ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
TAYTIS
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ağustos 2007 20:03
Son Ziyaret:
01 Ağustos 2012 23:17
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ramazan CENGİZ
Doğum Tarihi:
06 Haziran 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Müzik Öğretmeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ramazan CENGİZ

SON 10 MESAJI

Kafa motoru ile bahçe sulama.
Hafta sonu bir arkadaşımın kafa motoru ile deneme yapıcaz.Tahminimce su borusunun çapı ve uzunlugu Ayrıca motorun su basma yuksekliği önemli.

Teşekkür ederim.
Kafa motoru ile bahçe sulama.
Bahçemizdeki tulumbadan su çekip sump kafa motoru ile bahçeyi sulayabilirmiyim.Geçen gün Atman  f-201 iç filitreme 2-3 metrelik bir hortum takarak deneme yaptım sonuç tatmin edici olmasada yinede işe yaradı.Yakşalış 15 metrelik bir hortum kullanmam gerekiyor .Sizce kafa motoru ne kadar büyük , hortumun çapı nasıl olmalı. 
Sarı - Mavı prenses ve kireçli su
Ziya Bey kökezle ilgili söyledikleriniz bir arkadaşımdan da duymuştum.Artık tescillenmiş oldu..Aslında bizim içinde önlemli bir durum.Maden suyu içmemiz gerekiyor diye düşünüyorum..Teşekkür ettim.
Sarı - Mavı prenses ve kireçli su
Furkan Bey ilginiz için teşekürler.Akvaryuma mudahelede bulunmadım.Balıklar tanka yavaş yavaş alışıyorlar.Sadece içlerinden 1 sarı prenses streste sanırım. Diğerleri meraklı bakışlarla beni seyrediyorlar çoğu zaman.Bugün sürtünme görmedim ama gözleme devam edicem sizleri bilgilendiririm.

Murat abi sen benim ne kuracağımı biliyorsun .Şimdilik hem canım sıkılmasın hemde biraz deneyim kazanalım..
Sarı - Mavı prenses ve kireçli su
Şu an balıkları gözlemliyorum, sadece bir iki  yavru sarı prenses arada sürtünüyor.Akvaryuma alışmadıkları için olabilir yada stresten diye düşündüm.Akvaryumu yeni kurdugum için mudahele etmek istemiyorum.Yem yemelerinde sorun yok, yere inmeden havada kapıyorlar.Durum düzelmezse "Kökez" dolduracaz bir de Bolu çukulatası attımmı içine "Saol abüsünü " derler sanırım..Big%20smile .. Bolu da şöyle bir olay var ;kökez içip Bolu çukulatası yediyseniz artık Bolul'u sayılıyorsunuz..  


TAYTIS2008-07-29 00:30:26
Sarı - Mavı prenses ve kireçli su
Merhaba. Yeni akvaryum aldım 100*50*50. Akvaryum  eve geldikten sonra akvaryumu denemek için (su kaçağı varmı diye) su ile doldurdum. Yaz okulu munasebetiyle Bolu dayım ve 1 ay sonra İstanbul'a döneceğim. Geçici süreliğine arkadaşımdan aldığım 5 sarı - 3 mavi prensesi su düzenleyici kattıktan ve akvaryumu 2 gün havalandırdıktan sonra tanka ekledim... Buraya kadar herşey normal gibi  fakat şu an 5. gün ve akvaryumun camlarında ve tabanda inanılmaz kireç var.
Bazı balıkların sürtündüğünü gördüm... Bolu'nun şebeke suyu çok kireçli. Balıkları arkadaşıma geri götüreceğim. Balıkları tekrar tanka yeni su ekledikten sonra geri getirmeyi düşünüyorum... Sizce balıklar kireçli su yüzünden mi sürtünüyor? Eğer sorun kireçli su ise ben  ne yapabilirim ?
dqueen2008-09-23 22:10:57
Anubiasım çürüyor
Taklaşık 1 hafta önce akvaryuma ekledim anubias afzelii cinsi bitkim  bir türlü uyum sağlıyamadı. Fazla ışık almayan bir yerde kütük üstüne bağlı.Diğer anubiaslarımda bir sorun yok hatta çok mutlular.Su sıçaklığım 27 derece sabit.diğer bitkilerimde hiçbir sorun yok..
Meleğimin solungaçları kırmızı

Bugun bir arkadaşım bana 2 adet melek balığı armağan etti.3_4 cm boyundaki balıklarımdan birinin solungaçlarında kımızılık var ve içi gözüküyor.. Acaba bu bulaşıcı bır hastalık mı?Balığın hareketlerinde bir anormallik yok..Yakın bir zaman akvaryumdaki bütün balıklarını kaybetmiş biri olarak çok tedirginim.










TAYTIS2007-11-19 23:10:32
Filtremi zehirledi ?
Atman filtreyi takalı sadece iki gün oldu.Şu anda akvaryum dolu fakat içinde canlı yok. Atman filtreyi geçen yıl almıştım ve aldığım yerdeki akvaryumcu yeteceğini soylemişti.Tam olarak bende emin değilim aslında şu an içime bir kurt düştü.. Akvaryumdaki balıkları geçici bir süreliğine arkadasımın boş akvaryumuna bırakmıştım , düzenli olarak gözlemlemekteyim.Rasboralarda ciddi bir uyum sorunu var molilerim ise iyi gibi...

Hafta sonu akvaryumun içindeki herşeyi cıkartıp temizledikten sonra yeniden kurmayı düşünüyorum.. 
Filtremi zehirledi ?
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Yavarş hareket etme.hızlı solugaç açma kapama .

Akvaryum Kapasitesi (litre): 120 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: lepistes, moli, rasbora,

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):sıcaklık 27

Filitrasyon: İç filtre Atman F 201

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Beyaz benek ilacı ve dezenfektan .

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Akvaryumumu 15 gun önce kurdum.Geçici bir süre akvaryumcu akadasımın filrtesini kullandım .bu arada akvaryumu kurmamdan 4 gün sonra siyah molim yavrulamıştı ki dün yavrularımın hepsi 8 günlükken  öldü..
Atan f 201 iç filrenin  sügerlerini sıcak suda  beklettim ve daha sonra eski filte ile değiştridim ertesi sabah okula gittim . akşam geldiğimde avruluktaki  30 dan fazla  molim ve 2.5 cm boyundaki diğer molim ölüydü.Yaşayan balıkları Arkadasımın boş akvaryumunaldık. içinde dinlendirilmiş su vardı fakat ondada kayıplarım oldu...Şu an balıklarım teker teker ölüyo..Ve geri kalanlarda ölücek belli.

Sizce  atmanfiltreden mi kaynaklandı bu ölümler..Lütfen cevaplarınızı bekliyorum?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.