ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
younnes52
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Aralık 2009 21:00
Son Ziyaret:
09 Mart 2024 15:41
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yunus KARADAŞ
Doğum Tarihi:
12 Aralık 1983
Yaş:
40
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yunus KARADAŞ

SON 10 MESAJI

Melek Balığında Solungaçtakiler Parazit Midir?
Balığımı ilk mesajımdan dört gün sonra karantinaya alıp mikofish uygulaması yaptım. Her gün %50 su değişimi tekrar ilaç uygulaması yaptıktan sonra dün ana tanka aldım, yem yemeye başladı. Sorunun bağırsak kurdu olduğunu öğrendim, şuan balığın dışkı yolunda halen görünüyorlar ama yem yiyor en azından sıkıntı olursa aynı işlemleri tekrar yapıcam.

Başına böyle bişey gelen olursa faydalanması açısından yazdım. Yoksa kimsenin yardımcı olacağı yok[:cik:]
Melek Balığında Solungaçtakiler Parazit Midir?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/85484/210220202047021.jpg[/IMG]

Merhaba arkadaşlar,
Resimde görünen balığım iki gündür yemiyor, ağzına alıp geri çıkartıyor. İç parazitmiş gibi ince şeffaf dışkı olmadı kırmızı oldu. Bu akşamda solungaç ve dışkıyı çıkardığı noktada kırmızı bişeyler var. Sebebi bunlar mıdır nedir bilemedim.

Su sıcaklığı sabit 26 derece, su değerleri iyi durumda, balıkta beyaz benek vs bişey yok. İki de lepistesim öldü ne yapcam bununla bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
Melek Balıklarım Ölüyor.
Merhaba,
Bende 1 ay önce aynı sorunu yaşadım. 400 litre alttan sumplı full bitkili co2 destekli akvaryumu sırf melek bakmak için 70 cm yükseklikte kurdum. İlk kurulumda suya ilk bıraktığım lepistesler dahi halen yaşarken 14 adet melekten sadece 2 tane kaldı. Bir aydır melek eklemiyorum korkudan. Şuan 6-7 şer adet lepistes, kılıçkuyruk, ramirezi, cory, 3 adet cüce vatoz ve başrolde iki adet meleğim var.
İlk vukuat bir petshopda gördüğüm melek çiftini alıp aşılama sonrası akvaryuma eklememle başladı. Eş olan melekler benim akvaryuma gelince ayrıldılar ve dişinin gözüne şeffaf bir katman geldi. Böyle olunca çifti hemen karantinaya aldım. Metilen, mikofish vs uyguladım dişi ikinci gün öldü. Erkeği bir gün daha mikofishde tutup ana tanka geri koydum. Sonrasında salgın gibi tüm melekler etkilendi 8 tane manacapuru meleğim 2 gün içinde öldü. Sonra her gün bir tane derken eş olarak gelen erkek balıkla ilk aldığım melek balığı kaldı sadece. Sıcaklığı 4 gün 30 derecede tuttuğum için bitkilerim de kötü oldular.

Şimdi akvaryumun komple suyunu değiştirip, kumunu vs yıkama imkanım yok haftalık 80-100 litre su değişimi yapıyorum. Bir ay oldu 10 tane 4 aylık melek almak üzereyim ama sonuçtan korkuyorum.

Su değerlerimde gayet iyi çıkıyor. Melekler için özellikle kontrol etmem gereken nedir bilmiyorum. Melek üzerine yeterli tecrübe edinen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Midyeler Sorular - Cevaplar
Selam arkadaşlar,
Bende iki ay kadar önce forumda bir arkadaşdan 10 adet midye aldım sağolsun oda Bursa' dan 15 adet göndermiş. Midyeleri akvaryuma bıraktığımın ertesi günü çoğunun yer değiştirmiş olduğunu gördüm yani en azından bir kaçının yaşıyor olduğu kanısındayım. Fakat akşam eve geldiğimde akvaryumun suyu foseptik kuyusu gibiydi. 3 haftada hazırladığım su bir günde lağam gibi oldu zor temizledim ki şansıma içinde balık yoktu. Şimdi tekrar düşünüyorum fakat tabiki önceki acı deneyimden dolayı karar veremiyorum tekrar başıma böyle bir şey gelirse bitkilerim balıklarım katliama uğrar. Konuyla ilgili bilgi sahibi arkadaşlar bunun neden olmuş olabileceği ve tekrar edip etmeyeceği konusunda yardımcı olurlarsa sevinirim...
Kuluçka Makinesi Sorunu
Serkan bey, verdiğim linke bir göz atarsanız yardımı olacaktır. Örnekte de sizin bahsettiğiniz gibi bir durum söz konusu ama başarıya ulaşılmış.

http://www.youtube.com/watch?v=VceQ-Re1L0A&feature=related
Artemia çıkardım ama süzme kısmı problem oldu
Artemiada benim çözemediğim kısım süzme işlemiydi ki halende tam çözebilmiş sayılmam :) Ama az önce internette güzel bir video anlatım buldum ve süzme işlemini anladığım kadarıyla yaptım yavrulara verdim halen yiyolar ve suda hareket eden artemialarıda görebiliyorum. İnşallah fazla kaçmamıştır bide kaş yapalım derken göz çıkarmayalım sonra Kazanannn


İncelediğim videoda anlatımı yapan arkadaş pet şişedeki tüm suyu süzgeçe boşalttı ve süzgeçte kalan kısmıda çeşmede bir güzel yıkadı. Bende aynını yaptım ama canlılarla birlikte kabuklarınıda suya salmış oldum gibi geliyor ki böyleyse yanlış işlem mi ? ve bu kısmı doğru anlamışmıyım bilemiyorum ???
Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...
Sarı Prenses Yavrular Ölüyor
[QUOTE=sancare]

Yunus bey merhaba sattığım yunus yavrularım için artemia çıkarmaya çalıştım sera artemiamix kullanarak.4 denememden yalnızca 1 tanesi başarılı oldu uzun süren ve başarılı olamayınca üzüyor insanı ben size su piresini tavsiye ederim basit ve yavruların severek yediği bir canlı yem.Su değişiminizi 3 günde bir %10-15 olarak gerçekleştirin.İç filtreye şuan için gerek yok bende uzun süre araştırdım 3 cm ve altı yavruları sadece yoruyor.Yavrularınızı sağlıklı büyütmenizi temenni ederim.

Saygılar
[/QUOTE]


Teşekkürler, benimde az önce başarısız sonuçlanan bir artemia denemem oldu sinir oldum tabiKizgin

Su piresini nasıl temin ederim bilmiyorum, akvaryumculara soruyorum hiç biryerde yok. Artemia çıkaramayan birisi olarakda pire üretme olayına hiç bulaşamadım doğrusu :)
Sarı Prenses Yavrular Ölüyor
[QUOTE=azat3838]Balıklarınız kendini toparladıktan sonra gelişimleri hızlanır.[/QUOTE]

İnşallah bende öyle temenni ediyorum. Bugün Seranın hazır artemia.sından aldım ve birde hazır düzenek buldum artemia için yarın ayarlıycam pazartesi ilk artemia denemelerini yapacaklar bakalım...


[QUOTE=lavey]Eger bide suya akıntı kazandırsanız ufak çaplı bir iç filtre ile balıkların boy atması daha bi cabuk oluyor.(kendi akvaryumumda farklı farklı denemiş bulunmaktayım yavruluga iç filtre takıp denedim sadece pipo filtyreyle daha geç buyuyorlar! [/QUOTE]


İç filtre olayını düşünüyorum gerçekten ama elimdeki iç filtre biraz kuvvetli bir mekanizma, yavruları çekmesin diyerekten pipo yaptım. Filtreye çorap germek gibi alternatifler mevcut ama pek içine sinmiyor açıkcası. Biraz büyüsünler iç filtreye geçicem.

Sarı Prenses Yavrular Ölüyor
Arkadaşlar ilginize teşekkürler... Çok az yemleme yapıyorum, suyu temiz tutuyorum ve şuan oldukça sağlıklı görünüyorlar. Ama küçük kaldılar biraz sanki, artemilarda daha gelmedi ne yapmak lazım ? Neredeyse aylık oldular, resimleri altta...

Sarı Prenses Yavrular Ölüyor
Yorumlar için teşekkürler, tüm çabalarıma rağmen bu sabah bir yavru daha ölmüştü ama şimdi diğerleri sağlıklı görünüyor. İnşallah sorun çıkmaz daha.

@alcatraz
Yavru tankı ben kendim yapmıştım zaten halinden belli sanırım ilk denemem :D
Daha önce bu tankta yavru büyüttüm dişinin ikinci doğumuydu bu tankta. Silikonla ilgili bi sorun olacağını sanmam zaten akvaryum silikonu kullanmıştım, yani nerdeyse 5-6 aydır içinde su var.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.