ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
korkmaz999
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Şubat 2009 02:33
Son Ziyaret:
29 Ocak 2013 15:41
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hasan Korkmaz
Doğum Tarihi:
22 Mart 1978
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hasan Korkmaz
tank 1: 300lt
tank 2: 50 lt
tank 3: 5 lt

SON 4 MESAJI

Can Çekişen Balığa Ne Yapmalı
Burda yazan bütün karantina tankı yöntemlerini denedim, öncelikle edindiğim tecrübelerden bir kaçını paylaşmak isterim, ana tanktan balığı alırken birden karantina tankına atarsan şoka girer balık, hasta zaten ölür. O yüzden karantina tankına alınan balığın suya alışmasını sağlamak gerekiyor bu da en az 2 saat sürüyor. Günlerce beslediğiniz izlediğiniz balıkların hasta olmaları arada bir bağ oluştur muyor mu? Ben 1 ay izlediğim balığı hastalığa kurban vermemek için elimden geleni yaparım ama bazı balıklar için çok geç oluyor, çırpınıyor balık, günden güne eriyor, en sonunda bakıyoruz balık acılar içinde kendini bir oyana bir buyana vura vura ölüyor.

Zaten aylarca baktığınız balıkla aranızda bir bağ oluşmuş, kolay mı o balığın acı çekmesini izlemek? atalım karantina tankına balık 1 gün boyunca can çekişsin? asıl duyarsızlık bu değil mi? Can çekişmek nedir? acı içinde hasta balığın kıvranması. Bazıları benzetme yapmış hadi empati yapalım, her halukarda öleceksiniz acılar içinde 3 günde kıvrana kıvrana ölmeyi mi tercih edersiniz yoksa acınıza bir anda son verilmesini mi istersiniz?

En kolay ve en basit yöntem olarak ben kendim öyle yapıyorum, balığı sıkıca kavrayıp solungaçlarından boynunu kırıp kafasını koparıyorum, bunu çok hızlı yapıyorum. Çünkü şöyle düşünüyorum soğuk suya atarsanız balığı evet şoka girecektir ama ilk soğuk suya girdiğinde büyük bir acı hissedebilir. Hızlı bir şekilde kafasını koparmak en iyi çözüm. Zaten ölecek balıklara acı çektirmenin manası yoktur arkadaşlar.
300lt karma tankım

genel görünüm

genel%20görünüm%202















hortumu sonradan yok ettim :) balıklar kumu kazıyor














Arkadaşlar akvaryumumda senegal bişiri 6 adet, kaval balığı 2 adet, melek 4 adet, lepistes 4 adet, tatlı su müreni 4 adet, vatoz 2 adet, tetralar var çeşitli, çöpçüler var minik, inci gurami, kılıç, karidesler vardı ama göremiyorum ortalıkta, midye 10 adet :)

kullanılan cihazlar: ehim dış filtre, co2 mayalı sistem ve motorlu difizör, ısıtıcı 300w, hava taşı 1metre, ismini bilmediğim kütüğün içinde olan dekoratif ışıklı oksijen difizörlü hava motoru, çift çıkışlı sadece hava taşına bağlı hava motoru, suyu alttan çevirmek için yine pervaneli bir motor,

kum beyaz ince, bitkiler için özel çakıllar, çeşitli bitki ve yosunlar.

kullanılan ilaçlar ve yemler: sera ve tetra








korkmaz9992009-02-03 06:56:02
Bitkili :Tanklarda Aydınlatma periyotları
arkadaşlar bakıyorum da burdaki çoğu arkadaş ışığı el ile açıp kapatıyorlar, ben de priz var programlı, ışığı otomatik olarak açıp kapatıyor, seranın tablet karbondioksit hapı var onlardan kullanıyorum 2 günde 1 atıyorum bir tablet, tabletler bitince mayalı karbondioksit sistemini yapıcam ve harekete geçiricem. 1 aydır yosun oluşmadı tankımda, vatozlarımın etkisi var sanırım, 2 tane 10cmlik vatozum var. Yazılardan okuduğum kadarıyla sizlere birşeyden bahsetmek istiyorum, bir zamanlar aldığımız meyvelerde hormon yoktu ve meyveleri de çok lezzetliydi, şimdi meyvelere hormon atıp müdehale ediyoruz, lezzetleri de bu bağlamda değişiyor, söylemek istediğim bitkileri yetiştirirken de doğa şartlarına kalabildiğimiz kadar sadık kalmalıyız. Evet belki bitkilerimiz çok hızlı gelişebilir ama bence daha hassas ve daha çabuk öleceklerdir. Sağlıklı ve güzel görünen bitkiler yetiştirmek isteniyorsa eğer, ışıkları otomatiğe alıp 12-14 saat aydınlatma yapmak gerekir. Ha bu arada uygulanan ışıkların renklerinin de  önemi varmış duyduğuma göre. Mavi ışık balıklar için pembe ışık bitkiler için olumlu sonuç veriyormuş. bunu da araştırmak ta fayda görüyorum.
Kömür - Aktif karbon Tartışma
arkadaşlar ana tankıma ilaçlama yaptım suyun %80nini değiştirdim periodik olarak tabi. Ancak sudaki bulanıklık hiç bir şekilde gitmedi, bol bitkili ana tankıma 2 gün önce aktif karbon aldım. akvaryum suyunda yıkadım ve filtreye elyafın hemen altına koydum. Su ilk günde çok değişti anında berraklaştı. Bitkilerin de durumunu gözlemliyorum. Sorum şu aktif karbonu 1 hafta filtrede kullandıktan sonra çıkarsam bu karbonu yine kullanabilir miyim? örneğin 2 ay sonra veya 2 hafta sonra?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.