ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
extaron
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Eylül 2007 23:07
Son Ziyaret:
03 Şubat 2008 03:20
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Atamer
Doğum Tarihi:
26 Eylül 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


80*30*40 (80)Litre Bitkili
Neon,Kırmızı Burun,Rasbora,Labio,Ramirezi,Siamensis,Otocinclus,Aymonieri,Cüce Vatoz

SON 10 MESAJI

Khaoyai Gezisi&TaylandBiyotopPaludaryumv2 hazirlik
Çok keyifli resimler gerçekten paylaşım için çok teşekkürler devamını heyecanla bekliyoruz :)
Maltepe akvaryum.

Kesinlikle yapılan övgüler yerinde olmuş gerçekten bütün çalışanlar çok iyiler her konuda yardımcı oluyorlar hatta bu akşam yine Yıldırım abinin başını şişirmeye gidiyorum bana bu hobiyi sevdirip ilham kaynağı olan akvaryumları balıkları ve bitkileri için ayrıca teşekkürler Maltepe Akvaryum :)

Bitki Akvaryumum (Maltepe)
Refet bey dediğiniz bitkileri biraz araştırdım hepsi çok güzel gerçekten ve tam istediğim tarzda görünümlere sahipler dayanıklı olmalarıda benim için çok avantajlı akvaryumcumla çarşamba günü görüşeceğim bitkileri temin etmeye çalışacağım.Forumdaki yazılarınızın bir kısmını okudum bitkili akvaryum konusunda sizin kadar bilgi sahibi olmak isterdim gerçekten foruma ve bana olan katkılarınızdan dolayı çok teşekkürler.
Ayrıca bitkili akvaryumları araştırırken biyotop akvaryumlara kilitlenmiş durumdayım sanırım istediğim böyle birşey hatta bi yerde okudum resimli olarak tanıtmıt akvaryumunu ve hiç bir ilaç ve ışıklandırma yapmadan sadece güneş ışığı ve tamamen doğal bir şekilde bunu başarmış çok şaşırdım ve hevesle okudum yazısını gerçekten, forum kuralları için bir sakınca teşkil etmiyorsa linkini verip forumdaki arkadaşlarla paylaşmak isterim.
Saygılar...
 
(Aydınlatmalarım 2 Adet Gro-Lux ve 2 Adet Aquastar floresan (18 Watt) belki bu bilgilerde bitki seçimimde yardımcı olabilir)
 
Yukarıda belirtmiştim biyotop ile ilgili sanırım bi sakınca zaten kimsedende bi ses çıkmadı ben linki veriyorum ilgilenen arkadaşların mutlaka bakıp incelemeleri lazım şahane bir ortam oluşturulmuş.
 
extaron2008-01-23 01:57:10
Bitki Akvaryumum (Maltepe)
Refet bey yorumunuz için çok teşekkürler söylediğiniz yönde bi kötüleşme görülüyor zaten diğer bitkilerin renkleri iyice donuklaştı ve yaprakları parçalanmaya başladı.Siz ne tür bitkiler önerirsiniz bi amatör olarak daha rahat yetiştirebileceğim hangi bitkiler var?Aslında bi yandanda akvaryumumda az bitki olmasınıda istemiyorum yani yeşil ve bol bitkili bi akvaryum sahibi olmak istiyorum ve tabikide bu ortama uygun sağlıklı balıklar yetiştirmek ve o dengeyi koruyabilmek istiyorum yardımlarınıza çok ihtiyacım var şimdiden teşekkürler...
Bitki Akvaryumum (Maltepe)
Murat bey bu sabah son iki neonumuda akvaryumdan çıkarmak zorunda kaldım ve malesef artık hiç neonum kalmadı suyun dengesini ayarlayana kadarda hiç bir balık ilavesi yapmak istemiyorum suan çok üzücü bi durum çünkü.
İşin ilginc yanı neonlarla beraber siamensislerden biride ölmüştü ve tuhaf olan sırt yüzgecinin olmayışıydı acaba öldükten sonra diğer balıklar tarafından yapılmış bi saldırı olabilir mi yoksa ölmesinin sebebi olabilir mi onu tam anlayamadım.
Bitki Akvaryumum (Maltepe)
4 ay oldu hala şişem dolu ama işin ilginc yanı ve anlayamadığım kısım neden sadece neonlarım ölüyor 6 neondan sadece 1 tane kaldı ve oda ölücek sanıyorum diğer balıklarda bir değişiklik yok bunun bir nedeni olabilir mi acaba?Zehirlenmiş olsalar hepsinde sorun olur sadece neonlar ölüyor tek tek hergün birisi çok tuhaf geldi bana sebebini anlayamadım... :(
Bitki Akvaryumum (Maltepe)
artık kesinlikle eminimki balıklarımda zehirlenme oluyor 2 neonumu daha kaybettim su değişimini yaptım beklemedeyim bian önce hepsini kurtarmak istiyorum bilinçsizce verdiğim excelden kaynaklanıyor sanırım...
Uğur bey sıcaklığı geçen hafta beyazbenek hastalığı oluşan bir balığım yüzünden yükseltmiştim ve ektazon ilacıyla tedavi etmiştim şuan 26 derecede filtreyide dediğiniz şekilde ayda bir temizliyorum ama genelde temiz su ile yapıyordum dediğiniz şekildede deneyebilirim.Yardımlarınız için çok teşekkürler kötü tecrübelerim kayıplarım olsada bazı şeyleri doğru yapabilmek için sizlerden yardım almak çok güzel saolun...
Bitki Akvaryumum (Maltepe)

Yardımlarınız çok faydalı oluyor çok teşekkürler bu kapakla akvaryuma kattığım ilaç flourish excel isimli olan bundan bahsediyoruz sanırım ben günde 1 kapak katıyordum ölümler bundan kaynaklanıyor olabilir mi?Yani fazla bi değer mi acaba bu...

Hemen bu aksam su değişimini yapıyorum dinlendirilmiş suyum hazır ancak bu suyu akvaryum ısısına getirmek için ne yapılabilir yada suyu yavaş yavaş eklesek faydalı olur mu bu konudada acaba yalnış bir işlem mi yapıyorum.Her su değişiminde iç filtreyide temizlemek gereklimidir?
Bitki Akvaryumum (Maltepe)
Evet gerekli şartları en kısa sürede sağlarsam kaybım çok az olur balıklarımı kaybetmek moralimi çok bozdum son 3 gündür 3 balık hergün birin ölü buluyorum inş devam etmez excel yada diğer ilaçları azaltsam mı yada dozajını nasıl ayarlamalıyım.
Barış bey Dıy sıvı gübresi kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla tek bu yeterli oluyo mu ve ne kadar veriyorsunuz akvaryumunuza ?
Bitki Akvaryumum (Maltepe)
Barış bey kabaca anlatmanız benim için daha iyi oluyor aslında anlaşılır dilde oluyor en azından araştırmalarıma devam ediyorum saolun desteğiniz için sorularım çok yavaş yavaş hepsine yanıt alarak sormak istediğim için birden yazmıyorum :)
 
Gülay Baran yorumlarınız için çok teşekkürler ayrıca verdiğiniz fikirler ve tavsiyeler için ayrıca teşekkür ediyorum hepsini değerlendireceğimden emin olabilirsiniz.
Balık ölümleri zehirlenmeden gibi geliyor banada malesef çünkü hiç bir hastalık görünmüyor.NPK,Sera Fluorena,Excel akvaryuma eklediğim gübreler yada ilaçlar ne deniyorsa dozajlarında bi yalnışlık yapıyor olabilirim aslında hepsini ml aralığını tam olarak öğrenebilsem çok iyi olur.
Ayrıca iç filtre bitkilere doğru çalısıyordu şuan onun yönünüde değiştirdim direk bitkilere temas etmiyor geç oldu ama oda bir neden olabilir tabiki.
Şuanda tablet gübre takviyesi yaparsam şuan faydasını görürmüyüm acaba ne kadar gereklidir?
 
çok teşekkürler saygılar.
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.