ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Akvaryum İç Filitre Hava Kabarcığı KirmiziBalik16, 22:39
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre Suyu Dışarı Verdi Odayı Su Bastı MrtGn, 22:33
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Filtre Aquatıc, 22:01
Yeni Üye Forumu - Yeşil Su Kültürüm Çöktü Pirelerim Aç Kalacak Aquatıc, 21:59
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yıllar Sonra Tavsiye İstiyorum Montesque, 21:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkilerin Cansızlaşması Ahmetkngr, 21:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karidesin Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır Acemi balıkcı28, 21:19
Yeni Üye Forumu - Su Sararması FurkanBekdas, 20:52
Bitki Akvaryumları Genel - Akademi Çocuk Anaokulu Goldfish Oranda Akvaryumu ShowaSanshoku, 20:50
Akvaryum Tanıtımı - Yıllar Sonra Yeniden Bitkili Akvaryum 7stu, 20:44
Akvaryum Tanıtımı - 750 Litre Karma Amerikan Akvaryumu kaancevik, 20:28
Akvaryum Tanıtımı - Pipo Filtreyi Gece Kapatmak MasterChiefHakan, 20:20
Yeni Üye Forumu - Şelale Filtreyi Kapalı Unuttum MasterChiefHakan, 20:11
Filtreleme Seçenekleri - Anne Kribensis Ve Yavruları Artemia Mesaisinde Göksel D, 19:27
Bitkili Akvaryum Canlıları - 300 Lt Akvaryum Kurulumu MehmetKaan, 19:19
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Rotifish Kabuksuz Artemia Yem Sıklığı Ne Olmalı YOTHAN, 17:44
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yavru Beta Balığı Carnivoreyum, 17:29
Yeni Üye Forumu - İlk Akvaryumum GülhanKara, 17:22
Yeni Üye Forumu - Yine Mi Betta Splendens :) Fukushuu, 16:39
Labirentliler Tanıtımı - İlk Iwagumi Akvaryumu İçin Öneri Destek Ömer Kaan, 15:53
Bitki Akvaryumları Genel - Baboky Ekibinin 2. Low Tech Karides Akvaryumu Mr_Ocean, 13:58
Akvaryum Tanıtımı - Tuzlu Suya Başlangıç Yas400, 13:48
Deniz Akvaryumları Genel - Vadi AETHM, 13:26
Akvaryum Tanıtımı - Su Piresi Nasıl Beslenir? MertSoyumert, 12:47
Diğer Tatlı Su Canlıları - Cinsi Ve Türü Nedir Ege453751, 11:16
Yeni Üye Forumu - Anaokulum İçin Akvaryum Kuruyorum: Malavi Cikletle CeLaSuN, 10:14
Yeni Üye Forumu - Bursa Da Ultra Clear Akvaryum Nerden Alabilirim Hainz, 10:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - japon balığının bir gözü simsiyah Hoppala, 03:44
Hastalıklar ve İlaçlar - Astronot Balığı Aldım Nasıl Besleyebilirim Hoppala, 02:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumu Tamamladım Hepinize Teşekkürler Tortuga4, 01:21
Akvaryum Tanıtımı - Yeniden Doğuş Tortuga4, 01:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 2 Farklı Tür Japon Balığı Birbirine Zarar Verirmi? Tataaa, 00:56
Sazansıgiller - Yeniden Doğuş EMRECAN12, 00:27
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ne Zaman Doğum Oguzhan7, 00:22
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryumda Bactofeed Kullanmak ardamelih, 00:18
Yeni Üye Forumu - Lepistesimin Doğumuna Kac Gun Kaldı? TuRKeR, 23:11
Canlı Doğuranlar - Balığım Hamile Olabilir Mi? Ehtiyar, 23:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Küçük Karides Dunyasi Muratakdag, 22:04
Akvaryum Tanıtımı - Vampir Yengeç İnci Kefali, 21:26
Diğer Tatlı Su Canlıları - Axolotl Arka Bacakları Ve Kuyruğu Havada Duruyor? user283729292, 21:20
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Lepistes Yavruları recklesstr, 21:06
Canlı Doğuranlar - Denisoni Hakkında Her Şey BLGHN, 20:31
Sazansıgiller Tanıtımı - Bu Akvaryum Fiyatları Arasındaki Fark Neden Hainz, 20:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sürahi Filtresinden Akvaryum Filtresi Montesque, 19:45
Yeni Üye Forumu - Balık Türleri Önerisi Hk. TuRKeR, 19:30
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Elektro Blue Jack Damsey Bakımı kuman, 19:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tür Değişikliği Hk neomeo, 18:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 40x40 Utricularia High Tech Kturan06, 17:40
Akvaryum Tanıtımı - Bu Balıkların Cinsi Nedir Ozcanx06, 17:09
Yeni Üye Forumu - Armatür Tavsiyesi Low-tech Mid-tech Ömer Kaan, 17:06
Aydınlatma
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mobilyalı Cama Cam Akvaryum Arıyorum Bysam 22:29
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Uygun Fiyat barsbingul 22:02
- 60x40x40 Clear Akvaryum, Creaqua E-line 30, Diğer barsbingul 22:02
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 21:29
- Akvaryum Malzemeleri - Dekor - Güncellendi. osmandbnl 21:24
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 21:24
- Blyxa Japonica - Zeytin - Su Mercimeği osmandbnl 21:24
- Seachem Phosguard 1000 Ml Fosfat Silikat Tutucu DenizOlsam 21:14
- 6-8 Cm Düz Cüce Vatoz DenizOlsam 21:14
- Nano Led Armatür BywenzeL 21:11
- 150/65/60 Ve 120/65/60 Ölçülerinde Akvaryum Camlar ersin1981 20:59
- Similis mlh06 20:56
- Kullanılmamış ( Sıfır ) Pipo Filtreler diaslayt 20:51
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 20:30
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 20:30
- Taeniacara Candidi & Abacaxis & Cacatuoides HarunYILDIRIM 20:30
- Tam Damızlık Caudopunctatus Çift Bayulker 20:15
- Full White Lepistes isik 20:14
- Saz Bitkisi Ve Diğer Bir Bitki Daha (takas) pike4keeper 20:11
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 20:06
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 20:06
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 20:06
- Açık Balık Yemi En İyi Paketleme Tecrübeli Satıcı EvcilAl 19:38
- Eheim Marka Kampanyalı Orijinal Ürünler EvcilAl 19:38
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 19:31
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 19:31
- Saz Bitkisi selfish 19:30
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 19:22
- Mikro Kurt Ve Beyaz Kurt Köroglu.88 19:15
- Malawi Erkekler AlisBaba 19:07
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 18:57
- Plati, Moli, German Blue Ram Ciyus 18:53
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 18:33
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 18:33
- Su Piresi & Mikrokurt & Karides Mix scorpion26 18:33
- L144 Super Red Dişi & Medaka Komachi Kohaku scorpion26 18:33
- Plati, Blackmoly, L144 Vatos, Elma Salyangozu mesagac 18:26
- Ücretsiz Endler dekul 18:22
- Germany Ramirezi tarikyksl 18:21
- Kök Veren Amazon oguzhanakbas 18:15
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 18:05
- Kepçe - Moss Teli AquaPuella 18:05
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 17:25
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 17:25
- Isıtıcı, Askı Filtre,, Hava Motoru ,,,yem Makinesi jony 17:18
- 1 Çift L144 İlanı Okumadan Yazmayın jony 17:18
- Boyu Me 350 Nano Akvaryum jony 17:18
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 17:15
- Albino Full Red Big Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 17:15
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 17:15
KULLANICILAR
- 140 Online Kullanıcı, 76 Üye
Online Kullanıcılar
Hidro Dinamik,
BaldGuy,
yunemris,
Göksel D,
kadir_7,
Azizdurdenn,
ARMONYS,
MiSoSiKiaN,
thercan,
thujone,
GhostKoi,
czafer58,
alexmiladora,
Brdk64,
Furkann,
DrCinar,
Gokay0,
MrtGn,
chapi,
vagus,
ozelturlepistes,
Gursoyhasan,
UlasGulle35,
nurtensultan,
Metehan Yılmaz,
arukas,
AbdullahKurcaduz,
BAHADIR_71,
R0h1rr1m,
heybetmahir,
erkanmazici,
celikcem,
Sezenoglu,
KaanE,
achiiles_622,
Onrakr,
diaslayt,
Montesque,
MÜVERRİH,
mustafatekeli,
06serkan06,
xixt,
A2626,
Abdullah929,
Westrain,
fasteagle58,
KirmiziBalik16,
Ömer Kaan,
görgülü06,
Oguzhanzurnaci,
Doğasa,
Lina Shrimps,
Sercioo,
niyazidudak,
Dextran,
Nicola,
kerem1135,
musavavo,
Deniz ve Mısra,
gkhn1903,
wallece,
Bysam,
Muhammedbedri,
efesutcu44,
Sipinoza,
FurkanBekdas,
Ehtiyar,
Fırat pınar,
Hüdai,
AtlasPoyraz,
MCY4,
EnessFurkann,
speed944,
Dark65,
mitii,
aktugsedat,
kabaktadi,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.