ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
wetfin
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Haziran 2009 17:18
Son Ziyaret:
08 Mart 2016 16:55
Toplam Mesaj:
251 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Egemen Cilasun
Doğum Tarihi:
07 Kasım 1972
Yaş:
51
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Egemen Cilasun -ANKARA

SON 10 MESAJI

Hareketsiz sürekli yatan betam için öneri bekliyorum
Betta'ların ortalama ömrü 2-3 yıl civarında. 1 yıldır sizde olduğunu söylüyorsunuz, demek ki öncesi de var. Benim tahminim balığınızın artık yaşlanmış olması. Hareketsiz durması normal. Zaten bettalar öyle çok hareketli balıklar değildir. Yaş faktörü de girince iyice durağanlaşmış anlaşılan. Canınızı sıkmayın ve balığınızın son aylarını mutlu geçirmesini sağlayın.

Bu saatten sonra eş bulma olayına da sakın girmeyin. Yaşlı bettalar iyice agresif olabiliyorlar, çiftleşmeye de çalışmıyorlar pek. Direk dişiyi öldürebiliyorlar.
su duzenleyıcı tavsıye
Ben farklı bir açıdan yaklaşarak cevap vereyim.

Hemen hemen bütün su düzenleyiciler aynı işi yapıyor: Sudaki klor ve kloramini bağlayarak etkisiz hale getiriyor. Bunun dışında markaya bağlı olarak ağır metalleri (bakır, kurşun vs) bağlayanlar, B vitamini içerenler, mukoza oluşturucu aloe vs. gibi doğal kimyasallar içerenler vs. vs. vs.

Özetle, piyasadaki bütün su düzenleyiciler üç aşağı beş yukarı aynıdır. Kullanmak istiyorsanız hangisi hesaplıya geliyorsa onu kullanın bence.

Ben şahsen su düzenleyici kullananlar grubundanım. Sera Aquatan, JBL Biotopol ve Azoo markalarını kullandım. Hepsi birbirinin aynı. İçlerinden en hesaplı olanı Azoo'nunki. Tavsiye ederim.
Eve gelirken balıklar ölürmü?
Ölmez. Balıkları alırken akvaryumcuya yolun uzun olduğunu söyleyip poşede oksijen bastırın. Uzun süre bu şekilde ölmeden idare edebilirler.
yosun sorunu
İlaç kesinlikle kullanmayın. Büyük ihtimalle diatomdur, zaman içerisinde kendi kendine kaybolur. Ama çok rahatsız oluyorsanız cüce vatoz koyabilirsiniz.
Balıklarıma en az kaç litrede bakmalıyım?
Balık türlerine göre elbette litre değişir.

Tahmini hesaplama yaklaşık olarak 1cm balık için 1 litre hesabıdır. Ama 35 cm büyüklüğünde bir astronotu 35 litrelik akvaryumda bakamazsın haliyle.
bitkili akvaryum ve birkaç soru
Su değerlerinizi ölçmeden neler olup bittiğini anlamanız imkansız. Sudaki Amonyak-Nitrit-Nitrat-PO4 ve de demir değerlerini ölçerseniz sorunun nerede olduğunu anlarsınız.
İç Filtre Değişimi
Eski filtrenin süngerini çıkartıp 10-15 gün süresince yeni filtrenin yanına koymanız yeterli. İçinde olması şart değil. Zaten 10-15 gün zarfında yeni filtrenin süngerinde yeterli aşılama gerçekleşecektir.  Süngerin akvaryumun içinde uçuşmaması için vantuzla cama yapıştırabilir veya üzerine küçük bir taş koyabilirsiniz.
Tetra yanına
Bulabilirseniz İnci Gurami tavsiye ederim. 
Bloat tedavisinde ilaç kullanımı
Recep bey,

Kesinlikle bana tepki verdiğinizi düşünmediğim gibi, ben de yazdıklarımı katiyyen size tepki olarak yazmadım.

Karşı karşıya olmayınca, işin içinde mimik, jest, ses tonu gibi belirleyici öğeler olmayınca bu tür yanlış anlaşılmalar oluyor, doğladır. Yazılı iletişimin cilveleri işte :) Kusura bakmayınız.

Gelelim ilacın faydalarına :)

İlk mesajımda da yazdığım gibi, bloat aslında kendi başına bir hastalık değil, başka bir hastalık sonucunda ortaya çıkan bir durum.

Yani nasıl ki insanlarda bademciklerin şişmesi kendi başına bir hastalık değildir, bir enfeksiyon yüzünden ortaya çıkan bir durumdur, bloat da onun gibi birşey.

Pek çok farklı nedenden kaynaklanabiliyor.

Sizin balığınızın durumu anladığım kadarı ile iyiye gidiyor.

Demekki ciddi bir enfeksiyon durumu sözkonusu değil çünkü balığınızdaki bloat (şişme) durumu böyle bir enfeksiyondan kaynaklansaydı, bu şekilde bir genel iyileşme de sözkonusu olmazdı.

Kabızlık ve/veya sindirim sistemi kaynaklı bir durum yüzünden balığınız şişmiş anlaşılan, bu yüzden bu ilaç tam anlamı ile etkili olmuş. Umarım tekrar nüksetmez.

Tekrar geçmiş olsun.


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.