ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BilgiOkyanusu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Mayıs 2020 23:20
Son Ziyaret:
11 Ağustos 2020 13:17
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes Akça
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

www.bilgiokyanusu.com - Herşeyden Bilgiler Akvarist Dersleri Akvaryum Canlıları

SON 3 MESAJI

Lepistes Üretimi Ve Bakımı
Merhaba BilgiOkyanusu olarak lepistes ve canlı doğuran türleri olarak yavaştan akvaryum kurmaya başladık ve zaman zaman yazılar ve videolar ile size bilgiler vereceğiz ilk konumuz Lepistes balığı bakımı ve üretimi. Lepistes balığı üretimi yapacak Akvarist dostlarımız için çok güzel bilgiler gelecektir.
Lepistes balığı ticari olarakta en çok üretilen balıklardan biridir. Ev ortamındada çok fazla sayıda yavru vermesi ve bakımı kolay olması her ortama rahatça adapte olmasından dolayı tercih edilir



Damızlık olarak seçim yaparken , erkekler çiftleşme döneminde dişiyi kovalar ve taciz ettikleri için dişiler çok çabuk yorgun düşer ve hastalanabilir Eğer üretim tankınızda bir erkek lepistes başına 2-3 adet dişi balık varsa, erkeğin ilgisi dağılacağı için dişiler daha rahat eder ve stressiz yavru sağlayabilir.

Erkek Lepistes balıkları dişi Lepistes balıklarına oranla daha küçüktür. Ayrıca kuyruk ve sırt yüzgeç kısımları daha süslüdür. Dişi lepistes balıklarının renkleri ise daha donuk, daha mattır.

Suyun sıcaklığı oldukça önemli olduğu için , 28-29 derece sıcaklıkta yaşayan lepistesler yaklaşık 1,5 yıl yaşarken, 24-25 derecede yaşayan balıkların ömrünün 2,5 yıl olduğu gözlemlenmiştir. Ek olarak suyun oldukça temiz ve berrak olması lazımdır.

Lepistes balıkların doğum ve kuluçka süreleri 23 ile 28 gün arasındadır. Bu süre bazen 30 güne kadar çıkabilir bazen de 20 güne kadar düşebilir. Lepistesler ayda bir kez doğururlar. Özellikle sıcaklık hamileliği doğrudan etkiler. Hamileliğin daha ilk günlerinden itibaren suyun sıcaklığın uygun derecede olmalıdır ve doğum yaklaştıkca suyun derecesi 1-2 derece arttırılmalıdır.

25-50 lt arası tanklar lepisteslerinizi çiftleştirmek ve doğurtmak için yeterli olacaktır. Elbette ki üretim hanenizde üretimin farklı aşamalarında kullanılacak 2-3 tanka daha sahip olmalısınız. Ana tankta beslemeyi düşünüyorsanız christmas moss, java fern, elodea ve anubias gibi bitkiler besleyebilirsiniz. Ayrıca moss, saklanma alanı yaratmasının yanında üzerinde barındırdığı mikro organizmalar ile de yavrular için bir besin kaynağıdır.

Üretim tankında gerekli ısı değerleri ayarlanıp gerekli koşullar sağlandıktan sonra , Doğumdan hemen sonra dişi balık 3-4 günlüğüne doğumun stresini atması ve fiziksel olarak kendini toparlaması için tek başına ayrı bir tanka alınmalıdır.

Doğumdan sonra yavruları aldıktan sonraki dönemde ise lepisteslerinizi z yemlerle besleyebilirsiniz. Ayrıca yavruları barındırdığınız tankta haftalık dip çekimleri ve su değişimlerini yapmalısınız. Yavrularınız günde 3-4 defa yemleyip fazla aşırıya kaçmamak şartıyla balıklarınızın daha çabuk büyümesine yardımcı olur doğumdan 1.5 2 ay sonra yavrularınızın cinsiyetleri belli olduktan hemen sonra dişileri erkekleri ayırmanızı öneliriz daha sağlıklı üretim yapabilmek için. Ayrılan dişiler ve erkekler yetişkin boyutlara eriştiğinde üretim sürecini tamamlanmış olmuştur.

[URL]http://www.bilgiokyanusu.com/lepistes-baligi-bakimi-ve-uretimi/[/URL]

BilgiOkyanusu Lepistes ve Kılıç Kuyruk Tankımız :
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=1wIulkF03TE[/VID]
Hangi Balığı Beslemeliyim?
Başlağıçta Canlı Doğuran veya Japon türleri besleyebilirsin
İmzamdaki siteden bu konu ile ilgili ders konuları yazılmıştır dikkatini çekebilir iyi forumlar
Akvarist Dersleri Giriş
[IMG]http://www.bilgiokyanusu.com/wp-content/uploads/2020/05/akvarist-dersleri-300x239.png[/IMG]

Bu yazıdaki amacımız, Yeni başlayan ve kendine yeni bilgiler katmak isteyenlere işlerine yarayacak ipuçları ve yardımcı olabilmek umarım sizlere ufakta olsa yardımda bulunmuşuzdur derslere geçelim fazla uzatmadan İyi Dersler Akvarist Dostlarımız.

Akvarist Nedir?

Akvaristlik(akvaryum hobisi)  evde,Bahçenizde bulunan havuzda veya gölette balık yetiştiriciliği yapılmasına, akvaryum düzenlemesi ve akvaryum balık yetiştiriciliği günümüzde popüler bir hobidir. Akvaristlik hobisini yapan kişiye akvarist adı verilir. Ve bu hobinin bir çok çeşidi vardır örneklerle anlatalım.

Akvaryumda balık yetiştiriciliği
Gölette balık yetiştiriciliği
Havuzda balık yetiştiriciliği
Akvaryum Balık üretimi yapan çiftlikler Vb.
Akvaryumda Balık Yetiştiriciliği ;

Çoğu kişinin hobi olarak yaptığı bu iş, bir para kazanma yöntemi olarak da bilinir. Ama çoğu insan akvaryum canlılarınını beslemeyi masraf ve zaman kaybı olarak düşünüyor, çoğu kişi, Oysaki balık bakımının masrafı, renkli deniz canlılarının verdiği dinginlik ve huzurla kıyaslanamaz bile.

Zevk açısındanda, Para kazanmak açısındanda güzel bir hobidir Akvarist 'lik siz dostlarımıza bir nebze'de olsa yardımcı olmak için Akvaryum Kurulumu bölümüne geçiyoruz.

Akvaryum Kurulumu

Akvaryum türleri , Akvaryum Nasıl Olmalı , Akvaryum dekoru ve malzemeleri , Bu üç başlıkta Akvaryumda Balık Yetiştiriciliği konususunun akvaryum kurulumu başlığını kapatmış buluncaz arkadaşlar Akvarist Dersleri 2 dersinde ise balık çeşitlerine geçiş yapılacaktır.

Akvaryum Türleri :

Üç Tür akvaryum çeşidi vardır, Tatlı Su Akvaryumu, Deniz Akvaryumu(Tuzlu Su), Acı su (yarı tuzlu) olarak üçe ayrılır öncellikle hangi tür akvaryum kuruyorsanız ve çeşmiş bulunduğunuz balık çeşidine uygun ekosistem oluşturmasına başlayınız.

Akvaryum Nasıl Olmalı :

Balık beslemeye karar verdikten sonra ilk iş balıkların yaşam alanları olan akvaryumların en sağlık şekilde hazırlanması gerekmektedir. Balığın sağlıklı olması ve uzun süre yaşaması için akvaryum sağlığı ve bakımının büyük önemi vardır. Akvaryumun sadece içi değil aynı zamanda durduğu yer de çok önemlidir. Akvaryum için evdeki en geniş ve havadar alanı ayırmalısınız. Bu alanlar hem balıkların oksijen almasında etkili olacaktır hem de akvaryum içinde ki canlı bitkilerin güneş ışığından daha fazla yararlanmasını sağlayacaktır. Bu ortamı hazırladıktan sonra ise akvaryum seçimi yapabilirsiniz.

Akvaryum dekoru ve malzemeleri :

Kaliteli bir akvaryum filtre sistemi, seçtiğiniz balık türlerine uygun biçimde su sıcaklığını ayarlamanıza yardımcı olacak bir akvaryum ısıtıcısı, akvaryum arka plan dekoru, zemin süslemesi için akvaryum kumu, çakıl taşı ilk etapta edinmeniz gereken en önemli malzemeler arasında yer alır. Bunlara ek olarak balıkların ürettiği bakterileri su kalitesini bozmasını önlemek için dip süpürgesi ve gerektiğinde balıklarınızı yakalamak için bir akvaryum süzgecine ihtiyacınız olacaktır.

Her balığı doğal yaşam alanı bir olmadığı için ;

Lepistes Balıkları canlı doğuran türler arasında yer aldığı için yavru doğduktan sonra  yavrusunu yer ama akvaryumda bol yeşillik ve saklanılacak alan olduğu sürece yavrular saklanabilir ve doğal ortamı gibi daha hareketli olurlar.

Bu şekilde her balık farklı yaşam alanları vardır ona uygun dizayn etmek daha uygundur.

Kaliteli bir akvaryum filtre sistemi, seçtiğiniz balık türlerine uygun biçimde su sıcaklığını ayarlamanıza yardımcı olacak bir akvaryum ısıtıcısı, akvaryum arka plan dekoru, zemin süslemesi için akvaryum kumu, çakıl taşı ilk etapta edinmeniz gereken en önemli malzemeler arasında yer alır. Bunlara ek olarak balıkların ürettiği bakterileri su kalitesini bozmasını önlemek için dip süpürgesi ve gerektiğinde balıklarınızı yakalamak için bir akvaryum süzgecine ihtiyacınız olacaktır.

Diğer Konumuzda Görüşmek üzere

[URL]http://www.bilgiokyanusu.com/akvarist-dersleri-giris/[/URL]

Akvarist'lik Derslerleri Sayfamıza Giderek Mailden Veya İletişim Sayfası Üzerinden İletişime Geçerek Akvaryum Resimlerininiz bilgi veya akvaryum videolarınız gönderebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 32 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.