ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cinarciko
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mayıs 2019 23:24
Son Ziyaret:
07 Eylül 2019 17:58
Toplam Mesaj:
18 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çınar Çiko
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Yakın Gelecekte Nörolog
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çınar, ama iguanacı, semenderci derler. Eski hesap kayboldu, Müge Abla bile bulamıyor.

SON 10 MESAJI

Balıklarımın Davranışlarına Anlam Veremiyorum
2 çift beta balığı besliyorum, hepsinin kendine özel 10 lt'lik su bidonları var. Gayet iyi büyüyorlar. Buna ek olarak bir de üretim akvaryumum var, 15 cm yüksekliğinde su var. Yani yaklaşık 10 litre yapıyor o da. 1 çiftimi üretime sokmaya karar verdim, dişiyi (4cm) kavanozla, erkeği (5-6cm) de akvaryuma saldım. Yaklaşık 5 saat boyunca bekledim, dişi dikey çizgilerini ve tüpünü açığa çıkardı ve erkeğin yanına gitmeye çalışıyordu, ama erkek dişiye kabarmıyordu bile. Buraya kadar her şey normal, erkek hazır değil diyeceksiniz, ama erkeği de dişiyi de kendi yuvalarına koyduklarımda, erkeğe 10 saat falan sonra baktığımda deli gibi köpük yapmıştı. Eee o zaman bu hazır diyerek tekrar aldım, yine tam olarak aynı şey yaşandı ve yine yuvasına gittiğinde köpük yaptı. Ben de ne yapacağımı şaşırdım sizden yardım istemeye geldim. 2 farklı yem veriyorum, kurutulmuş kan kurdu ve Sera Bettagran, ikisini de çok seviyorlar. Hareketlerinde falan da bir gariplik yok.
Akvayumda Bulantı
Kurulu akvaryumu olan birinden birkaç litre akvaryum suyu alıp kendi tankınıza ekleyebilirsiniz, ama bunun biraz riski var çünkü akvaryumun zararlı bakteri, ilaç veya hastalık içermesi ihtimali var. Tanıdığınız birinin biyolojik dengesi oturmuş bir akvaryumundan alabilirsiniz, hem de şüpheniz olmaz.
Fil Kulak Betta
[QUOTE=Neothauma ]

Beta beta olalı böyle ilgi, sevgi görmemiştir. 🙄[/QUOTE]

Şu renk konbinasyonunun fil kulak ve feathertail'ını bulabilsem değil bir akvaryum bir oda veririm bir oda
Fil Kulak Betta
Fil kulak betalara karşı aşırı bir zaafım var, çok heyecanlanıyorum görünce. Normalde bu kadar güzel bir balık görünce de heyecanlanırım zaten, üstüne bir de fil kulak beta, yetmedi onun da üstüne aylardır aradığım balık renkleri! Yerimde duramadım, kalbim resmen patlıyordu! Koca laptopu aldım odanın içinde kucağımda laptopla dolaşıyorum heyecanımı bastırmak için. Bu balığın benzerini falan nereden bulabilirim? Resmen bütün petshopları, internet sitelerini talan ettim bulamadım, gel şimdi karşıma çık! Fazla güzel bunlar, ben de bir tane alırsam benzerinden geceleri gözüme uyku girmezdi herhalde ona bakmaktan, sağlıklı büyütün [:nazar:] Bir de nereden aldınız?
Beta Balığı Karın Yüzgeci Garip
Bir cismin, ya da maddenin de olabilir, suya kendinden madde bırakması. Mesela fanuslarda kullanılan boyalı taşlar suya salınım yapar, boyasını bırakır ve bu boya zehirlidir, balıkların bir kısmı böyle ölür. Ama tabii ki de iyi kumlar salınım yapmaz demiyorum. Sadece akvaryumda kullanılacak kumları suya salınım yapmayıncaya kadar, yani suyu bulanıklaştırmayana kadar yıkamak gerekir. Ve ayrıca kaç litrelik bir akvaryum alıyorsunuz? Merak ettim.
Beta Balığı Karın Yüzgeci Garip
Fotoğraflardan anladığım kadarıyla balığı fanusta besliyorsunuz. Belki karnında gariplik var diye fanusa almışsınızdır, umarım öyledir, orasını bilemem ama, balığınız amonyak zehirlenmesinden ölmeden veya gözleri göremeyecek hale gelene kadar şaşı olmadan önce o betayı bir akvaryuma almanızı, içini de sizin gözünüze güzel gözükecek şekilde düzenlemenizi tavsiye ederim. Hem evinizde sadece balık değil, görsel bir şölen beslemiş olursunuz, hem de sadece yaşayabildikleri için empati kurulmadan votka bardağına hapsedilen, canlı değil de süs olarak görülen bir balık türünün en azından bir üyesini bundan kurtarmış olursunuz.
Betama Ne Olmuş Olabilir
Deseninin bozulmasıyla ilgili pek bir fikrim yok ama, yem konusunda yardımcı olabilirim. Öncelikle tek tip yem kullanmak betanızın renginin solması gibi sorunlara yol açabilir. Benim tavsiyem (hangi yemi kullanıyorsunuz bilmiyorum ama) dondurulmuş kan kurdu, palet yem, granül yem, basit, normal yem gibi çeşitleri deneyin. Bunlardan en sevdiği 2 veya 3 tanesini dönüşümlü olarak verebilirsiniz.
Bitkili Akvaryumda Kum Kalınlığı Ne Kadar Olmalı?
Merhaba, 50x20x30 ebatlarında 30 litrelik bir akvaryumda beta besleyeceğim. Lav kırığı kumda Amazon hançeri ve benzeri bitkiler ve yanında java fern ayrıca da zemin bitkisi bakacağım. Kum uygun mu? Kaç cm kalınlığında kum kullanmalıyım?
Bitsin Artık Japon Balığı Düşmanlığı
Merhaba, ben de hiçbir balığın fanusta beslenmemesi tarafındayım. Ama bir konuda farklı düşünüyorum. Japon balıklarının çok kolay bakıma sahip olduğunu düşünüyor yeni hobiciler. Bu düşüncenin sebebi de her yerde Japon balığı görebilmeniz. Neyse sonra kişi hobiye Japon balığıyla başlıyor, ki dikkatinizi çekerim bunun kötü bir şey olduğunu söylemiyorum ben de Japonlarla başladım, kişi balığı alıyor, herhangi bir akvaryuma koyuyor ki genellikle bu fanus oluyor, filtre, ısıtıcı, hava motoru hiç gözetmeden beslemeye çalışıyor. Kaç tane balık aldığı da belli değil. Normal olarak bu balıklar birkaç gün, bilemedin birkaç hafta içinde ölüyorlar. Kişi de tüm balıkların böyle olduğunu düşünmeye başlıyor. Al, fanusa koy, yem ver, ölsün gibi bir mantık oluşuyor normal olarak. Sonra da başka balık beslemiyor bir daha. Bu yüzden de ben en çok Japon balıklarının fanusta yaşamayacağını bilip de yine de satan petshoplara kızıyorum. Sırf para kazanmak uğruna insanları bilgilendirmemeyi tercih ediyorlar. Ve de bunun sonucunda kişiler akvaryumculuktan soğuyor. Konu nasıl buraya geldi hiçbir fikrim yok ama olsun. Galiba kızdığım şeyler hakkında birazcık içimi döktüm. Neyse, tabii ki herkes istediğini besleyebilir, fakat ben yeni hobicilere japon balığı gibi birçok ekipman isteyen balıkları değil de daha az ekipman isteyen, bakımı daha zahmetsiz olan bir tür öneriyorum. Ama söylediğim gibi, herkes sorumluluğunu aldıkça istediğini besleyebilir, karışamayız :)
Bitkili Betta Akvaryumu Çalışması
[QUOTE=Beta_balik]Merhaba. Akvaryumun yaklaşık olarak 30 litre. Bitki olarak anubias, saz, amazon bitkisi, tilki kurğu, java fern gibi bitkiler alabilirsiniz. İlk önce bakımları hakkında bilgi edinmelisiniz. Zaten kolay bitkiler. Işık hakkında benim de hiç bilgim yok. Ama güçlü bir ışık olmamalı.
Frenatus için en az 150 litre gerekir. Yani uyumlu bir balık olduğumu düşünsek bile hacim az. O hacim de betanın yanında rasbora bakabilirsiniz. Başka balık için hacim az. [:)][/QUOTE]
Filtre kullanmalı mıyım? Teşekkürler.[EDIT]cinarciko,2019-06-17 10:54:54[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.