ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
spekun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Haziran 2008 21:07
Son Ziyaret:
23 Ağustos 2022 21:37
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serdar Pekün
Doğum Tarihi:
05 Eylül 1965
Yaş:
58
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Saygılarımla

SON 10 MESAJI

Su Üzerinde Salınımdan Dolayı Tabaka Var Help ?
Kusura bakmayın, yanlışlıkla yapıştır'a bastım. Biriken maddenin ne olduğunu bilemediğimize göre üç gün üst üste suyun %30 unu değiştirmenizi öneririm. Balıkları da gözlemekte fayda var tabii. Kolay gelsin.
Su Üzerinde Salınımdan Dolayı Tabaka Var Help ?
[EDIT]spekun,2019-05-05 17:10:35[/EDIT]
Hydor Koralia 5 dalga motoru
Merhaba,
Elektrik motorlarında dimmer kulanılması önerilmiyor. Nedeni ise dimmerlerin AC gerilimi düşürmek yerine sinüs şeklinde olan dalga şeklini değiştirerek (deyim yerindeyse kırparak) çalışmaları. Bu durum enkandesan ampuller (bildiğimiz düz ampul) için bir sorun yaratmaz iken manyetik bileşeni olan sistemlerde (Motor, transformatör vb.) ve elektronik düzeni olan aydınlatma sistmelerinde (elektronik balastlı fluoresan veya tasarruf ampulleri vb.) kısmen veya tamamen çalışmama, kısa sürede hasar görme gibi problemlere neden oluyor. Buna benzer uygulamalarda varyak vb. dalga şeklini değiştirmeden gerilimi  düşüren sistemler uygulanabilir ancak astar, yüz meselesi burada da gündemde, maliyeti fazla olacaktır. Bunun dışında iyi bir hesaplama yaparak motora seri olarak yüksek güçlü direnç uygulanması söz konusu olabilir. Ancak bu da tehlikeli ve standart dışı bir uygulamadır. Elektrikten iyi anlayan ve gerekli güvenlik önlemlerini alabilecek ehil kişilerce yapılmalıdır. Bence en iyisi mümkünse daha düşük debili bir motor edinmek veya mekanik engelleme ile debiyi düşürmek olacaktır.
 
Internette bulduğum bir grafiği aşağıda bulabilirsiniz. Yeşil olarak çizilen kısım standart sinüs dalgası, kırmızı kısım ise kırpıldıktan sonraki dalga şekli.
spekun2011-08-30 13:27:35
Kontrplak sehpa
[QUOTE=KinG]Merhaba Serdar bey;
Öncelikle uzun bir aradan sonra hobiye ve foruma dönmeniz sevindirici, tekrar hoş geldiniz.
Marangoz değilim Göz%20Kirpma ama, nazizane önerim şu; Resmini eklediğiniz sehpanın tamamı mdf olsa daha iyiydi, ama 18mm kontrplak azınsanacak bir ölçü değil. Eklediğiniz resimde düz destekler var, bunun yerine içerden (üçgen şeklinde) köşelere destek atılarak daha sağlam olur diye düşünüyorum. Güzel bir işçilik, su çekmesini önleyecek macun ve uygun boya ile gayet sağlam olacaktır.
Selamlar, kolay gelsin.
[/QUOTE]
Cüneyt bey,
 
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Ücgen destekler çok iyi fikir. Sehpa zaten imal edilmiş olduğu için düz destekleri sökmem mümkün deği ama desteklerin arasına gelecek şekilde hem alttan hem üstten destek atmak sahpanın sağa sola gönyesinin kaymasını engelleyecektir. Tekrar teşekkürler.


[QUOTE=estoril]
Akvaryumunuz 250 lt , cam agırlığı 8mm den yaparsanız 65 kg , kum koyacaksanız en az 20 kg  , dekorda kullanacagınız maddeler , 5 kg   yaklaşık 330 kg  yapar bahsettiginiz sehba 500 kg taşıyabilir saygılar..Göz%20Kirpma
[/QUOTE]
Caner bey,
Ahşap malzemelerin kaldırabileceği yükler konusunda bir fikrim yoktu. 500kg demeniz güvenlik unsurunu artırıyor. Benim de içim rahatlıyor. Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
 
Kontrplak sehpa
Sayın forum üyeleri,
 
Uzun süren bir aranın ardından tekrar hobiye geri dönmek istiyorum. Başlamışken de imkanlar dahilindeki en büyük ebatta akvaryum kullanmayı planladım. Sorun şu ki daha önce kullanmakta olduğum sehpanın yeni yaptırmayı planladığım 100x50x50 ebadındaki akvaryumu taşıyıp taşımayacağından pek emin değilim. Küçük bir hesapla bu akvaryum yaklaşık 300kg gelecek. Mevcut sehpanın resmini eklemeye çalıştım. Arkası hariç her yeri 18mm 7katlı kontrplaktan yapılmış durumda. Arka taraf ise 18mm mdf'ten yapılmış. Ne dersiniz 300kg'ı taşır mı? Yorumlarınız için teşekkür ederim.
  
spekun2010-02-01 14:26:52
Sera Artemia Shrimp
Bildiğim kadarı ile bir farkı yok. Paketin içerisinde tuz da bulunuyor. Üzerinde yazan miktarda su ile karıştırıp artemiaları çıkartıyorsunuz. Doğal olarak çıkma oranının yüksek olduğunu ve artemiaların kaliteli olduğunu söylüyorlar. Fiyat konusunu siz değerlendirin.
Sipariş Üzerine Akvaryum Dolabı Yapıyorum
Ömer bey,
 
Resmin üzerine tıkladığımda boyutu değişmiyor ve bu nedenle detayları göremiyorum. Resmi düzeltebilir misiniz?
bitki akvaryumuna başlangıç
Öncelikle http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_buraya_k208779.asp linkini ve forumdaki "Bitkiler ve Bitki Akvaryumları" başlığında ne bulursanız okuyun. Ben kendimi akvaryumdan anlar zannediyordum, Özellikle Mustafa beyin yazılarından sonra sesim soluğum kesildi. Ama yine de vebali benim boynuma olabilir problem değil :))))
bitki akvaryumuna başlangıç
Kimsenin kafasını şişirdiğiniz yok. Bu forumlar bilgi paylaşımı amacıyla icat edilmişler. Çok da güzel olmuş.
bitki akvaryumuna başlangıç

Dilerseniz tabiiki kullanabilirsiniz. Ancak bitki akvaryumunda deneyimli akvaristler bitkilerin yeterli fotosentez yapabilmeleri için akvaryuma karbondioksit veriyorlar. Verilen karbondioksit suda eriyerek (Co2 reaktörü kullanılarak) bitkilerin daha kolay faydalanmasını sağlıyor. Siz suya hava vererek yüzey dolaşımını hızlandırıyorsunuz, para harcayarak suya verdiğiniz karbondioksit bitkilere ulaşamadan yine havaya karışıyor. Basitçe mantık bu.  Başarılar dilerim. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.