ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
250lt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Mayıs 2009 21:44
Son Ziyaret:
30 Ağustos 2023 20:45
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Ersoy
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1985
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Ersoy

SON 8 MESAJI

led ampul kullanımı
Buğra bey öneriniz için teşekkürler, dikkate alıcam. Dealextreme sitesinden benim de yaklaşık 5-6 alışverişim oldu hepsi de elime ulaştı bazısı 1 haftada en geç ise 3 haftada geldi. Bu arada bugün bir teknoloji marketinde buna benzer fakat smd ledler ile yapılmış osram marka bir ampul gördüm. Fiyat olarak 126 liraydı yanlış hatırlamıyorsam. Işık gücü oldukça şiddetli, beyaz ve gün ışığı gibi 2 seçeneği var fakat kelvin değerini hatırlamıyorum. Bitkili akvaryumda flo'lara alternatif olarak uzun dönemde kendini amorti edecek bir sistem olarak düşünülebilir.
led ampul kullanımı
Ebay'ede baktım ama kargonun ücretsiz olması açısından verdiğim site daha ekonomik. Ayrıca verdiğiniz linkteki led ampul corn bulb(mısır ampul şeklinden doalyı) diye tabir edilen cinsten ve reflektör yapımı gerektiriyor. Benim verdiğim linkteki ampulde ise böyle bi sıkıntı yok.
led ampul kullanımı
Kurulum aşamasındaki akvaryumum için linkteki led ampulden http://www.dealextreme.com/p/e27-6w-8000k-96-led-white-light-lamp-bulb-grey-dc-12v-45946 2 adet kullanmayı düşünüyorum. E27 soketi olması ve içinde 220 ac ->12v dc sistemi olması kurulum ve kullanmayı oldukça kolaylaştıracak gibi duruyor. Ücretsiz kargo açısından bu siteyi tercih etmeyi düşünüyorum. Karaköyde daha ucuza buluna bilir ama zaman olarak müsait değilim. Akvaryumum köşe akvaryumu uzun kenar yaklaşık 120 cm kısa kenarlarda 60-70 cm civarı, 250 lt kadar net su alıyor. Buhar camını uygun olarak kestirdim. Zeminde siyah kum, gnays kayalar ile yapılmış dekor mevcut. Şu an akvaryum dış filtrede boş olarak dönüyor. Balık olarak da sarı prenses ve iceman düşünüyorum.
Sizce bu ampuller akvaryum aydınlatması için uygun mu? Aynı sitede bu ampullerin çeşitli boy ve led sayısında olanları mevcut benim kullanmayı düşündüğüm 16x3x3cm kadar sitedekiler arasında orta boy sayılabilecek bir ampul.
Üçgen akvaryumda kurulum tasarım
Biraz geç oldu (epey bir süredir gün aşırı nöbet tutuyorum) SAyın Murat ve Alper beyler yorumlarınız için teşekkür ederim. Alper bey torfu biraz daha araştırdım sizin dedikleriniz üzerine ve daha ince bir tabaka şeklinde kullanmaya karar verdim sadece bitki kökleri için uygun tutunabilecek bir alan oluşturabilmek için.
Bu arada boş durmadım ve en elzem malzeme olan dış filtreyi temin ettim musluklu Ekol 17 olarak.
Yalnız başlamadan kafama takılan büyük bir sorun var. Çizdiğim şekildeki florasanların toplamı  104-105 watt ediyor(litre başına 0,4 watt gibi bir değer yakalıyor), 250 lt'lik düşündüğüm gibi bitkilendireceğim bir akvaryuma bu miktarda ışık yeterli olacak mı? Bir diğer sorumsa difüzör kullanılan mayalı bir sistem yeterli olur mu? Eğer bu ikisi yeterli olmayacaksa bitkili canlı doğuran akvaryumu yerine başka seçenekleri düşünmeye başlayacağım. (Akvaryumun şeklinden dolayı en fazla bu kadar ışıklandırma yapabiliyorum maalesef) Yorum yazanlara ve yazacaklara tekrar teşekkür ederim.
Ekol 17 Kullananların Fİkirleri nelerdir?
[QUOTE=vedatkzk][QUOTE=250lt]Bende epey araştırmadan sonra 2 gün önce ekol 17'nin siparişini verdim ilk izlenim olarak malzeme kalitesinden memnun kaldım sesi gerçekten bahsedilen gibi oldukça az. Ama daha tam kullanmaya başlamadım 3 ay sonra akvaryumu kurmaya başlıcam. Bu arada okyanusmarket.com dan vermiştim siparişi filtre+muslukları 93 lira ve 5 lira kargoyla geldi hediye olarak 1 pakette seramik eklemişler. Filtrenin içinde 4 tane mavi sünger 1 tane siyah sünger ve epey miktarda elyaf var.[/QUOTE]
 
Yani size 98 TL ye mal oldu doğrumudur? Eğer böle ise bende düşünebilirim ama akvaryumum küçük bi sorun olurmu bilmem ( 80 litrelik akvaryum )  şelale filtre almak yerine bunu almak daha mantıklı geldi bana hem ilerde akvaryumu büyüttüğümde kullanabiliceğim bi dış filtrem olur acaba maksimum kaç litrelik akvaryum için kullanabilirim?
[/QUOTE]

Evet bana 98 liraya mal oldu toplamda. Musluklarla ilgili yorumları okuyunca içime kurt düştü yarın eve gidince şu muslukları iyice bir inceleyim ama muslukları ilk denememde herhangi bir sorun ile karşılaşmadım umarım karşılaşmamda.
Yalnız 80 litrelik akvaryum için ekol 17 biraz fazla gelebilir onun yerine dediğiniz gibi şelale filtre kullanabilirsiniz çünkü ekol17'nin debisi çok gelebilir kanımca ve debiyi düşürmek pek mümkün olmuyor. İllede dış filtre diyorsanız ekol 15'i araştırın derim ama dikkat edin yeni nesil ekol 15'lerden olsun.
250lt2009-06-26 18:13:02
Ekol 17 Kullananların Fİkirleri nelerdir?
Bende epey araştırmadan sonra 2 gün önce ekol 17'nin siparişini verdim ilk izlenim olarak malzeme kalitesinden memnun kaldım sesi gerçekten bahsedilen gibi oldukça az. Ama daha tam kullanmaya başlamadım 3 ay sonra akvaryumu kurmaya başlıcam. Bu arada okyanusmarket.com dan vermiştim siparişi filtre+muslukları 93 lira ve 5 lira kargoyla geldi hediye olarak 1 pakette seramik eklemişler. Filtrenin içinde 4 tane mavi sünger 1 tane siyah sünger ve epey miktarda elyaf var.
Üçgen akvaryumda kurulum tasarım
Herkese merhaba. Herşey yaklaşık 1 ay kadar önce arkadaşım yeni bir ev almasıyla başladı. Aldığı evin eski sahibi içindeki eşyalarıda bıraktı giderken. Evin içindeki akvaryumu arkadaşım uğraşamayacağı için direk bana bıraktı. Önce içinde chiclid beslemeye karar verdim ve forumun bu kısımlarını hatmetmeye başladım fakat sonradan bu fikrimden vazgeçip yıllar önce babamla birlikte beslediğimiz canlıdoğuran çeşitlerini beslemeye karar verdim ve başladım bitkili akvaryumlar kısmını okumaya(hala da devam ediyorum bitecek gibi durmuyorBig%20smile).
Akvaryum aşağıdaki resimlerde görüldüğü gibi




 
 
son resim aşağıda anlattıklarım ve akvaryumun boyutları hakkında fikir vermesi için elde çizip tarattım(çizimim oldum olası kötüdür kusuruma bakmayın)
 
Üçgen olması aydınlatma açısında çok sorun yaratıcak gibi duruyor ama laminant parkeden bir kapak kestirip içini 1 mm ince galvenizli saç ile kaplatıp bu saçın üzerine florasanları, balastları monte etmeyi düşünüyorum. Saç konusunda hala kararsızım acaba kararma,paslanma vs yapar mı diye. Florasanların yerleşimine gelince önden arkaya doğru 3 tane 60cm t8, 2 tane 45cm t8, 1 tane 36cm t8 yerleştirmeyi düşündüm. Işık biraz yetersiz gibi geldi ama akvaryumun üzerindeki ahşap tacı bu kadar florasana izin veriyor.
 
Taban olarak en alta(ortadaki beyaz yol hariç) 1 cm kalınlığında hindistan cevizi torfu(üstüne evdeki ince gözenekli eski tül perdeyi gerip kenarlarından akvaryumun kenarlarına silikonlanacak), üstüne 3-4cm kalınlığında aquaclay veya dazs soil, en üstede hagen siyah kum, ara katmanlarada misket gübre kullanmayı düşünüyorum.
 
Tasarım olarak akvaryumun üçgen oluşunu derinlik hissi açısından lehime çevirip arkadan dar olarak başlayan ve öne doğru genişleyen beyaz quartz kumdan bir yol ve yolun kenarlarına sadece tepe kısımları gözükecek şekilde minik taşlar döşemeyi düşündüm. Sol ve sağ tarafı önden arkaya doğru kademeli olarak(özellikle bitki geçişlerinde) yükseltmeyi düşünüyorum(ayrıca ortadaki yoldan da kademeli olarak kenarlara doğru yükselecek). Oluşabilecek kaymaları önlemek ve bazı bitkilerin tutunmasını sağlamak için aralara daha büyük kayalar yerleştirmeyi düşündüm(Büyük X ile işaretli olanlar).
 
Bitkilere gelince arkaya uzunca bir kök ve kökün üzerine doğal görünüm sağlamak için moss, önüne ise birkaç kök limon dikmeyi düşünüyorum. Kökün arkasına dış filtrenin hortumu ve ısıtıcıyı saklamayı düşündüm. Kökün yanlarına gül ve elodealar dikmeyi, bunların önüne çınar, çınarların önüne monselenium tenerum ve saggitaria subulata, en öne de belkide beni en çok zorlayacak olan glossolardan geniş çimenlik gibi bir alan oluşturmayı düşündüm. Bitkileri başlangıç olarak glosso harici almayı düşünüyorum glossoları ise tankı oturttuktan sonra alacağım. Ortadaki beyaz yolun sonundaki adaya ise glossolar dikmeyi düşünüyorum. Akvaryumun sağ kısmı sol tarafından biraz geniş olduğu için buraya uygun bir kökü kesip yaklaşık 10-15 cm yüksekliğinde üzerine java moss tutturarak küçük bir ağaç yapı böylece sağ tarafıda görsel açıdan daha dolgun yapmayı hedefliyorum.
Gübreyi Tunç beyden temin edeceğim gibi gözüküyor. Akvaryumu oturtmak içinse Mustafa Erdoğar'ın yazdığı yeni başlayanlar burayadaki 42 günlük çizelgeyi takip edeceğim.
 
Yorumlarınızı eksik etmezsiniz umarım.Mesela şu şöyle olmaz şunu şöyle yapsan dah iyi olur şeklindeki yorumları özellikle.
 Herkese sağlıklı balıklar. 
250lt2009-06-11 00:21:26
2. el akvaryumda temizlik
Herkese iyi pazarlar. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.
Yaklaşık bir hafta önce arkadaşım eşyalı yeni bir ev aldı ve içindeki mobilyalı yaklaşık 250 litrelik (yaklaşık diyorum çünkü akvaryum üçgen şeklinde) akvaryumu bakamayacağından dolayı bana hediye etti. İçinde malawi chiclidleri beslemeyi düşünüyorum fakat takıldığım bir kaç nokta var.Akvaryum aldığımda çok kirliydi maalesef önceki sahibi tüm malzemeyi alıp içindeki balıkları ölüme terkedip gitmiş. Akvaryumun içinde üzerinde hiç et bulunmayan çok sayıda kılçık ile karşılaştımAglama . Bu yüzden içindeki kumuve palstik bitkileri direk attım.
1-Akvaryumu iyice temizlemeden balık koymak istemiyorum çünkü akvaryum ilk geldiğinde çok ağır bir çürük kokusu vardı, temizlikte ne kullanabilirim ve temizledikten sonra kimyasal kalıntılarından kurtulmak için ne yapabilirim?
2-Strafordan bir arka fon yapmayı düşünüyorum bunu yaptıktan sonra hacim yaklaşık 235lt ye düşecek 235 lt'de ne kadar chiclid besleyebilirm?
3-Ahşap bir taç mevcut fakat eski sahibinin buhar camları kırık olduğu için bazı yerlerinde beyaz küf yapmış bunları kazıdım fakat bir daha bu şekilde küf oluşmaması için buhar camı yeterli olurmu yoksa ahşabın verniksiz kenarlarına vernik çekmelimiyim veya ince bir kat silikon yeterli olur mu ?
Yardımlarınız için teşekkürler. Umarım başlık doğru yerdedir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.