ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
artuno
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Nisan 2009 16:48
Son Ziyaret:
02 Aralık 2021 22:22
Toplam Mesaj:
199 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Odabaşı
Doğum Tarihi:
31 Aralık 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



Uaru Ampiacanthoides,Rotkeil Heros Sp.(red shoulders),Geophagus Altifrons,Geophagus Red Tapajos,Green severum Makav,Rainbow
Malavi Mbuna,Kırmızı Sakura

SON 10 MESAJI

Tanganyika Yem Yememe Durumu Hk.
[QUOTE=ukilavuz]Ufak bir ihtimal iç parazit geldi aklıma yemi alıp tükürme vs[/QUOTE]

merhaba, balıkların tamamı aynı davranışta, tamamının birden iç parazit olma olasılığı zor.Nitekim kurlaşma hatta yavrulama mevcut, hadi hastalığın ilk aşamasındalar diyelim ama hepsinde iç parazit olması ihitmali de çok düşük ki iç parazit olan hayvanın bir köşeye sinip bekliyor olması lazım.
Tanganyika Yem Yememe Durumu Hk.
Yorumunuz için teşekkür ederim.Eklemeyi atlamışım ilk yazımda.Lakin o yolu da denedim.Arada 1 gün bay geçtim yem vermedim, 2-3 gündür de koklamalık veriyorum yine aynı durum.
Tanganyika Yem Yememe Durumu Hk.
Arkadaşlar selamlar,

Akvaryumla alakalı detayları aşağıda sıraladım.Sıkıntım şu; akvaryuma canlıları koyduğum günden yaklaşık 1 hafta öncesine kadar günde 3 parti yemlemede canlılar çok iştahlı idiler ve atılan bütün yemi hızlıca temizliyorlardı.Ancak yaklaşık 1 haftadır, yem atarken aynı hareket ve heyecanda olmalarına, akvaryuma yanaştığımda tepede toplanıp beklemelerine rağmen atılan yemi ağızlarına alıp geveleyip tükürüyorlar. Bu dediğimi aşağıda saydığım bütün yemlere yapıyorlar (yemlerde bayatlama eskime durumu vs yok-kapalı kutu-skt lerine daha var).Balıklarda kurlaşma ve hareket var, hatta ocellatuslarda yavru gördüm, brevisler ise kabuk tutuyor, yakında yavrularlar.
İmzamdan da görebileceğiniz üzere birçok tür besledim.Nispeten tecrübe sahibiyim diyebilirim.Balıklarda mukoza sorunu, karın çekilmesi, yüzgeç erimesi vb. gözlemlemiyorum.Hem hareket ,hem yeme gelme hem de kurlaşma faaliyeti olup da yem tükürme olayını aynı anda yapmaları dikkatimi çekti, sorunun kaynağını bulamadım. (parazit vs hastalık durumunu bu sebeple göz önünde bulundurmadım)
Özellikle tanganyika konusunda tecrübeli arkadaşlardan yorumlarını ve çözüm önerilerini bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim, sağlıklı hobiler.



Akvaryum hacmi:Sump ile beraber 240 lt.
Akvaryum yaşı: yaklaşık 2 ay
Canlılar: 3 ocellatus + 4 Brevis + 10 leptosoma yavrusu
Filtreleme:Sump (seachem matrix-eheim substrat + sera siporax + seachem purigen + mercan kırığı + elyaf + biyosünger
Su değerleri: 7.8-7.9 PH / sıcaklık 27 C / 650 ppm
Aydınlatma: Günde 10 saat 6500 K led (4+6 saat)
Yem:Tropical Tanganyika + krill flake + d-allio plus + NLS Thera A + Tropical cichlid granules + dondurulmuş karışık yem
180lt Karides Tankı Kurulumum (2017 Güncelleme)
Tebrikler ,çok güzel bir kurulum ,bol yavrular.
Kırmızı Sakura Nano kurulum ( yeni resimler syf 5)

Tankta gelişim devam ediyor,mosslar hızlı bir şekilde büyüyorlar ,özellikle java mosslar uzamaya başladılar,co2 desteği olmamasına rağmen büyüme hızı iyi.Java mossları bir süre sonra tele sarıp moss duvarı olarak değerlendirmeyi,javalarda açılacak zemine de co2 takviyesiyle cuba eklemeyi düşünüyorum,tankın güncel resimleri ,

 
Bunlar da sakuralar,
Güney Amerikan Dünyası

Ali Bey ,

Mevcut akvaryumunuz boyut olarak orta irilikteki güney amerikan türlerini beslemeye yeterli,cüce amerikanlara ise hayli hayli yeterli.Mevcut arka fonunuz her ne kadar kaya görünümlü olsada,değiştirmenize gerek olmadığı kanaatindeyim .Tabana dere kumu ,o boyutlara uygun da mangrow bulursanız güzel bi amerikan tankı olacaktır.Sadece ışıklandırmayı değiştirmenizi öneriyorum,
mevcut ışıklandırmanız çok parlak ,amerikan biyotopuna özgü daha loş ,suya ışık hüzmesi şeklinde inen bi ışıklandırma yaparsanız doğayı da bi nebze taklit etmiş olursunuz.
amazon biyotop acemiden yeni resimler yeni canllar
Tebrikler ,güzel bir kurulum olmuş,ışıklandırma konusu sizin seyir zevkinizle alakalı bir konu,şayet güney amerikan türleri,genellikle koyu renkli sularda,ağaçların gölgelediği su basmış ormanlarda /ağaç köklerinde yaşayan türlerdir bu nedenle parlak ışığı sevmezler .Akvaryumunuzun büyüklüğüne göre 3-5 adet sarı ışık veren power led ile ,ağaç yapraklarının arasından suya düşen güneş hüzmeleri efektini verebilirsiniz.
bakteri kültürü
[QUOTE=Ziya Erkus]Merhaba, Ahmet Bey BAKTERİ ÇAKIŞMASI aslı olan bir olaydır. Yani doğrudur ve gerçekleştiğinde de balığı ölüme götürür. Gerçektir yani. Bakteri çakışması kendi başına balığı öldürmez. Bakteri çakışması sonucunda, ya yeni gelen yada mevcut balıklar hastalanarak ölürler. Kendinizi düşünün yani bizler insan olarak, gribin bin türlü çeşidi var ve biz bunlardan hangisine bağışıklık kazanmış isek, hastalanmayız. Ama bağışıklık kazanmadığımız bir virüs le karşılaştığımızda, vücudumuzda biraz zayıf düştü ise, hastalanırız. Bakteri çakışması da böyle bir şey işte. Her tankta farklı bakteriler oluşur veya vardır. Yanlış bilinen bir başka konu ise, ithal balık yerli balık çakışmasıdır. Böyle bir şey yok. Bu tamamen bakteri çakışmasıdır ve bu çakışmanın sonucunda hastalanmadır. Kısaca anlatmaya çalıştım. Daha detaylı bilgileri forumda konuları okuyarak öğrenebilirsiniz. Sevgilerimle.[/QUOTE]
 
Ziya Bey selamlar,amacım savınızı çürütmek veya sizi hatalı çıkartmak değil.Merak ettiğim hastalanarak ölen balıkları bakteri çatışması veya çakışmasına nasıl bağladığınız.Bu çatışma olayından kastettiğiniz 2 veya daha fazla tür bakterinin çakışması veya çatışmasımıdır ? Yoksa yeni kurulan bir akvaryumda biyolojik filtrasyonun oturması mıdır ? tam olarak anlayamadım .Bahsettiğiniz çatışma veya çakışmayı bilimsel olarak irdelerseniz biz de bilmediğimiz bir konuda aydınlanmış oluruz.
 
Sağlıklı bir akvaryum için gereken biyolojik filtrasyon konusunda aydınlatıcı makalenin linki ;
 
bakteri kültürü
Selamlar,
 
İlginçtir ki forumda bu aralar ''bakteri çatışması'' veya ''bakteri çakışması'' olgusunu sıkça okuyoruz.Bunlar ,işi hobicinin gözünde zorlaştıran ve aslı olmayan olgular.Yeni kurulan akvaryumlarda bakteri döngüsünün oturmamış olması çok normal.Bu süreç 30 güne kadar sürebilir.Oturmuş su berrak olur ve kendine özgü bir kokusu vardır(yağmurdan sonraki toprak kokusu gibi) .Ticari firmalar ,ürünlerinde genellikle ''bakteri kültürünü ekleyin 24 saat sora balıkları koyabilirsiniz'' şeklinde açıklamar yazarlar.30 gün beklemek ticari yönden satıcı için avantajlı değildir doğal olarak.Amaç o yeni kurulum heyecanı içindeki hobiciyi yakalamışken ne varsa satmaktır.Yapılan bir diğer yanlış,Amacı doğru olsada,akvaryuma oturmuş başka bi akvaryum suyunu aşılamak.Halbuki istenen bakteri popülasyonu serbest olarak suda yüzmemekte,filtre malzemelerine ,akvaryum camına kumuna ve dekoruna tutunmuş şekildedir.Doğru yöntem,öncelikle aşılama yapılacak akvaryum su sıcaklığı ile kültürün alınacağı akvaryum su sıcaklıklarını eşitlemek daha sonra da oturmuş akvaryumun dış filtresinden veya sumpundan alınacak süngerin ,yeni akvaryum suyuna sokup iyice sıkmaktır.Suyunuz bi anda kahverengiye dönüşse de kısa sürede suyunuzun berraklaştığını görürsünüz.
 
Akvaryumlarda balık ölümlerinin birçok nedeni olabilir hatta bazen nedensiz şekilde bile ölürler,ancak yeni kurulumlarda öncelikli ölüm sebebi ''acele'' dir.Akvaryum  kurulup 3 günde 5 günde flora oluşmaz ,balıklar ölür.Ben de öldürdüm.
 
 Sağlıklı hobiler.
 
artuno2015-02-20 14:18:44

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.