ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
silametin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2018 14:17
Son Ziyaret:
26 Ocak 2020 22:14
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Sıla Metin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Sıla Metin
SON 3 MESAJI
Evde Zeytin Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Herkese merhaba. [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/kahvaltilik""]kahvaltılık[/URL] için ilk alınan şeylerden biri zeytindir. Evde yapımı aslında o kadar da zor olmayan zeytinin nasıl yapıldığını anlatmak istedim. İnternetten edindiğim bilgilerle tabi:) aslında ben egede yaşıyorum ve bahçemiz var bu yüzden şanslıyım. Fakat nerede olursanız olun yapabileceğiniz bir şey bu. İlgililere şimdiden kolay gelsin :)
YEŞİL ZEYTİNİN PÜF NOKTALARI
Yeşil zeytin, zeytinlerin olgunlaşmaya ilk başladığı dönemde toplanan mahsulle yapılır. Siyah zeytin kadar uzun ömürlü olmadığı için kısa sürede tüketilmesi gereken yeşil zeytin, çizme, kırma ve bütün zeytin olmak üzere üçe ayrılır.
Çizme ya da çizik zeytin için zeytinin etli kısımlarına çekirdeğine kadar gelecek şekilde bıçakla bir çizik atılır. Kırma zeytin ise genelde zeytinlerin iki taş arasında hafifçe ezilerek etinin çekirdeğinden ayrılmasının kolaylaştırılması demektir. Kırma zeytin daha kısa sürede yenebilir kıvama gelir ancak yumuşayıp kıvamını kaydetmesi de aynı şekilde hızlı olur.
Bütün zeytin çizmeden ve kırmadan sadece temizlendikten sonra kurulmuş zeytine verilen addır ve diğer yeşil zeytinlere nazaran daha buruk, acımsı bir tadı olur. Çünkü çizme ve kırma zeytinin acı suyunun çıkmasını kolaylaştırır.
YEŞİL ZEYTİN NASIL YAPILIR?
Evde ilk kez yeşil [URL=""https://www.sanalpeynirci.com/zeytin""]zeytin[/URL] yapacaksanız daha küçük miktarları deneyebilirsiniz. Ancak standart bir 5 litrelik kavanoz için 3 ila 3,5 kilogram zeytine ve yaklaşık 1 kilogram kaya tuzuna ihtiyacınız olacak.
Yapılış aşamasında öncelikle zeytinlerinizi iyice temizleyin. Ezik ve çürük olan zeytinler diğerlerinin de bozulmasına neden olacağı için iyice ayıklanmalıdır. Zeytinlerin yaprak ve saplarını da temizledikten sonra hepsini iyice yıkayın. Güzelce çizdiğiniz zeytinlerinizi kavanoza doldurun. Üzerini de kaya tuzu eklenmiş suyla aldığı kadar tamamlayın. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp zeytinlerinizi güneş görmeyen serin bir yerde 1 ay kadar dinlenmeye bırakın.
Eğer kırma zeytin tercih ediyorsanız zeytinlerin suyunu her gün değiştirip yenileyin. Böylece zeytin acısını 10 gün gibi kısa bir sürede atıp tatlanacaktır. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi kırma zeytin çabuk yumuşadığı için çizme zeytin kadar büyük miktarda yapmamanız tavsiye edilir."
Çocuk Botu Seçmek
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Kış aylarına girerken herkesin gündemindeki en önemli maddelerden biri, kışlık giyim kuşamdaki eksikleri tamamlamak. Monttan, kazaklara, botlardan, kışlık aksesuarlara her alanda yeni sezon ürünleri bekleniyor. Çocuk sahibi olan insanlar ise hem kendileri hem de çocukları için kış alışverişinin peşinde. Peki çocuğunuza kışlık kıyafetler alırken nelere dikkat etmemiz gerekir? [URL=https://www.lilbugga.com/cocuk-bot]Çocuk botları[/URL] nasıl seçilir? Bu konuda biraz araştırma yaptım, bulduğum sonuçları sizinle paylaşmak istedim.
Ayaklarımız terleyen organlarımızdır, bu nedenle iyi bir kışlık botun terletmeyen yapıda olması ve nefes alıyor olması önemlidir. Pek çok kışlık bot modelinde anti-bakteriyel ve mikropları engelleyen özellikler olduğunu fark edeceksiniz. Bu türden kışlık bot modellerini tercih etmeniz, hem ayak kokusunu engelleyecek hem de ayaklarınız terden nemlendiğinde diğer ayak problemlerini (mantar gibi) önlemede yardımcı olacaktır. Aynı konuyu bir de çocuğunuz için düşünün, çocukların ayakları da yeni yeni geliştiği ve sürekli hareket halinde oldukları için hassas ve terlemeye karşı önlem almamız gereken yapıdalar.
Çocuk botu seçiminde özellikle botlarda dikkat edilmesi gereken nokta botların sert ayakkabı olması nedeniyle alt tabanlarının yumuşak malzemeden yapılmış olanlarının alınmasıdır. Botlar bize yürüme esnasında bize yeteri kadar elastike sağlayamayabilirler. Bu sebepten dolayı bot ayakkabılarda ayaktaki alt tabandaki malzemenin yumuşak bir malzeme olması ön plana çıkmaktadır. Kışlık ayakkabı kullanımda botlara geçildikçe Elastiketin azalmamasına önem göstermek ve yürüyüş esnasında çocuğun esnekliğine katkı sağlaması ön planda önemlidir.
Kış aylarında özellikle kar yağışının ve buzlanmanın yoğun olarak yaşandığı yerlerde ikamet ediyorsanız tuhaf kayma görüntüleri, üzücü düşüşler ve benzer küçük kazalar yaşamamak için seçeceğiniz kışlık botun tabanının zemine kuvvetle temas etmesi gerekir. Kaymaz tabanlı botlar konforlu ve güvenli bir yürüyüş deneyimi sağlar. Kışlık botun dış tabanı için kaymalara karşı en çok tercih edilen malzeme kauçuktur. Tabanı kauçuk olan modellerle daha güvenli bir biçimde yürüyebilirsiniz.
Örneğin, bir sitede görüp çocuğuma kış için şimdiden aldığım şu [URL]mavi spor kışlık bot[/URL], gayet düzgün duruyor ve görünüşü de şimdiden çocuğumun çok hoşuna gitti. Sizlere de tavsiye ederim.[EDIT]silametin,2019-10-11 03:56:53[/EDIT]
Ülkemizin Peynir Çeşitleri
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
Ülkemizin yöresel peynirleri
Ülkemiz hayvancılık adına adeta bir cennet. Her boyda besi hayvanının yetiştiği Anadolu bu sayede bir çok peynir çeşidine de ev sahipliği yapıyor. Belki hepimiz kahvaltı soframızda en fazla 2-3 çeşit peynire yer veriyoruz ama aslında bir çok farklı lezzette peynir ile kahvaltılarımızı çeşitlendirebiliriz.
Ezine Peyniri - Ezine
Belki de ülkemizin en çok sevilen peyniriy Ezine. [URL="https://www.sanalpeynirci.com/ezine-peyniri"]Ezine peyniri[/URL], ismini üretildiği yerden, Çanakkale’nin Ezine ilçesinden alıyor. Bölgenin tazecik otlarıyla beslenen hayvanlardan elde ediliyor bu peynirin sütü. Bu nedenle tam yağlı bir şekilde üretiliyor. Rengi de hafif sarıya kaçan, kıvamı ise orta sertlikte bir peynir. Beyaz peynirin kullanıldığı her yerde kullanılıyor. Onu özellikle kahvaltıda, karpuzun yanında, mezenin yandaşı olarak tüketin.
Tulum Peyniri - Çorum
Erzincan, Karaman, İzmir, Bergama tulumları da güzel tabii ama ben bir numaraya Çorum’un kargı tulumunu koyuyorum. Bu peyniri ilk yediğimde şaşırıp kaldığımı hatırlıyorum. Tereyağı kıvamında, tadı damağın her köşesine yayılan, keskin, şaşırtıcı, her saniye başka bir lezzete bürünen, keçi sütünün tüm özelliklerini ortaya döken bu peynire hiçbir zaman doyamadım.
Çömlek Peyniri - Kayseri
Çömlek peyniri, taze koyun veya inek peynirinin süzülüp daha sonra çömleklere basılmasıyla üretiliyor. Kalıplar halindeki taze peynir, önce bez torbalara konulup üzerine taş parçalarıyla baskı yapılarak içerisindeki peynir suyunun dışarı akması sağlanıyor. "Baskı" adı verilen bu işlem 2 gün sürüyor. Suyunu kaybeden taze peynir, daha sora elde ufalanıp bir bez üzerine serilerek
tuzlanıyor. Ufalanan peynirin içerisine bir miktar çörek otu katılıyor. Tuzlanıp bir gün bekletilen peynir çömleklere basılıyor. Üzerleri donmuş yağ ile kaplanan çömlekler daha sonra kayadan oyma mağaralarda veya evlerin zemin katında hazırlanan nemli kumlara gömülerek olgunlaşmaya bırakılıyor. Yaklaşık 3 ay sonra peynir tüketilmeye hazır hale geliyor.
Telli Peynir - Trabzon
Lif lif ayrılan, kaşar peynire benzeyen ama görüntüsü ve tadıyla fark yaratan nefis bir peynir. Ağza atmadan önce tel tel ayırmanın da zevki başka. Az tuzlu bir [URL="https://www.sanalpeynirci.com/peynir"]peynir[/URL] olduğu için börek çörek yapımında da kullanılır, ama kuymak yapımında olmazsa olmaz. Ortahisar‘da Harunoğulları Gıda’dan alabilirsin.
Gravyer Peyniri - Kars
Ülkemizin en çok sevilen bir diğer peyniri ziyaret etmek için buradayız. Kendileri Kars gravyeri. Kars eski kaşarıyla sık sık karıştırılan gravyer, tadıyla da dokusuyla da oldukça farklı bir peynir. Parlak seri renkteki bu peynir, tam yağlı sütlerden üretilir. Sütlerin kaynatılıp, mayalandırma işlemi ile başlar serüveni. Pıhtılaştırılır, baskılanır, tuzlanır ve olgunlaştırılır. Bu olgunlaşma süresi yaklaşık 10 aydır. Bu süreç içinde derisi fırçalanır. Gravyerin içinde 1-2 cm’lik derin delikler oluşur. Bu delikler gravyerin kalitesinin de göstergesidir. Kars gravyeri, yemeklerin içinde, kahvaltı da afiyetle tüketilir.
SON MESAJLAR
- Yeni Akvaryum Ve Balıklarım HOPPALA, 18:47
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum isssmailak, 18:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Protein Skimmer Önerisi cihatkaraca, 18:21
Deniz Akvaryumları Genel - Japon Balığı Akvaryumum BeyzPl, 18:14
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı BeyzPl, 18:12
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı Kuru Yem Tavsiyesi Efe B., 17:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sump Motor Tavsiyesi TylerDurden*, 17:24
Filtre ve Sump Yapımı - Beta Balıklarım Enes3480, 16:53
Labirentliler Tanıtımı - Filtre Temizliğinden Sonra Aşırı Bulanıklık :(( SenaT, 16:50
Yeni Üye Forumu - Bitkilerimin Sorunu Ne ? Hidro Dinamik, 16:46
Bitki Türleri ve Bakımı - Salyangoz Akvaryuma Nasıl Konur eren12345, 16:45
Yeni Üye Forumu - Diatom - Nitrit Ve Bakteri Kültürü Orhan76, 16:44
Deniz Akvaryumları Yeni Başlayanlar Forumu - Yeni Akvaryum EfeKizi, 16:14
Akvaryum Tanıtımı - 70x61x40 Akvaryum Balık Önerisi NobleThoth, 16:03
Yeni Üye Forumu - Beta Balıkları Hakkında Orhan76, 15:56
Yeni Üye Forumu - Balığımın Karnı Şiş cigdemck, 15:06
Yeni Üye Forumu - Ne Yapsam Bettam Düzelir.. Yeniyim Bu Konuda bbhdr, 14:49
Yeni Üye Forumu - Kavanoz İçerisine Göl Ekosistemi Laterthanbefore, 14:37
Yeni Üye Forumu - Su Değişimi Ne Kadar Olmalı Ateskus, 14:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Cabomba Ateskus, 14:32
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Power Led Smd Led ? Bakabilir Misiniz Laterthanbefore, 14:17
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Bunlar Mantar Mı Orhan76, 14:08
Yeni Üye Forumu - Yosun Problemini Nasıl Çözebilirim ? ogurcay, 13:58
Yosun - Yeni Sump Yapımı İçin Destek Kaan Ergöz, 13:56
Filtre ve Sump Yapımı - Bakımı En Kolay Balık Orhan76, 13:19
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karides Akvaryumu fishyy, 12:59
Akvaryum Tanıtımı - Nano Karides Akvaryumu fishyy, 12:56
Akvaryum Tanıtımı - 60x40xx40 Cm Low Tech Dorduncuadam, 12:32
Yeni Üye Forumu - Neocaridina 20x20x20 Nano Denemesi samia, 11:57
Yeni Üye Forumu - Yüksekliği Düşük Akvaryum. Orhan76, 10:08
Yeni Üye Forumu - Liseli Akvaryumu :) EfeKizi, 09:49
Akvaryum Tanıtımı - 800l/h 35 Litre Akvaryum Orhan76, 09:32
Yeni Üye Forumu - Lepistes Doğum Süresi Orhan76, 08:53
Canlı Doğuranlar - Akvaryuma Su Basma Taktiğim JotaReis007, 08:40
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Kırmızı Burun Beyaz Benek Hastalığı JotaReis007, 08:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistesim Dik Yüzüyor Ve Yamuk Yenibakıcı, 07:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Camlarda Ve Akvaryumda Oluşan Solucanımsı Şeyler HobiciMithrandir, 05:01
Hastalıklar ve İlaçlar - Shallow High Tech Bitkili Akvaryum Laterthanbefore, 01:37
Akvaryum Tanıtımı - Karışık EnesDe, 01:08
Yeni Üye Forumu - Tüm Emeklerim Heba Oluyor... ugurkanarya, 00:15
Yosun - Beyaz Kurt Kültüründeki Böcekler apistoizmir, 00:06
Malzemeler ve Yemler Forumu - Su Değişimim Ne Kadar Olmalı Acun71, 23:26
Bitki Akvaryumları Genel - 30x30 Küp Akvaryum Uv Filtre Önerisi fate, 22:39
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Camından Bunlardan Oldu Acun71, 22:08
Yeni Üye Forumu - Japon Akvaryumu En Az Kaç Litre Olmalı? Mertkrdmr, 22:07
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karideslere Ne Meyve Yada Sebze Verebilirim efe1403, 21:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Süper Low Tech Dragon Vadisi Gyro, 21:14
Akvaryum Tanıtımı - Aliexpress Wifi Aydınlatma musses00, 21:13
Aydınlatma - Süper Lowtech Dragon Scape Gyro, 20:53
Akvaryum Tanıtımı - Subulataları Hidrojen Preoksite Yatırmak Mertkrdmr, 20:51
Hastalıklar ve İlaçlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Poso Rabbit Snail (tavşan Salyangoz) _rammstein_ 18:41
- Gübre Çeşitleri, Ve Malzemeler Balikcidede 17:50
- Bitki,karides ,ö.t.lepistes,vatoz,salyangoz,s.pire Balikcidede 17:50
- Çeşitli Malzemeler Balikcidede 17:50
- Java Fern Türleri Balikcidede 17:50
- Fırsat Tilki Kuyruğu 15dal50tl Karides Su Merc Aquarist101 16:43
- 20 Kiraz Karides 150tl / Cüce Vatoz 150tl Aquarist101 16:43
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 16:26
- Çeşitli Malzemeler metsi 16:26
- Scarlet Red Lace Lepistes & Ramshornsalyangoz yns325 16:21
- L144 Tül Tam Damızlık Mavi Göz yns325 16:21
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 16:08
- Karides , Salyangoz , Endler. gyunda 16:08
- Balık Yemi , Su Piresi , Pipo Filtre gyunda 16:08
- Sunsun Jp 084 İç Filtre Gursoyhasan 16:00
- Java Fern Filizleri Miller 15:54
- Corydoras Sterbai Arıyorum Miller 15:54
- Çok Uyguna Kaliteli Lepistes EnesDe 15:39
- Hb Pastel Whıte Lepıstes EnesDe 15:39
- 30x30x30 Çerçeveli Akvaryum innersilence 15:25
- L144 Mavi Göz [ Düz Kuyruk ] Hidro Dinamik 15:13
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 15:09
- Apistogramma Kakadu Triple Red - Nannacara Anomala Şahinöztürk 14:48
- Damızlık 3.4 Dişi 1 Erkek Arıyorum dursunbyk 14:39
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa Woodwork Can TEK 14:28
- Çeşitli Sump Ve Akvaryum Malzemeleri Nuada 14:25
- N. Anomala Ve C. Amazonarum... Laetacara 13:52
- Kum, Dekor Batık Gemi zekigonlum 13:41
- Yati Dalı, Yati Kökü zekigonlum 13:41
- Eheim Classic 1500xl 2260 (musluklu) Hiko 13:32
- Odyssea Adv 150 Watt Metal Halide Hiko 13:32
- Tropical Goldfish Mini Stick solaytekin 13:00
- Sıfır Sump Motorları Ve Hava Motoru solaytekin 13:00
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 12:58
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 12:58
- Bitki Çeşitleri emreemin 12:58
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 12:58
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 12:58
- Temiz 40 Lık Akvaryum Set Ve Yedek Akvaryum Narval 12:49
- Sterbai Cory Koloni Narval 12:49
- 150 Litre Üstü İthal Akvaryum Arıyorum Fondip 12:32
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 100tl sıtkı 12:22
- Salvinia Natans 15x15 Cm Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 12:22
- Su Piresi Daphnia Magna 500 Ad+0,5lt Yeşil Su100tl sıtkı 12:22
- Mikro Kurt Kültürü 100 Tl sıtkı 12:22
- 7 Adet Albino Heckelii 10-12 Cm egedin 11:53
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 11:51
- Sera Bitki Gübresi tetradiscusyem 11:38
- Xl Pro Dış Filtre & Dekor Kale Yapay Bitki emree06 11:24
- F1 Kasakalawe Erkek emree06 11:24
KULLANICILAR
- 126 Online Kullanıcı, 68 Üye
Online Kullanıcılar
cmlbrn,
Delraich,
Sahinn,
yavuzsezgin,
ubaltepe,
ozcan sagdic,
batuak0,
Profiterol,
Nyassa10,
M0nty,
efe1403,
kaantzll,
ffeytt,
Reber07,
Cevdet Ali İlter,
beratonur,
Ankaragucu,
EKAR,
tagarer,
MiSoSiKiaN,
Oguzhan0735,
Eymn20,
oktay42,
capodicapii,
Balikcidede,
EnesDe,
murat22,
aucar,
CevdetSERBEST,
aktugsedat,
iakyol,
Koksal Gurkan,
Ch3v,
Xarketu,
BeyzPl,
centaur,
Berkant,
TylerDurden*,
HOPPALA,
sıtkı,
Nanoaqua,
hsn585894,
Maverickse,
lolindir,
Kturan06,
Didon,
KaraDeniz3461,
Flytheshrimp,
Esnurr_02,
saltun,
czafer58,
Sukrukaba26,
Narval,
Köroglu.88,
torresgam34,
cihatkaraca,
volkanta,
ArifhbsAquatics,
Mihracb,
serdar131977,
Hidroklorür,
Gmbal,
HansEfe,
mrlion83,
maykkolik,
serdark54,
Bozajuniors,
Enestr,
repindov,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.