ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HayaLbuySa
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2007 21:23
Son Ziyaret:
11 Ekim 2007 23:26
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Birkan KESER
Doğum Tarihi:
19 Mayıs 1983
Yaş:
41
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Birkan...

SON 6 MESAJI

Deniz midyesi yem olurmu
Yorumlara Maramara Bölgesi için bende katılmaktayım. Fakat özellikle Ege Bölgesinde sanayinin yok yada minimum düzeylerde olduğu yerlerde midye üretim çiftlikleri mevcut , buralardan temin edilen ürünler büyük marketlerde dondurulmuş olarak satılmakta araştırıp kullanılabilir. Tabi fiyat konusunda ne kadar uygun bir yem elde etmiş oluruz tartışılır.
Saygılarımla.
Isıtıcı tavsiyesi
Balıklarınız ve elektrik faturanızı düşünüyorsanız. Kaliteli ısıtıdan şaşmayın jager ve tetranın ürünlerini tavsi ederim kullanım ömürleri sayesinde ve elektrik faturasındaki belirgin düşüşlerle verdiğiniz parayı çok çabuk amorti ediceklerdir.
Saygılarımla.
HayaLbuySa2007-10-11 21:33:07
hasta ve sağlıklı diskuslar

Konu dışına çıkmış olucam fakat yinede biraz konuylada alakalı , canlı yem konusunda ben Bursa'da yaşamama rağmen tubuflex dışında canlı yeme rastlayamadım , kendimizin yetiştire bilceği canlı yemler konusunda da kültür bulmak çok güç hal böyle oluncada aldığımız tubuflexsi steril edemezmiyiz ? Yüksel bey gibi her hangi bir hastalıkla karşı karşıya olduğumuz dönemde balık haliyle yemden kesiliyor kuru yemi yedirmek imkansız bir hal alıyor , canlı yem en azından balığın beslenip kendini toparlaması konusunda bir alternatif durumunda . Sterilazyonu mümkün değilmidir ? yada nasıl bir alternatif üretile bilir?

Saygılarımla.

Dış filtrede elyaf sorunu
Arkadaşlar Ulvi ve Faruk beyinde söylediği gibi sorun elyafta değil bizde. Filitre temizliği dendiğinde sadece dış filitreyi temizleyip yerine koyuyor ve çalıştırıyoruz.
Tüm parçaları hortumu ve borularında temizlenmesi gerekiyor. Boru ve hortumdaki kreç,klor ve zamanla biriken bakteriler filitreyi kapatıp temizlediğiniz esnada bulundaki yerlerden su akışı olmadığı için kopuyor , dökülüyorlar.Filitre tekrar çalıştığındada akvaryumun içine haliyle bir kısmı doluyor.
Filitre temizliğinde boru ve hortumuda yıkarsanız hatta uzun ve ince bir sopanız varsa ucuna pamuk sarıp filitre hortumundan geçirdiğinizde çıkan pislik karsısında hayrete düşe bilirsiniz.
Yani filitre temizliğini komple yaptığınızda böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.
Saygılar.
çiftleşmiyorlar

Bol kayalı , mağralı bir ortam oluşturun , yemlemeye dikkat edin protein ağırlık sıkı bir diyet uygulayın ve en önemlisi sabırlı olun.

Saygılar.
frontosa nasıl yavru yapar.

Frontosa öncelikle koloni balığıdır. Uygun sayıda e/d oranı yakalandığında (erkek dişi oranının 1/3  olması gibi)ve balıklar belli bir boy / boydan ziyade yaşa geldiklerinde minimum 1,5 -2 yaş , ağızda kuluçka yaparlar.Kuluçka süresi  25 ila 28 gün arasındadır.

Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.