ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Marimo.
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ağustos 2023 14:39
Son Ziyaret:
24 Nisan 2024 21:02
Toplam Mesaj:
120 [0.47 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
59 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ataberk
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ataberk

SON 10 MESAJI

Akvaryum Suyu Kızıllaşmaya Başladı
[QUOTE=Dorduncuadam]Yemdendir filtreleme de zayıf o yüzden [/QUOTE]
Bu durum ben filtrelemeyi iyileştirene kadar balıklar için bir sorun yaratırmı?
Akvaryum Suyu Kızıllaşmaya Başladı
[QUOTE=TylerDurden*]Merhaba, ölçüler, balık nüfusu, filtrasyon, tankın içinde ne dekorlar var. Son zamanlarda eklenen dekor vs. var mı ? Bunları yazabilir misiniz ve fotoğraf paylaşma şansınız var mı[/QUOTE]
Elimde eski bir fotoğraf var şuan evde değilim. İçerisinde 3 yetişkin Lepistes 30 adet cüce kalmış Lepistes var (2-3 cm boyundalar. Normal bir lepistesin yarısı kadar) 2 tanede cüce vatoz var. filtreleme olarak sunsun un hj-311B iç filtresini kullanıyorum. İçerisinde rafya harici bir dekor yok. İlk kez bu kadar bulanıklaştı ve tetramin granules kullanınca bu hale gelmesi tesadüf değil bence.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240485/311020231736031.jpg[/IMG]
Akvaryum Suyu Kızıllaşmaya Başladı
Akvaryum suyu bulanmaya ve kızıl bir renk almaya başladı bunu nasıl çözebilirim tetramin granules kullanmaya başladıktan sonra böyle oldu. Suda yem fazlada beklemiyor attığımda hemen tüketiyorlar fakat su yinede çok bozuluyor ve filtrede bu kırmızılığı temizleyemiyor ve su kokmaya başladı çürük et gibi kokuyor fakat akvaryumda artık yem veya başka bir şey yok olsada vatozlar bulup hallediyorlardı. Balıkların sağlıklarında şuanlık bir sorun yok fakat suyun renginden dolayı balıklara bir zarar geleceğinden endişe ediyorum. (Bu olay olduktan sonra 3 günde bir su değişimi yapmaya başladım fakat bu kızıllık asla azalmıyor)
Veliferam Garip Hareketler Yapıyor.
Veliferam kuyruğunu ve yüzgeçlerini sallamaya ve titremeye başladı normal bir şekilde yem yiyip gezinebiliyor ama sırt yüzgeci kapandı ve alttaki yüzgecide kapandı alt yüzgeci ve üst yüzgeci kapalı bir şekilde yaşıyor bunun nedeni ne olabilir? Aldığımda böyle bir sorunu yoktu alalı 3 gün oldu.
Veliferada Hamilelik Nasıl Anlaşılır?
[QUOTE=MertSoyumert]Merhaba, kırma da olsa erkeklerin kavga etmesi normaldir. Bu yüzden baskın erkeğin tek erkeğe yoğunlaşmaması ve ikinci erkeği yormaması için ya en az üç erkek ya da tek erkek tavsiye ederim.

Dişiler hamiledir büyük ihtimalle. Genç balıkların karnı çok şişmeyebiliyor, özellikle petshopta iyi beslenmemişlerse formsuz olabilirler. Bir ihtimal ergenliğe girmemiş genç erkekler de olabilirler. Ergenliğe girene kadar erkek olduklarına dair çok az ipucu verirler. Erişkin erkeklerin baskınlık hareketleri de kur hareketleri ile karıştırılabilir.

Doğumdan önce karın şişer ve doğumdan 1-2 gün önce dikdörtgenimsi bir şekle girer. Doğurma zamanının geldiğini buradan anlayabilirsiniz. İlk doğumda olmasa da bir süre sonra siz de hem davranış değişiklikleri hem de şekilden anlarsınız. [/QUOTE]
Şuanda formları güzel ve Jumbo denebilecek boydalar. Petshopta hiç beslenmemişlerdir muhtemelen geldikleri gün aldım. Erkek sayısını şuanlık değiştiremem çünkü petshopta erkek balık kalmadı ben tekrar velifera bulana kadar dayanabilirler umarım. Bir erkek baskın ve diğer erkek bayağa mazlum baskın erkek dişilerin peşinde koşarken mazlum olan erkek diğer veliferalardan biraz uzakta yüzüyor yaklaştığı zamanda kavga ediyorlar baskın erkek cüsse olarak daha küçük olmasına rağmen onu korkutup kaçırıyor. + Olarak bu veliferaların yanına kılıç kuyruk veya başka bir canlı doğuran alırsam kendi türünden balıklarla ilgilenmeyi bırakıp diğer akvaryumdaki balıklarla çiftleşip kırma yavrular ortaya çıkartabilirlermi? kırma yavrular olma olasılığı varsa yanlarına koymak yerine başka bir akvaryum yapıp onlarıda oraya koyacağım.
Veliferada Hamilelik Nasıl Anlaşılır?
8 tane (2 erkek 6 dişi) marble velifera aldım fakat bu balıkların hamile olup olmadığını anlamak için hiçbir yöntem bulamadım. Lepisteslerdeki gibi üstten bakınca karnın şişik olmasında anlayamıyorum çünkü zaten inceler ve hepsinin karınları erkek ile tıpatıp aynı. Arkasındaki siyahlıktan anlamak gibi bir şansım yok çünkü renkleri siyah beyaz. Yandan bakıncada anlayamıyorum çünkü hamile ve hamile olmayan bir veliferayı tam olarak görmediğimden ayırt edemiyorum. Hamile olup olmadıklarını anlamanın bir yöntemi varmı? (Yavrulama akvaryumuna alacağım için hamile olup olmadıklarını öğrenmek benim için önemli) ve 2 erkek veliferam bazen birbirleri ile kavga ediyor bu bir sorun yaratırmı?
Lepistes Yavrularım Çok Yavaş Büyüyorlar.
[QUOTE=HobiciMithrandir]

Ben balıkların halihazırda şuan zaten hamile olduklarını ve doğru koşullarda kesinlikle büyüyeceklerini düşünüyorum. Fizyolojik olgunlaşmama tamamen ortama bağlıdır. Zira yanık gibi genetik temeli olmayan bir teoriyi hiçbir yabancı forumda görmüyorum.

Yavru vermezler umarım cümlesini kurmamın sebebi beddua değildi aslında, sonuçta memeli canlılar değiller yavru bakımları yok bu yüzden doğurmalarının veya doğurmamalarının onlar açısından pek bir etkisi yok. Sadece yavrulamaya başladıklarında 50 olan sayı 200+ sayılara çıkacak bu da yavaş yavaş balık ölümleri olacak demek.

5 pp plastik saklama kaplarında üretim yapılmasının kısa vadede sorun teşkil edeceğini sanmıyorum, salınım vs.için çok uzun süre gerekir.

[/QUOTE]
Şuanlık tek sorun yosun gibi duruyor ama satan kişi beni bu konuda zaten uyarmıştı fakat cüce vatozlar bu yosunlara yetişemiyor. Bu yosunlar için başka bir çözüm yöntemi varmı? Jiletle kazıyabilirim fakat bu seferde çizebileceğimi düşünüyorum. En son jilet ile kazıma yöntemine geçmeyi planlıyorum. Bu balıklardan şuanlık kaç yavru beklemeliyim 80 litrelik bir yavru akvaryumum var sıva filesi ile geniş bir yavruluk yapıp doğum yaklaşanları oraya alıcam yavrularda akvaryuma düşecek. Bu balıklardan gelen yavruları teker teker sayamayacağım için yavrulayacakları miktarı tahmin etmek istiyorum. + Olarak artemia nın yanında dana yüreği ve marketten alınmış karides veya bazen denizden tuttuğum karagözleri parçalayıp versem balıklara faydalı olurmu deniz balıklarını vermek sorun teşkil edermi?
Lepistes Yavrularım Çok Yavaş Büyüyorlar.
[QUOTE=HobiciMithrandir]Yavru vermezler umarım, bu kadar balıkla bile zar zor idare eden bir akvaryum gibi duruyor fotoğraftan.
Karşı camı göremiyorum nerdeyse hiç filtrasyon yok.
En kısa sürede biraz pistia ve su mercimeği benzeri su yüzeyinde duran bitkiler bulmanızı tavsiye ederim, en azından nitrat vs.belirli bir dengeye gelir.

Yandan fotoğraf derken dişilerin karın ve anüs bölgesinin yakından görünümünü istemiştim.[/QUOTE]
İçerisi pis değil sadece cam yerine plastik kap kullandığım için bayağa bir yosun var 2 tane cüce vatozum baş edemiyor her hafta %25 su değişimlerini ve dip çekimini yapıyorum gerçi suyunu tamamen boşaltsamda o sarı renk gitmeyecek aldığımdada yan taraflardan içi puslu görünüyordu ve zaten evin zemininde olduklarından ve sadece üstten baktığımdan oradaki yosunları pek önemsemiyorum sonuçta bir zararları yok. Su mercimeği almayı düşünmüştüm ama bu seferde balıkları görebileceğim hiçbir açı kalmayacak zaten sadece yukardan bakabiliyorum. (Lepistes otu almak istiyorum fakat civarlarda bulamadım arayıştayım) Yavru vermez umarım demeniz biraz beddua gibi oldu [:D]. Yavrulara zaten başka bir akvaryumda bakacağım. Bide bu balıkların yanına Moli almayı planlıyordum fakat siz böyle söyleyince 2. Bir akvaryuma koymaya karar verdim. Yanlarından fotoğraf çekmeyi denedim ama kamera ışığını görünce korkuyorlar çok bulanık çıkıyor.

[QUOTE=HobiciMithrandir]Yavru vermezler umarım, bu kadar balıkla bile zar zor idare eden bir akvaryum gibi duruyor fotoğraftan.
Karşı camı göremiyorum nerdeyse hiç filtrasyon yok.
En kısa sürede biraz pistia ve su mercimeği benzeri su yüzeyinde duran bitkiler bulmanızı tavsiye ederim, en azından nitrat vs.belirli bir dengeye gelir.

Yandan fotoğraf derken dişilerin karın ve anüs bölgesinin yakından görünümünü istemiştim.[/QUOTE]
+ Olarak 1 tonluk bir su tankı alıp üzerini kesip yavrulara orada bakmayı planlıyorum sonuçta 50 balık çok fazla yavru yapabilir bu yavrular için 80 lt lik akvaryumlar bir zamandan sonra eziyet olur sonuçta bu yavrularda zamanla büyüyecek.
Lepistes Yavrularım Çok Yavaş Büyüyorlar.
[QUOTE=HobiciMithrandir]Dişi balıkların yandan fotoğrafını yükler misiniz.
[/QUOTE]tekrar yandan baktığımda yarısından fazlasının hamile olabileceğini düşündüm tabi yavrulamaları için karınlarının dikdörtgen olmasını beklediğimdem farketmedim. (Kötü fotoğraf kalitesi için üzgünüm hem akvaryumun dip çekim günü geldi hemde sarı ışıktan dolayı hiçbirşey görülmüyor bende parlaklığı kıstım ama sonuç yinede kötü oldu) [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240485/240220241616101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240485/240220241616131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240485/240220241616171.jpg[/IMG]

Sizce bu boyutlarıyla kaç yavru verirler? Yavrulama akvaryumuna alıcam doğurmaya yakın olduğunu düşündüklerimi.
Lepistes Yavrularım Çok Yavaş Büyüyorlar.
[QUOTE=HobiciMithrandir]Neden boyutları büyümesin ki. Yabancı makalelerde ilk 3 ayda şu kadar boyuta gelmeyen balık bir daha asla büyümez gibi bir ibare görmedim ben senelerdir lepistes beslememe rağmen.
Dişileriniz zaten şuan bile hamile kalmıştır, arka kısımlarında siyahlık var mı onu kontrol edin.

* Akvaryumda ısıtıcı kullanmıyorsanız da balıkların büyüme hızları hayli düşüyor.
24-25 derecede 4 ayda yetişkin boya gelecek balık, ısıtıcısız 7-8 ayda yetişkin boya gelip daha uzun yaşıyor.[/QUOTE] (Yanlışlıkla düzeltmeye çalışırken bütün mesajı sildim.) Hamile olmadıklarına eminim hiçbir belirti yok arkalarında siyahlık yok. Erkekler tarafından kovalandıklarınıda hiç görmedim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.