ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ahmetozka
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Kasım 2008 15:29
Son Ziyaret:
13 Ekim 2009 22:15
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet özkan
Doğum Tarihi:
25 Mart 1975
Yaş:
49
İl:
Konya
Meslek:
yönetici
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ahmet özkan

SON 10 MESAJI

yavru yunuslarımı ne zaman yemlemeliyim.

Şu an hepsi rahatça yüzmekteler...aklıma takılan çok nadir ve silik de olsa sarı yumurta parçalarının hala az sayıda balıgın üzerinde görünmesi...aç kalsınlarda istemiyorum..ilginize teşekkürler

yavru yunuslarımı ne zaman yemlemeliyim.

Herkeze selam ve saygılarımı sunuyorum, yaklaşık 6 gün önce yunusumu erken bir şekilde kusturmak zorunda kaldım. .Yavrular kusturdugumda sarı renkli yumurtalarından kurtulmamış,yarı bedenleri yumurtanın içinde yarı bedenleri dışında yüzmeye çalışıyorlardı. ..Elbette hiç yem vermedim. .Şu an hepsi saglıklı yüzer konumdalar. .Sormak istedigim; şu an ki görüntü,o sarı yumurtacıklar çok çok küçüldü hatta bazı balıklarda tamamen kayboldu. .Gözleri,agızları ve kuyrukları belirginleşti ve önceden tam yüzemezlerken şu an rahatça yüzer hale geldiler. .Ama bazılarında o sarı yumurtacıklar hala çok belli belirsiz var. ..Acaba onlara yem verme(artemia)zamanı geldimi. .Erken yem verip riske atmak istemedigimden yardımlarınızı bekliyorum. ..Saygılarımla. .. .

erken kusturmada ne yapmalıyım?
yanlız bende yavruluk falan yok..ben boş ve hazır olan yavru akvaryumuna kusturdum yunusu..balıklar akvaryumun tabanındalar? 
erken kusturmada ne yapmalıyım?
herkese selam ve saygılar,
yunusum agzına yumurta almıştı.Daha önce yumurtaları vakitsiz attıgından hiç yavru alamamış ve tamamını diger balıklar yemişti.Bu kez bunu engellemek için 8.yada 9. gününde kusturdum ve yumurtaları çatlamış ama yumurtalardan tam kurtulamamış,yarı bedenleri o sarı yumurtalarının içinde ama gözleri kuyruklar oluşmuş yaklaşık 30 adet yavruyu yavru akvaryumuna aldım.(balıgı direkt oraya kusturdum zaten)..yaklaşık 2 gün oldu..asla yem vermedim ve şu ana kadar tamamı yaşıyor,çok hareketli ve saglıklılar...ama formda mantarlaşma,pamuksu doku oluşumu gibi konularıda sonradan okudum...acaba bu yavruları alırken bir hata yapmışmıyım yada şu andan itibaren ne önerirsiniz..?artemialarını bile hazırladım..yavru akvaryumum çok iyi ve donanımlı(ayrı bir akvaryum aldım)şimdi bu balıkları asla kaybetmek istemiyorum..bundan sonrası için bir öneriniz var mı?saygılarımla...
yavrularımın tamamı öldü..
Çok teşekkürler Murat Bey, saygılar,hayırlı akşamlar..
yavrularımın tamamı öldü..
Çok teşekkürler olayı anladım..Ama benim hatamdan olması beni çok üzdü..şimdide yunusum hamile.beşinci günde onu kusturacagım.Sanırım bu kese olayı yunuslar içinde geçerli degil mi Muray Bey?Sizi bulmışken sorayım:=)
yavrularımın tamamı öldü..
Evet.Kese derken sanırım üzerindeki şeffaf zardan bahsediyorsunuz..Biz dogdu an yem verdik..Ne kadar süre sonra vermemiz gerekirdi.?Akvaryum yada sudan olamaz çünkü 2 gün yaşadıktan sonra öldüler..Sudan olsa dogar dogmaz yada 2-3 saat içinde ölmeleri gerekmezmiydi?
yavrularımın tamamı öldü..
Evet,
Daha önce boş olan  akvaryumda su vardı ama o suyu boşaltmıştım..Balıgımı kusturmadan ana akvaryum suyu ile tamamen doldurdum..Yem suyu bozmadı.ben acaba dogar dogmaz yem atmamalımıydım diye düşündüm.Birde daha önce akvaryum boşken suya sera costamed f damlatmıştım ve filitre de çalışıyordu...daha sonra ana akvaryumdan suyu almadan o suyu tamamen boşaltıp ana akvaryum suyu ile doldurdum.Acaba filitrede kalan o maddemi öldürdü diyorum..yorumlarınız için teşekkürler ve saygılar..  
yavrularımın tamamı öldü..

Herkese selam ve saygılarımı sunuyorum,

Geçen gün çok üzücü bir olay yaşadık. .Sarı prensesimiz 15 günlük hamileyken ayrı bir yavru akvaryumu aldım ve ana akvaryumdan aldıgım suyla doldurdum. .Filitre ile havayı ve ısıtıcı ilede 26 dereceye suyu sabirtedim. ..Sarı prensesimden kusturma yöntemi ile de yaklaşık 12 tane yavru aldım. .Sarı prensesi ana akvaryumuna geri koydum. .Yavrular gayet saglıklıydılar ve yüzüyorlardı,hepsi hareketliydi. .Ancak 2 gün sonra hiçbir müdehalemiz olmadıgı halde hepsi teker teker öldüler. .(filitreye kapılmadıkları halde)tek yaptıgımız akvaryumcudan aldıgım toz yemden çok çok az olmak şartıyla vermemizdi. .Acaba yem vermeklemi hata yaptık. .Çok çok üzgünüz ama şu anda yunusumuz hamile aynı hatayı (ne yaptıysak?)tekrar yapmamayı umuyoruz. ..Çok degerli yardım ve görüşlerinizi bekliyorum. ..Saygılarımla. ..

yavru almak üzereyim ama başka akvaryumum
peki kusturmazsam ve balıgımı da ayıramayacagıma göre ne yapmalıyım..balık yavruları akvaryumun içine bırakacagından yavruları digerleri yiyecektir snırım?ya kusura bakmayın ilk yaru alışım olacak hem heyecan hemde acemilik var..yavrularada bir şey olsun istemiyorum..bilgi verirseniz mutlu olurum

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.