ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
serdarakseker
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Mart 2008 20:08
Son Ziyaret:
24 Kasım 2014 13:28
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Serdar AKŞEKER
Doğum Tarihi:
25 Şubat 1980
Yaş:
44
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Serdar Akşeker
serdar.akseker@hotmail.com

SON 10 MESAJI

Akvaryum Fiyat
Arkadaşlar tetra 1200 bende var. Bu akvaryum kendinden filtreli. Gerçekten bu akvaryuma nasıl 50-100 tl diyorsunuz ya. Kendiniz satacak olsanız ne yaparsınız acaba. Mantıklı cevap veren arkadaşlara teşekkürler...

Yeni fotoğraflar...
Akvaryum Fiyat
Merhabalar,

Arkadaşlar normalde ben akvaryumu kendim yapıyorum. Fakat bu ithal akvaryumu alıp tekrar kendimi geliştirmek istiyorum (uzun zaman oldu bu hobiden uzak kalalı). Daha sonrasına evim kendimin olduğu için güzel bir bitkili akvaryum yapacağım. Bu akvaryuma balıklar hariç 200-250 arası bir fiyat söyleyeceğim, eğer kendi filtresinden memnun kalmaz isem kendimde Tetra-1200 dış filtre var.

Herkese teşekkürler.
Akvaryum Fiyat
Arkadaşlar hepinize teşekkürler,

1. Akvaryum 2 senelik,
2. Eksiz önden bombeli ve orijinal dolaplı,
3. Ayrıca kendinden filtreli,
4. Isıtıcısını, hava motorunu, termostat vb. aksesuarlarıyla birlikte verecek, yukarıda saydığım ve cinsini bilmediği 3 adet balık daha varmış,

Bu akşam akvaryumu gidip göreceğim.

Tahminim 300 TL yapar diye düşünüyorum.
Akvaryum Fiyat
Arkadaşlar merhabalar,

Bazı özel sebeplerden dolayı böyle zevkli bir hobiden uzak kaldım. Fotoğrafını koyduğum akvaryum 100*40*60 ölçülerindedir. Akvaryumda aşağıdaki balıklar mevcuttur. Akvaryumu aksesuarlarıyla motoruyla ısıtıcısıyla birlikte bir arkadaşım satıyor. Bu akvaryum tahmini fiyatları nedir acaba? Bu konuda Yardımlarınızı bekliyorum.

İki adet 12- 15 cm uzunluğunda köpek balığı

İki adet 13-15 cm uzunluğunda vatoz balığı

10 adet kadar kılıç balığı



1125L Bitki Akvaryumum
Serdar bey, durumumuz benziyormuş, hobiden uzaklaşma konusunda.
Eminim deniz akvaryumları da çok keyiflidir ama bence bitkili akvaryum seçerek doğru seçim yapmışsınız (ben bu konuda biraz yanlı düşünüyorum:)).
İleride büyük akvaryuma geçiş yapacağınız kesin ise 1metrelik akvaryuma ekipman satın alırken bunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Örneğin CO2 tüpünüzü 4L'lik ve ya yeriniz varsa daha büyük alabilirsiniz. Ya da ısıtıcı alırken kuvvetli bir ısıtıcı tercih edebilirsiniz. Büyük akvaryuma geçerken aynı şeyleri ikinci kere satın almamış olursunuz. Örnekler çoğaltılabilir.
[/QUOTE]
 
Berkay bey bu önerilerinizi dikkate alacağım.İnşallah 1 metrelik akvaryum çalışmasını sizlerlerle paylaşacağım.İnşallah en sorunsuz bir şekilde başarırım.
 
Tekrar teşekür ederim.
1125L Bitki Akvaryumum

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.Daha önce 350 lt ve sonrasında 100-150 litelerik akvaryum (malawi karma cichlid) deneyimim oldu.Sonra Berkay bey sizin gibi biraz hobiden uzaklaştım.Arkadaşım tekrar kanıma girdi.Ya bitkili bir tank veya deniz akvaryumu dedim.Doğayı çok sevdiğim için bitkilide karar kıldım ve bu bitkili tankları internet üzerinden ve bazı arkdaşlardan fadalanarak çok araştırdım.Uygulamalı bir tecrübem yok.İnşallah ilk önce 1 metrelik akvaryumda biraz tecrübe kazanarak,sizlerinde tavsiyelerine uyarak büyük güzel ve başarılı bir tank kuracağım.

Tekrar teşekkürler... 
1125L Bitki Akvaryumum

Teşekkür ederim Serdar Bey.
Anladığım kadarıyla bir kısım daha işiniz var akvaryum boyutu belirlemeden önce. Boyut belirlerken kullanacağınız aydınlatma sisteminin ne olduğunada eş zamanlı karar vermenizi öneririm.  250cm uzunluğunda ve 60cm yüksekliğe sahip bir akvaryum 36W'lık (120cm) fluoresanlarla aydınlatılabilir ve gayet başarılı olur. Yüksekliği kesinlikle 60cm'den fazla yapmayın derim ben. Akvaryumun enine gelince 250cm boy, eğer imkanınız varsa daha geniş bir tabanı görsel olarak rahatça kaldırabilir, 80-90cm gibi. Biraz bakım zorluğu getirse de izlemesi çok keyifli olacaktır.

[/QUOTE]
 
Berkay bey bilgileriniz için teşekkür ederim.
Benim akvaryumun ölçüsüyle ilgili bir problemim olmayacaktır.250 cm değil 300 cm'de yapabilirim. Genişliği 80-90 cm'de yapabilirim.Yani bahçedeki depoyu derleyip toplarsam yer sıkıntım yok.Size soracağım ben hiç küçük bir akvaryumda deneme yapmadan direk dışarıdan aldığım bilgilerle büyük akvaryumu yapsam çok sıkıntı yaşarmıyım.Bu akvaryumun yapımında ve sistemin oturtulmasında bana yardımcı olacak çocukluğundan beri akvaryum ve balıkların içerisinde olan,bir ara akvaryumculuk yapan bir arkadaşım var.Sizce çok sıkıntı çekermiyim.Tabi bu arada sizinde bu forumda paylaştığınız bilgilerden yararlanacağım.Belki de şahsi olarak rahatsız edeceğim.
serdarakseker2010-03-01 17:21:01
1125L Bitki Akvaryumum

Gerçekten müthiş bir akvaryum olmuş.Maşallah Allah nazardan saklasın...

Ben de ilk önce bitkili akvaryumda tecrübe kazanabilmek için 1 metrelik bir bitkili akvaryum kuracağım.Biraz tecrübeden sonra,evim müsait olmadığı için,daha önce evimin bahçesinde depo olarak kullandığım odayı tadilat yapıp,oturma odasına dönüştüreceğim.İnşallah sizlerinde bilgilerinden yararlanarak 250X70X60 ebatlarında (tam karar vermiş olduğum ölçü değil tahmini) bir bitkili tank kurarak sizlerle paylaşacağım.
Sizede bitkili akvaryumunuzda başarılar dilerim...
400 lt için ısıtıcı
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.
Dış filtre olarak ben Tetra Ex 1200 kullandım ve bir sorun yaşamadım.Fakat bir arkadaşım kullandı belli bir zaman sonra muslukların dibinden sızıntı yaptı.Ama sorunun kaynağını buldu filtrenin kafayı komple dağıttı ve 20 tl maliyeti olan bir parçadan kaynaklandığını tespit etti.Şu anda sorunsuz bir şekilde kullanıyor.
Isıtıcı için ise ortak bir kararınız var,Eheım Jager 300 W.
Bir arkadaşıma akvaryum kuruyorum onunda tatmin olması için bu cevaplarınızı arkadaşıma da göstereceğim,onun için bu soruyu sizlere yönelttim.Arkadaşıma kurduğum akvaryumun ölçüsü 80X80X80 yani tam kare yaptım kendisine...
Tekrar teşekkürler...Tebessüm
serdarakseker2010-03-01 01:47:58
400 lt için ısıtıcı
Arkadaşlar 400 litrelik bir akvaryum için;
1.Tetra Ex 1200 dış filtreyi önerir misiniz?
2.Kaç watt ısıtıcı gerekir ve önereceğiniz marka var mı?
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.