ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
blaunacht
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Eylül 2008 00:33
Son Ziyaret:
31 Temmuz 2011 21:43
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yunus Emre Kursav
Doğum Tarihi:
05 Şubat 1991
Yaş:
33
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yunus Emre Kursav
Diskus
İzmir

SON 7 MESAJI

İsta I-511 CO2 Bitki Seti
Yeni bir denememi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Daha önceleri co2 neredeyse hiç çözünmüyordur. Tüpün içinde öyle duruyordu. İç filtremin su çıkışına bir hava hortumu taktım ve suyu bu tüpün hava doldurduğu kaba ucunu verdim. Yani suyu co2nin içine verdim. Ve çok hızlı bir şekilde suya karıştığını gördüm. Ayrıca kaçan co2 miktarı bu sayede neredeyse sıfır oluyordu. Ve co2 yi kullanmamdaki asıl amaç fotosentezle açığa çıkan oksijeni görmekti. Ve bu işi yaptıktan sonra bitkilerin yapraklarından oksijen çıkışını gözlemledim şok rahat bir şekilde. İlerde tüpü bittiğinde bu konteynırı fermente sistemle doldurum çözdürtmeyi düşünüyorum. Gerçekten iyi bir sonuç verdi diyebilirim bu şekilde.
İsta I-511 CO2 Bitki Seti
Bence şu ana kadar bu ürünü kullananların verim alamamasının sebebi check-valve'lerinin kaçırıyor olması ben co2 yi verip check-valve i değiştirmeden önce bitkilerim gelişmiyordu sonra check valve in hava kaçırmaması gereken kısmını hava hortumuna bağlayıp suya soktuğumda gördüm ki baya bir miktar kaçıyor buda co2 nin neredeyse hiç çözünmeden kaçmasına neden oluyor. Check-valve'i değiştirdikten sonra bu problem ortadan kalktı ama şu konuda uyarayım çok kaliteli bir check-valve almanız gerekli çünkü çoğu kaçak yapıyor dediğim gibi hava hortumuyla deneyiniz. Birde ben ne olur ne olmaz diye check-valve 'in co2 tüpüne giden ucunu çıkartıp akvaryumun dibine kadar indirdiğim bir hortuma bağlıyorum ki gaz kaçağını tamamen engelleyeyim diye. Bunların sonucunda bitkilerimdeki gelişim gerçekten etkileyici düzeyde. Bu da co2 nin çözündüğünü kanıtlar nitelikte. Fakat büyük tanklar için uygun olduğunu düşünmüyorum benim tankım 40 lt. Zaten üründede şöyle diyor küçük ve orta büyüklükteki tanklar için yani bence max 70-75 lt bi tankı karşılayabilir.Tabi büyük bir tüp alıp onu kullanmak çok daha karlı ama benim gibi şimdilik idare edeyim tankı büyütünce alıcam diyenler için ideal.
blaunacht2010-02-16 01:20:04
İsta I-511 CO2 Bitki Seti
Ama öyle büyük bir kısım kaçak olacaktır.En azından istayla böyle kaçak olmuyor. :)
İsta I-511 CO2 Bitki Seti
Anlaşılan baya bir konuşulmuş bu konu arkadaşlar çabuk boşalmasının nedeni ilk sıkışta biryerden kaçak olduğunu anladığım istanın uyduruk check valve'i hepsi geri kaçırıyor kaliteli bir check valve alırsanız problem yaşamazsınız. (Hepsinin geri kaçırdığını biliyorum çünkü tanıdık akvaryumcuda hava bağlayıp 10 kutunun difüzörünü tek tek denedim. :) ) Ayrıca 50 lt suya 1-2 dakikada boşalması mümkün değil. Birde aklıma takılan bir soru var difüzörlerde mesela merdiven gibi olanlar vs. Co2 suya sürterek karışır. Burda hiçbir hareket olmadan nası karışıyor ve nası sağlıklı olarak akvaryuma dağılıyor yoksa dağılmıyor mu :D
blaunacht2010-02-11 00:48:53
Cinsiyet ve yorumlarınızı esirgemiyeceğiniz umuduy
Cemil bey balıklarınızın formları gerçekten çok güzel.Umarım sağlıklı yavrular alırsınız.Zaten Caner Abinin bilgilerinin işin içine girdiği ve sizinde herşeyi uyguladığınız belli oluyor balıklardan.Bu arada tankınız kaç lt acaba? blaunacht2009-01-16 23:53:42
2008 Pet Show Discus Şampiyonası İzmir(video ekl.)
Fuara tüm akvaryumsever dostlarımızın katılımlarını bekliyoruz.Diskusunuz olmasada en azından bir ziyaretiniz bile bizi mutlu etmeye yetecektir.

Saygılar...
2008 Pet Show Discus Şampiyonası İzmir(video ekl.)
Yarışmamıza gerçekten çok kısa bir süre kaldı.Güzel bir organizasyon olacağına inanıyorum.Katılan ve katılacak tüm arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum.Yorum yazan arkadaşlara da ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.

Saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.