ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
pArk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Eylül 2009 14:59
Son Ziyaret:
04 Şubat 2010 01:38
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ürün Taner
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

no signature ok ?

SON 8 MESAJI

İşte Amerikan Rüyası
[QUOTE=RedCapOranda]Bu dahada klasik olacak 60 ltde auratusta olmazBig%20smile İkisi beraber hiç olmaz .Saygılar,[/QUOTE]

Olmaz derken, suç mu ceza mı nedir anlamadım? O akvaryumda 2 senedir green terrorüm ve auratusum var auratusum hırçın, kavgacı ama ölü ve yaralı yok.
enginkoc342010-02-03 15:04:58
İşte Amerikan Rüyası
Tank 60 litre küçük çöpçü balığımla beraber 4 balık mevcut.

siyah auratusum doğası gereği sürekli green terrorume sataşıyor fakat onun da aynı hale geleceğinden korkuyorum.
İşte Amerikan Rüyası

çok sert bu hayvan türü nedir yahu? ve neden bu kadar sert ne yapmam lazım portakalımı fena yaptı.




pArk2010-02-02 16:34:31
malawi ile tanganyika karma akvaryum
Merhaba seçtiğiniz türlere bakılırsa genelde çift olsalar da akvaryumda kavgalar ve ölümler olacaktır gibime geliyor, çünkü sahip olduğunuz türler agresiflik ve bölgecilik olarak üst seviye doğal davranışlara sahip olan balıklar. Eğer akvaryumu bu şekilde kurarsanız tecrübelerinizi aktarmanızı isteriz, kolay gelsin..
Zebra beslemek istiyorum
Lepisteslerin yanına zebra ekleyecekseniz zebralara 2 gün yem vermeseniz de olur.
Zebra ve Sp bir arada
Zebralar yarı agresif malawi türleriyle yeterli litrede rahatlıkla bakılabilir. Zebralar amerikan türlerlede yeterli litre de bakılabilir.Eğer malawiler sp, yunus gibi barışçıl türlerse büyük ihtimalle malawilerinizi kaybedersiniz. Eğer malawiler auratus, portakal gibi sert türlerse muhtemelen zebralarınızı kaybedersiniz.
Zebralar çiftleşme dönemi hariç o kadar da sert balıklar değillerdir. Ben bir çift zebrayı auratus erkeğiyle yan yana besleme hatası yapmıştım ki auratus ölümcül hasarlar vermeye başladığı an ayırmak zorunda kalmıştım zebraları.
pArk2009-10-01 15:28:44
yunus ve sarı prenses kavgası

Merhabalar, öncelikle bu akvaryumun litresi ne kadar olmalı kaç lt olmalı tartışmaları hep yapılmakta. Bilhassa bu ortamda çoğu kişi ciklit balıkları için -tabi türüne ve sayısına göre değişmekte- 200-250 lt ve üstü önermekte.Daha az litrede balık bakanlara yada bakmayı düşünenlerede kimi zaman saldırgan ve kırıcı olabiliyorlar. Böyle olmasada kesinlikle tasvip edilmiyor ve bi bakıma akvaryumculuk dünyasının çaylakları ilan ediliyorlar.

Peki ben bu arkadaşlara akvaryum fiyatlarından bahsetsem veya kaç kişinin evinde 400 lt lik akvaryumu rahatça koyabilecek bir düzen olabilecegini hatırlatsam umarım kimse beni yanlış anlamaz.
 
Ciklet balıkları 50 lt den itibaren bakılabilir fakat üstüne basa basa söylüyorum sayı ve büyüklük çok önemlidir. En az 150 olmalı en az 250 olmalı tarzı yaklaşımlar gerçek dışıdır. Zaten bu örnekleri çeşitli internet ortamındaki videolardan, kendi arkadaşlarınızın evinden yada bizzat akvaryumcularda görebilirsiniz. Saygılarımla..
Zebra Yunusumu öldürdü
Çoğu arkadaş zebranın sert bir tür olduğundan bahsetmiş, fakat ben oldukça hırçın ve sert portakal(red zebra) ve auratus un yanına koyunca 1 hafta idare edememişti. Eğer illa ki zebrayı malawilerle birlikte beslemek istiyorsanız portakal yada auratus gibi sert olmayan, yunus ve sarı prenses gibi de barışçıl olmayan türlerle beslemelisiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.