ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gece mavisi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mayıs 2008 20:02
Son Ziyaret:
28 Kasım 2020 20:47
Toplam Mesaj:
50 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
uğur kılıç
Doğum Tarihi:
21 Ocak 1971
Yaş:
53
İl:
Tekirdag
Meslek:
mekanik teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



**130-50-60h**

bitkiliye geçiş

SON 10 MESAJI

Adim Adim Fotograflarla Power Led Aydinlatma.
Merhaba;
Atıl bey ufkumu uçurdunuz valla :) döktürmüşsünüz yine ..
10k dediğiniz 10 bin k değil di mi? 
İlginize çok teşekkür ederim, benzer kasa içine verdiğiniz listedeki line pcb leri dizip yukarıdan asma yoluna gitmeye çalışıcam bakalım işin üstesinden gelebilecekmiyim :/ 
Bu durumda ;
Tercihi 1w min60 derece lensli ledlerden yana kullanıcaz, 
54*2 ve 27*2 şeklinde 4 sıra olacak,
54 ledli line pcb ler (4 soguk beyaz+mavi+kırmızı+4soguk beyaz) olacak şekilde çubuğa hazırlanıcak.
27 ledli çubuğun dizilimini doğrulama açısından soruyorum, sadece gün ışığı (4500-6000k) ve soğuk beyaz (10.000k-12.000k) olarak mı düzenlenecek? 
Bu malzemelerin hepsini Arma ltd den temin edebilirmiyim? Yaşadığım yerdeki elektrikçilerde çoğu malzeme yok, burda pek bitkili akvaryumla uğraşan olmadığı için malzeme temininde sıkıntı yaşıyorum çoğunlukla.
Adim Adim Fotograflarla Power Led Aydinlatma.
Merhaba 
İlginize ve verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim.
Anlatımınızdan line pcb olanı yapmanın daha uygun olacağı kanaatine vardım. Çünkü mevcut kapağı komple değiştirmeyi planlıyorum, mdf den kendim yapmıştım hem ağır hemde kabarmaya başladı. Bende led aydınlatmayla değiştirmeye karar verdim. Akvaryuma üstten sarkıt şeklinde kullanmak istiyorum, konunun ilk açıldığı şekilde Gökmen beyin uyguyladığı gibi düşünüyorum.
Elektrik bilgim fazla yok ama yine de malzemeleri temin etmeye çalışıcam. Bu power ledler 1w mı yoksa 3w mı?
Bunları yaparken sanırım bi elektrikçiden yardım almam gerekicek..:)
Adim Adim Fotograflarla Power Led Aydinlatma.
[QUOTE=shimendifer]Merhaba Muharrem Bey bende sıfır tecrübe ile başlamıştım sağolsun önce burdaki bitikili tank tutkunu üstadlardan kısmen bişiler öğrendim. Sonra da kapağımı bozmak istemediğimden ve akvaryum kapağının  onların bitki için olmazsa olmaz dediği aydınlatma miktarını monte etmeye uygun olmaması ile alternatif ararken led işine bulaştım...

Bence sizin tanka çubuk şeklinde en az sıralı 4 sıra led yeterli gelecektir. Şimdi bu konuda tam bir değer yok genelde deneyimleyerek çözüyoruz olayı. benim tanktan yola cıkarsak bende 72 led var lens yok ama taban bitkimde yok sizde tabana da ışık gelmesi lazım o yüzden lens kullanabilirsiniz diye düşünüyorum  70 cm genişlik benim genişliğimin 30 cm fazlası bende iki sıra var ama taban için bir sıra daha istiyor bu yüzden sizin kapağa 5 sıra daha uygun olacak gibi geliyor bana. 170 cm için 165 cm gibi aluminyum sogutuculardan kullanabiliriz. Resimler telefonumda varsa cevabımın sonuna eklerim. şimdi piyasada benim bulabildiğim PCB en uzunu 18 li idi 100 cm için 2 tane kullanıyorum her sırada düz mantıkla sizin tanka 3.5 tane gerekiyor yani 2 x18 ve 1x1  şeklinde sırada 45 led ve toplamda 225 led ile iş çözülür gibi geliyor. Ama unutmayın florasan lambalara göre ledin tek zorluğu ülkemizde proffesyonel anlamda bu işi yapan pek olmadığından, doğru par değerlerini bulmak biraz zor olabiliyor. Malum Florasan lambalar ( bitki için olanlar )özel olarak bu şekilde üretildiklerinden bu ayara gerek olmuyor.

Benim kendi tecrübelerim şu yönde yaklaşık 10 000  - 12 000 kelvin değerinde soğuk beyaz ledler le kullanılan 430 - 450 mavi ve 635-650 kırmızı ledler ile güzel sonuçlar alınabilmekte. sizin armatürde her cubukta  BBBMKMBBBMKVBBBMKMBBBMKMBBBMKMBBBMKMBBBMKMBBB şeklinde 2 çubuk ve 3 tane de 10 - 12 000 k lık ledlerden oluşan cubukla sanırım istediğimiz oranı yakalarız. 

İlk etapta 4 cubukla lenssiz denemek alacağımız sonuca göre bir sıra daha ekleyerek ve devamında lens kullanarak son haline getirebiliriz. Direk lensleri kullanarak da yapabiliriz ama maliyeti uygun tutmak adına önce llenssiz deneyelim sonuca göre lens eklenebilir. Benim resmini gördüğünüz tankta ledlerim lenssiz dir. Ama tank yüksekliğim sizinkinden az o yüzden denemek lazım. 

Sizin için evime yaknı olduğu için aluminyum profillerin fiyatını alır ve firma bilgilerini buradan paylaşırım  zaten daha önceki konularımda da mevcut Arma ltd. 

Bu işten elektrikten ciddi tasarruf edeceksiniz kanısındayım. Normal aydınlatmada tankınız 800 w gibi bir ışıklandırma gereksinimi duyuyor gibi ( Üstadlar lt başına 1 w desede bir çok yerde bu değerin reef tanklar için olduğu tatlı su tanklarında bu oranın hitech lerde 0.5 - 0.6 low techlerde 0.3-0.4 watt olduğunu okudum) Yani en iyi ihtimalle 400 w aydınlatma demek bunu 200-240 w gibi bir tüketimle çözülecek gibi. 

Profilleri de basit kasa fanları ile soğutabiliriz.

Sİze ölcekli bir ornek hazırlamaya çalıştım.

Küçük Fan 140 mm

Büyük Fan 300mm


Yaklaşık olarak bu şekilde oluyor profil ve yerleştirmeleri gercek ölçekli cizmeye çalıştım Profilin resimleri de şu şekilde



[/QUOTE]
Atıl bey merhaba;
130*50*60h ölçülerine sahip tankımda fluoresan aydınlatmadan power lede geçmeyi düşünüyorum. Alıntıdakileri bu ölçülere uyarlamamda yardımcı olabilirmisiniz? Her şerit için power ledlerin renk sıralamasını nasıl yapmam gerekir? Güç kaynağı, bağlantı şekli, mercek derecesi vesair malzemeleri temin edebileceğimiz şekilde paylaşabilirseniz sevinirim.
Saygılarımla.
Oksijenli Su Serum Sistemi ( Fotoğraflı )
Konunun takipçisiyim ve gelişmeleri bekliyorum..şu ana kadar gelinen aşama ne durumdadır ve lt başına düşecek dozlamada önerilen miktar ne olmalıdır?...
co2 tüpü hakkında
Kurulumun pesinden ilk firsatta sistemin ve akvaryumun resimlerini yuklemeye calisirim..:)))
co2 tüpü hakkında
İbrahim bey ilginize ve alakanıza teşekkür ederim. Gönderdiğiniz tüp ve ekipmanlarını eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim aldım. Şimdi sıra tüpü doldurup kurmaya geldi :)))
Çorlu"da Habaş"ın dolum tesisi varmış ilk fırsatta doldurmaya gideceğim..
co2 tüpü hakkında
Merhaba...
Konuyu doğru yere açtığımdan emin değilim...
Çorlu'da veya İstanbul/Hadımköy civarında güvenilir co2 tüpünü ve ekipmanlarını nereden temin edebilirim, yardımcı olabilecek arkadaşlarımız var mıdır?
Bitkili tanka geçiş yapmayı planlıyorum ve ekipmanları toplamaya çalışıyorum...saygılar.
gece mavisi2012-08-01 21:11:19
Bu balığın türü nedir?
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.. Ayrı bir akvaryuma ayırdım balığı. Boyuna bakmadan bücür diğer balıklarımı rahatsız etmeye başlamıştı. Şimdilik ayrı yerde duruyor. Teşekkürler..
Bu balığın türü nedir?
Resimlerini eklemeye çalıştığım bu balığın türünü bilen var mı? Ben bulamadım, emaneten bir arkadaşım verdi geçici olarak bende misafir, o da bilmiyo ismini görmüş beğenmiş almış, yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar..
 
 
 
 
inşaat kumu
Bende merak ettim, akvaryumun hakkında detaylı bilgi verir misin?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.