ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Adali
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ekim 2007 20:18
Son Ziyaret:
09 Aralık 2007 18:13
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ufuk Adali
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 5 MESAJI

Bitkiler saksili ve sungerli geldi

Merhaba;

 

Bitkilerin tam isimlerini bilmiyorum kafama göre seçmiştim.

Resim çekip ekleme yapacağım. En kolayı resim ekleyerek olacak sanırım.

Çöpçüler ışıkları kapatınca bitkilerin üzerinde geziyor. Vatozlarda ayni şekilde ışıklar kapanınca bitkilerin üzerinde geziyor.

Akvaryumun ısısı 25-26 arası.

İki tane 30 wattlık florasan var. 1.si mavi diğeri de çok garip bir renk. Beyaz kırmızı karışımı gibi bir şey... Işıkları sabah 10 gibi açıyorum akşam 8’e kadar yanıyor. Eğer bu süre çok ya da azsa uygun olan zaman süreçlerini günleri tablolarsanız çok sevinirim. Tek yandığı zaman açık yeşile kaçıyor.

Tankın ebatları: 100*40*50

 

 
encort2007-10-31 01:32:54
Bitkiler saksili ve sungerli geldi

Merhabalar;

 

İnternetten bir kaç tane bitki sipariş etmiştim. Bitkileri 3 gün önce yerleştirdim. Bitkilerin köklerinde küçük bir saksı var ve köklerin bu saksının içine süngerimsi bir şeye sarılarak konulmuş. Birini saksıdan çıkardım ve alt kısmında silindir biçiminde testiye benzeyen bir tas var. Bu bitkileri bu saksılardan çıkartmalı mıyım? Hepsini saksılarla kumun içine gömdüm.

Bir de cüce vatozların var. Bazen bitkilerimin üzerinde geziyorlar. Vatozlarım bitkilerimi yer mi? Son olarak bitkileri diktiğimden bu yana biraz yaprak dökülmesi olmuş. Bu kargoyla taşınmasından mı yoksa benim akvaryumdan mı oluyor? Bitkiler için herhangi bir katkı maddesi kullanmıyorum.

encort2007-10-31 01:29:45
Kribensis alacam tavsiye
Peki yukarida yazmis oldugum turler cok esli yasar mi ? Mesela Ramirezi alsam 1e 3d birisi erkekle es tutsa diger 2 disim ne olacak ? Biraz haksizlik gibi geliryor bana. Surekli yalniz kalacaklar.
Uyari icin bir not : Turkceye bende cok onem veriyorum ama bulundugum konum ve kullandigim bilgisayar yuzunden turkce karakterler kullanamiyorum.
Kribensis alacam tavsiye

Merhaba arkadaslar,

Ben bir cift Pelvicachromis taeniatus nigeria red almak istiyorum. Renkleri normal kribensislere gore cok daha guzel. Sorum su ; Eger 1 erkek 1 disi alirsam bu baliklardan es tutma sansi % kac olur,  ya da hic sansim yok mu ?
Ayni sekilde ramirezi de almak istiyorum bir cift. Bu iki balikla beraber sorun cikarmazsa bir ciftte Microgeophagus altispinosa almak istiyorum.
1 erkek 1 disi olarak alirsam es tutma sansi nedir ?
Çok dusukse kac tane almam lazim baliklardan ?
 
 

Forum kuralları 5.madde:

 Türkçeye önem veriyoruz.

 Mesajlarınızda yazım ve noktalama  kurallarına dikkat edin.  

 Saygılar.

 
acemi412007-10-27 21:43:10
Yeni Akvaryum
Merhaba Arkadaslar,
 
Akvaryumumu kurali 10 gun oldu nerdeyse. Halen korkudan icine balik koyamiyorum. Eski sahibi cok pis kullanmisti. Herseyi tek tek yikadim ve akvaryumu tekrar kurdum. Bu arada kumlarimin dibine coken cogu pisligi temizleyemdim. Suan akvaryumda 2 ic filtre ve 2 tane dis filtre 24 saat boyunca calisir durumda. Su cok berrak nerdeyse icilecek kivamda Smile
Akvarymun Icinde herhangi bi kati maddesi yok. Hic bisey atmadim.
ISte sorum burda basliyor. Ilk kez akvaryum kurdum denilebilir yani yeni basliyorum. Akvaryuma eklemem gereken herhangi bi ilac var mi ?
Elimde sadece iki adet ilac var. Sirasiyla isimleri su
 
1- TetraAqua AquaSafe
2- TetraAqua EasyBalance
 
Bu ikisinin haricinde akvaryumun suyunun ph kh nitrat vs. (cogunun adinida bilmiyorum) turu ilaclar ve test urunlerine mutlaka ihtiyaci oldugunu biliyorum. Bana ne gerekiyor bununla ilgili bir liste yapabilir misiniz ?
Mumkunse sera ve tatra gibi markalari kullanarak bi liste olusturursaniz benim icin daha kullanisli olur. Yurtdisinda oldugum icin bazi seyleri bulma sikintisi cekebilirim. Lutfen en kisa surede bu ricama karsilik verin. Akvaryumun bos haline bakmaktan bayginlik gecirecem .
Tankin hacmi 200lt.
Hangi ilaclar nasil kullanilir izah ederseniz cok sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.