ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Siyah_Beyaz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ağustos 2009 00:00
Son Ziyaret:
16 Kasım 2020 13:50
Toplam Mesaj:
56 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Eser
Doğum Tarihi:
27 Nisan 1980
Yaş:
44
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Difüzör Kullanımı Hakkında
[QUOTE=amtkck]

Olmaz hocam bence çünkü difüzörden çıkan kabarcıkların kafa motorundan geçip çıkması gerek. İç filtrenin alt kısmında süngeri falan olacağı için kabarcıkların sağlıklı şekilde geçeceğini sanmıyorum. Deneyerek de görebilirsiniz Co2 nin kafa motorundan çıkışı çok net belli oluyor.[/QUOTE]
teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.
Difüzör Kullanımı Hakkında
[QUOTE=amtkck]

Merhabalar . İç filtrenizin sadece kafa kısmını kullanıp altına difüzörünüzü yerleştirirseniz tüm akvaryuma Co2 yi dağıtmış olursunuz. Ben kendi tankımda mini bir kafa motoru ile kullanıyorum gayet memnunum. Ama kafa motorunun alt kısmına canlıların kaçmaması için bir şeyler kullanın. Ben kadın çorabı kullanıyorum. Fikir oluşturması için benim akvaryumda kullandığım sistemin resmi buyurun.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/188487/090120171540121.jpg[/IMG][/QUOTE]

Ahmet bey iç filtrenin alt kısmını çıkarmadığımız takdirde olmuyor mu ?
Difüzör Kullanımı Hakkında
[QUOTE=Fatih T]Filtreden kastım temizlik yapması anlamında değil, suda hareket oluşması anlamında. Onuda herhangi bir filtre zaten yapar, balıkların hareketi bile suyun içeride yer değişimini sağlamaya yetecektir. Aslına buna bile gerek yokta, köşe bucak dediğiniz için aklınızda kalmasın diye dedim.

Saygılar. [/QUOTE]

Teşekkür ederim Fatih bey.
Difüzör Kullanımı Hakkında
[QUOTE=Fatih T]Önemli olan gördüğünüz kabarcık değil, göremediğiniz suda çözünmüş halde olan co2 dir. Dolayısıyla suda çözündükten sonra filtre yardımıyla akvaryumun her köşesine gidecektir. [/QUOTE][QUOTE=celikcem]Filtrenin akvaryuma girişine yakın yere, akıntı ile dağılcak şekilde olması gerekiyor. Baloncukları izleyin az çok fikir verir zaten. [/QUOTE]

Akvaryum hazır akvaryum aldım içinde kendine has bir filtre sistemi var yani suyu emip yukarıdan elyafa döküyor ve akvaryuma akıyor. Balık sayım az olduğu için henüz dış filtre almadım. O yüzden suda aşırı bir akıntı yok. Kullanmadığım bir iç filtrem var onunla akıntı versem işimi görür mü ?

Teşekkür ederim.
Difüzör Kullanımı Hakkında
Merhaba 130 * 55 * 60 ölçülerinde yeni kurduğum bitkili bir akvaryumum var tüplü sistem Co2 ve sista 3in1 difüzör kullanıyorum , Sormak istediğim difüzörü akvaryumun en köşesine ve altına koydum ve difüzörden çıkan karbondioksit 130 cm uzaktaki akvaryumun diğer köşesine nasıl gidiyor ? Ya da gidiyor mu ?
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=Thsnmutlu]

Aynen hocam watt hesabı olacak.Neden 3 de 1 değil de 4 de biri diye soracak olursanız lümen değerleriyle alakalı.Düz mantık 1w power led 110 lm iken 3w power ledin 330lm olmasını beklersiniz ama öyle olmuyor maalsef.3wattlık power led in lümen değeri 220 oluyor.
Lümen değerleri baz alındığında;
2x1w powerled =3w power led gibi bir sonuç çıkıyor.Aslında w/l hesabı yerine lm/l hesabı kullanılabilir ancak tecrübeyle w/l değeri yakalanmış ve buradan devam edilmiş.

[/QUOTE]

Hocam yurtdışı sitelerinden dün 30 adet cool White, 10 adet ders Red ve 10 adet royal Blue 3w sipariş ettim. Sizce akvaryumum için yeterli mi yoksa ilave etmem gerekiyor mu?
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=Thsnmutlu]

Hocam bu tarz duyumlara takılmayın doğru şartları sağlamadığınız sürece her türlü ışık ister 1w ister 3w olsun yosuna sebep olur.




Hocam o derinlikte çıkış açısı 120 derece olan ledlerin ışığı çok dağılacaktır. Uygun lenslerle ışığı daha toplu zemine verebilirsiniz. 3 wattlık kullanacaksanız hacminizin 4 de biri kadarı daha uygun olacaktır. [/QUOTE]

Üstad hacmin 4te biri derken Watt hesabı değilmi ?
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=cafermutlu]3 w yosun yapar demek doğru olmaz .Uygun şartlar varsa 1w yosun yapabilir .Çünkü yosunun bir çok nedeni vardır. 3 w ,1 w olan yerde kullanılırsa 1 w gibi çalışır

Çalışma amperlerinin uygun olmasına dikkat edin[/QUOTE]

Cafer Bey; Tamamını 3w alırsam sorun yok bütün renklerden kullanabiliyorum. 130 * 50 * 65 akvaryum öçlülerim ama su yüksekliği 55 cm 3w led kullandığım takdirde kaç adet toplamda led kullanabilirim minimum.

Saygılarımla...
Bitkili Tankda Led Kullanımı
Merhaba; Dün birisi 3w ledlerin akvaryumda aşırı yosunlaşma yaptığını ve kullanılmaması gerektiğini söyledi. Bu konuda fikri olan var mıdır ? Ayrıca mesela soğuk beyaz ve royal blue ledlerin 1w diğer kırmızı ve mor ledlerin 3w olmasında bir mahsur varmıdır güç kaynağı açısından?
Led Aydınlatmada Driver Seçimi Nasıl Olmalı
Merhaba; Akvaryum aydınlatmam için toplamda 50 adet 3w lık power led sipariş edeceğim. Ama bu ledler için nasıl bir driver almam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden saygılarımı sunarım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.