için çok güzel bir olay ama japon akvaryumunda biraz sıkıntı yaratabiliyor.Yosun önleyici ilaçlar var , veya cam silgisi olabilir cam yosun kazıyıcı kullanarakta yosunları temizleyebilirsiniz diye düşünüyorum.
 
Ben birde Mesut üstadın yorumlarını bekliyorum yosunlanmayla pek sıkı fıkı olmadım onun mutlaka bir tecrübes vardır.En doğrusunu kendisi iletsin bizlerde güzel yorumlarını keyifle okuyalım.Çok bir tecrübe yaşamadığım için yosun konusunda sizleride yanıltmayayım.
[/QUOTE]

Teşekkürler, cama yapışanları bir şekilde hallederim de, ısıtıcıya filan da yapıştılar hep. Onu nasıl halledeceğim endişesindeyim =) 

Mesut Bey'in yorumlarını bekliyoruz o halde =)

Selamlar, 


[QUOTE=erc1932]@OkTAlp
bilenler cevap verene kadar ben gözlemlerimi söyleyeyim size :) Sizin dediğiniz gibi iğne başı kadar olanda var daha büyük olanda var. Önce su üzerinde takılıyorlar ama cama değdiklerinde hemen yapışıyorlar. Az önce iyice yaklaşıp inceledimde sanki yumurtaların içinde siyah nokta var gibi.
şimdi balıklarıda ayırdım akvaryumdan bekliyorum :)
[/QUOTE]

Yok hocam, bendekiler hava kabarcığı o zaman =) Ama birazcık fazla gibiydi. Ondan endişelendim. Ama değil sanırım. 
Japonların Çiftleşmesi Mi?
[QUOTE=erc1932]

Sabah uyandığımda su yüzeyinde cama yapışık halde bi sürü su baloncuğuna benzeyen şeffaf şeyler gördüm. bugüne kadar yoktu hiç su kabarcığımıdır yoksa yumurtalarmıdır :) ben hiç anlamıyorum akvaryumdan balıklar çok sevdiğim birinin hediyesi yeni başladım. eğer onlar yumurtaysa ne yapmalıyım şimdi

(Oktalp senin konunda sorduğum için çok özür dilerim ama durumlarımız aynı olduğu için birlikte tartışmak istedim)
[/QUOTE]

Dert değil hocam. Hep birlikte öğreniyoruz işte =) 


[QUOTE=Reddevil] Onların hepsi yumurta :) Muhtemelen hepsini yemişlerdir ( ancak interneti açma fırsatım oldu ) Şöyle bir tavsiye vereyim size :
 
30-40 cm lik ufak bir akvaryum alın , bunun içine büyük misketlerden koyun ( ufakta olabilir ama büyük olması daha büyük avantaj ) içine 1 adet pipo filtre ve suyun sıcaklığını 28 dereceye sabitleyin , 3-4 damla metilen mavisi 1 damla sera bactopur damlatın ( bu ilaçlar yumurtaların mantar olmasını önleyecektir )
 
Balıklarınızı Tetra discus bits gibi kaliteli yemlerle , ( kurutulmuş iyi stirilize edilmiş kan kurdu ) veya zararsız olan tamamen zararsız canlı yemlerle 2 hafta besleyin ( forumda kültür edilmiş tamamen zararsız kurt ilanları mevcut inceleyiniz ) dişinin karnı şiştiğinde yumurtlama belirtileri gösterdiğinde bu akvaryuma alın balıklarınızı ve yine o baloncukların olduğunu görün ( 1 gecede işi bitirirler ) anaçları tekrar mevcut akvaryuma geri koyun ve 3 gün sonra yumurtalardan yavruların çıktığını göreceksiniz.
 
Büyük misketin esprisi şudur : Dökülen yumurtalar misketlere ve boşluklara düşüp yapışır anaçlar bunları ordan toplayamaz ve yumurtalar kurtulmş olur.
 
YALNIZ ; balıklara kondisyon sağlayacağım diye aşırı YEMLEME YAPMAYIN ölmesinler , kararınca verin.
 
Umarım faydalı olur bu bilgiler , başka yollarda var yumurtaları korumak için ama o biraz daha üst düzey beceri sabır ve vakit ister..
 
Dilerseniz onuda yine forumda yazmış olduğum konularda bulabilirsiniz.Kelime olarak JAPON YUMURTA ÜREME FOLLUK vs gibi yazarsanız onlarıda okuyup bilgi edinebilirsiniz.
 
Sağlıklı ve bol yavrulu hobiler dilerim.
[/QUOTE]

Boncuk dediğiniz bir toplu iğnenin başı kadar hatta daha küçük cama değil, direkt suyun üzerinde takılan tanecikler midir? Yoksa bunlar hava kabarcığı mı? Deliller sanki yumurta bunlar diyor ama emin olamadım ben de. Zira bugün bitki de alamadım =( Mesut Bey'in bahsettiği şekilde bitki ekleyeyim dedim, ona yumurtalar yapışır demişti. Ama işten vakitlice çıkamadım. 

Sanırım yumurtalarsa bile artık çok geç :( 

Bu arada akvaryumda yosunlanma oldu. Hiç hoş bir durumda değil. Bunu nasıl önlerim? 

Teşekkürler şimdiden. 
Japonların Çiftleşmesi Mi?
[QUOTE=mesutok] Balıkları riske atmayın ayırmayın önemli olan balıklarınız, bir anubias bitkisi alın bir akvaryum taşına kayasına ufak bir taşa bağlayın misinayla gödesinden. akvaryuma bırakın ortaya yahut bir köşeye. Dökülen yumurtalar bu bitkinin yapraklarına yapışır, siz sadece bitkiyi ayırırsınız başka akvrayuma oradan yavrular çıkar yumurtadan. Kovalanan balık dişidir, kovalayan balık erkektir. Aşağıya resim ekliyorum. Bitkiye yapışan yumurtaları ayırdığım 25 litrelik akvaryumda çıkan yavrulardır.


[/QUOTE]

İkinci bir akvaryumum var evde. Hastalıklar için filan tutuyordum. 15 litre filan. Yarın bir anubias alıp akvaryuma bırakırım. Tahminen kaç gün sonra yumurta döker. Bugün kovalaşmaya başladılarsa yani. Yoksa dişi yumurta döküp, erkek dışarıda mı döllüyor? 
Japonların Çiftleşmesi Mi?
Merhabalar, 

30 Litrelik akvaryumda 3 adet tül kuyruk japon balığım var. Birini diğer iki sürekli kovalıyor. Göbek ve baş tarafından hafif dürterek sürekli yanında yüzüyor. Kimi zaman çok siddetli oluyor. Öyle ki akvaryumun bir ucundan diğer ucuna kovalanan balık önde, diğer ikisi arkada zıpkın gibi gidip geliyorlar. Kimi zaman durmadan beş altı tur yaptıkları oluyor bunu.

Forumdan okuduğum kadarı ile cinsiyet belirlemesi de pek yapamadım. Dişi olup olmadığından emin değilim kovalanan balığın. Çok hareketli oldukları için resim de ekleyemiyorum bu ara. Bu çiftleşme alametleri midir yoksa başka bir sorun olabilir mi? Balığı ayırmalı mıyım? 


Problem Nedir?
[QUOTE=mesutok]Evet elyaf ve kömürü çıkartmasılısın, çünkü bunlar ilacı emer etkisini öldürür, bu sistemi çalıştırmayıp, tedavi boyunca sadece hava taşını çalıştıracaksın hava motoru yani.[/QUOTE]

Teşekkür ederim. iki gündür belirttiğiniz ve talimatlarda belirtildiği gibi yapıyorum. İlacın kullanma talimatında ışıklandırmayı da kapatmanız yardımcı olacaktır diyor. Onu da kapattım. 

gayet hareketli ve iştahlı görünüyorlar şimdilik her şey yolunda =) 

İyi Günler. 
Problem Nedir?
Şu anda metilen nedeni ile akvaryumda kömürlü filitrasyon olduğu için filitreyi kapattım. Hali ile çok bulanmaya başladı su. Tedavi süreci için günde 1/4 veya 1/3 gibi su değişimi yapıyorum. Ancak tedavi sonrasında bulanıklığı gidermek için tüm akvaryumun suyunu temizlemek doğru olur mu? Değişim yapılacak suya herhangi bir katkı maddesi eklemeli miyim?
Hava Motoru Sesinden Bıktım Usandım
[QUOTE=OnuncuTorun] [QUOTE=emustafa] [QUOTE=OnuncuTorun] [QUOTE=emustafa] [QUOTE=OnuncuTorun] [QUOTE=emregundogar]Onuncu torun bu forum demedim ki zaten :) 
gerçekten güvenebilirmiyim sana. fiyatı 50 lira felan. fiyat önemli değil gerçekten sessizse 100 bile vereyim.
bu arada okan bağışcan yorumun için teşekkür. balık yüküm biraz fazla imzamda görmüşsündür. dış filtrem yok bide hava taşıyla birkaç görsellik yaptım akvaryuma. o yüzden motor şart.
[/QUOTE]

Hocam dediğim gibi piyasanın en sessiz markası , fiyatından da belli olur zaten. Ondan daha sessizi icat edilmedi henüz.
[/QUOTE]

Bayiliğini filan yapıyorsunuz sanırım. 
[/QUOTE]

Hayır kendimde kullandım ve forumda herkes memnun. Memnun olmayan 1 kişi bulamazsınız.
[/QUOTE]
Hocam işin gırgırındayım yanlış anlama ama bu kadar da övme bence yarın birşey olur filan sonra size güvendim de aldım diyenler olabilir. 
[/QUOTE]

Haklısın :) Ben ürünün ithalatçısı falan değilim. Sadece kullandım,memnun kaldım öneriyorum bu kadar.
[/QUOTE]

Selamlar, 

Tetra Tec'in tüm APS modelleri için aynı şeyi söyleyebilir miyiz? Akvaryumum 30 - 35 litre APS 50'yi test edebilirim. Fiyatı da beni üzecek kadar görünmüyor :)  


Teşekkürler. 
Problem Nedir?
[QUOTE=mesutok] Birşey olmaz o tankada uygulayabilirsizin ayırma ihtimaliniz çok zorsa, metilen mavisini zemine dökülmüş diğer balıklara geçecek beyaz benek parazitlerinide ölüdrür. Yalnız ilacı kullanırken, sadece hava taşıyla havalandırma yapın yani hava motoruna bağlı hava taşı, yoksa sadece iç filtre kullanıyorsanız, tedavi boyunca 4 gün, iç filtrenin kutusunda süngerini çıkartın, süngersiz kullanın iç filtreyi ki, ilacı emip sünger etkisini öldürmesin ilacın. Contra, Mediko pet markaları vardır (5 TL), contranın kalitesizleri oluyor mediko pet varsa öncelikle onu tercih edin, aynı fiyatlar, Sera Costapur ise seranın kaliteli metilen mavisidir ama biraz pahalıdır (15 Tl gibi birşeydi hatırladım kadar) internetten bu isimlerde fiyat araştırması yapabilirsiniz. Geçmiş olsun. [/QUOTE]

yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Yarın akşamdan itibaren tedaviye başlayacağım. Hava motorum var bir tane. Onu da takıp, bulursam sera'nın costapur'unu alacağım. 

Bahsettiğiniz filitre konusu aklıma takıldı. Tam olarak nasıl bahsedildiğini bilmiyorum ancak bende şöyle bir filitre var; 

Akvaryum her şeyi içinde olan akvaryumlardan. Suyu bir köşeden, dipten çekip, üstte bir havuz içerisinde filitre edip, diğer taraftan akvaryuma bırakıyor. Bu havuzda ise elyaf ve kömür var. (Kömür bir bayan çorabının içinde, üzerine elyaf (sünger) koyarak filitrasyon yapıyor) 

Belirttiğiniz gibi burada da elyafı çıkartmalı mıyım? Kömürü de tabi... 

Teşekkürler. 


Belki de bir süre filitreyi kapatmak ya da? 

[QUOTE=ozgur_22]Yok hayır rahatsız etmez ancak tedavide geç kaldığınızda diğer balıklarınıza geçme olasılığı fazla... o yüzden hemen tedaviye başlayın ve tedaviyi ana akvaryumda uygulayın...Alacağınız metilen mavisinin kullanma klavuzunda da yazar ancak ben size genede tedavi bilgilerini veriyimm..
Öncelikle tedavi sırasında filitrenizi çıkarınnn havalandırmayı hava taşıyla sağlayın... ilk gün 10 litreye 10 damla gelecek şekilde metilen mavisi damlatın ve mümkünse sıcaklığı 28-30 dereceye çıkarın.. 2. gün 1/4 oranında su değiştirip tekrar metilen ilave edin.. Bu süreci 3 gün boyunca tekrarların ve 3 gün bittikten 1 hafta sonra tekrar 1/4 oranında su değiştirinn bu süre sonunda balığınız muhtemelen beyaz benekten kurtulacaktır... merak etmeyin kolay bir hastalıktır ancak erken tedavi etmeniz lazım... 
Sağlıklı balıklar
[/QUOTE]

Yorumun için teşekkürler... 

35 litre olduğundan 35 damla damlatacağım. İkinci gün yine su değiştirdikten sonra 35 damla mı eklemeliyim yoksa eklediğim 1/4 için mi ilave yapacağım. (10 damla kadar) 

Teşekkürler
Oktalp2012-05-12 22:05:00
Problem Nedir?
[QUOTE=ozgur_22]Öncelikle merhabalar... Benim burdan gördüğüm kadarıyla balığınız beyaz benek olmuş ve her yeri sarmış.. zaten balığında üst yüzgecini kısmasından da anlaşılacağı üzere balığınız hasta...Metilen mavisiyle tedaviye başlayabilirsiniz...[/QUOTE]

Akvaryumdaki diğer balıkları rahatsız eder mi söylediğiniz ilaç? Balığı ayırabilmem çok olası değil. Ya da düzgün olmayacak. 

Eğer olmazsa olmaz bir durum varsa tabi ki bir yolunu bulacağım. 

Selamlar, 
Problem Nedir?
Selamlar, 

Yeni sayılırım. Resimleri ekliyorum. Kuyruk kısmı, yüzgeçler, solungaçların üstü beyaz beyaz noktalar var. Beyaz benek midir? Değilse nedir? Yorumlarınızı rica ediyorum. Teşhis varsa, tedavileri de eklerseniz çok iyi olur. Diğer taraftan solungaç üzerindeki benekler kızgınlık döneminde de çıkar diye okumuştum. Ancak balığımın hemen hemen her yerinde benek var. 

Destekleriniz için şimdiden teşekkürler. 


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.