ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
gokhanarda
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Mart 2007 18:07
Son Ziyaret:
24 Şubat 2010 12:22
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Gökhan Arda GÜLER
Doğum Tarihi:
10 Haziran 1970
Yaş:
55
İl:
Istanbul
Meslek:
Satış Müdürü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Gökhan Arda Güler
200 lt.Malawi Sarı Prenses,Kadango,Aceiman,Lithobates
60 lt Malawi yavru akvaryumu
200 lt.Malawi Sarı Prenses,Kadango,Aceiman,Lithobates
60 lt Malawi yavru akvaryumu
SON 10 MESAJI
Ne zaman doğuracaklar
Merhaba,
Merhaba,
Çok sağlıklı olamamakla birlikte siz, balıklarınız aşağı yukarı 6-8 cm arası oluncaya kadar biraz daha bekleyeceksiniz tahminim. Besleme ve diğer konularda arkadaşlara katılıyorum, söylediğim ölçüler çok kabaca bir mantık yürüterek yazılmıştır.
Saygılar,
Gökhan Arda GÜLER
200 litrede sp yakalama
Merhaba,
Merhaba,
Yavrulama adayı bir dişi olunca akvaryumda, insanın kafası heyecandan karışıyor. Bu durumda adım adım gitmek en iyisi, coşkunuzu anlayabiliyorum.
Öncelikle karar vermeniz gereken konu, anneyi büyük tankta mı yoksa küçük tankta mı muhafaza etmeniz gerektiği. Yumurtaları ağzına aldığı tarihi biliyorsunuz ve doğumun gerçekleşeceği tarihi de kestirebiliyorsunuz. Anne daha önce yavrulamış dediğinize göre, annenin yumurtaları tutmayı öğrenmiş olması gerekir. Tankınız yeterince kayalıkmış. Bu durumda iki seçenek var. Anneyi ana tankta tutmak ya da küçük tanka almak ve bu kararı sizin adınıza kimse veremez. Buradaki insanlar ancak kendi deneyimlerini ve fikirlerini sizinle paylaşabilirler. Öncelikle sakin olun ve doğru kararı siz kendiniz verin ( sizin balığınız ve sizin akvaryumunuz ) Balıklarınız eğer doğal ortamında yaşamayı sürdürseydi kimse onları ayırmaya kalkmayacaktı, anne yavrularını bırakıp sonra da korumaya çalışacaktı. Doğal olarak daha fazla yavru almak için siz de korumacı bir içgüdüyle yaklaşıyorsunuz ve buna herkes saygı duyar.
Dişiyi ana tankta bırakacaksanız kayaları kaldırmayın ki yumurtalar yavru haline gelene kadar rahat rahat saklanabilsin. Küçük tanka alacaksanız kayaları yavaş yavaş eksiltmek ve arkadaşların söylediği gibi 2 kepçeyle kısa bir operasyonla balığı almak en doğrusu.Tabi bu arada, yavruların olduğu tankta, nakledeceğiniz dişi için yine saklanabileceği alanlar, kovuklar yaratın,çünkü yavrular anneyi rahatsız edemezler ama siz ortalıkta dolaşırken yine huzursuz olacaktır. Kovuklar olursa beslenme problemi olmadığı için iç ve dış her türlü etkene karşı kendini daha rahat hissedecek.
Ana tankta bırakırsanız yavru bırakmasına yakın 4-5 gün önce yavru tankına nakledin, böylece ana tankta doğum yapmasını engelleyin. Yavru tankına aldığınızda da bırakın kendisi yavruları dışarı bıraksın. O zaman yavrular, kusturduğunuz zamanki hallerinden çok daha büyük ve sağlıklı olacaklar, eski yavruların yeni yavrulara bir şey yapacağını hiç sanmıyorum çünkü daha hala başka bir balığı yutacak kadar gelişmiş olmayacaklar. Zaten dişi bütün yavruları bırakmayacak, en çok gelişen yavru ya da yavrular çıkmaya başlayacak, prosesin tamamlanması 4-7 gün arası sürecek. O arada da gözlemlersiniz eskiler yenilere bir şey yapıyormu diye. Eğer yapıyorlarsa çıkan yavruları tülün içine alırsınız ( zaten normal doğan yavrular kesesiz çıkacaklar, onları tecrit edip orada yemlersiniz )Benim 6 haftalık sarı prenses yavrularım şu anda 2-3 cm arasındalar ve anneleri ile birlikte ana tankta bulunuyorlar ( ancak ana tankımdaki diğer büyük balıklar Acei ler ve hiçbirine dokunmuyorlar, siz ana tankınızda Kadango olduğunu söylemiştiniz, Acei tamamen otçul, Kadango ise etçildir.Bence riske etmeyin. ) Eğer çok çaresiz kalırsanız küçük tanktaki eski yavrulardan bir iki tanesini büyük tanka alın, erişkin balıkların tepkisini gözlemleyin, en azından tamamını riske etmemiş olursunuz, bir saldırı durumu sözkonusu olursa da geri alırsınız. ( Bu arada unutmayın, kayalık olan tankınızda sarı prenses yavruları çok güzel saklanacaklardır, onlar seri ve akıllı balıklar )
Gelelim kusturma olayına. Şahsi fikrim kesinlikle yapmayın, çünkü zaten doğallıktan uzak besliyoruz, bari bırakın o muhteşem doğum olayını doğal yaşasınlar. Ben de sabırsız ve heyecanlı bir insanım ama, o yavruların anneyi birer ikişer terkedip, tam gelişmiş bir halde etrafında yüzmelerini deneyimleyin. Her sabah birkaç tane yeni, ve tatlı, ve saydam yavrunun sürüye eklendiğini kendi gözlerinizle ve duyularınızla yaşayın, yavruları satacağım gibi bir ticari kaygınız yoksa zaten bir daha kusturma olayına sıcak bakmazsınız. Ama ille de kusturayım daha fazla balık alayım diyorsanız o zaman forumdaki deneyimli arkadaşlar size daha fazla yardımcı olabilir çünkü ben kusturma olayına karşı olduğum için bunu deneyimlemedim, hep yavruların kendi gelişimini tamamlayıp anneyi terketmesini tercih ettim. Diğer arkadaşlarım size değerli fikirleriyle ( kusturma konusunda ) yardımcı olacaklardır, çünkü daha önceki yazılardan bu konuda tecrübeli bir çok arkadaşa rastlamıştım. İnşallah yeni yavrularınızda eskileri gibi sağlıklı olurlar.
Saygılarımla
Gökhan Arda GÜLER
Balıklarım ( Resimli )
Merhabalar,
ÇOK GÜZEL VE RESİMLERDEN ANLAŞILDIĞI KADARIYLA SAĞLIKLI BALIKLARINIZ VAR.
Mühim olan bu değil mi ?? Özellikle yukarıdaki cümleyi büyük yazdım. Bir çok hayvan besledim, papağan, kedi, köpek ve balık. Hiç bir zaman anlamadığım tek bir şey oldu. Nedir bu safkan takıntısı ? Melez olsa ne olur? Bir canlıyla dostluk kurmak onunla hayatı paylaşmak için saf olup olmamasının ne önemi var ? Siz bir hobi ile uğraşıyorsunuz, ama uğraştığınız hobinin konusu bir canlı. Esas önemli olan nokta bu. Bir canlıyı alıp doğal ortamından evinize taşıdınız ve bu bir sorumluluk işidir. Onun safkan olması veya olmaması hiç bir şey değiştirmez, yaşayan bir varlığın sorumluluğunu hayatınıza aktardınız, özellikle canlı besleme işini ve hobisini, nasıl derseniz böyle düşünün. O bir balık ve siz onu istediğiniz için sizinle. Bu nedenle ne olursa olsun ona sahip çıkın ve ona elinizden geldiğince doğal ortamını yaşatmaya çalışın. Onun f0 ya da f386 olmasının da sebebi bizleriz bunu da unutmayın.
Arkadaşımızın sorusuna gelince. Turuncuya çalan ya da limon kabuğu renkli olan balıkların birbirinden farkı yok, ya da şöyle anlatayım, birbirleri ile çiftleşmeleri için mani yok. Erkek sarı prensesim koyu sarı, şu an hamile olan sarı prensesim ise limon kabuğu renginde ve bu aynı dişinin ikinci hamileliği. İlk doğum sonrası teşekkül eden yavruların bir kısmı koyu bir kısmı da açık sarı. Yaşayacağınız yegane fark da bu.
Yeter ki sağlıklı olsun, yeter ki onun varlığına kendi varlığınız gibi saygı duyun, ona uygun yaşam şartlarını temin edin, ve onları sevin, çünkü F0 veya değil hepsi en az sizin bizim kadar yaşamayı hak ediyorlar.
Sağlıklı balıklar,
Gökhan
Dogum
Uygun şartlar sağlanırsa 5 seneden aşağı olmaz ömürleri diye düşünüyorum. Balıklarınız sağlıklıysa, zaten tam çiftleşme çağındalar,siz sabırlı olun ve onlara uygun ortamı yaratın yeter.
Uygun şartlar sağlanırsa 5 seneden aşağı olmaz ömürleri diye düşünüyorum. Balıklarınız sağlıklıysa, zaten tam çiftleşme çağındalar,siz sabırlı olun ve onlara uygun ortamı yaratın yeter.
Saygılar,
Erkek Yuva Açar mı?
Sarı prenseslerde bir erkek balık için minimum 3 dişi düşünürseniz ağzına yumurta alan dişiyi biraz olsun rahatlatmış olursunuz. Yumurtaları aldıktan sonra zorlu bir süreç başlıyor çünkü, bu arada erkek eş tuttuğu dişiyi kovalamaya devam ediyor. Dişi sayısı artınca kraliçeye saklanıp nefes alacak zaman kalıyor. Bence Sarı prenseslerde ideal olan 1erkek ile 4 dişi balık. Bu arada sabırlı olun, arkadaşlarımız doğru söylüyorlar, eninde sonunda o muhteşem olayı yaşayacaksınız, siz balıklarınıza güzel bir ortam verdikten sonra, onlarda hayatın mucizelerine tanıklık etmenize izin verecekler zaten, doğanın kanunu bu.
Sarı prenseslerde bir erkek balık için minimum 3 dişi düşünürseniz ağzına yumurta alan dişiyi biraz olsun rahatlatmış olursunuz. Yumurtaları aldıktan sonra zorlu bir süreç başlıyor çünkü, bu arada erkek eş tuttuğu dişiyi kovalamaya devam ediyor. Dişi sayısı artınca kraliçeye saklanıp nefes alacak zaman kalıyor. Bence Sarı prenseslerde ideal olan 1erkek ile 4 dişi balık. Bu arada sabırlı olun, arkadaşlarımız doğru söylüyorlar, eninde sonunda o muhteşem olayı yaşayacaksınız, siz balıklarınıza güzel bir ortam verdikten sonra, onlarda hayatın mucizelerine tanıklık etmenize izin verecekler zaten, doğanın kanunu bu.
Saygılar,
Hep Saklanıyolar
Merhabalar,
Merhabalar,
Sarı prenseslerin genel karakteri alan paylaşımı olduğundan yaşadıklarınız normaldir. Tabi akvaryumunuzun küçük olması da bunu daha fazla tetikliyor. İkiyüz litrelik tanka geçtiğinizde de çok farklı olmayacaktır, onlar yine kendilerine birer köşe edinecek ve orada yaşamayı seçecekler ama küçük tankta olduğu gibi de onları yemlemeden yemlemeye görmeyeceksiniz. Daha sık ortalarda dolaşmaya başlayacaklar. Sarı prensesler köşe kapmaca oyununu bilselerdi eminim bu oyunu en iyi oynayan canlılardan biri olurlardı.
Saygılar,
balıklarımı ne yapabilirim?
Sera'nın otomatik yem makinelerinden kullanmanızı öneririm yazmış bir arkadaşımız.
Sera'nın otomatik yem makinelerinden kullanmanızı öneririm yazmış bir arkadaşımız.
Aynı fikirdeyim, tatile çıkmadan önce iyi bir dip temizliği ile en az 10 gün idare eder. Ancak yem makinasına koyacağınız pilin bayat olmadığından emin olun. Ben Haziran'ın ilk haftası tatile gittim (10 Gün ), 200 lt tankta çöpçüler dahil 23 tane balığım var, hiç bir problem yaşamadım. Ancak geldiğinizde valizinizi bile açmadan dip temizliği yapın derim. ( E balıklarınızda sizi çok özlemiş olacaklar, hem tatil anılarınızı anlatırsınız, hem de onlara hak ettikleri ortamı geri vermiş olursunuz )
Saygılar,
YENİ YİNE REKOR
Merhaba,
Merhaba,
Bence de yazın bu sayıya ulaşmak ciddi bir başarı. Bu seviyesini elbirliği ile koruduğumuz müddetçe forum, daha güzel günlere gebe.
Saygılar,
Gökhan Arda GÜLER
Ev yapımı Arkafon,Tank,Dışfilitre
Merhaba,
Merhaba,
Bence çok güzel olmuş doğal ortamına yaklaştırmışsınız balıkları, arka fonu açık renk yapmanızın sebebi herhalde kumunuzun da açık renk olmasıydı.
Peki dış filtrenin hortumlarını, straforun arka tarafını oyup kanal olarak geçirme imkanınız olmadı mı yoksa, bu işlemi yapınca arka fon çok kalın oluyordu da vaz mı geçtiniz ?
Saygılar,
Gökhan Arda GÜLER
Su Değişim Sıklığı
Çok hoş bir paylaşım, tüm akvaryum severler için bir kenarda kayıtlı olması gereken bir bilgi. Bizlerle paylaştığınız ve emek harcadığınız için kendi adıma çok teşekkür ederim
Çok hoş bir paylaşım, tüm akvaryum severler için bir kenarda kayıtlı olması gereken bir bilgi. Bizlerle paylaştığınız ve emek harcadığınız için kendi adıma çok teşekkür ederim
Saygılarımla,
SON MESAJLAR
- İç Filtre Koymalımıyım UEK, 01:13
Yeni Üye Forumu - Bitkili Tank İçin Aydınlatma Önerileri Kaangzkr, 00:26
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Malatya da akvaryum yapan yer cengiz han, 00:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin ternapi, 00:02
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 23:58
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Kum Önerisi Cyber_Scout, 23:56
Bitki Akvaryumları Genel - Xlpro Mini-230 gorkem41, 22:09
Yeni Üye Forumu - Sarı Prenses Hastalık Hk. BerkanDemirel, 22:08
Yeni Üye Forumu - Home Assistant İle Dijital Resif alipaksi, 22:02
Akvaryum Tanıtımı - Küçük Malawi Gölü Akvaryumum mdmhobi, 21:54
Yeni Üye Forumu - Balığım Hastamı koraykbl, 21:01
Hastalıklar ve İlaçlar - Isıtıcı Problemi Utkan Eren, 21:00
Yeni Üye Forumu - 200 Litrede Astronot koraykbl, 20:56
Yeni Üye Forumu - Süpriz Corydoras Yumurtası Amatör balıkçı, 20:07
Kedi Balıkları Forumu - Tuzlu Su Kurulumu Tortuga7, 19:39
Deniz Canlıları ve Akvaryumları Tanıtımı - Bu Akvaryuma Hangi Şelale Filtre? İnci Kefali, 19:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Suyum Sarardi Düzelmiyor GhostKoi, 19:03
Yeni Üye Forumu - Seachem Flourish son kullanma tarihi Hakan ARP, 18:14
Malzemeler ve Yemler Forumu - 65 Litre Akvaryum İçin Tür Ve Bitki Önerisi gurkanktkc, 14:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 100 40 50 Umutoty, 14:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hayalet Balığı Hexvep, 14:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitki Tavsiyesi Klesvikss, 12:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 8 Yıl Aradan Sonra Hobiye Dönüş.. emrekaya87, 11:58
Akvaryum Tanıtımı - Karides Yem Tavsiyesi Ve Beslenme Sed16, 11:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ramirezi Akvaryum Detayları Faruk0609, 11:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kırıkkale'de Ki Akvaryumcular Ve Toptancılar Faruk0609, 10:59
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Kaplumbağa akvaryumu dizaynı Kaplusannesi, 09:46
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Limnophila Sessiliflora Sorunu leon_ur, 09:15
Bitki Türleri ve Bakımı - Shallow Blackwater Bimaculata AtlasPoyraz, 08:52
Akvaryum Tanıtımı - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Hexvep, 07:49
Yeni Üye Forumu - Kerevit Tüy Problem. Hexvep, 07:47
Yeni Üye Forumu - Bu Akvaryumda Karides Beslenir Mi Mustafa7135, 05:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 250 Litre Tank İçin Tür Uyumu (eba) omererbas, 03:29
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yararlı Bakteriler Utkan Eren, 02:12
Malzemeler ve Yemler Forumu - Betta Macrostoma Cyber_Scout, 02:06
Labirentliler Tanıtımı - Indostomus Paradoxus Cyber_Scout, 02:03
Akvaryum Tanıtımı - Chihiros Wrgb 60 Bağlantı Sorunu TayfunSylkn, 00:56
Yeni Üye Forumu - 100 40 50 Güney Amerika Umutoty, 00:55
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistes Hexvep, 00:20
Cinsiyet ve Tür Belirleme - İç Filtre Temizlik İçin Kullanılabilir Mi? Mustafa Uzlu, 00:08
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ciklet Akvaryum Kurulum Tavsiyesi egemenc, 23:59
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Tasarım Değişikliği Hexvep, 23:03
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Doğum Ne Zaman? Ahmet özşen, 22:57
Canlı Doğuranlar - Red Rainbow Tropehus Hexvep, 22:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Lepistes Akvaryum Sıcaklık Ayarı Ahmet özşen, 22:54
Canlı Doğuranlar - Betta Kuyruk Hexvep, 22:51
Yeni Üye Forumu - Karides Yem Tavsiyesi Mustafa7135, 22:38
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tateurndina Ocellicauda (tavuskuşu Gobi) Cyber_Scout, 22:20
Diğer Tatlı Su Canlıları Tanıtımı - Tropheus Kuluçka Ve Hava Motoru K0L0Ni, 21:59
Tropheus - Lepistes Renkleri Hakkında Mustafa Uzlu, 21:47
Canlı Doğuranlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Eheim Otomatik Yemleme Makinesi aljehin 01:16
- Kırmızı Göz Albino Tül Vatoz aljehin 01:16
- Caridina Ve Neocaridina Karidesler, Poso Salyangoz Oquanus 00:48
- Dişi Kribensis batuhan.ylmz 00:24
- Kalın Bant Duboisi Maswa Yavru &ramshorn Salyangoz yns325 00:05
- L144 Tülden Olma Düz Kuyruk Çiftler yns325 00:05
- Co2 Set palankesli 23:53
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 23:35
- Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 23:35
- Lepistes Endler, Yerli Üretim 10 Tl Birtek 23:17
- Yunus - Sarı Prenses - Beyaz Prenses - Auratus - Malawi market 23:11
- Safkan Sajica Yavruları Malawi market 23:11
- 200 Adet Sarı Ve Beyaz Prenses tetikk 22:13
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 21:51
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 21:51
- Akvaryum Arıtma Sistemleri zafer3885 20:46
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 20:46
- Çift Tül Cüce Vatoz Türleri & Otocinclus Arıyorum kerem1135 19:04
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 18:22
- Genç Kribensisler Koksal Gurkan 18:22
- Büyük Boy Makrakanta Arıyorum Koksal Gurkan 18:22
- Hobiye Son.malzemeleri Satıyorum. Update-10/02/26 osmandbnl 17:12
- Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 17:04
- Neocaridina Davidi (kiraz Karides) sakal34 17:04
- German Blue Ramirezi Yeni Erişkin Çiftler koyu 16:59
- Mavi Elma Salyangozu Brdk64 15:54
- Pigme Corydoras Brdk64 15:54
- Dişi Betta İyi Formda kasim12 15:44
- Otomatik Yemleme Makinesi SinanBulut 15:30
- Hailea Aco 6604 Çift Çıkışlı Hava Motoru SinanBulut 15:30
- 50 Cm Bombeli Akvaryum Ve 1 Metre Dolap gürkanbey 15:16
- Akvaryum Kapağı Ve Aydınlatma Tertibatı ozannn 14:44
- Apistogramma İnka Candidi Hongsloi AtlasPoyraz 14:31
- Akvaryum Ve Dolap AtlasPoyraz 14:31
- Eheim 2213 Dış Filtre the__legend 14:14
- Crptocoryne Crispatula Var buraktanatar 14:04
- Mikrokurt buraktanatar 14:04
- Bitki Armatürü buraktanatar 14:04
- Bitki Armatürü buraktanatar 14:04
- Yellow Tuxedo Lepistes buraktanatar 14:04
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 14:01
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 14:01
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 14:01
- Bitki Çeşitleri emreemin 14:01
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 14:01
- Bolbitis Heudelotii, Trident Fern metsi 13:50
- Akvaryum 30*30 metsi 13:50
- Fluval 107 307 Ve Jbl E701 Sıfır Kapalı Kutu propecia 13:28
- 1 Metre Set Akvaryum Veya Tek Tek propecia 13:28
- Anubias. Yeni İthalat. Whatsapptan Yazabilirsiniz propecia 13:28
KULLANICILAR
- 116 Online Kullanıcı, 63 Üye
Online Kullanıcılar
omer03,
UgurCoban,
Kaangzkr,
KasimAkcay,
yigidoumit,
aztecs,
rupee,
MosfeT,
Canerkartal,
yavuzsezgin,
sedaterdem,
BilalM.,
kambortam,
rtaner,
LosTurcos,
Nickim10Harf,
Cyber_Scout,
sina cen,
Diplomert,
Darkweaver,
darkaura,
K0L0Ni,
polaris,
alipaksi,
Kemalk41,
-RBG-,
zahitertufan,
osmandbnl,
ternapi,
Xarpet,
metekaan,
gürkanbey,
bursa98,
Tortuga7,
Yigittsevincc,
terranova,
agestis,
batuhan.ylmz,
gorkem41,
mdmhobi,
MD.mehmet,
Ehtiyar,
ikor,
ecological,
LionelMehmet10,
efkango,
Ahmetarslan18,
Ali4765,
Mustafa Uzlu,
İASK77,
aykutiii,
AquaMan,
Zaid,
Maverickse,
furkiş,
lojistisyen,
Hidro Dinamik,
Ahmtkrt93,
asdemir,
eackgzz,
Mstfylmz89,
H.Ocal,
aa_lper,
GhostKoi,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

