ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Pace
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Aralık 2009 02:01
Son Ziyaret:
17 Kasım 2014 20:34
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Betül Aykaç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Japon Yan Yatma
Şu an evde değilim, öğle vakti tekrar durumuna bakacağım. En son bıraktığımda kendi etrafında garip bir şekilde dönüyordu. Umuyorum tek sorunumuz kabızlıktır diyorum.
Teşekkür ederim.


----

Şu ana kadar herhangi bir düzelme belirtisi görmedim, aksine daha da kötüleşiyor. Forumda bir konunun içerisinde bu belirtileri gösteren bir balık için kaya tuzu ve metilen mavisinde bir süre bekletme önerisinde bulunulmuş; ama cesaret edemedim. İşe yarar mı dersiniz?

Japon Yan Yatma
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:
Yüzgeçte erime, akvaryumun dibinde yan yatma ve yan yüzme.
Akvaryum Kapasitesi (litre):
40
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
-
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Sıcaklık 22 derece.
Filitrasyon:
İç Filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Sera Baktopur.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

10 günde bir %30 su değişimi.

Merhabalar,

İki gün önce balığımın sırt yüzgecinde hafif erimeler gördüğümden Sera Baktopur kullandım. Dün dibe çökmeye başladı, müdehale etmedim. Bu sabah kalktığımda yan yatmış akvaryumun içinde savruluyordu. Yem yiyor, hazmı daha rahat olur umuduyla bezelye verdim. Başka yapabileceğim bir şey gelmiyor aklıma, bir umut sizden yardım istemeye geldim.

Saygılarımla.


Akvaryumun kurulacağı yer

Sercan bey benim de içime sinmediğinden en fazla ne kadar sığdırabilirim diye baktım, hem bütçeme hem odama uygun 88 litrelik akvaryum buldum, sanıyorum onda karar kılacağız. Biraz daha büyütürsem aile bireyleri "balıklarınla ayrı eve çık" diyebilirler. Tebessüm

Mesut bey aslında sormayı planladığım bir sorunun cevabını ben sormadan vermişsiniz. Şu an evde bulunan akvaryumumda bitki yok; ama büyüğünde olsun istiyorum. Yani mümkün olduğunca doğal olsun istiyorum. Japonlarım olduğu için doğal olarak Anubias düşündüm; lakin ışığı sevmiyor olsa da karanlıkta -yalnızca floresanla- yetişir mi emin değildim. Yanlış anlamadıysam siz yetişebileceğini imâ etmişsiniz. Yani, umuyorum öyledir. Tebessüm

Akvaryumun kurulacağı yer

Odada cam var; ama hiçbir şekilde açmıyorum çünkü apartman boşluğuna bakıyor. Odanın kapısı her daim açık, koridorun karşılıklı camını açıp öyle havalandırıyorum. Ev genelde sıcak ama sıtıcıyı suyun sıcaklığı sabit kalması için kullanıyorum. 

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Akvaryumun kurulacağı yer

Merhabalar,

Bir senedir japonlarımla mutlu mesut birlikteyiz. Ben de bu hobiyi devam ettirebileceğime inanarak daha büyük bir akvaryuma geçmeyi, onların da daha rahat etmelerini istiyorum. Şu an 2 balık için 40 lt olan akvaryumu, balık sayısını arttırmadan yaklaşık 70 lt'ye çıkarmayı planlıyorum. Yalnız bu durumda akvaryumu oturma odasından kendi odama geçirmem gerekiyor; ama odamın bazı eksileri var: birincisi güneş almıyor, ikincisi havalandırma konusunda biraz sıkıntılı. Bu koşullarda, bakımları olabilecek en iyi düzeyde olmak koşuluyla balıklarım rahat ederler mi? 

Güzel günler dilerim.

Saygılarımla.

Neden olabilir?
Beyaz benek için Sera'nın ilaçları arasında Sera Costapur var. Kullandım, faydasını da gördüm.
Baktopuru ise ben yüzgeç erimesi için kullandım.
Saygılar.
Japon balığı beslemem için ne önerirsiniz?
Yeni Japon balığı beslemeye başlamış biri olarak önerilerim şunlardır;

Kesinlikle fanusta bakmayınız, -ben de maalesef öyle başladım ve balıklarım bir haftada hasta olunca hemen akvaryum temin etmek durumunda kaldım. Fanusta suyu sık değiştirmek durumunda kalıyorsunuz. Su değiştikçe balık dibe çöküyor yüzmüyor, değiştirmeseniz pislikten geçilmiyor.

Tek balık için bile olsa 10 litrenin yetersiz olduğunu bu forumda araştırma ile bulabilirsiniz. Yine de daha iyi bilenler size kesin rakamı söyleyeceklerdir. Yalnız şunu söyleyeyim küçük olduklarına bakmayın, suyu oldukça pisletiyorlar.

Ben iç filtre kullandığımdan hava motoru kullanmıyorum.

Ek olarak, forumda bazı yerlerde ısıtıcı gerekmez diye yazmasına rağmen ısıtıcının belli bir ayarda durmasını tavsiye ederim. Ben 24 derecede sabit tutuyorum.

Ben bu şekilde anca oturtabildim düzenimi. Bence başta sağlam başlayın; aksi hâlde balıkların hastalanma ihtimali var. Onlara da dert olmasın, size de.
Sudan atlayan Japon
Tekrar merhabalar,

Bu kez bir sorun için değil, iyi haberleri iletmek için yazıyorum.
Balığım artık oldukça iyi durumda; kuyruğu belirgin bir şekilde uzadı, rahatça yüzüyor ve artık diğer balığımla yem mücadelesine bile giriyor. (: Ben bu arada ek olarak sadece yemlerine B vitamini -Bemiks Ampul- kattım, o yemlerden veriyorum.

Bu mesajı hem -çokça ettiğim hâlde bir kez daha- ilgilenen herkese teşekkür etmek için, hem de olur da birinin başına benzeri bir durum gelirse balığımın durumunu bilmesi için yazdım.

İyi günler,
Sudan atlayan Japon
Metilen mavisini 3 gün kullandım, vücudundaki pamuksu yer azaldı ama henüz tam olarak geçmedi.

Kuyruğunda -resimde görebilirsiniz- beyazca bir şerit vardı; o kısımdan ilerisi tamamen koptu ve erimeler başladı. Metilen mavisini kullanmayı devam ettiğim 3 gün içinde bu durumda bir düzelme olmadı. Burada yaptığım araştırma sonucu kuyruk erimesi olduğuna kanaat getirdim. Sabah kalktığımda erimenin yüzgeçte de başladığını görünce "Sera Bactopur" almaya karar verdim -su değişimi yaptım arada- ve bu sabah kullanmaya başladım.

Genelde pek yüzmüyor ama yem gördüğünde hala oldukça aktif. Genellikle filtre altında veya akvaryumun en karanlıkta kalacak köşesinde duruyor.

İlginiz için teşekkür ederim.

Sudan atlayan Japon
Emre bey, cevabınız için teşekkürler. Akvaryum 40 lt. Yalnız balık 3 haftadır bende.
Merak ettiğim, gelişim problemi olduğunu nasıl anlayabildiniz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.