ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serkandurmaz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Aralık 2005 14:52
Son Ziyaret:
21 Kasım 2010 04:09
Toplam Mesaj:
202 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serkan DURMAZ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serkan DURMAZ
Maltepe/İSTANBUL
Akvaryumum

SON 10 MESAJI

Malawi (Mbuna) Tankı - Serkan DURMAZ
Erkan Bey,
 
Bir ara Tanganyika'ya geçmeyi düşünmedim değil ama malawilerin hareketliliğini ve zıpırlığını arar mıyım diye çekindim doğrusunu isterseniz.
 
Belki ileride. Ama eğer öyle birşey olursa benim ufaklıklardan nasıl ayrılırım bilemiyorum. Neyse, şimdilik Malawi ve Mbuna'ya devam Wink.
 
Tekrar teşekkürler güzel yorumlarınız için.
 
Sağlıklı balıklar dileğiyle...
Malawi (Mbuna) Tankı - Serkan DURMAZ
Herkese Merhaba,
 
Arkadaşlar, bu güzel sözleriniz ve övgüleriniz için hepinize çok çok çok teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Umarım Mbuna veya Malawi tankı kurulumuna yeni başlayan arkadaşlara bir örnek, bir fikir verir.
 
Batuhan Bey,
 
İşin ilginç yanı, bitkilere sorun çıkaran balıklarım malawiler değil, makrakantalar. Türe özgü hareketleri arasında bitkileri tırtıklamak veya acıktığında yemek de varmış. Sonradan öğrendim. Bildiğiniz gibi salyangoz kabuklarını kırabilmek için çok güçlü bir çene yapıları var. Akvaryum dışından çok rahat duyulabilen tak tak sesleri çıkarırlar bu hareket sırasında. Sağolsunlar, en sert bitkileri bile kesmeyi beceriyorlar bu hareketle. O yüzden yeni bitki de ekleyemiyorum. Yoksa biraz da malawi gölünün kumluk-bitkili bölümünden bir köşe oluştururdum.
 
Herkese tekrar teşekkürler...
 
Sağlıklı balıklar dileğiyle...
Akvaryumun Geçirdiği Evrim-Serkan DURMAZ
Herkese merhaba,
 
Mehmet Bey,
 
Eskiden bilgi kaynaklarımız çok sınırlıydı. Şimdi ise internetten her türlü bilgi ve belgeye ulaşabiliyoruz. Ben de bu imkanı kullanarak yapabildiğim kadar araştırma yapıp bol bol resim inceledim. Mümkün olduğu kadar gölden çekilmiş fotoğrafları da incelemeye çalıştım. Sonucunda da ortaya böyle bir akvaryum evrim süreci çıktı Wink. Ama genel görüş olarak benimsenmiş bir konuya katılmıyorum. o da maddiyat konusu. Akvaryumumdaki bu tasarımda arka fon haricinde kayalar veya kumların pek de maliyeti yok. Kayaları toplam 12 YTL'ye aldım, kumu deniz kenarından poşetlere doldurup bedavaya aldım. Maddiyat sadece bazı özel balık türlerinde sözkonusu olabilir diye düşünüyorum. O çok özel türlerden de bende yok Unhappy.
 
Alp Bey,
 
Kayaları İzmit'te bir peyzajcıda gördüm. O tarihe kadar uzunca bir süre aramıştım o tarz taşları. İsimlerini bilmiyorum ama orjinal renkleri gri-siyah karışımı ve pürüzlü yüzeyleri var.
Resimlerde gözüken büyük balıklar Kadanga diye de adlandırılan Copadichromis Borleyi erkekleridir. Birini geçen yaz hastalıktan kaybettim. Şimdi bir erkek ve geçenlerde aldığım bir dişi var.
Mavi çizgili balık olarak hangilerini kastediyorsunuz bilmiyorum ama muhtemelen Pseudotropheus Demasoni (kısaca Demasoni)'yi kastediyorsunuz. Onları ben de çok beğeniyorum çünkü.
 
Fatih Bey,
 
Doğru söylüyorsunuz. Oradaki balık bir Flower Horn. Maalesef bu akvaryumun ilk balık karmasında Flower Horn ve papağan da vardı. Hatta ikisi eş tutup yumurtladılar ve yavru bile çıktı. Ama akvaryumdan birileri yedi yavruları. Kısa süre sonra da akvaryumcuya verdim papğanla Flower Horn'u.
 
Sağlıklı balıklar dileğiyle...
Akvaryumun Geçirdiği Evrim-Serkan DURMAZ

Mustafa Bey,

Bunu ben de çok isterdim ama fotoları buraya link vasıtasıyla teker teker eklemem gerekiyor. Fotoğraf sayısı da çok olunca böyle bir kestirme yola başvurdum doğrusu . Yoksa bir art niyetim yok. Daha öncekileri gördüğünüz gibi bolca paylaşmaya çalıştım .

Sağlıklı balıklar dileğiyle...

Malawi (Mbuna) Tankı - Serkan DURMAZ

Akvaryumun güncel fotoğrafları için:

http://picasaweb.google.com.tr/SerkanElvanDurmaz/

İyi seyirler....

Pseudotropheus Icea Blue

Aradığınız kelimelerin Ice Blue olduğunu düşünerek şu sayfaya bakmanızı önerebilirim:

http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=794

Yok o değil, ben Pseudotropheus Acei'yi arıyorum diyorsanız o da burada:

http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1460

Sağlıklı balıklar dileğiyle...

türü ve cinsiyeti nedir?

Oğuz Bey,

Resimdeki balık Pseudotropheus Scolofi (snow prenses) değil. Kırma bir balık hiç değil .

Balık Albino Metriaclima Greshakei . Nam-ı diğer Albino Ice-Blue.

Arama motorlarında Metriaclima Greshakei ismiyle arama yapabilirsiniz.

Sağlıklı balıklar dileğiyle...

Pseudotropheus Greshaskei

Mustafa Kemal bey,

Malawi'de balık türlerinin ilk dönem sınıflandırılmalarında Pseudotropheus ismi çok kullanılmış fakat araştırmalar devam ettikçe bazı türlerin farklı özellikler taşıdığı anlaşılmış ve isimleri değiştirilmiştir. Bu sınıflandırmalar halen devam etmekte ve Pseudotropheus ismi altında da halen karakter özellikleri farklı birçok tür bulunmaktadır.

Bugünkü ismiyle Metriaclima Greshakei de ilk zamanlar Pseudotropheus Greshakei olarak adlandırılmış, sonradan Maylandia Greshakei ve Metriaclima Greshakei olmak üzere iki yaygın isimle anılmıştır. Internet ortamında en çok Metriaclima ismiyle bulabilirsiniz. Tıpkı Labidochromis Caeruleus'a Sarı Prenses dememiz gibi Greshakei'nin de bir lakabı vardır. Yurtdışında ve Türkiye'de Ice-Blue ve Albino Ice-Blue olarak anılır. Snow prenses diyenler bu balığı Albino Pseudotropheus Scolofi ile karıştırmaktadırlar. Akvaryumcular ve biz hobiciler sevdiğimiz veya ilgilendiğimiz balıkların latince isimlerini öğrenmediğimiz sürece bu karışıklıklar daha çok devam eder.

Melezlenme olayına gelince, kendisi ile aynı türden gelen Metriaclima'lar (Lombardoi-Kenyi, Estherae-Portakal, Callainos-Kobalt Mavi) ile aynı akvaryumda bulunması halinde melezlenme olasılığı vardır. Ayrıca bu türlerin dışında renk, vücut şekli ve boyut itibariyle benzer türlerle de melezlenme olasılığı vardır ancak çok düşüktür. Tabii ki tüm bunlar balığın çiftleşmesi için elverişli bir eşi olmaması halinde geçerlidir.

Karakter olayına gelince, bir balığın agresif olup olmamasında o kadar çok etken vardır ki, kesin bir yargı belirtmek yanlış olur. Akvaryum boyutu, balıkların diğer türlerle birlikte yetişip yetişmediği, akvaryumun yeni veya eski bir ferdi olup olmadığı, kayalık dekor olup olmadığı, bölgeler oluşturulup oluşturulmadığı, birlikte beslenen diğer balıkların karakterleri, renkleri, türleri ve daha birçok şey balığınızın karakterini belirler. Zaten herşeyden önce tıpkı insanlar gibi balığın da kendine has bir kişiliği olur ve bu kişilik en belirleyici unsurdur. 

Kısaca, arama motorlarında Metriaclima Greshakei ismiyle bu balık hakkında çeşitli bilgilere ulaşabilirsiniz .

Umarım bu bilgilerin biraz olsun faydası olur .

Sağlıklı balıklar dileğiyle...

Akvaryumun Geçirdiği Evrim-Serkan DURMAZ

Serkan Güler Bey,

Arka fon ile ilgili detaylı bilgileri http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=45550& PN=3 linkinde bulabilirsiniz. Ama kısaca söylemek gerekirse, resim değil. Plastik-kum karışımı bir malzemeden yapılmış...

Aydın Bey,

Daha önce de dediğim gibi, hep daha güzeli olsun diye çabalıyoruz. Mümkün olduğu kadar doğal ve balıkların rahat edeceği bir tasarım için uğraştım ben de. Ufaklıklar mutlu olsun, o önemli ...

Sağlıklı balıklar dileğiyle...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.