ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Biraz Farklı Tür Önerisi Lazım Hatsunepuffer, 12:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Transgenetik Tetra Hava Motorsuz Yaşar Mı Akvarist1923, 12:25
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum İçin Filtre Uygun Bütçeli Oneri GhostKoi, 12:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Bakımı Hakkında Öneri Tavsiye Sarp54, 11:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Küplerinde Koku Sorunu Hakanyldr, 11:45
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Riverside Shallow Tank TayfunSylkn, 11:19
Akvaryum Tanıtımı - 7 Yıl Aradan Sonra Yeniden Merhaba :) MuratOzdemir, 10:59
Akvaryum Tanıtımı - Gece Mavi Işık Zararlı Olur Mu? GhostKoi, 10:52
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bitkili Tankda Led Kullanımı İLKER ŞEN, 10:28
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bitkisiz Akvaryuma Bitki Eklemek dwooy, 10:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Low Tech Bitki Önerisi Ömer Kaan, 02:22
Bitki Akvaryumları Genel - Albino Prenses Alphird, 02:20
Yeni Üye Forumu - Ciklet Balıklarım Vatozuma Zarar Veriyor K0L0Ni, 01:48
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Balık Önerisi koraykbl, 01:22
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Discus Yavrularım İçin Tenikur Uygulaması KaanE, 01:21
Discus - Albino Prenses Monster üreticis, 01:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Co2 Tüpünün Yerleşim Yeri Eminsalih, 01:08
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Eheim İç Filtre Eminsalih, 01:03
Filtreleme Seçenekleri - 60*40*40 Hazır Akvaryuma Balık Önerisi Eminsalih, 01:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığımdaki Hastalığın Ne Olduğu Konusunda Bilgi Cyber_Scout, 23:55
Yeni Üye Forumu - G. Amerika Bitkileri Taban Önerisi sametyildiz, 23:52
Taban ve Gübreleme - Akvaryumum İçin Düşük Maliyetli Filtre Nasıl Yapab mhmt266, 23:47
Yeni Üye Forumu - L144 Yumurtaları. Cyber_Scout, 22:55
Kedi Balıkları Forumu - Walstad Deniyorum (başlangıç) ternapi, 22:43
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Kapağı Temini egemenc, 22:18
Yeni Üye Forumu - Hdpe Su Deposunda Balık Bakan Oldu mu Akvaryumhobiaraş, 22:09
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Yapımı Türkiye Ve Asya Farkı HobiRehberi, 22:00
Yeni Üye Forumu - Vahşi Beta Ve Labirentli Hobicileri, Birleşin! BeyzPl, 19:37
Labirentliler - Tilki Kuyruğunu Dikmesem Olur Mu? Akvarist1923, 19:36
Bitki Türleri ve Bakımı - Lepistesim 1 Aydır Yem Yemiyor Akvarist1923, 18:55
Hastalıklar ve İlaçlar - Mantis Ve Balıklar Hakkında Hatsunepuffer, 18:39
Labirentliler - Ramshornlarımı Uygunsuz Yakaladım :d Akvarist1923, 18:23
Omurgasızlar - Lepistes Doğumu dwooy, 17:47
Yeni Üye Forumu - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin HobiRehberi, 17:21
Yeni Üye Forumu - Akvaryuma Balık Önerisi Zaid, 17:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Panda Loach'larım Cyber_Scout, 16:20
Sazansıgiller Tanıtımı - Ayarlanabilir Ayak Burakaydn, 15:44
Yeni Üye Forumu - Karides YUSUFSYLMZ, 15:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Fotoğraf Galerim sinor, 15:08
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryum Yapım neomeo, 14:15
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryumda Japon Şemsiyesi Kullanımı Aqualung, 13:43
Bitki Akvaryumları Genel - Elektrikli Dip Sifonu Önerisi Aqualung, 13:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yks Dönemi Hobi İnci Kefali, 12:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Armatür Desteği ercane, 11:56
Aydınlatma - Türkiye Lepistes Evi serkancilek, 11:51
Akvaryum Dünyasından Haberler - Elma Salyangozlarım Yavru Vermiyor koraykbl, 11:33
Omurgasızlar - Bitkili Amazon Biyotop Akvaryum Kurulumu Mesutoviç, 10:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hobiye Geri Döndüm. Bitkili Akvaryum Tür Tavsiyesi Orhan76, 09:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bettam İyimi Samnastrp, 08:03
Yeni Üye Forumu - 1 Çift Beta 12 Neon hoplatanceset, 01:24
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Pleco L56 Ve L15 Damızlık Takım. Yavru Pleco. voltran 12:24
- 15 Aylık Mücevher Cichlid. Gokhancavusoglu 12:10
- Amazon Hançerleri kerem1135 12:05
- Erkek Camgöz Kılıçkuyruk kerem1135 12:05
- Full Set Karides Akvaryumu gokhantiknaz 11:35
- Toplu Malzeme Test,yem,gübre,yaprak PilotBey 11:17
- Fluval Dış Filtre Yedek Parçaları (bütün Seriler) erimgorgulu 10:59
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:38
- Süper Red Erkek Vatoz, Corydoras Sterbai nikon_ 10:38
- Beyaz Ve Mikro Kurt Kültürleri nikon_ 10:38
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 10:27
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 10:27
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 10:27
- Bitki Çeşitleri emreemin 10:27
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 10:27
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 09:52
- L066 - L333 White - L236 Sw Pleco PlecoTown 09:21
- Pleksi Yavruluk PlecoTown 09:21
- Yeni Malzemeler Ve 37cm İthal Akvaryum Takasa Açık Aquarist101 09:17
- Ornatus Julie, Karides, Lepistes, Katil Saly Aquarist101 09:17
- Oase Biomaster Thermo 250 V2 Dış Filtre paxal 09:14
- Hongsloi Süper Red AtlasPoyraz 09:08
- Satılık-takas Malzeme demasonici 08:42
- Aquael Fzn Pro 1500 Askı Filtre 13w 1370l/s vivinien 08:19
- Afrika Cichlidleri devito 07:54
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 07:07
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 03:10
- Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 03:10
- Kepçe, Kaya, Çakıl Taşları AquaPuella 02:58
- Armatür Boş Kasa Mehmet Yavuz 02:31
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Grindal Kurt Kültürleri jezey 00:46
- Katil Salyangoz jezey 00:46
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 00:46
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 00:46
- Jbl Novo Pleco,ahm Red Green,sarımsalıklı ,toz Yem jezey 00:46
- Otomatik Yemleme Makinesi SinanBulut 00:34
- Hailea Aco 6604 Çift Çıkışlı Hava Motoru SinanBulut 00:34
- L 201 - 333 Erkekler muyat 00:21
- Apistogramma Macmasteri Red Sholder Şahinöztürk 00:15
- 2.67 Tüp Furcifer 23:15
- Dennerle Akvaryum Full Furcifer 23:15
- Creaqua Nano Elit Furcifer 23:15
- Ista Emiş Basış Seti Bysam 22:24
- Erkek Damılık Cüce Vatoz Bysam 22:24
- Powerled Armatür Bysam 22:24
- Creaqua Askı Profili Ve Aparatı Bysam 22:24
- Genç Damızlık Melekler Bysam 22:24
- Leptosoma Speckleback Moba aktivist06 22:18
- Taeniacara Candidi HarunYILDIRIM 22:11
- 90x40x40 Mobilyalı Akvaryum KahramanTaban 22:10
KULLANICILAR
- 94 Online Kullanıcı, 51 Üye
Online Kullanıcılar
kambortam,
İlysOzgn,
HarunYILDIRIM,
sahinabi,
cokmutlu,
Bozajuniors,
uyutmadinbe,
osmandbnl,
melihcarus,
K0L0Ni,
H.polat,
sina cen,
aktugsedat,
Umt61,
EKAR,
Hatsunepuffer,
karguden,
Müptela,
a.gumrah,
Akrattin,
chapi,
vedat79,
kadirik,
akinsinan,
muzaffer_81,
egecinar,
platinium,
Burak2626,
BLGHN,
haligan,
Denizinc,
erdalakçay,
Safrane42,
Street Parrot,
Tortuga7,
muhoni,
DogancanBabacan,
TayfunSylkn,
nikon_,
SahinTaskin,
PilotBey,
dwooy,
caga71,
barsbingul,
ihunal,
Diplomi_mrkr,
Emre karabas,
Hilmi71,
Sifyan,
MuratOzdemir,
İnci Kefali,
Goldfish2000,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

