ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gun Expert
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ocak 2010 16:20
Son Ziyaret:
06 Ocak 2017 23:57
Toplam Mesaj:
159 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ismail Çakmak
Doğum Tarihi:
18 Şubat 1988
Yaş:
36
İl:
Ankara
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail Çakmak

SON 10 MESAJI

Işıklandırma Sorunu
[QUOTE=Geologist]Eğer maddi durumunuz yeterli ise bahsettiğiniz ölçülerdeki akvayumu alıp güzel bir powerled li armatür alabilirsiniz. Zaten onun ön tarafına güzelce plexi yada camdan bir koruma yapıyorlar. Sen onu düşünme parayı düşün :) nano tankdaki armatürler 5 para etmez. 3 5 tne led takıp gönderiyolar vede çirkin bence çalışma masası lambası gibi oluyor. daha ayrıntı istiyosan yardımcı oluruz forumda powerled yapan da var çünkü.[/QUOTE]

Görünen o ki hazır sistem tank almayacağım :) Powerled yapan arkadaşlar arkadaşlar kimler bu konuda bilgilendirebilir misiniz?
Yardımlarınız için teşekkürler.

[QUOTE=eferotti]Merhaba 30x30x30 nano bitkilim var su düzenini ve dengesini oturtmak için zorlandım diyebilirim çok şükür her şey yolunda fakat şu an alsam 40x40x40 ebatlarını tercih ederdim..

Işıklandırmam özel yapım armatür 6x8 watt 30 cm t5 sylvania floresan 4 adeti 6500 k beyaz, 2 adeti grolüx.

Kübalar ve monte carlo lar yetişiyor her bitki güzel yetişiyor fakat akvaryum çok küçük olduğu için tasarım yapmakta da zorlanabilirsiniz.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/172537/241120161101201.jpg[/IMG][/QUOTE]


Selam. Armatürü nerden temin ettiniz bilgi verebilir misiniz varsa kendisine ait bir kaç resim paylaşabilirseniz çok sevinirim. 30 CM floresan bulmak zor oluyor diye bir şey okumuştum fakat hiç araştırmadım. Çok fazla ışık ve Co2 gerektirmeyen bitkileri araştırıyorum. Işıklandırma işine bir çözüm bulabilirsem bayağı güzel bir dekor yapacağım :)

[QUOTE=Blena]

Bende 8x8 watt kullanıyorum şu anda gayet memnunum şunun gibi düşünün bitkinin çok ışık almaması ve ışıksız da kalmaması gerekiyor 8x8 wattlık bir florasanla gün içinde 6-7 saat ışık sağlamanız yeterli olacaktır. Ya da Geologist arkadaşımızın dediği gibi bir ışıklandırma yapabilirsiniz para sorun olmaz derseniz forumda bu sistemi kuran arkadaşlar var onlardan destek alabilirsiniz. [/QUOTE]

Sizin armatürünüz de özel yapım sanırım. Powerled yada 30-40 litre arası gerekli wattı sağlayabilicek hazır bir floresanlı armatür bulursam tankın kurulumuna geçeceğim. Teşekkürler mesajınız için.
Işıklandırma Sorunu
[QUOTE=Blena]Merhaba,

Kapaklı bir akvaryum kullanmayacaksanız mutlaka buhar camı ile muhafaza etmeniz lazım ki hem su seviyeniz sabit kalsın hemde ısı konusunda elektrik konusunda tasarruf etmiş olursunuz ya da duvar yakınında bir akvaryumunuz varsa ışığı akvaryumun altına yada üstüne tutturabilirsin bir çok kişinin kapağa japon yapıştırıcısıyla yapıştırdığını gördüm (ben sağlıklı bulmuyorum) nemlenmesi sorun olur çünkü elektronik alet allah korusun sorun çıkartabilir. Ya da olayın daha basitine kaçıp all in one akvaryumlardan da alabilirsiniz. Bu akvaryumların içinde ısıtıcı, iç filtre ve florasanıyla birlikte olan modelleri de mevcut.

iyi geceler[/QUOTE]

Selamlar,

Açıkcası 35x35x35 lik cama cam bir akvaryum üstüne hazır satılan armatürlerden almayı düşünüyordum. Aşağı yukarı 200 Tl gibi bir rakama denk geliyor. Baktığım armatürler 8-8w florasanlar mevcut. Bildiğim kadarıyla 35 cm florasan bulmak bayağı zor herhangi bir değişim durumunda bayağı sıkıntı çekeceğim. Bitkilerde de cuba, moss, bonsai, eledoa, çınar düşünüyorum. Çok fazla ışık ve co2 gerektirmeyen bitkileri tercih edeceğim. Ne derece yeterli olur 16 w armatür o konuda hiç bir bilgim yok. Hazır sistemli ihtal akvaryumlarda da led beyaz armatürlü satıyolar. Armatürleri bayağı zayıf gibi geliyor bana 10-15 cmlik led armatür bu bitkiler için yeterli olur mu sizce? Bu hazır sistemlerde 150-300 tl arasında değişiyor fakat buhar camları yok. Bitkili akvaryum işi benim bayağı bir kafamı karıştırdı.[EDIT]Gun Expert,2016-11-24 05:37:29[/EDIT]
Işıklandırma Sorunu
Selamlar,

İlk defa bitkili bir akvaryum kuracağım. Tabanı moss ile kaplayıp bir tane kök ve bir kaç az ışık gerektiren bitki ile nano tankım olsun istiyorum. Forumda bir çok kez 35x35x25 ölçülerinde veya 40x40x40 ölçülerinde akvaryumlar buldum fakat almakta tereddüt yaşadım. Çünkü araştırdığım kadarıyla su buharlaşarak lede veya florasana zarar veriyormuş. Kimisi buharlı camın olmasından yana kimisi farklı bir öneride bulunuyor. Ne yapacağımı şaşırdım açıkcası. Sırf aydınlatma muhabbetinden dolayı akvaryumu alamadım. Nasıl bir armatür almalıyım arkadaşlar yardımcı olur musunuz?
Bir Nano Macerası
Şu armatürleri tavsiye eder misiniz?
Veya 50 cm'e kadar küp akvaryum için hangi armatürü almalıyım?

http://www.hepsiburada.com/rs-f45-ledli-akvaryum-armaturu-5w-41-5-cm-p-PTM750-RSF45?magaza=Hepsiburada
Bir Nano Macerası
Akvaryum seçiminde kararsız kaldım. Bunlardan birini mi tercih etsem yoksa kendim mi yaptırsam. Kendim yaptırırsam ışık tertibatından hiç anlamayacağım daha doğrusu neye mâl olur onu da bilmiyorum. Hazır sistemler daha cazip geliyor nedense. Sadece filtresini değiştiririm gibi.

http://www.hepsiburada.com/rs480ab-siyah-kapakli-led-isikli-komple-akvaryum-50-lt-p-PTM750-RS480AS
http://www.hepsiburada.com/rs-380ab-siyah-kapakli-led-isikli-komple-akvaryum-30-lt-p-PTM750-RS380AS
http://www.hepsiburada.com/hailea-a30-komple-akvaryum-gumus-p-PTANA310A30S
http://www.akvaryem.com.tr/Hailea-C40-Nano-Akvaryum-40Lt-Beyaz,PR-2920.html
Bir Nano Macerası
[QUOTE=Kromatit]Özel bir tabana ihtiyacınız yok. Siyah kuvars, beyaz kuvars, dere kumu, lav kırığı olabilir.
Gübre ve CO2 de mecburi değiller. Tabiki olması ile olmaması da bir değil.
Bitkili ile bitkisiz arasında ekipman olarak en büyük fark lambadır. 25-30 watt civarı tasarruflu ampul yetecektir.
Filtre olarak hw 603 de yeterli olacaktır.
Bitkilerden anubias, elodea, tilki kuyruğu, java fern, gül, limon, saz, çınar, moss türleri uygundur.
Ekimle ilgili konuları forumdan bulabilirsiniz.[/QUOTE]

Peki hagen kum nasıldır? Dediğim gibi ekipman konusunda kısıtlama yapmayacağım. Fakat Co2 sistem bayağı maliyetli olduğunu duydum o yüzden o kadar parayı düşük hacimli bir akvaryuma bağlamayı istemiyorum. Gübre temin edebilirim. Teşekkür ederim.


[QUOTE=eyuphan]Merhabalar
Bulabilirseniz anubias nana petite ipe şöyle bi tasarim çok hoş olur
https://youtu.be/dQ3yX3sPnJI[/QUOTE]

Evet gerçekten güzel olmuş. Öneriniz için teşekkür ederim.
Bir Nano Macerası
Herkese selam.

Uzun zamandır hobinin içindeyim daha önce hiç bitkili bir akvaryuma sahip olmadım kısa bir ara vermiştim fakat tekrar başladım. 10 litrelik bir akvaryumda betta beslemekteyim. Kendisine güzel bir tank yapmak istiyorum ama şöyle sorunum var siz tecrübeli arkadaşların yardımıyla gerekli ekipmanı sağlayacak ve kuruluma başlayacağım.

1. Co2 için bütçe ayıramam gibi gözüküyor. Co2 şart olmayan bitki türü önerinizi bekliyorum.
2. Tankım 40x40x40 olacak gibi gözüküyor ekipman konusunda titizim eheim gibi markalar tercih edebilirim fakat bilgili akvaryumda nasıl bir ekipmana ihtiyacım var bilgim yok. Ayrıca taban için gerekli olan kum, toprak, gübre v.b ne almam gerekiyor bu konularda da bilgiye ihtiyacım var.

Tecrübeli arkadaşlar yol gösterirse çok sevinirim. Herkese sağlıklı balıklar.
Permasol 450lt ana tak
Neden permasolü tankınıza koyuyorsunuz? Balıklarda hastalık varsa bence kovada falan banyo yaptırın.
Tetra Tec EX700 Kullananlar İçeri
Bende ex700 kullanıyorum. Suyu geri akvaryuma çok tazyikli bir şekilde veriyor sizde de öyle mi?
80x50x30 akvaryum hakkında destek
Hemen hemen aynı akvaryuma sahibiz 80x50x35 benimki 8mm camdan yapılmış.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.