ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kadir yüksel
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ocak 2009 13:55
Son Ziyaret:
25 Ocak 2021 13:02
Toplam Mesaj:
136 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kadrettin yüksel
Doğum Tarihi:
15 Mart 1961
Yaş:
63
İl:
Ankara
Meslek:
tarihçi, dokümantalist
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ıskartaya çıkmış dağcı ve balıkadam eskisi,lakin her daim sucul dünya tiryakisi... kadir YÜKSEL

SON 10 MESAJI

Kilesa
[:nazar:]
[EDIT]kadir yüksel,2017-04-12 14:01:24[/EDIT]
Özel Ve Güzel Bir Balık
Hava çevirmeleri dediğiniz, ağız yapılarının o harekete olanak sağladığındandır,
naçizane bir öneri; renklerini gerçek anlamda gösterebilmeleri için loş ve grolüx-mavi ton karışımı bir aydınlatma uygulanmalı. Hatta imkan varsa,kapakta klasik yerleştirme yerine açılı aydınlatma yapılabilirse yansımalarda önlenmiş olur.
Özel Ve Güzel Bir Balık
Geçmiş (İSAK'ın faal olduğu) yıllarda, Trikoti getirip üretebilen de olmuştu ama uzun süre bakımını başaramadılar. Genellikle hüsranla sonuçlanmasının ana nedeni olarak; büyük hacimli (650 lt ve üstü) tankların olmaması, farklı derinliklerde yaşayan balıkların aynı tanka eklenmesi,bu balığın dip balığı olması nedeniyle loş ışıklı soğuk, sabit su istemesi, su değerlerindeki en ufacık salınıma olumsuz tepki vermesini (ısı, nitrat, PH Vs.) sayabiliriz. Yabancı forumlarda trikoti besleyen ve nadir de olsa üretebilen akvaristlerin (profesyonel yetiştiriciler dahil) yazılarını, paylaşımlarını iyi bir süzgeçten geçirip özümsemenizi tavsiye ederim.[EDIT]kadir yüksel,2017-04-11 21:54:40[/EDIT]
65 litre akvaryum Puffer balığı
Akvaryumcularda ıskartaya çıkmış hasta ve zayıf yavru japonlar beslenmesi için idealdir.
Anomala'ya niyet, Kakadu'ya kısmet...
Yumurta döken bütün anomala dişileri tank içinde risk( yani erkek) varsa psikopatlaşır. Benim bahsettiğim, erkeğin kaçış zıplaması yaptığı tank 1 metreden büyüktü . Ki görmesem bende inanmazdım.Yavru aldığım bütün dişilerde de aynı agresifliği gördüm.... Ama olağanüstü birer anne olduklarınada şahit oldum. kadir yüksel2015-01-30 00:54:26
Anomala'ya niyet, Kakadu'ya kısmet...
Anomal dişisinin ne kadar sertleşebileceğini gözünle görmüş oldun....diğer cücelerden tamamiyle farklı bir karaktere sahip olduklarından ortam stratejisini buna göre oluşturmak gerekir. Bu hayvanları yıllar, yıllar önce ilk gördüğümde erkeğin korkudan su dışına sıçradığına şahit olmuştum... Kendi tank düzenimi kurarken, erkeği zamanında ve sıkıntısız bir şekilde dışarı alabilmek için sadece java moss ağırlıklı düzen kurdum. zeminde sabit köklü bitki olarak sadece bir iki tane cüce kripto koydum ki yakalama sorunu yaşayacağım alanlar oluşmasın. Erkeğin sığınacağını düşündüğüm küçük seyyar bir mağarayı (koyu renkli, içine sadece bir hayvanın gireceği boyutta ilaç şişesini moss ile sarıp kamufle ettim.)dişi için hazırladığım kovuğa en uzak köşeye ve kolay ulaşılacak şekilde yerleştirdim. Her seferinde de bu hazırladığım düzeneğin içi veya arkasına saklandığından zahmetsizce dışarı aldım. (Tank; 45x45x40h boyutlarında.)zamanla tankta aynı anda iki dişiden birden verimaldığım oldu ki erkeğin halini düşün.....!

Anomala'ya niyet, Kakadu'ya kısmet...
Hafta sonunda yavruları görürsün...... :)
Anomala'ya niyet, Kakadu'ya kısmet...
Yeni Dişinin karnı dolu ve hazır. Bugün yada yarın üzerinde desenler oluşur. Sonrası malum... :)
kadir yüksel2015-01-02 11:40:33
Anomala'ya niyet, Kakadu'ya kısmet...
Camacam akvaryum yavru takibi ve ileride yapılacak temizlik acısından kolaylık sağlar ama su parametrelerini dengesizleştirebilir. Yinede Zemindeki yapraklar bu durumu tolore edecektir. (Ben perlit kullandım. Görünüşü çok doğal ve su değerlerine olumsuz bir etkisi yok.) Önemli olan yumurtlayacakları mekanın nasıl olacağı. Kendilerini ve yumurtaları güvende hissedecekleri ortam oluşturulmalı. Benim tankta, zemin kısmı düz olacak sekilde kütükten bir mağara yapıp çevresini moss ile desteklemiştim. Yumurtlama, kütük mağaranın ön kısmında olsa bile ertesi gün benden yada evdekilerin, tankın önünden geçişinden rahatsız olup arka tarafına taşıyorlardı.
Anomala'ya niyet, Kakadu'ya kısmet...
   Erkek sağı solu eşelerken illaki besleniyordur. Ama yinede birkaç gün canlıyem verebilirsin. Böylece güçlerini de toplamış olurlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.