ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dream7
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Haziran 2009 12:57
Son Ziyaret:
03 Ocak 2023 20:11
Toplam Mesaj:
459 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış Oral
Doğum Tarihi:
01 Şubat 1978
Yaş:
46
İl:
Kocaeli
Meslek:
konfeksiyon
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/dosyalar/76010/20090803_154057_Tam_ekran_yakal.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Palustris Cuba
Konu cok eskiymiş ama genel bir bilgilendirme yazmak istedim.
gövdeli tum akvaryum bitkileri için gecerli budama şu şekildedir.
kumdan yukarı dogru 1-2 yaprak bırakıp yapraktan hemen sonra jiletle kesiliyor -makas ezerek kestiği için bazı turler körleniyor ve gelişmiyor-
kesilen parcanın en alttan 1-2 yapragını koparıyoruz yenıden ekiyoruz. sonra yıne 2 yapraktan sonra jiletle kesiyoruz bu sekılde uzun bır bıtkıden 5-10 arası yenı budamanız oluyor.
şimdi de neden dipten kesiliyor açıklayalım.
budanan bitki ezilmediyse jilet gibi temiz kesilmişse kesildigi yerden uzamaya devam etmez.kesilen yerden ıkı tane surgun cıkarır.
bu yuzden 50 cm bır tank 100 dal bitki dusunun su ustune kadar 50 cm uzayan 100 dal bıtkıyi ortadan budarsanız 25 cm e kadar 100 dal 25 cm den sonra 200 dal seklinde bıtkı buyur. boyle olunca da ust tarafı kabarır ve alttakı 100 dala ısık az gelmeye baslar ve yaprakları dökülür .bu tur budamanın sonrasındakı ay gorsel şu şekildedir. 25 cm e kadar cıplak dallar. sonraki gövdeler yapraklı .uzun vadede en ıstenmeyen görüntülerdendir...
Taban Gübresi Tavsiyesi, Adınlatma ve Doğru Malzeme Sıralanışı
Şu konuya dikkat edin. Bitkileriniz az ise sıvı gübre kullanmayın. Haftalık yada haftada 2 kere su değişimi yaparak gerekli besinleri sağlamış olursunuz bitkileriniz çoğalınca su değişiminden gelen besin yetersiz kalacaktır o zaman sıvı gübre takviyesi yaparsınız. Fazla sıvı gübre birçok yosun türünün oluşmasını sağlayacaktır. 
ayrıca co2 sistem kurmanız gerekiyor. Taban kurulumu güzel olmuş. Sadece 2 ayda bir misket gübre takviyesi yaparsanız o konuda da sorun yaşamazsınız. .
Yine, Yeniden bitkili
Selamlar Yiğit Bey. Bitkileri benden almıştınız buradan hedıye olarak gönderdiklerimin isimlerini de paylaşmak istedim. İlk bitki hemigraphis repanda ikinci bitki potamogeton gayii. İlk bitki dediğiniz gibi karasal ortamda nemlendirme ile yetiştirilmiş ithal gelen bir tür diğeri submers bir bitki ve çok arsız ektiğiniz kısma hakim olacağına eminim. Ayrıca cok da kolay bir tür. 
Bu arada Erkan Efe arkadaşım gibi beni de bu hobiye başlatan sizin o meşhur kurulumunuz :) o konuyu defalarca o kadar çok okudum ki o günlerim aklıma geldi :) o kurulumunuz benim için ansiklopedi gibi resmen. 
benim bu konudaki fenomenimsiniz....-abartı yok--
bu konuyu da kısa yol olarak kaydedeyim :) sizden daha öğreneceğim çok şey vardır eminim :).


Bitki Seram-ümit Birkol
Ümit bey öncelikle hayırlı olsun. Güzel bir başlangıç olmuş. 
yosun sorununuzun nasıl gelişim gösterdiğini çok iyi tahmin ediyorum. Benimde 98 adet tanktan oluşan bitki üretim setlerim var ve gün ışığındaki tanklarımda aynı sorunları yaşadım. Ekleyeceğiniz hiçbir canlı bu yosunu durduramayacak. Sorunun sebebinin tecrubelerimden edindiğim bilgiye göre durgun su oluşturuyor. Sizin tanklarınızda su döngüsü mevcut ancak kullandıgınız ışık gün ışığı olduğu için su devri çok yetersiz oluyor malesef. Bu yosundan en kolay kurtulmanın yolu karartmadır. Tanklarınızı komple branda ile kaplayın ve siyah poşetler örtün hiç ışık almasın 4-5 gün sonra bakın pırıl pırıl olacaklar tüm bitkileriniz. Ancak hemen su degısımı ve elinizle suyu karıştırmanız ölen yosunların bıtkılerden ayrılmasını sağlamanız gerekiyor. 
bu konuda aceleci davranın çünkü bu yosun bitkiyi kaplıyor hatta komple kaplıyor ve bitkinin besin almasını engelliyor. Bitkileriniz köke yakın gövdelerinden erimeye başlayacak ve sonuç olarak bitkiyi kaybedeceksiniz. 
yosunlardan kurtulduktan sonra seranızın üst kısmını komple kapatın derim. Ağ atabilirsiniz üzerine yani gün ışığını kesmelisiniz direk gün ışığı yine yosuna sebep olacaktır buna emin olun. Size yanlardan yansıyan gün ışığı fazla fazla yetecektir emin olun. Sizi telefon ile aradım ama ulaşamadım. Sanırım yoğundunuz. 
canlı eklemenizin inanın çok yararı olmayacak. Ayrıca bu yosun kimyasallarada dayanıklı :) illet birşey cidden. Kimyasallar saç ve sakal yosunları için birebir. Ama karides varsa tanklarınızda artık kimyasalda kullanamazsınız yosun ilaçları direk salyangoz ve karidesleri zehirliyor fazla kullanımında balıklarıda öldürebiliyor. 
gerçekten yürek ve bilek isteyen bir alana girmişsiniz. İnşallah herşey umduğunuz gibi gider. 
pırıl pırıl akvaryumlar diliyorum. 
Bitki Akvaryumunda örümcek ağı gibi bitkiler arası ağ sorunu
Su değişimini sıklaştırın ve aydınlatma saatini gözden geçirin. Fazla aydınlatma yada düzensiz aydınatma sebep olabilir.
co2 bu tür alglerin oluşumunu engelleyecektir. Hiçbir şekilde kurtulamazsanız o zaman karartma yapabilirsiniz. Akvaryumunuzu komple gazete ile kaplayarak hiç ışık almamasını sağlamalısınız 4 gün sadece yemleme için müdahale edin filtreniz hep çalışsın. 4 gün sonra su değişimi ve ölen algler için ayrıntılı dip çekimi yapmay çalışın.
oluşum sebebini çözmezseniz bu yeniden tekrarlayacaktır. . su değişimini sıklaştırın ve aydınlatma saatini gözden geçirin.fazla aydınlatma yada düzensiz aydınatma  sebep olabilir.
co2 bu tür alglerin oluşumunu engelleyecektir.hiçbir şekilde kurtulamazsanız o zaman karartma yapabilirsiniz. akvaryumunuzu komple  gazete ile kaplayarak hiç ışık almamasını sağlamalısınız  4 gün  sadece yemleme için müdahale edin filtreniz hep çalışsın. 4 gün sonra  su değişimi ve ölen  algler için ayrıntılı dip çekimi yapmay çalışın.
oluşum sebebini çözmezseniz bu yeniden tekrarlayacaktır.
Betta için bitki ?
Bu tabanda kalacaksa akvaryumunuz moss türü ve anubias gibi rizomlu bitkiler bakabilirsiniz. Bitki çeşitliliğine girecekseniz eğer o zaman tabanı torf-misket gübre ve bitki kumu ile zenginleştirmeniz ve kalınlaştırmanız gerekli. Ayrıca aydınlatmayıda güçlendirmelisiniz.
haftalık su değişimi ile ilk bir iki aylık besin ihtiyacını sağlarsınız bitkileriniz fazlalaştığında sıvı gübre ihtiyacınız da olacak. .
Kocaeli'de Buluşma Zamanı
Havalar biraz kırılır sanırım haftaya kadar  sonrası için bir organizasyon  güzel olur.
taban bitkisi
Marsileayı midye kırığında bile bakabilirsiniz. O kadar basit bir bitkidir. Ama midye kırığını tabiki değiştirin. Başka bir bitkide kesinlikle sıkıntı  yaşarsınız.Subulata da bakabilirsiniz o da fazla ışık  ve ekstra besin istemez.Işık arttıkca yaprakları kısa olur  ve  geniş yaprakları ile kısa sürede tabanda boşlukları kapatır kumunuz fazla görünmez. Marsilea daha incedir daha uzun süre  beklemeniz gerekir.Ama subulatadan bana göre görselliği daha güzel.
Bitkili akvaryumda su kimyası neden oturmuyor
Potasyum sülfatı genellikle sert suda bitki yetiştiren hobiciler kullanıyor.Yumuşak suda eriyen bitkilere  bu gübrelemeyi uyguladıklarında bitki kendini toparlıyor.Dediğiniz gibi potasyum sülfattan kaynaklı olabilir. Testlerin yanlış olacağını sanmıyorum.
Bitkimin Türü Nedir ?
2. resimde ışık alan  yapraklardan ve bitkinin renginden  biraz daha belli oluyor.
bitkiniz  ADNADNAN arkadaşımızın dediği gibi pellia...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.