Yeni Akvaryum


AdaliÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 5
AdaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2007 22:38
Merhaba Arkadaslar,
 
Akvaryumumu kurali 10 gun oldu nerdeyse. Halen korkudan icine balik koyamiyorum. Eski sahibi cok pis kullanmisti. Herseyi tek tek yikadim ve akvaryumu tekrar kurdum. Bu arada kumlarimin dibine coken cogu pisligi temizleyemdim. Suan akvaryumda 2 ic filtre ve 2 tane dis filtre 24 saat boyunca calisir durumda. Su cok berrak nerdeyse icilecek kivamda Smile
Akvarymun Icinde herhangi bi kati maddesi yok. Hic bisey atmadim.
ISte sorum burda basliyor. Ilk kez akvaryum kurdum denilebilir yani yeni basliyorum. Akvaryuma eklemem gereken herhangi bi ilac var mi ?
Elimde sadece iki adet ilac var. Sirasiyla isimleri su
 
1- TetraAqua AquaSafe
2- TetraAqua EasyBalance
 
Bu ikisinin haricinde akvaryumun suyunun ph kh nitrat vs. (cogunun adinida bilmiyorum) turu ilaclar ve test urunlerine mutlaka ihtiyaci oldugunu biliyorum. Bana ne gerekiyor bununla ilgili bir liste yapabilir misiniz ?
Mumkunse sera ve tatra gibi markalari kullanarak bi liste olusturursaniz benim icin daha kullanisli olur. Yurtdisinda oldugum icin bazi seyleri bulma sikintisi cekebilirim. Lutfen en kisa surede bu ricama karsilik verin. Akvaryumun bos haline bakmaktan bayginlik gecirecem .
Tankin hacmi 200lt.
Hangi ilaclar nasil kullanilir izah ederseniz cok sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2007 22:54
Selam,
 
Yazdıklarım sadece tecrübelerimdir. Ben uyguluyorum ve bir zararını görmedim şu ana kadar.
 
Hastalık olmadan ilaç kullanmanı tavsiye etmiyorum. Dezenfektan olarak da ilaç yerine tuz kullanabilirsin.
Öncelikle akvaryuma 20 litre suya, 5 çay kaşığı kaya tuzu ( sadece kaya tuzu  ) olacak şekilde tuz ilave etmen. Ya iç filtreye koy iç filtre yavaş yavaş akvaryumun her tarafına dağıtsın ya da sıcak suda erit, ilave et fark etmez. Tuz akvaryumda öncelikle mantar enfeksiyonlarının oluşmasına engel olur.  
 
İkinci olarak da akvaryuma bitki eğer yoksa almanı tavsiye ediyorum. ( Balıkları koymadan önce ) Biyolojik döngüyü başlatman için bu gerekli. Ya da ufak bir yaprak ıspanağı kaynatıp akvaryuma at. Ispanak çürümeye başladığında bakteriler oluşmaya başlayacak ve biyolojik döngü start alacaktır.
İlaçlar için ise hastalıklar ve ilaçlar forumunun başında ecza dolabım başlıklı yazıyı okumanı tavsiye ederim. Her türlü bilgi orada var.
Kolay gelsin.
Bu arada unutmadan balık koymadan önce mutlaka dip temizliği yap.
Sağlıklı balıklar.
acemi412007-10-24 14:24:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir