ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
odogancay
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
29
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2006 09:59
Son Ziyaret:
04 Nisan 2024 10:13
Toplam Mesaj:
171 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Doğançay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Doğançay

SON 10 MESAJI

Akvaryum Misafiri Kurbağa
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/7952/040220191720491.jpg[/IMG]
Resimdeki arkadaşı ilk akvaryumun üstündeki eşyaların üstünde görmüştüm kaçıp standların altına girdiği için ne olduğundan emin olamamıştım daha sonra raflarda gördüm ve 3 gün aramalara rağmen bulamadım. bugün tesadüfen görüp yakaladım. Sanırım ağaç kurbağası. Tür ile tecrübesi olan varmı?
Kızıldeniz Biyotop İle İlgili Sorular?
Benim beslediğim aslanlar kısa bir sürede haramiye döndükleri için sordum. Elimi görünce kafalarını sudan çıkarıyorlardı. Böyle oluncada el akvaryuma girince arkadaşlar koşarak geliyor, Sokulan yeri sıcak suya sokarsanız biraz faydasını görürsünüz ancak genede büyük acı veriyor. Gerçi dalışta sıcak suyu nereden bulursunuz bilemiyorum.
Sizin aslan birşey yiyormu?
Kızıldeniz Biyotop İle İlgili Sorular?
Aslan, palyaçoları veya ağzına sığan herşeyi yiyebilir. Zehir kısmını biliyorsunuzdur zaten.
Ege Akvaryumu Kurmak
Tavsiyem dış filtreyi unutun. Elyaf değişmek için hergün açmak istiyorsanız ayrı mesele tabi. Karbon sürekli kullanılacak malzeme değil. Kumu akvaryumun tabanına koymayacakmısınız? Canlı midye?
Ege Akvaryumu Kurmak
Denizden çıkan canlı kayalar üzerlerinde çok çeşitli organizmalar barındırır, fakat bunların bir kısmı akvaryum ortamında yaşayamaz. Kürleme için kayalar sirkülasyonu yüksek bol akıntılı ve güçlü ps lerin olduğu tanklara konularak yaşayamayacak organizmaların ölmesi beklenir. Bu dönemde kayalar fırçalanarak çürüyenlerin uzaklaştırılması çabuklaştırılır. Ölenler dolayısıyla yüksek amonyak ortaya çıkar ve pis kokular yayılır. Bu yüzden kürleme sırasında su değişmekde gerekir. Bu süreç 15-20 gün sürer.
Soğutma için termostatlı fan iş görür ancak buharlaşma artacaktır.
Şelale filtre medya koymak (karbon, fosfat tutucu vs.)için ve büyük pisliklerin tutulması için kullanılabilir.
Ev halkı kısmına karışmam[;)] şu anda beslediğim bişi yok.
Ege Akvaryumu Kurmak
Dış filtre ile deniz akvaryumu kurarsanız gün aşırı dış filtreyi açıp temizlemeniz gerekir. Elyaflı sistemlerde elyaf hergün değişmelidir. Deniz akvaryumunda bakteri canlı kaya ve kumda barınır, denizden çıkan kayayı kürlemeden akvaryuma koyarsanız balık yaşatamazsınız, akvaryumda leş gibi kokmaya başlar. Linkini verdiğiniz Protein skimmer 80 lt bir akvaryuma yetebilir, 240 biraz hayal olmuş. Ps olmayan akvaryumlarda sürekli su değişimi gerekir.
Benim önerim düzgün bir askı ps alın, bir şelale filtre ile de filtrasyonu halledin. Kayaları önceden kürleyin. Anemon vs. içinde stabil su şartlarını sağlamanız gerekir. Bu arada yazın soğutma işini düşünmeniz gerekecektir.
Praziquantel İhtiyacı
[QUOTE=BabySoul][QUOTE=celalabay]Geçmiş olsun Fatih Bey, Tenikür bulmanıza sevindim.
İlaç konusunda sıkıntılar uzun zamanıdr mevcut.. Hani ülkeye girişi engellenir ama yerel kaynaklarca bir alternatifi üretilmiş olur anlarım.. Bu şekilde cidden saçma ve bizleri zor durumda bırakan bir uygulama. Siz şanslısınız Tenikür bulabildiniz :) Üretici firmanın TR sorumlusu ile görüşüp, Veteriner bir arkadaşım üzerinden sipariş verdik biz. :)
En kısa zamanda düzelir inşallah balıklar.
Sağlıklı balıklar dlerim.

Bu arada, Tenikür yararlı bakterilere zarar vermiyor, ilaç var suda diye tezcanlı davranmayın. Biz düscus larda 100 Litre için bir tablet eriterek kullanıyoruz. 3. gün kısmi su değişimi uyguluyoruz (Biz dediğim de aslında genelleme gibi oldu ama benim bu işi öğrendiğim kişiler hatrı sayılır üreticiler, onlardan öğrendiğimdir. Uygulamasını da yapıyorum ve sorunla karşılaşmadım. )[/QUOTE]

Türkiye'ye ilaç girmeme sebebi Tarım bakanlığının ilacın içinde kullanılan maddelerin ve yüzdesinin ilacı üreten firmadan istemesi ve bunu ilacı imal eden firmanın, ben bunu verirsem size herkesin bunu üretebileceği kaygısıdır. Bu soruyu Sera yetkilisine sorduğumda verdiği cevaptır. Bu arada yerli üretim mikofish ilacının petshop ve akvaryumculara giriş fiyatı 8tl iken 15 tl ye tüketiciye satılmasının sebebi muhtemelen Sera'nın piyasada el altından satılmasıdır. Fuarda Royal Canin'in Veterinerinin tavsiyeside preziquantel idi, fakat dikkatli kullanılması yönünde. [/QUOTE]

Bu ilaçlar için değil katkılar için geçerli. Bitkisel veya doğal olmayan etken madde içeren ilaçlara Tarım bakanlığı değil, Sağlık bakanlığı izin ve ruhsat vermekte. Ruhsatın her ilaç için ayrı ayrı alınması gerekiyor ve sadece başvuru ücreti (eğer yanlış hatırlamıyorsam) 17000 TL civarıydı. Bu ücreti gözden çıkarsanız bile kabul edilmeme olasılığı çok yüksek. Mesela Bakteri kültürleri aşı kapsamında geçiyormuş ve bir marka 3 kere denemesine rağmen rededilmiş. Hal böyle olunca distribütör veya ithalatçılar ilaçları getirmeyi bıraktı.
Tarımın ilaçlara etkisi daha sonra başlıyor. Eğer petshopun canlı satış ruhsatı yoksa ilaç satması yasak. Canlı satışı olmasa dahi ilaç satmak için canlı satış ruhsatı almak gerekli. Bu ruhsat içinde önce belediye ruhsatı alınmalı, oda kaydı yapılmalı,satış yeri teknik nizamnameye uygun hale getirildikten sonra, bir veterinerle noterde sözleşme yapılarak ona aylık ödenmeli, sözleşme vet. odasına onaylatılmalı, tarım harcı gibi kalemler ödenmeli. Yani ilaç satmak al satın çok ötesinde artık. O yüzden bu kar marjları çoğu petshopu kurtarmadığından, ilaclar kaldırıldı.
200x60x70h Deniz Için Bilgiye Ihtiyacım Var
Burada fish only bir akvaryumdan bahsediliyorsa fiyatlar çok yüksek atılmış. Aydınlatma balık akvaryumun da çok önemli değildir. İyi bir ps tuz Kum motor ve dalga motoru kafidir. Diğer aldıklarınız boşuna olmuş. Ps iyi birşey almanız yararınıza olur. Ben 3-4 bin tlye şu aşamadan sonra çok rahat kurarım.

[EDIT]odogancay,2015-08-30 16:04:03[/EDIT]
Dev Akvaryum - Projesi
İdame ettirme masraflarında atlanılan nokta elektrik gideri. Bu yükseklikte bitkili tankta sadece T5 veya T8 aydınlatma yetmez. Yanına mutlaka MH koymak gerekir. Aydınlatmanın harcayacağı elektrik oldukça fazla olacaktır. Birde ısıtma konusu var. Bu iş için elektrik kullanılacaksa, Isı kontrol-dogrulama devresine bağlı birkaç şok ısıtıcı kullanılabilir, 3x2500 gibi. Üstüne motorların-UV lerin vs. elektrik harcaması da eklenecektir.
Dev Akvaryum - Projesi
Http://www.akvaryum.com/Forum/tac_mahal_akvaryum_kosem_-_2_k646900_sn9.asp

Linkte bahsettigim akvaryumun linki de mevcut. Müstakil evde durum ne olur bilmiyorum. İnşaat mühendisi arkadaslar yanıtlarsa iyi olur. Sanki bina projesini akvaryumlu çizmek iyi olabilir [:?] tabi bu boyut için. Zamanında bir bodrum katına 320x70x90 kurdum sorun olmadı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.